May 07 2024 18:09:07
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Záchrana obsahu disku
Topper-Czech
Zdravím, potřeboval bych poradit se záchranou obsahu disku a paměťové karty. Nevím, jestli obojí nemá jednu mě neznámou příčinu - AVG dosud nic podezřelého nehlásí.

Pár týdnů zpátky mi zkolaboval pevný disk (o tom, že nebyla většina zazálohována radši mlčím).

Cituji tedy starší post: "Smart a jeho interpretace v utilitkách pro sledování stavu jako OK stav. Občasné testy v HDtach a HDtune bez nezvyklostí. Hlučnost a teplota v normálu. Defragmentace a strohý chkdsk také vždy na tomto HDD bez problému... .... Disk se "chytne" po chvilce od startu PC, defragmentace, chkdsk i test povrchu ztroskotají. Instalace Win XP disk nabídne, ale ne k naformátování smiley . Kopírování z tohoto na nový disk lahůdka - 5GB dat za přibližně tři hodiny, a to nemám jistoru, že jsou v pořádku (celkově kolem 250 GB dat k přesunu). A ještě třešnička na dortu - nejde vyrobit ani pitomej obraz partition."

Několik dní a nocí běželo nonstop kopírování obsahu disku na nový hdd přímo z prostředí průzkumníka WinXP (vytvořit obraz pomocí Paragon záchranného linux CD se nedařilo), co nešlo zkopírovat, to se prostě přeskočilo. Zkopírované složky jsem porovnal WinMerge a až na pár souborů panovala shoda, takže docela radost :) Onen starý disk má jiný zvuk, "funguje", chytně se jak kdy, ale jak z něj dostat i to, co nejde zkopírovat (CRC chyba)?

Něco podobného se opakuje nyní, ale s xD flash kartou (není ani moc "jetá"). Vložím kartu do čtěčky a zapojím do PC a hle, všechny fotky a videa jsou přejmenované, jako kdyby byly smazány. Přejmenovat a otevřít jdou, ale jak to vykopírovat na disk, anebo na jinou flash, to nevím. Kopírování selže. Nečape se ani software na kopírování partition. Kdysi jsem měl nějaký nástroj, co uměl FAT partition z flash karty kopírovat, ale zaboha si už nevzpomenu (mohla ta funkčnost být čtečkou a prostředím Win98?).

Momentálně mi jde o vydolování a zachránění fotek a videí z obou úložišť, z HDD a XD karty. Mám tedy laborovat a tápat, nebo obojí poslat firmě na záchranu dat? Jakýkoliv tip a radu vítám. Topper
 
http://www.e-airport.wz.cz
BP_dFrog
Nevím jak moc ti to pomůže, ale já jsem dokázal zachránit data z omylem zformátovaného disku pomocí prográmku - Ontrack Easy Recovery a koukám, že už je ve verzi 6.22

http://portableap...ngual.html

bylo to ještě na WinXP, nevím, jestli šlape i s Win 7 x64..
 
606_vencour
Prozkoumej program badblocks ... http://en.wikipedia.org/wiki/Badblocks, většina live linux distribucí by ho měla mít v sobě. Plus např. jedna diskuse ... Dotaz: badblocks - dá se věřit výsledkům?

Na obrázky lze použít i http://www.rfc1149.net/devel/recoverjpeg

Obsah flashky/karty kopíruju jako celé médium a pak se s tím pokouším pracovat.

Jo a pokud blbne disk dost, pomáhá ho zmrazit a pak připojit. Traduje se to už snad od MFM disků z doby před 30 lety.

Další pr*ser je dneska v tom, že když ho reklamujete, kdo ví, kdy dostanete nový ...
Upravil/a 606_vencour dne 06-11-2011 14:09
 
Hanss
606_vencour napsal:
...
Další pr*ser je dneska v tom, že když ho reklamujete, kdo ví, kdy dostanete nový ...


max do třicetíi dní nebo vrátit peníze.
 
