May 20 2024 05:49:26
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » Rise of flight (letový bojový simulátor z období první světové války) » Rise of flight - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Rise of Flight - diskuse o simulátoru z období první světové války
LEON
Joe Hallenbeck napsal:

Svým způsobem mají pravdu. I Il2 už byl převeden na 6DOF, protože od 4.10 nebo 4.11 verze se změnilo původní rozhlížení v kabině ve prospěch lidí s Track IRem. Jak to vím? Používal jsem Freelook, který jsem měl přesně vyladěný na originál rozhlížení, od 4.10 (nebo 4.11) už se nedal použít.... Tak jsem přestal Šturma lítat. Teď už sice TrackIR mám, ale ke Šturmovi už se "asi" nevrátím.
Čím více peachovinek je k létání potřeba, tím se stává simulátor okrajovější záležitostí. Holt cena za snahu se přiblížit k "realitě".


Jo jo, těch peachovinek je opravdu potřeba víc, než dřív, když simulátorům stačilo jen poctivé PC. Teď nás simulátory nutí používat dokonce joysticky, freetracky, nebo třeba i pedály! Zamračený
Simulátory opravdu už nejsou to co bejvaly... Díky bohu Mrknutí
 
https://www.rcfree.eu
313_Nevo
TrackIR nemam, ani neplanujem kupovat, a nemyslim si ze som v nejakej nevyhode. Dokonca nemam ani pedale, a dokonca ani plynovku.. ved ja mam len PC a joy.. Úsměv

A si to hranie docela uzivam aj bez tychto 'drahych' doplnkov. Mrknutí

PS: kto si mysli, ze su nutnost, tak podlahol vabeniu reklamy Šklebící se
Upravil/a 313_Nevo dne 08-09-2013 11:37
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7
 
1stCL_Fucida
Rozhodně to nutnost není a nikdy nebyla. Jen jsou to prvky, které podstatným způsobem umocňují atmosféru Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
313_Nevo
Som si spomenul Fuci na WB, tam dokonca nebolo nutnostou mat dokonca joy Úsměv

Pre vysvetlenie: dalo sa lietat mysou takym tym klasickym sposobom ako napr v MSFS, nie ako teraz vo WT
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7
 
Rumcajs
No to tedy nevím, jestli umocnění atmosféry je to jediné důležité. Zejména piloti ROF, jako WW1 simu, z TrackIRu profitují velmi. Proč?

1) Vysoké úhlové rychlosti a relativní změny polohy při dogfightu. Sice ty letadla lítaj pomalu proti WW2, ale o to větší jsou úhlové rychlosti. SE5a má 360 stupňů za 8s a to to není kroutivé letadlo. No a s blízkostí letadel přichází i velmi rychlé změny relativní pozice. Zejména pak v souboji více letadel je TIR neocenitelný pro udržení povědomí o poloze a manévrování ostatních.
2) Rozhlížení se z letadla neobsahuje pouze koukání do různých směrů. Je v tom velmi důležitá i možnost změny pozice hlavy. Vykukovaní přes bok letadla. Eliminování mrtvých úhlů.

Pedály? Někomu to vyhovuje, jiným ne. Za mě je to tak, že WW2 je bez pedálů lítatelná líp, než WW1. Zejména pak stroje s rotačním motorem mi přijdou přímo blbě ovladatelné kroucením páky. Ale třeba Pragr to tak lítá a je to eso.

Jo jde to bez TIRu i pedálů a plynovky. Ale je to omezující a určitě handicap proti těm, co to mají.
 
1stCL_Fucida
Rumcajs napsal:
Jo jde to bez TIRu i pedálů a plynovky. Ale je to omezující a určitě handicap proti těm, co to mají.


Všechny své osobáky (bez výjimky) jsem stanovil bez TIRu a bez plynovky. Některé i bez pedálů. S TIRem a kompletním HOTASem jsem si stanovil tak maximálně osobák v marnosti Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
Rumcajs
No ale to je tím, Fučido, že už rezivíš.Cool
 
1stCL_Fucida
Ano Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
Powerty
313_Nevo napsal:

PS: kto si mysli, ze su nutnost, tak podlahol vabeniu reklamy Šklebící se


Nutnost to není, ale kdo to jednou vyzkoušel ...

