April 19 2024 04:34:49
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 10

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Poraďte s kúpou PC
saldy
Tak ono zase je furt na co čekat, to by si člověk nekoupil nikdy nic Pff
 
http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
magot
stejně se od haswellu ve výkonu takřka nikam neposunuly, řešej jenom nějaký úsporný srágory, minimalizaci blabla ..
To je šumák jestli skylake, kaby nebo haswell ...
 
Redy19
Pánove co říkáte na sestavu v odkazu? Bude využívána primárně na DCS zatím na 27" fullhd později bych chtěl 3X 27" fullhd.

SSD a HDD mám.
Má to smysl, nebo je to slabý/zbytečně silný?
Díky :-)

https://www.czc.c...p4e/seznam
 
Rumcajs
Redy19 napsal:

Pánove co říkáte na sestavu v odkazu? Bude využívána primárně na DCS zatím na 27" fullhd později bych chtěl 3X 27" fullhd.

SSD a HDD mám.
Má to smysl, nebo je to slabý/zbytečně silný?
Díky :-)

https://www.czc.c...p4e/seznam


Jediný problém je ta škatule. Jestli ti to bude stát někde, kam na to uvidíš, bude ti to furt svítit do očí :-)


Má to smysl? - Má ... jak pro koho.
Je to slabý? - Na DCS je to v pohodě. Nic moc silnějšího stejnak neseženeš.
Je to zbytečně silný? - Zbytečnost si každý soudruh definuje podle svých představ. Čistě racionálně je každý herní počítač zbytečný.
Non est specifica
 
Fiks
Jestli můžeš tak vem jinej zdroj.Já ho mám a po záruce tačal něco takovýdleho YouTube Video


.
A není to ani ložisko ani ta plastová folie co je uvnitř.Co jsem projížděl fora,tak nás je hafl.
 
magot
Na zdroji hlavně nešetřit, už se mě to parkrát vymstilo, tyhle "no name" značky ... eurocase, evolve atd ..., větráček se sral, další zdroj úplně shořel, další byl zas nestabilní ..
Teď mám Žalmana 600W a no problem
 
Redy19
Tu škatuli možná ani brát nebudu, hodil jsem ji tam jen proti že ta moje má už nejlepší léta za sebou a byla levná, jinak mi o to jak bude vypadat a svítit vůbec nejde. :-)

Zdroj. No tedka mám zalmana 600w stejný jako v odkaze od magota. 3 měsíce starý a bylo mě doporučeno ho vyměnit za kvalitnější seasonic. :-D
Tak babo raď. :-)
 
promfast
ok
 
https://www.promfast.com/
clone9cz
Z popisu czc.cz není dost jasný, že má 2 zadní a 4 přední USB verze 2, který budeš potřebovat na ovladače.

https://cz.msi.co...cification

Ty USB3.1 nemusí vždy klapnout. Řeší se to tady v jiném vlákně.
 
http://www.wwii-illusion.net
Redy19
Aha, to mě nenapadlo že by ovladače mely problemy s USB 3.1 Používam Warthog a pedaly od Saiteku.
Díky za postřeh
 
AH_Kraken
Měl bych prosbu pánové.
Chtěl bych si nechat, zase po nějaké době postavit PC a protože tomu nerozumím, tak nevím které věci jsou ok a co nebrat. Myslíte že by mě někdo z vás kdo tomu rozumí poradil.

Protože PC využívám nejen na letání, ale i na výpočty MKP. Moje jednoduchá představa amatéra je grafická karta nvidia 1080 (to pro létání ne pro výpočty Úsměv )
procesor, který zvládne nejen ukrmit letecké simulátory, ale i výpočty
a samozřejmě tomu odpovídající základní deska, zdroj, paměť (16GB nebo 24GB pro výpočty), SSD disk? atd.
 
zebra-k27
Ku 1080 asi minimum i7 6700k. Napíš si rozpočet.
 
