May 02 2024 00:22:22
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 7

· Piloti on-line: 1
Kukuloo

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Cliffs of Dover (letový bojový simulátor z období bitvy o Británii) » IL-2: CLOD diskuse
 Vytisknout diskuzi
Zlepšení výkonu ve FPS, optimalizace nastavení
falkon
Kukni tiez do CloD FAQ:

falkon napsal:

- Ako dostat hru do "zakladneho" (pouzitelneho) stavu?
- Co urobit ako prve ak hra "nefunguje" podla predstav? (seka sa, pada, sprava sa "divne" )
http://www.cliffs...ogram-help

Robo napsal:
1. Zacni tym, ze si vyplni synchronizaciu v steame
(Cliffs of Dover, Properties, Updates - Enable Steam synchronisation)

2. Vymaz si obsah cache
(C:\Users\<login>\Documents\1C SoftClub\il-2 sturmovik cliffs of dover\cache\shaders) Folder 'cache' tam nechaj, iba zmaz jeho obsah.

3. Vymaz si conf.ini a nechaj vytvorit na novo
(C:\Users\<login>\Documents\1C SoftClub\il-2 sturmovik cliffs of dover\conf.ini)

Ked sa hra spusti, nastav si grafiku - ale nezapinaj v hre antialiasing. Prelet sa na default nastavenie aby si videl ako sa to sprava. Potom je mozne zvysovat grafiku, len efekty nechaj na medium.

V nVidia paneli nechaj tiez vsetko pre launcher.exe na default, iba zapni FXAA. Potom podla potreby triple buffering a vsync.



- Aka PC zostava "staci" na plynule hranie CoD na rozliseni 1920x1200px?
310_cibule napsal:
Stačí ti dvojjádro (moje je E8400 3.0 GHz), 2 GB paměti a GF 580.
Vyhodou je SSD disk.

 
Alin
Zdravím
adresář z dokumentů jsem také natáhl do RAMdisku, drivery k atině mám nejnovější (ovšem čert ví jestli je to to nejVyděšený )
Zkusím ještě reinstalnout DX10 a NET 4.0 By v tom byl čert aby to nešlo.
Jinak na steamu by se vyplatila vedle kolonky celkového času hraní hry i kolonka času stráveného u ladění.Vyděšený

V FSX mám pár náročných addonů, (accusim spit a B17, lighninga FSD) dodělal jsem i větší textury ( 4096x4096)
a šlape v poho (vím že je to nesrovnatelné, to jen tak pro info )

Edit: Pro Falkona:
JJ, tohle už jsem absolvoval několikrát, s CoDem bojuju už od začátku, ale připomenutí nezaškodí, dík.
Upravil/a Alin dne 23-03-2013 11:12
 