Bylo by to jako nutit současného hráče 3d stříleček, ať nepoužívá k rozhlížení myš.
 
Joe Hallenbeck
Fuči:
A nemohlo by to Fuči být taky třeba tím, že to bylo v době kdy TIR nebyl rozšířený, kdy rozhlížení bylo pomocí Hatu - pro všechny téměř stejné podmínky? Takže pro všechny stejně na prd?

LEON:
Přesně jak píše Rumcajs, TrackIR hodně zjednodušuje on line i off line. Dneska kluk začne lítat on line, a vlítne na týpka s plnou výbavou (track IR, nebo OR, pedály atd.), a tím je jeho pozice mnohem ztíženější, než tomu bylo například kolem roku 2005, když jsem se k on line Sturmovi dostal já. "Tenkrát byl rozdíl mezi hráči akorát v počtu on line prolétaných hodin ale výbava pro všechny stejná". Jeden joy, klávesnice myš. Podmínky v simulátorech se tak trochu změnili, oproti tomu, co si pamatuju ze svých začátků. Tím ale neříkám že je to špatně, ani že je to dobře, prostě to tak je.
Zároveň jsem přesvědčený, že se komunita virtuálních letců svým způsobem sama posunuje na okraj herních žánrů, právě díky těmto "vymoženostem", které "zelenáčovi" bez potřebné výbavy prostě mohou hodně znepříjemnit začátky a spíše ho i odradí, když bude furt jenom kachnou na odstřel.
Upravil/a Joe Hallenbeck dne 08-09-2013 23:36
313_FlyBoy
RY-C
 
1stCL_Fucida
Když v roce 2005 přišel nějakej nováček, tak stejně jako dnes trvalo rok, nebo spíš dva, než z něj něco bylo. Tehdejší komunita byla navíc velká a silná, současná je v porovnání s ní k smíchu. Sám jsem pořizoval TIR v roce 2009, nebo 2010 a to jen kvůli tomu, že po odchodu třetího MSFF2 do věčných lovišť jsem hledal něco s hally a jediné, co mi přišlo vhodné, byl G940. A když jsem měl G940, tak jsem ztratil možnost rozhlížet se na numerické klávesnici, tedy způsobem, který mi maximálně vyhovoval a nijak mě neomezoval. Ostatně jak jsem do té doby říkával: Až někdo z vás, co máte TIR, dokážete sledovat prostor tak snadno, jak já, pak o tom začnu uvažovat. Jenže když už jsem měl plynovku, tak jsem si TIR prostě pořídit musel.

Fakt nemám rád kecy, kdy někdo říká, že je znevýhodněnej, protože nemá plynovku, pedály, TIR. Já z počátku neměl ani blbej joystick s twistem. Jiní neměli joystick vůbec a létali v 640*480 a 256 barvách. Ale chtěli jsme být dobří a nejlepší, tak jsme dělali vše možné i nemožné, abychom toho dosáhli i s těmi podmínkami, jaké jsme tehdy měli. Kdo se lituje, že nemá vybavení, nikdy nemůže porážet toho, kdo si své oslabení nepřipouští. Jediné, co je skutečně potřeba, je odolnej joystick a fůra elánu a vytrvalosti.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
Powerty
Joe Hallenbeck napsal:

Zároveň jsem přesvědčený, že se komunita virtuálních letců svým způsobem sama posunuje na okraj herních žánrů, právě díky těmto "vymoženostem", které "zelenáčovi" bez potřebné výbavy prostě mohou hodně znepříjemnit začátky a spíše ho i odradí, když bude furt jenom kachnou na odstřel.


Já se domnívám, že virtuální létání se odsunuje na okraj tím, že moderní simulátory, jsou čím dál sofistikovanější a tím náročnější. Většina lidí není ochotná se několik hodin,dní nebo dokonce týdnů učit ovládat něco co má být pro zábavu.
 
