May 19 2024 12:28:27
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Saitek Evo Force Feed back po 1.5 roce
AH_Cutora
Zdarec,

Mam problem s joystickem. Mam ho necelych 1.5 roku a asi jde do kytek Smutný Vsechny cudle slapou, sily slapou obstojne taky, ale mam problemy s centrovanim. Tenhle joy je kalibrovanej automaticky a neni mozne ho zkalibrovat rucne. Mno a ja uz nejakou dobu (cca co vysel patch 4.01) pozoruju, ze letadla mi nejak dost hodne tahnou doleva. Myslel jsem, ale ze to proste Oleg prehnal. Viz i me obcasne vyjadrovani o prehnanosti klonivych momentu pri strartu.

Jenze ted po dlouhe dobe jsem kvuli identifikaci poradi tlacitek, kdyz jsem asocioval FreeLook, vlezl do toho systemoveho nastaveni hernich zarizeni a co nevidim. Kdyz joy stoji ve stredni poloze, tak ukazatel je vychylen cca o 1/4 vlevo a trosku pritazeny! A nejde to manualne zkalibrovat. Nezabral reboot, nezabral reinstal ovladace.

Dale jsem pozoroval cca od dob toho 4.01 patche (ale mozna uz driv), ze kdyz vlezu do ILa poprve do kokpitu, tak musim s timto joyem projet mezni vychyky na vsech osach, aby se nastavily a joy se "zkalibroval" i v IL2. To jsem ale bral jako drobnost kterou jsem neresil. Kdyz byl novej, nic takoveho potreba nebylo.

Takze chci trosku varovat. Po vsech tech chvalach ktere jsem na ten joy vedl ja i ostatni, je tohle ponekud dost negativum. Joy za 2500,- Kc mel v mem pripade zivotnost tak rok Smutný Zkusim dohledat papiry a protlacit to reklamaci. Snad je jeste najdu.

Jake mate kdo zkusenosti? Majitele, zkouknete to u sebe take, jestli proste nemam akorat smulu na kus.
 
57MH_Zvire
Mě to X-52 dělá taky. Jednou za X dní je třeba ji prohnat všema mezníma úchylkama, aby se vycentrovala. Ale většinou to dělá po odpojení. Řekl bych, že to je vlastnost tady těch Joyů, která postupem času přechází do závady. Smutný

A vyreklamovat by měl jít. Ale jde o to, kde jsi koupil. Úsměv
 
airspace.cz
Jp-
hmm já mam saitek force 3D a kalibrovat polohy mezníma polohama sem musel vždycky. Zkoušel si to vykalibrovat ve stojícím eru? já to musim udělat řekněme jednou za 1/2 roku nebo po preinstalu normálně pustíš ňákou misi se startem na zemi a projedeš dvakrát třekrát mezní polohy a jeto srovnaný
 
AH_Cutora
Na zemi po prvnim narozeni se po startu ILa musim provest projeti meznich poloh kazdopadne. Jinak je to uplne rozhasene.

Ale to ze mi knipl zanasi do strany kdyz ho mam vzprimenej i po teto "kalibraci" je urcite. Jak rikam, abych lital rovne, musim tlacit joy furt trochu vpravo a to je uz dlouho nazpet. Myslel jsem, ze to je tim patchem 4.01, ale kdyz jsem si ted vsiml te odchylky v hernich zarizenich v systemu, tak by to vysvetlovalo mnohe. A vycentrovat to proste nejde, ten ovladac nepocita s tim, ze by to chtel uzivatel delat rucne.
 
Jp-
tak to máš rozbitý šup pro novej (ted reklamaci)
 
MK_KaiN
AH_Cutora napsal:
Zdarec,

Mam problem s joystickem. Mam ho necelych 1.5 roku a asi jde do kytek Smutný Vsechny cudle slapou, sily slapou obstojne taky, ale mam problemy s centrovanim. Tenhle joy je kalibrovanej automaticky a neni mozne ho zkalibrovat rucne. Mno a ja uz nejakou dobu (cca co vysel patch 4.01) pozoruju, ze letadla mi nejak dost hodne tahnou doleva. Myslel jsem, ale ze to proste Oleg prehnal. Viz i me obcasne vyjadrovani o prehnanosti klonivych momentu pri strartu.