Rumcajs
Tak jsem při svých optimalizacích v zájmu CLODové hladkosti dospěl do stádia, že počítač přestal fungovat. Vypadalo to na problémy s RAMkou. MEM test něco hlásil, ale nějak neurčitě. Sem tam to nebootovalo, nebo padalo. OK koupil jsem novou RAMku. Chvíli to běželo a pak lehlo. Dobrá, říkám si, RAMkou to asi nebude, počítač mám nainstalovanej asi dva a půl roku, neškodilo by to celý přeinstalovat. Před pár týdny jsou koupil novej SSD disk, tak je příležitost z něj udělat systémovej disk. Začnu instalovat, vše se zdá OK, pak přijdou aktualizace Windows a začne to haprovat. Po hodině už to není schopný nastartovat windows. Ztrávil jsem s tím celej pátek a dospěl k závěru, že to neustále nakopává souborový systém na tom novém SDD. Říkám si, asi je to stará základní deska a tyhle nová SSD na 6gbps SATA asi zvládá blbě. V sobotu odpoledne už to vzdávám, rozbíjím prasátko a říkám si, že koupím novou základní desku a procesor. Dovezu to domů. namontuju, instaluju a svět se zdá být zase růžový. Až do nedělního rána, kdy to zase přestane chodit. Dycky jak se ukáže to animovaný okénko Windows 7, lehne to do modré obrazovky. Už předtím jsem si ale všiml, že na chod systému má neblahý vliv nějaký USB zařízení. No stejně manželka chtěla do Prahy a tak jsem čekání na parkovišti zpestřil nákupem úplně nejvobyčejnější klávesnice a myši, abych se zbavil všech nestandardností na USB. Ještě jsem si všimnul, že jeden ventilátor hlásí skokově až 19000 rmp. Říkám si, vyměním i ten ventilátor, co kdyby měl nějaké jiskření, který nějak ovlivňuje desku. Přivezu to domů, vyměním ten větrák. Zapojím novou klávesnici a myš. Utrhnu veškerý ostatní USB zařízení a bum. Zas to leží. V zoufalství opětovně pouštím MEM test. A sakra, píše že tam je nějaký HW problém, ale nepíše co. Nevím tedy zda je to opravdu RAM, nebo něco jiného. Pokus o obnovu windows vede k hlášení, že to je neopravitelný a "bad driver", nicméně nepíše jakej. Nakonec v záchvatu zoufalství vytrhám krom systémového disku všechny SATA zařízení, zda to alespoň nabootuje. Blik a jede to. Ach jo, no zkrátka jeden z disků se rozhodl, že bude dělat neplechu. Nevykazuje vadné sektory, nebo tak něco, v zásadě docela normálně funguje, ale sem tam prostě shodí systém. Začínám být zase optimista. Pozapojuju zbytek SATA. Stále to běží. Zapojím zas USB zařízení a koukám, čekám a čekám a nic to nedělá. Deprese vrcholí. Nakonec přijdu na to, že druhej problém je plynovka X52. Tedy to je ta neplecha na USB. Prostě si to žije svůj život.
Zkrátka zkusil jsem trochu vylepšit stárnoucí železo a skončilo to výměnou komplet vnitřku. Radši ani nepočítám, co mě to všechno stálo. To mám za to že porušuju pravidlo č.1. "Funguje to? Tak na to nesahej!".
 
Robo
Hehe, presne toto robi aj mne obcas, z nicoho nic a z casu na cas BSOD presne vtedy ked aj tebe. Tiez som podozrieval RAM aj SSD, skusal som rozne veci a pouzil som rozne nadavky. Chyba je tiez plynovka X45, prehodil som do ineho USB a (zatial) funguje. Veci su relativne nove, doska podporuje 6GBps v pohode, ale tiez som si presiel roznymi verziami FW aj ovladacov na SATA, memtestmi aj HDtune testami.
 
310_Pip
ano Rumcajsi pravidlo č.1 nikdy nedráždi bosou nohou Pff - tímhle sem si prošel tolikrát, že by to vydalo na román a poslední dobou mě padal komp, po delším bádání jsem zjistil, že první podezření, které jsem později vyloučil, bylo správné a grafika půjde na reklamaci...
www.311raf.com/images/signature/sig_Pip.jpg
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!
 
http://www.310raf.com/cs_wing_hangar.php
WT_Horrido
A navíc to všechno kvůli CLODu... Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
 
313_Nevo
...to musi byt laska Šklebící se
 
Bierglass
nebo něco úplně jiného MrknutíJako bych to tady již neříkal,proč se v tom pořád vrtáte když ten CLoD vám všem tak úžasně chodí?
 
Robo
Bierglass napsal:

nebo něco úplně jiného MrknutíJako bych to tady již neříkal,proč se v tom pořád vrtáte když ten CLoD vám všem tak úžasně chodí?


Aby nam chodil este uzasnejsie. Šklebící se
 
autodeath
Robo (Rumcajs to urcite zna), nastav si OS tak, aby ti pri BSOD generoval minidump a ten si bud analyzuj nebo nech analyzovat na sevenforums.com. Ja postupne behem pul roku upgradoval PC vcetne zdroje a byl to ovladac Saiteku (rsp. utilitky pro nastavovani profilu tlacitek) co to zpusoboval ...
 
Robo
autodeath napsal:

Robo (Rumcajs to urcite zna), nastav si OS tak, aby ti pri BSOD generoval minidump a ten si bud analyzuj nebo nech analyzovat na sevenforums.com. Ja postupne behem pul roku upgradoval PC vcetne zdroje a byl to ovladac Saiteku (rsp. utilitky pro nastavovani profilu tlacitek) co to zpusoboval ...


Vdaka! Ja to tiez poznam (som IT) a tiez som prave tak zistil, ze to je ovladac Saitek X-45. Zapojil som do ineho USB portu a je to OK. Ale vdaka za radu.
 