WT_Horrido
Padlock odešel... to byla výborná (pokud byla dobře udělaná) pomůcka. Pamatuji si na počátky online létání Šturma, kdy mi bylo vysvětleno že padlock je nerealistický (rozhlížení páčkou na joysticku bylo naopak super realistické) a nikdo by ho neměl používat a proto se na serveru vypne. Tak je vyplý dodnes.

Lidé jsou ochotní se učit, jen to nesmí být stylem "najdi si ty arkádisto originál manuál od Spitfajru a neotravuj." Stále složitější a zároveň stále primitivnější co se týče obsahu. Hraje to přece "komunita co si rozumí" tak proč se namáhat s dělání tutorialů.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
 
Baron
IMO obe strany majú v určitých veciach pravdu. Jednému vyhovuje to, druhému zas ono. Čo však odsúva letecké simulátory na okraj hráčskeho záujmu, je absencia herných blbostičiek okolo toho - napr. starý Red Baron a Red Baron II mali kampaň spravenú tak, že nováčik prišiel k jednotke a postupne sa vypracovával až na veliteľa jednotky. Doprevádzané animáciami z povyšovaní a z vyznamenaní, správy z novín, smútočné oznámenia o smrti známych pilotov z obidvoch strán, informácie z novín a filmových týždeníkoch o nových ofenzívach, resp. obranných bojoch atď atď atď. A to všetko podfarbené dobovou hudbou. Súhrn toho všetkého bolo to, čo dávalo hre TÚ atmosféru a bolo úplne fuk, či ste mali obyčajný krížový joystick s mikrospínačmi alebo nejaký highend od TM, o TrackIre sa ani nechyrovalo že Úsměv BTW bol tam geniálne vyriešný padlock, a jeden z prvých virtuálnych kokpitov, kde sa dalo obzerať sa myšou (čo som nikdy nevedel a do zaobstarania si TrackIru som používal Hat). Myslím si, že práve tá "herná omáčka" je presne to, čo v súčasných simulátoroch chýba. Teraz je to všetko také nejaké, hm, sterilné a neosobné. Jediní čo sa snažia priblížiť sa ku kampani z RB II je RoF, len je to asi večná Beta.
Hals - und Beinbruch!
 
Rumcajs
1stCL_Fucida napsal:...Ostatně jak jsem do té doby říkával: Až někdo z vás, co máte TIR, dokážete sledovat prostor tak snadno, jak já, pak o tom začnu uvažovat.

Zkus se rozhlížet na klávesnici a současně s tím řídit E1 nebo E3. Krom plynu potřebuješ ještě neustále ladit stoupání vrtule a pokud do toho zvládneš i trim, není to na škodu. To jsou chvíle, kdy TIR je docela jasná výhoda. Já to mám tak, že na levou ruku mám plyn, vrtuli a zoom. Na pravou pak X,Y,trim, spouště. Bez TIRu by mi to přišlo už dost přetížené. Ne nemožné, ale určitě znevýhodňující.


Flight simování se odsouvá na okrajový žánr tím, že se změnila struktura uživatelů počítačů. V devadesátých letech byli uživatelé počítačů zejména lidi od počítačů a lidi co s tím dělali v práci. Tedy hodně lidí s technickým vzděláním, se vztahem k technice. Dnes je většina uživatelů v kategorii dítě či dospívající, maminky od dětí, co na FB pěstují mrkev a sdělují si poznatky ze života na mateřské a posílila hodně skupina důchodců. Z těchto skupin lidí se lítači virtuálních stíhaček rekrutují poskrovnu. Mládež houfně konzumuje střílečky typu CoD. Maminky na mateřské tíhnou k MMO a jiným blbinkám. Důchodci si taky hrají, ale chtějí něco, kde není potřeba postřeh. No třeba .. passians. Navíc se svět posunul hodně k free to play obsahu, kde se platí za doprovodné služby, nebo se to financuje přes reklamu. To taky se simováním nejde moc dokupy. I když ten War Thunder to tak má, třeba uspějí. A hry se obecně přesouvají na mobilní zařízení. Taky prostředí krajně nepřívětivé pro lítavce.
 