Mám sic jen Cyborg evo bez FF,ale dělá mě to taky a nepomáhá ani ruční kalibrace.Náhodně jsem přišel na to že když zapojím další joy,(ale do gameportu)a nastavím ho na tah motoru tak to přestane a letí to nádherně rovně,takže by mě taky zajímalo co s tím.Joy mám fungl novej asi dva měsíce.
 
WT_Pedropan
Ad Cutora:
Martine, mám sice starší verzi Cyborga 3D Stick (myslím, že je to stejný jako má CSL_Jp) a to hned ve dvou vydáních. Oba se chovají úplně stejně. Před každým letem musím projet všechny krajní polohy - hlavně směrovku, která se vždy "narodí" v poloze plné pravé výchylky. To ale není problém, je to jen součást předletového rituálu...
Podstatně víc mě občas dere to, co popisuješ. Naprosto nahodile se stane, že letadlo padá vždy na levé křídlo a musím se s ním přetlačovat joyem doprava. Nepomůže ani zběsilé "kalibrování" za letu do krajních poloh.:uhoh: Zajímavé je, že v průběhu letu to postupně nějak samo vymizí a potom je třeba dva, tři měsíce pokoj...:sm19:
Původně jsem se domníval, že může být nějaká souvislost mezi pracovní teplotou vnitřností a tímto jevem, ale objevuje se to tak zřídka a nahodile, že tudy cesta asi nevede.
Takže to beru jako, a zatím musím říct jediný, rozmar Saiteků...Mrknutí
 
http://www.wtigers.org/
Mungo
Moja skusenost: Evo blbol a hadzal nahle do strany. Pomohlo prestrieknutie potika.

Problemy su s volantom R440 (rudder), obcas proste zostane odcitana poloha pedalu uplne dole a reaguje len na stlacenie jedneho. Vtedy pomoze odpojenie volantu z pocitaca aj z elektriny a restart PC
 
AH_Cutora
Tak jsem dohledal zarucak a nestacim se divit. Oprava predchozich informaci:

Joystick byl prodan dne 26.1.2005, fakt mi prislo ze ho mam mnohem dyl, jsem si na nej tak zvykl. Takze v provozu je 3/4 roku a je v pr**li. Viz nasledujici obrazek. Podotykam, paka stoji normalne kolmo vzhuru a je to po projeti meznich stavu na vsech osach. Jeste jeden reinstal ovladace abych mel jistotu, nepomohlo to.
[img]http://holubi.webzdarma.cz/tmp/saitek-cyborg-evo-force.png[/img] is not a valid Image.

Vytahnul jsem ze skrine Logitech WingMan Force 3D ktery jsem pouzival pred timsaitekem. Vypnul jsem FF aby mi to neblbo a zkusil si let... Malem jsem se na startu s BF109E7 prevratil pres prave kridlo jak jsem byl zvyklej hamtat to tam a tlacit, i kdyz jsem vedel ze to tam nemam tak rvat...

Zitra jdu saiteka reklamovat.
 
haluz paja
No,nevim. Mam Cyborg 3D A mam stejnej problem jak Pedropan.
Po dvou metrech,po zakoupeni,zacal silene tahnout do leva dolu. Pokud neprojedu krajni meze,tak si v lufte ani nesvihnu Smutný
Holt sem se uz s tim tak nejak smiril-musim knipl mirne drzet do prava. Ale jde to.Chce to zvyk.
 
CW_boZZda
no já po 3/4 roce aktivního používání nemám jediný problém se saitekem Cyborg Evo bez FF! Ještě jsem nepostřehl jediný problém. Chvilku mi nefungoval pohled nahoru, ale po chvilce to přešlo a je to v pohodě.

