March 28 2024 13:26:59
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 1

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,743
· Nejnovější pilot: Thehealthreviews23
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
The Pacific HBO-10dielny seriál
WT_Horrido
Hehe, no tak ano, Japonci podnikli útok na letiště v počtu 1000 mužů proti dvaceti tisícum mariňáků. A následně zvojtili další útok protože zaútočili předčasně z chodu kdy nebyly k útoku přesunuty všechny síly. A k tomu je v obou případech tlačila situace a taky neměli vůbec páru kolik je na ostrově Američanů. Neustále bojovali proti několikanásobné přesile (což je v seriálu vykresleno tak že to vypadá trochu uplně naopak).

Jenže oni taky používali dělostřelectvo Úsměv a taky vedli velmi těžké obranné boje (a dosti úspěšné) aby následně evakuovali zbytek svých vojáků, (kterých se nevážili) zcela v pořádku z ostrova. To hlavní se ostatně odehrávalo na moři, (a ve vzduchu) ne na ostrově, a Američané vyhráli jen díky vzorové nechopnosti Japonských admirálů.

Prostě to znovu zopakuji, ukousli si příliš velké sousto a nezvládli to. Není to rozhodně "The Pacific."

IMHO to ale bohužel nefunguje ani jako "příběh mariňáků."
Upravil/a WT_Horrido dne 20-05-2010 22:00
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
 
1stCL_Hien
Safrik napsal:
A není náhodou pravda, že hlavně z počátku války japonci prováděli noční bodákové či všelijaké jiné sebevražedně nesmyslné útoky? Kdy japonští polní důstojníci smýšleli o svých vojácích jako o naprostém odpadu a o spojeneckých vojácích ještě hůř, přesvědčeni o své naprosté neporazitelnosti a nadřazenosti. Právě na Guadalcanalu se tím "proslavili"

Nó,zhruba až do roku 1944 neměli japonci nějaký ucelený řád obrany... Pokud nepřítel zaútočil,měli ho prostě odrazit a okamžitě provést protiútok.Takto taktika vznikla na začátku války,kdy opravdu japonci smetli všechno,co se jim postavilo do cesty.Následně vznikla tzv. nemoc z vítězství.Na druhou stranu pokud to bylo možné,japonci svoje jednotky vždy snažily zachraňovat(Guadalcanal,Buna,Aleuty...) Až právě od roku 44 japonci věděli,že američany neudrží,pokusily se o změnu taktiky.Nechat nepřítele vylodit a vlastní obranná pásma postavit ve vnitrozemí,dál od palebné podpory amerických lodí.Tady už japonské posádky měly svádět boj do posledního dechu,za účelem způsobení co největších škod nepříteli...Neboť jak doufali,americká veřejnost by se postavila za ukončení bojů a Japonsko by tedy mohlo mít vidinu sice kapitulace ale ponechání aspoň nějakých dobitých území.(Jeden z cílů kamikaze)
Dále noční útoky:Američani po většinou měli nad Japonci kvantitativní převahu bylo by tedy bláznovství útočit za bílého dne.Navíc,když Japonci tolik vynikaly v boji v džungli,opravdovymi mistri se stavaly za nocí.Ostatně císařské námořnictvo bylo vždy považováno za mistry nočních bojů(viz bitva u Sava)
A nakonec tolik propagovaný názor že japonští velitelé byly jen bestie a kdesi cosi... Ano,opravdu japonci se považovali za něco víc(ale to Američané taky,když jim nadávali do opic),dále pak že japonští velitelé se chovali ke svým podřízeným z velkou brutalitou.To je taky pravda,ale i tady jsou vyjímky(Tadamiči Kuribajaši) a i jiní. Prostě všude je něco dobré a něco špatné,rozhodně bych to ale neházel do jednoho pytle.
 
Hoper
Safřiku, nahoď zdroje, "odkud" to čerpáš ;)
jim to tam opravíme :)))
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
WT_Horrido
Mít japonské vojáky a německé generály tak jsi za měsíc na Marsu. Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
 
Jimik
No, mám za sebou všech deset dílu. Musím říct, že za jedno kouknutí to rozhodně stojí. Na seriál jsem se těšil a čekal jsem od něj ještě lepší zážitky než od BOB. Co taky čekat od Spielberga s Henksem. Po prvních dvou dílech jsem, bych ale rozčarovanej. Potom jsem ale pochopil, že to prostě není druhej BOB a začal se na to koukat volněji a najednou jsem se začal těšit na další díly a teď mě je líto že je konec. To co tady zaznělo jak negativního tak pozitivního je poměrně pravda. Prostě to není Enciklopedie - velká vlastenecká válka amerických vojáků v pacifiku, ale spíš řada volně řazených dílů střípků, které mají představit laikům život těch kluků, co tam za Ameriku krváceli. Holt na to měli jen deset dílů a myslím, že sami autoři si museli trhat vlasy, aby se do dané stopáže nějak vešli. Za mě je to dobrej televizní seriál, kterej rozhodně zařadím do své knihovničky.
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

19-03-2024 14:59
Mrknutí

16-02-2024 16:54
1stCL .. forever :-)

15-02-2024 13:46
Chtěl jsem tu napsat výborný fór o České poště, ale mám obavu, že by vám to nedošlo.

02-02-2024 12:17
Nj, na rozdíl ode dneška tehdá ještě nešetřili.

29-01-2024 14:14
Dej vzorek.

29-01-2024 13:41
Rád bych tu napsal pár chemických vtipů, ale bojím se reakcí...

29-01-2024 12:29
Phantom bolševické promo Úsměv https://youtu.be/.
..

05-01-2024 17:45
Z 2:5 na 8:5.... zázrak

21-12-2023 16:25
Já jsem rád, že BMW potvrdilo, že moje letitá motorka si s tím poradí a nemusím to řešit :-)

21-12-2023 15:59
Ještě mohu kupovat Natural 98, který má ETBE. Nebo ještě se dá někde sehnat neoriginální těsnění na regulátor tlaku paliva, který bude dělat největší neplechu.

34,596,565 návštěv