Rumcajs
Otázka je, jak moc paralelní chceš MKP. Předpokládám, že pod MKP myslíš metodu konečných prvků a ne Masokombinát Polička či Městskou knihovnu v Praze. Totiž jestli preferuješ lítání, pak ber 4 jádrovou i7 (či i5) s co nejvyšší frekvencí. Pokud preferuješ paralelní výkon pro konečníky, pak se možná vyplatí nějaké to 6ti jádro jako i7 6800 či 6850. Nebo dokonce 8mi jádro i7 6900. Či nedejbože nějaký Xeon. Otázka je ovšem, jak moc peněz do toho chceš vyklopit. Jestli je to firemní HW, pak tě ta cena možná až tak nebolí, jestli je to jen tak předvánoční nákup, kde se pereš o zdroje s dražší polovičkou, pak by tě mohla zabít. Napiš představu.
Non est specifica
 
AH_Kraken
Díky za rady pánové.
Co se týče MKP tak nemyslím Masokombinát Polička Úsměv i když je od nás kousek, ale myslím Nastran. Uvažuju o tom že bych na tom provozoval taky OpenFOAM. Na současném počítači mám i7-4930k, 16GB paměti a GTX780.

Co se týče peněz. nebudu tvrdit že mě je to jedno kolik to bude stát, ale spíše na začátek k tomu přistupuji tak že se chci zorientovat co by bylo vhodné koupit abych to posunul dál a mělo to pro moje použití dobrý poměr cena/výkon než ušetřit pár korun a více přispět na BRDY 2 Úsměv
 
zebra-k27
No môj skromný názor je,že by stačilo kúpiť len grafickú kartu a doplniť ram,poprípade na systém ssd.
 
Rumcajs
i7-4930k a GTX 780? 16GB RAM? V oblasti flight simů asi není moc kam jít. GTX 1080 samozřejmě přinese trochu lepší FPS, ale jak v čem. Třeba v BOSku asi moc ne. Myslím, že nové PC je samozřejmě nové a tedy ho má člověk rád, ale prakticky jako čistě pragmaticky se asi moc změny výkonu nedočkáš. Tím tě nechci odrazovat od koupě nového mazlíka, jen pokud vážíš korunu alespoň trochu, nic nezískáš. Pokud je ti koruna šuma fuk, pak do toho jdi, jen pak nebuď zklamaný, že to chodí tak nějak stejně.
Jo samozřejmě 1TB SSD, aby se tam vešel systém i programy, to je super věc. Mám teď SSD NVMe s asi 1750MB/s čtení a snad i zápis a 170 000 IO/s a je to prostě super. Ale ani to moc na lítání nepomůže. Spíš takhle na databáze.
Non est specifica
 
AH_Kraken
Aha to jste mě dostali.
No já tenhle co mám posunu dál po firmě a tím omladím strojový park.

Jestli jsem to pochopil, tak se určitě vyplatí 1T SSD
Ta 1080? Má to cenu nebo koupit 1070? Kdybych na to třeba v budoucnu chtěl pověsit něco jako je HTC VIVE nebo Oculus Rift?
 
Rumcajs
1070 je super z pohledu poměru cena / výkon v oblasti velmi vysokého výkonu. 1080 a ty Titanium varianty jsou super výkon za tučnou cenu. Měřeno pohledem dneška, zítra to bude samozřejmě jinak, jak už to tak v IT chodí. Oculus RIFT a jiné helmičky jsou zatím ne úplně probádaná oblast. Já ti v tomhle neporadím, ale mám za to, že 1080 je tak nějak na spodní mezi použitelnosti pro většinu věcí, který to tak nějak podporujou. V IT se žije dnes, nebo spíš včera. Co bude zítra, to je daleko. Rozhodně bych se neuklidňoval nějakou budoucí hodnotou.
Non est specifica
 
AH_Kraken
Ok díky moc za rady.
Abych to shrnul. jestli jsem to pochopil správně.
To co mám je na výpočty dost a asi si koupí nového procesoru moc nepomůžu. Ta 1080 je z pohledu létacích simů zbytečná a s ohledem na VR je to loterie. A po pravdě řečeno nikdo taky neví jak výrobci létacích simů vyřeší problém že v "tom" si nevidím na ruce a jak to teda budu ovládat.