Mriswith
Rumcajsi, struktura se třeba změnila, ale ti ".... lidi od počítačů a lidi co s tím dělali v práci. Tedy hodně lidí s technickým vzděláním, se vztahem k technice." se nikam nevypařili, nebyli nahrazeni maminkama na mateřské ani důchodcema...
 
Rumcajs
Jistě že se nevypařili. Ale jaksi procentuálně jich je mnohem míň. Pamatuji doby, kdy s počítačem uměli jen systémaci, programátoři, vědci a někteří účetní. Tenkrát se psaly osvětové články, že počítače umějí nejenom počítat, ale že mohou dělat i jiné užitečné věci. Třeba že prý počítač může řídit domácnost. Hlídat obsah ledničky a jiné blbinky. Nakonec se ukázalo, že počítač se dá použít především pro zábavu. A dnes je to úplně naopak, píší se články, že počítač se dá použít nejenom na mastění her, sjíždění nových filmů a stahování porna. Doba se prudce změnila.
 
313_Nevo
Strucne a vystizne (z recenzie A10C, hodnotenie 8/10)

Neuspěl jsem však v nalezení opravdové euforie ze zábavy, jakou běžně u her zažívám.


..TIR a pedale na hranicu! Plynovku do najtemnejsieho zalara. Mam dojem ze je to ako v stredoveku pri hone na bosorky Šklebící se
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7
 
Joe Hallenbeck
Fuči, kolik lidí v té době mělo výbavu jaká je k mání dnes? TIR, OR, 3D brýle, pedály, plynovou páku a podobně? A kolik lidí to má dneska? Dříve měl každý tak max 1 joy, ti šikovnější s elektro znalostmi i páku z druhého joye. Takže, když přišel kluk co začínal a měl joy, tak v podstatě na tom byl stejně jako staří harcovníci a bylo to pouze na tom, "kolik kdo měl nalétáno" a měl taky mnohem větší šanci někoho "nachytat". Dneska ti kluci začínají stejně, jeden joy, ale jdou proti harcovníkům s OR, TIRem, pedálama, plynovkama atd (prostě věci, co dost usnadňují "pilotáž" a přehled co se kolem děje). Takže to rozhodně nejsou srovnatelné počáteční podmínky, co byly "za nás".
313_FlyBoy
RY-C
 
Joe Hallenbeck
313_Nevo napsal:
..TIR a pedale na hranicu! Plynovku do najtemnejsieho zalara. Mam dojem ze je to ako v stredoveku pri hone na bosorky Šklebící se


Kdepak o to tady nejde. Jsou to věci které rozhodně hraní zpříjemňují. Jen poukazuji na rozdílné podmínky "když jsme začínali mi" a když někdo začne dnes.
313_FlyBoy
RY-C
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

19-05-2024 10:25
Akutní máte někdo fotku Spitfiru 313.SQN s invazními pruhy? A mohl bych ji vidět? Nemám jedinou ...

15-05-2024 22:10
2 z 16 snad to stihnu na termín. Ale ty pruhy jsou děs.

15-05-2024 21:49
Nesnáším proužky o šířce 46 cm! Děs. A ani jeden to nemá stejně!

09-05-2024 09:43
Thou shalt not bear false witness.

08-05-2024 22:45
A nebo naopak? Takove "you" je i pro jednotne cislo a preklada se jako "ty"?

07-05-2024 20:34
Angličané si jenom vykají. Takove "you" je i pro množné číslo. Tedy v češtině se vždy překládá jako "vy".

06-05-2024 11:24
Ještě Paulusi napiš že "takoví angličané si jenom tykaji." Úsměv

05-05-2024 18:15
Ale hovno. Co je správné, určuje společnost a její kultura.

03-05-2024 11:15
Vykání je následek nepochopení formy vlády pozdních římských císařů. Koncem Římského císařství spoluvládli čtyři vládci. Proto byli oslovován jako celek. Tykání je správné.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

34,911,204 návštěv