606_vencour
To řikam, k čemu jsou peníze, když nejsou data. A za další asi dostane peníze, jak koupil a ne novou cenu ... tj. dnes stojí o cca 150% víc. Kupoval jsem asi před 2 měsíci disk 500GB Hitachi SATAII 7200 za 994 s daní, dnes by byl za 2531 ... a "produkt je dočasně nedostupný". Prostě komu odejde disk ... bude to mít těžký.
 
Hanss
nj, před povodněma si taky nikdo nestěžoval, že dastal původní cenu a ne aktuální mnohem nižší...Mrknutí
 
Topper-Czech
Tak jsem se mazlil s tou xD kartou a mimo XPčka je nepřístupná - bios ji nevidí jako disk, takže nedetekovaná přes recovery nouzové CD od Paragon Group. Ale taková microSD už přístupná v biosu je. Vzal jsem jinou xD card čtečku v domnění, že je ta multireader špatná a výsledek stejný. Pod XPčkama ta karta čitelná je, ale nic nejde zkopírovat, názvy souborů obsahují snad všechny znaky z ASCII tabulky či co (podobnost se smazanými soubory). Hodně souborů je zmutováno na Složky, vlastně jen podle odhadu velikosti lze zjistit, zda je to JPG nebo MOV, takže alespoň fotky jdou otevřít v irfanview. Podle Chkdsk je na tom svazku na kartě všechno špatně, tak se s tím nesnažím zatím víc manipulovat, aby se to nepodělalo ještě víc. Nezabralo ani kopírování celé partition pod Paragon Drive copy (ten dokonce protestuje, nelíbí se mu USB nebo FAT16).

Ad disk - nemám zkusit celou partition smazat, a obnovovat soubory jeden po druhém? Na síťi se válí hodně takovýchto rad, ale jsem z toho :|
 
http://www.e-airport.wz.cz
606_vencour
Když už ... musíš mít nějaké opravdu zdravé médium, disk/kartu, kam to budeš rvát. Lepší je udělat fyzickou kopii toho, co spravuješ a pak si s ní hrát a obnovovat, pokud to jde.

Možná máš fyzicky disky vadné, možná je v háji partiční tabulka se seznamem souborů, možná je tam jen zapsanej bordel. Jestli je to pořád starej chkdsk, tak lepší byl scandisk, uměl snad i ntfs, fat32 apod. opravit ... a pak jsem přestal svět woken sledovat.
 
1stCL_Fucida
Toppere, shodou okolností dělám ve firmě dělající záchranu dat. Pokud se v tom nevyznáš, tak základní poučka je s diskem nepracovat a hlavně se proboha nepokoušet si to z toho vysosnout sám Úsměv Jestli chceš, pošli to k nám do firmy na diagnostiku. ZDE. Diagnostika je zdarma..minimálně ti kolegové řeknou, jestli s tím něco půjde udělat a případně za kolik.

Btw: Doufám, že BP_Frog měl legal verzi EasyRecovery, jehož jsme pro ČR výhradním distributorem Šklebící se
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
Topper-Czech
To zní docela lákavě. Tu poučku znám, že jo, ale neriskni to Úsměv Dokaď běžel, muselo se to z toho prostě dostat. Už nejednou v minulosti jsem disk vypl, a už se potvora nerozběhl = po znehodnocení letěl. Tenhle se zatím ještě točí, tak mno zkouším z něj dostat i zbytek. Spíš jestli bude cesta do Prahy, viděl bych tu paměťovku na recovery, možná i v té tvé společnosti.
 
http://www.e-airport.wz.cz
clone9cz
Naprostý souhlas, každý pokus o zapnutí PC může neodvratně zlikvidovat co ještě nebylo pokaženo.