Co se oplatí je SSD disk dostatečně velký na to abych tam mohl nainstalovat systém a programy a data měl bokem. (Můžeš mě nějaký konkrétní doporučit -já netuším jestli to NVMe je nějaký označení nebo výrobceÚsměv )
Myslíš si že když bych ten nový PC orientoval jak si říkal spíše na "létání" že ta zvýšená frekvence by mě nějak pomohla. Jedna hloupá otázka. Co je u procesorů turboboost a při čem se to zapíná. Využije to procesor spíš pro MKP nebo pro ty naše hry?
 
Rumcajs
Velmi jednoduše NVMe je tuto https://en.wikipe...VM_Express

Ještě jednodušeji? Disky se k PC připojují skrz nějaký interface. Historicky těch interfejsů bylo víc. Namátkou IDE, ATA, SCSI a nakonec SATA. SATA je v několika verzích a poslední zvládá cca 550 MB/s. Nicméně stávající SSD by zvládly i víc. Tak se hledá nový interface. NVMe je právě takový interface. Je to v zásadě disk připojený přímo na sběrnici PCIe.

Teď jaký vztah by k tomu člověk měl mít?
Upřímně, na hry a běžné použití OS stačí s přehledem SATA SSD. Fakt jo.
Pokud provozuješ databáze s potřebou extrémního zápisu na disk, pak reálně NVMe využiješ.

Běžný uživatel v podstatě nemá moc šanci poznat rozdíl mezi SSD na SATA a NVMe diskem. Obojí je natolik rychlé, že není co řešit.

Příklad NVMe?
https://www.alza....84.htm?o=1
https://www.alza....11.htm?o=9

Ty M.2 disky jsou fakt super. Je to malinkaté, plácne se to na základní desku a skoro to není vidět. A chodí to jak raketa.

SSD na SATA jsou obyčejné SSD disky. Třeba zde https://www.alza....d=18845887. Připojuje se to na ty běžné růžové kabely. Je to limitované na tu normu SATA III, tedy cca 550 MB/s. ... Což je upřímně vlastně úplně dost na naprostou většinu věcí.

Turbo boost je termín pro přetaktování procesoru, který ten procák dělá sám od sebe. Je to marketingový pojem. Moderní procesory umí měnit frekvenci podle aktuální potřeby. Na procesor se napíše, že má maximální frekvenci 4GHz, ale fakticky se sám od sebe umí přetaktovat na 4.1GHz a tomu se pak říká, že to je turbo. Je to jen marketing. Frekvenci využije cokoli, co je závislé na CPU. MKP i simy jsou z této kategorie.

SSD tak akorát veliký je podle mě cca 500GB. Třeba tenhle https://www.alza....d=18845887

Kdyby to rozhodně mělo být to nejrychlejší na trhu a tedy NVMe, pak bych sáhl třeba sem https://www.alza....d=18850034.

Tedy je třeba říct, že každý IT expert má svůj názor na věc a kdokoli jiný přijde se svým seznamem a můj zatratí úplně do nicoty.
Non est specifica
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

07-04-2024 21:31
Taky vám v prohlížeči Chrome vyskakují artefakty?

19-03-2024 14:59
Mrknutí

16-02-2024 16:54
1stCL .. forever :-)

15-02-2024 13:46
Chtěl jsem tu napsat výborný fór o České poště, ale mám obavu, že by vám to nedošlo.

02-02-2024 12:17
Nj, na rozdíl ode dneška tehdá ještě nešetřili.

29-01-2024 14:14
Dej vzorek.

29-01-2024 13:41
Rád bych tu napsal pár chemických vtipů, ale bojím se reakcí...

29-01-2024 12:29
Phantom bolševické promo Úsměv https://youtu.be/.
..

34,719,336 návštěv