Tady je jak drží krásně střed Úsměv
[img]http://ilradeon.wz.cz/obr/centr.jpg[/img] is not a valid Image.
Upravil/a CW_boZZda dne 17-10-2005 19:53
 
http://www.czechwings.com/
CW_boZZda
možná je to tak vyčvachtané kvůli těm svybracím
 
http://www.czechwings.com/
AH_Cutora
haluz paja napsal:
Holt sem se uz s tim tak nejak smiril-musim knipl mirne drzet do prava. Ale jde to.Chce to zvyk.

Jasne ze to jde. Lital jsem s nim do dneska a akorat jsem si myslel, ze jsem priserne tupa lama, kdyz ani po tech letech virtualniho litani nejsem schopen zaletet akrobacku pekne v ose, ze Oleg prehnal klonive momenty doleva a tak. A ono ne. Ale za tech 2330,- co stal musi slapat a s takovouhle chybou se smirit nehodlam, navic kdyz je jeste v zaruce.

Edit: preklepy.
Upravil/a AH_Cutora dne 17-10-2005 20:41
 
spike_six
jen btw... a že sis toho nevšim už dávno v ilovi, že máš knipl na středu a přitom vychýlený křidýlka? to je první na co koukám, když nevim jestli mi zlobí joy, ruce anebo divně letí samotný éro... Cool
 
AH_Cutora
Prubezne informace z reseni problemu s JOYem.

Odnesl jsem joy na reklamaci do Alzasoftu. Technik ho prede mnou zapojil a ... ukazatel byl ve stredu. Mno moc mi verit nechtel, nedivim se mu. Navic tam mel dostupne to standard windows menu pro kalibraci. Tak jsem ho ukecal aby nainstaloval origos ovladac pro Saitek Cyborg Evo. Po nainstalovani mu ta volba kalibrace zmizela, ale joy byl stale ve stredu a reagoval u nej dobre. Kroutil nad tim hlavou a shodli jsme se, ze asi neni primo chyba v HW, ale v ovladaci ktery neumozni kalibraci.

Domluvili jsme se, ze to jeste zkusim doma. Preinstalovat ovladac Windows ovladaccem z instalacniho CD XPcek, nakalibrovat a pak teprve nainstalovat znova Saitek ovladac.

Odinstaloval jsem ovladac, nainstaloval MS ovladac, udelal restart compu a ... opet Saitek menu bez kalibracniho menu.... Neslo to.

Kontaktoval jsem Saitek TechSupport. Byli velice ochotni, e-mailovali jsme si, poslal jsem jim podrobny popis zavady vcetne toho jak se to chovalo kdyz jsme to pichli do kompu pri reklamaci, screenshoty toho ukazatele u me a tak. Neco poradili (vypnout v Gain Settings to Always ON Force, projet meze a zase zapnout a projet meze), ale nepomohlo to.

Konecny verdikt primo ze Saitek TechSupport zni: Odneste ho na reklamaci, firmware evidentne posila chybna data do compu.

Takze jsem si to vse vytiskl a nesu to na reklamaci.
 
MIKI
Mimochodom,ake sily FF mate na tomto Joyi nastavene? V % ?
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

19-05-2024 10:25
Akutní máte někdo fotku Spitfiru 313.SQN s invazními pruhy? A mohl bych ji vidět? Nemám jedinou ...

15-05-2024 22:10
2 z 16 snad to stihnu na termín. Ale ty pruhy jsou děs.

15-05-2024 21:49
Nesnáším proužky o šířce 46 cm! Děs. A ani jeden to nemá stejně!

09-05-2024 09:43
Thou shalt not bear false witness.

08-05-2024 22:45
A nebo naopak? Takove "you" je i pro jednotne cislo a preklada se jako "ty"?

07-05-2024 20:34
Angličané si jenom vykají. Takove "you" je i pro množné číslo. Tedy v češtině se vždy překládá jako "vy".

06-05-2024 11:24
Ještě Paulusi napiš že "takoví angličané si jenom tykaji." Úsměv

05-05-2024 18:15
Ale hovno. Co je správné, určuje společnost a její kultura.

03-05-2024 11:15
Vykání je následek nepochopení formy vlády pozdních římských císařů. Koncem Římského císařství spoluvládli čtyři vládci. Proto byli oslovován jako celek. Tykání je správné.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

34,908,082 návštěv