2JG26Fokusak
Čus
potřeboval bych poradit s CoD a s novou grafikou. Hru už mám ale moje stará Nvidia 8800 jí moc nechroupe, (detaily nekoukatelné a ještě to škube) tak jsem se rozhodl jí vyměnit. Vyhlédl jsem si tuhle MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II 2GD5/OC http://www.alza.cz/msi-n560gtx-ti-twin-frozr-ii-2gd5-oc-d418853.htm, a chtěl bych vědět zda jí někdo nemáte a nemáte zkušenosti,jestli to bude hratelný s maxi detaily??nebo aspoň koukatelný :-). Ostatní specifikace mám : AMD 9650, 4jádro 2,31Ghz, SSD 120GB, RAM 4GB, Win 7.
D.
 
Rumcajs
Odhaduju, že 560Ti bude tak 4 až 5 krát rychlejší než ta 8800. Přeci jen je to už takový muzejní kousek ta 8800. Koupil jsem před časem 560Ti synovi a zdá se, že je s tím spokojenej. CloD na tom sice neprovozuje, ale mastí na tom jiné gamesky. Ten procesor patří mezi starší kousky. S 2.31GHz to není úplně raketa. Hratelný to bude, na max detaily to asi nebude. CloD ale porůznu škube na sebesilnější mašině, tedy na to bych tak úplně nehleděl. S tou 560Ti to určitě bude šlapat slušně.
 
Mive
Do podzimu 2012 jse měl také 8800. Pak jsem koupil Gigabyte GV-N660OC-2GD. Procesor mám i-2500K a 8GB RAM.
Myslel jsem si, že pojedu na max. detaily, ale musel jsem snížit na High – vysoké. Pouze textury jsem zvýšil na Original a vizuální efekty a stínování na zemi jsem snížil na Medium. Nechal sem zapnutý Anti-eliptický filtr, protože subjektivně mi hra připadala plynulejší a možná přibyl i nějaký ten snímek.
Při startu a Britských ostrovech mám cca 40FPS, ve Francii je to méně 30 – 35FPS. Ve výšce 2000ft – 600m je ve čtveřici strojů 60FPS. V mracích ale padá na 30 – 40FPS.
Pokud je souboj s více letadly, hlavně bombardéry (cca 30 strojů) může se stát, že při útoku do chumlu letounů klesně FPS i pod 15. Je to jen na chvilku a tak jednou za misi.
Pod 20FPS mi padaly snímky i při přistání se zapnutým zpětným zrcátkem. Přičítal jsem to zvířenému prachu. Bez zrcátka běžně 40FPS.
Grafika mi jede na 100%, procesor tak na 65 – 70%. Grafika si z paměti ukrojila tuším max. 1544MB. Měřeno HWiNFO64.
Pod 25FPS mi to tahá za oči, ale s touhle kartou mě oči ani po hodině hry nebolí a to si myslím, že mám citlivé oči. Rezervu ale velikou nemá a tak sázím na postupnou optimalizaci od Team Fusion.
Už poslední patch od TF má plynulejší chod a vyšší FPS. Alespoň mě to tak připadá.
Řada Ti je rychlejší a myslím, že pro ClOD i vhodnější. Zkus se podívat i na NV660Ti. Bude mít zas o chlub vyšší výkon nez 560Ti.
 
2JG26Fokusak
Řada Ti je rychlejší a myslím, že pro ClOD i vhodnější. Zkus se podívat i na NV660Ti. Bude mít zas o chlub vyšší výkon nez 560Ti.

taky jsem po ní koukal ale nebude vadit že má ta 660 rozhraní : PCI Express x16 3.0, mate mě ta 3 na konci, ty starší mají poze 2. Tak nevím zda by to nebyl problám s kompaktibilitou s deskou. Nevíte ??
Jinak díky za rady
 
Rumcajs
Kompatibilta problém nebude. Norma 3 umí i 2. Vyšší přenosová rychlost PCIe 3 se stejně úplně nevyužije. Myslím že to úzké hrdlo i tak bude Gk a procesor.
Chceš li nějakou mojí osobní zkušenost, pak věz, kdykoli jsem začal upgrade po součástkách, vyměnil jsem to skoro celý. Ale jeden bývá limitovaný penězma, co do toho chce/může vrazit.
 