2 Topper
Když to fučimu přineseš a do předávacího formuláře napíšeš, že si ještě 20 zapínal PC a pokoušel osud, tak z tebe radost mít nebudou, akorát si zaklepou na čelo s myšlenkou, že tam vlastně nic důležitého nemáš, když ani nezálohuješ.

Pokusovat jen v případě, pokud máš vše bezpečně zazálohované.
Upravil/a clone9cz dne 06-11-2011 18:32
 
http://www.wwii-illusion.net
57thMH_Edison
Zdarec já pro tyto chvíle používám toto :
http://www.hiren....ges/bootcd

nabootuju z usb ext disku mini WINDOWS XP a pak data ktery zbyli k použití nebo potřebuji sosnu na ten usb disk nebo flasku. také to obsahuje ntfs nebo Fat32 repair data a další aplikace.

Mno uvidíš ......
Upravil/a 57thMH_Edison dne 06-11-2011 19:11
RUM ZBYSTŘUJE ZRAK A ZJEMŇUJE PILOTÁŽ
 
Hoper
jak píše Edi - z Hirenu pustit miniWXP a v něm pustit přes menu Recovery - GetDataBack (dle systému NTFS nebo FAT)


OT
Edi, ty žiješ ?
/OT
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
1stCL_Fucida
To, co píše Edie je ideální způsob, jak to rozhnojit. Jakékoliv zápisy na disk včetně blbých cache souborů jsou riziko. Jakékoliv roztočení disku v případě poškozených hlaviček jen a jen zhoršuje možné fyzické poškození. Vidím to tu dnes a denně. Dokud si (bezpečně) nevytáhneš binární kopii disku (což si asi nevytáhneš), tak s tím neexperimentuj. Samozřejmě je to všechno o ceně tvých dat. Brutální záchrany dat na pevných discích můžou stát i 15 tisíc. Je to i práce na několik dní a téměř vždy s ne úplně jistým výsledkem.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
clone9cz
Když si člověk spočítá, že má na disku měsíc práce, tak je těch 15000 ještě přijatelných.
 
http://www.wwii-illusion.net
Hoper
Rozhnojí to tehdy, pokud mu ten disk (PC) spadnul, plaval apod.
Pokud mu odchází disk jako takový (plotny), odchází jen sektory. Občas takové, které mají v sobě MFT...

Ale pokud jsi z Phy a TDP (zdravím ségru od Šamšů :) ) ti nabízí diagnostiku a čas na ni zdarma, proč toho nevyužít. Pak můžeš použít buď jejich služeb nebo toho Hirensu.
A Hirensem se na disk nezapisuje, jen se z něj čte...
Tedy pokud uživatel není pako :)

ed:
@Clone - mno, když uživatel není schopen zaplatit pár tisíc za archivační systém, pak určitě neoželí těch 15k za svoji "práci" :)
a raději dá vydělat svému IT (jihoafrické víno) aby mu důležité dokumenty z babiččiných narozenin zachránil on
a spokojenost je na všech stranách :)

(Odborné firmy pak jistě budou prskat, že to není profesionální, ale ono to dost často takto funguje - viz případy hore. Před zásahem je samozřejmě uživatel poučen, že si může vybrat - buď pokus amatérský s nezaručeným výsledkem, nebo odborný s cenou kolem 10k. Je zvláštní, že ač se mu hodně jedná o jeho data [fotky], šáhne téměř vždy po amatérské pomoci... :D
No a když se nezadaří, je mu řečeno, že měl zálohovat a že holt smůla... ;) )
Upravil/a Hoper dne 07-11-2011 18:38
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
1stCL_Fucida
Ségru od Šamšů? Úsměv Šéf prý snad má nějakou ségru, ale já ji skoro neznám Úsměv Vlastně dokonce snad i dvě Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
Hoper
Ségra = sesterská / dceřinná společnost od TDP, čiliž tu vaši firmu ;)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
Topper-Czech
Nelenil jsem a zkontroloval všechny HDD v tomhletom zatraceném kompu. Pro jistotu jsem ještě omrknul ceníky e-shopů, že co kdyby, a nestačím se divit. Takové skokové zdražení pevných disků jsem teda nezažil Zamračený Něco stálo při mě, protože právě teď bych rozhodně Veloci Raptora a Caviar Green znovu nechtěl kupovat. To bych se nedoplatil.

Nové AVG mi ohlásilo infekce na zachráněných souborech (infekce byla tudíž na starém havarovaném disku i na novém), ty jsem zlikvidoval bez naběhnutí systému, ale protože to bylo u objektů z oblasti IL2 scény, tak bych se rád zeptal, jestli na toto nenarazil i někdo jiný:

sfs2_source.7z";"Trojský kůň Generic19.BKHB";"Infikováno"

"UP_3.0_DFServer.exe:\jsgmemods\##UP##Activate_UP_3.0_DF\il2server.exe";"Pravděpodobně nalezen neznámý virus Win32/DH.FF82006F{00000201-00200000-00000000}";"Infikováno"

Konkrétně tyto položky mě docela překvapily (dřívější verze AVG si toho vlastně moc nevšímaly).


Ad roziko zapínání a vypínání načatého disku - ten disk jsem vlastně vypnul dvakrát třikrát od prvních příznaků potíží a pak jsem se držel hesla nevypínat a neriskovat a radši všechno zkopírovat. Jo vím, bylo to buď a nebo Šklebící se Až na malé procento souborů se dalo všechno zachránit zkopírováním a po docela zdlouhavé včerejší kontrole funkčnosti souborů (že se fotka vůbec otevře, video přehraje, program nainstaluje atd. ) teda musím zaklepat. Hromada dat letěla z ihned z nového disku do koše (to by jeden nevěřil, co se toho tam vejde za voloviny) a zakázal v rodině používat file skartovačky. Na starém disku zůstalo několik fotek a videí, a u těch jsem podle data a struktury složek vydedukoval, co by na nich mělo být a že by se eventuálně o ně mohlo přijít a nebyla by to taková citelná ztráta. Něco se mi ani podle názvu nepodařilo zařadit, tak to nebylo pro nikoho tak důležité (doufám, že opravdu ne).

Momentálně bych mohl dilema HDD prozatím uzavřít. Díky za všechny rady Mrknutí - mám tu ještě jeden starší nahlodaný disk, takže na tom to bez obav ozkouším.

Ad paměťovka xD picture card - dostal jsem dobrou radu : Tak si ji zamkni, máš tam malý zámek. Jenže to si to někdo spletl s SD kartou Úsměv Proto - není nějaká čtečka se zámkem na zápis pro xD kartu, nebo jen čtěčka, co umí opravdu jen číst ( předem teda pochybuji, protože by nejspíš nezkousla nové typy xD karet M+ ).
 
http://www.e-airport.wz.cz
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-05-2024 11:24
Ještě Paulusi napiš že "takoví angličané si jenom tykaji." Úsměv

05-05-2024 18:15
Ale hovno. Co je správné, určuje společnost a její kultura.

03-05-2024 11:15
Vykání je následek nepochopení formy vlády pozdních římských císařů. Koncem Římského císařství spoluvládli čtyři vládci. Proto byli oslovován jako celek. Tykání je správné.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

29-04-2024 20:44
Jsem zapl discord. FUJ! Proč mi tam všechno tyká? To je tak nezdvořilé a neuctivé.

24-04-2024 12:25
-Vzrusuju te? - -Docela jo, jsi krasna zenska a chtel bych byt tvuj princ. - -To je pekne. Ale na to jsem se neptala. Potrebovala bzch yjistit, jak se yapina ceska klavesnice. Pomuyes mi?

22-04-2024 20:31
Njelepší je kombinace FF (s pluginem kačera)+uBlock ;-)

21-04-2024 09:36
No zatím ještě není. Neumí blokovat vyskakovací okna.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

34,832,361 návštěv