Rumcajs
Mám za sebou nějaký ten pátek používání RamDISKu na CLOD. Protože jsem teď v práci řešil otázku výkonu spojeného s kešování souborů a potenciálního využití ram disku na frekventované operace, zabředl jsem do dané tématiky hlouběji. Výsledek mě poněkud překvapil. Proto jsem i doma provedl testy, jak moc vlastně CloD ten ram disk potřebuje. No a výsledek je tento.
Pro maximálně dosažitelnou hladkost běhu CloDu není ram disk potřeba. Potřeba je dostatek paměti, aby Windows mohly kešovat soubory, který CloD používá.
Pro lepší chápání vysvětlím, co vlastně znamenají čísla kolem paměti v Správci úloh / Task manager. Stačí zmáčknout Ctrl-Shift-Esc a vyskočí správce úloh. Na záložce "Výkon" je dole vlevo několik údajů o fyzické paměti.
Celkem
V mezipaměti
K dispozici
Volná

Pak je tam graf využití fyzické paměti, který bohužel nevnáší úplně jasno do toho, co se vlastně děje.

Celkem je celkově instalovaná RAMka, to je asi nejjasnější číslo.
V mezipaměti je velikost souborové keše.
K dispozici je celkově dostupná paměť k alokaci procesama.
Volná je nijak nepoužitá paměť.

Vtip je v tom, že "V mezipaměti" je vlastně podmnožina paměti k dispozici. Windows kešují soubory, ale netrvají na tom kešování. Klidně tu paměť dají k dispozici. To co ukazuje ten graf je paměť alokovaná procesama, ale neukazuje to paměť použitou windows pro kešování souborů. Tím dochází k přesvědčení, že vlastně Windows potřebují nějaké 2-3GB RAM a víc to normálně nežere. Ona to je pravda, ale pokud je ramka k dispozici, Windows ji použijí na kešování souborů. A dělají to inteligentně. Dokonce tak inteligentně, že ve všech mnou zkoumaných případech stačilo mít dostatek RAM a vykašlat se na RAM disk. RAM disk je fajn v případě, že paměti je sice dost na danou úlohu, ale chce se zajistit, aby ji jiné úlohy nevyháněly z paměti. Pokud je cílem optimální běh jedné věci, stačí prostě nechat Windows dělat svojí práci.
V mnou testovaných věcech jsem dospěl k tomu, že když je k dispozici 8GB RAM nad rámec alokované paměti, Windows nejsou nucený kešovaný soubory zahazovat. Samozřejmě že kopírování několika DVD celou keš přeplácne nějakým bordelem, ale zas se to provozem obnoví. RAM disk by v takovém případě pomohl tím, že by se nenechal kopírováním jiných souborů znervoznit a držel by svoje soubory v paměti. Pro běh CloDu a her obecně to ale není nutné, protože hru si člověk většinou pouští jednu zaráz a nedělá přitom sbírku jiných věcí. V případě CloDu konkrétně tedy stačí mít 12GB RAM a o víc se nestarat.

Pro zajímavost: dostatek paměti vede při překladu programů pod Visual Studiem k tomu, že výkon disku přestane být zajímavou veličinou. VS je schopný nečekat na commit zápisů a překlad je při dostatku RAM limitován pouze procesorem.
 
magot
Já zkoušel zátěžový test 150 Wellingtonů a hra se mě hejbala od 10-25 FPS. Souboj 50 Wellingtonů proti 30x Bf-109 zhruba na stejno ...
Test pod PhenomII/x4 4,4Ghz/8gb/GF560ti 1GB
 
Hoper
magote, nechceš ty mise nasdílet ?
pak by lidi mohli napsat konfiguraci a výsledky...
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
magot
Hoper napsal:

magote, nechceš ty mise nasdílet ?
pak by lidi mohli napsat konfiguraci a výsledky...

musel bych se mrknout jestli jsem to už nesmazal ...
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

29-04-2024 20:44
Jsem zapl discord. FUJ! Proč mi tam všechno tyká? To je tak nezdvořilé a neuctivé.

24-04-2024 12:25
-Vzrusuju te? - -Docela jo, jsi krasna zenska a chtel bych byt tvuj princ. - -To je pekne. Ale na to jsem se neptala. Potrebovala bzch yjistit, jak se yapina ceska klavesnice. Pomuyes mi?

22-04-2024 20:31
Njelepší je kombinace FF (s pluginem kačera)+uBlock ;-)

21-04-2024 09:36
No zatím ještě není. Neumí blokovat vyskakovací okna.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

34,798,096 návštěv