Training mod je v DCS prezentován škrtlým označením výzbroje na HUDu. Což je asi blbě, když to v tom videu není ..
Co jsem tak revidoval RIO kokpit, tak tam je aktivních zhruba tak 15% prvků, to maj teda HB před sebou ještě velkou výzvu ..
Btw když jsem nastavil v pilot kokpitu auto-pilota (level/ hdg) a v RIO jsem začal šachovat s nastavení "anti-collision", tak AI pilot začal dělat nevídané kousky
Jo a pulse search mod, to by měl umět radar teoreticky scanovat i relativně statické objekty včetně pozemních.
Netuším ale nakolik je tento mod implementován ..
Netušíte někdo jak fungovalo dálkové ovládání autopilota přes datalink? (roll/pitch) To jako bylo možné v tomcatu přes cadc řídit jiný tomcat?
Nebo se jako "vůdčí" stroj nastavil autopilot a dvojka se k němu připojila aby byly synchronizovaný a mohly chrápat?
V RIO pozici. (označeno jako non functional u jednotlivých prvků)
ale koukám že už něco fixly ..
namátkou ..
BCN - Beacon TACAN mode. (Non functional)
TNG (NBR)
IR AUDIO THRLD knob -Knob used to control IR AUDIO threshold, nonfunctional
DISPLAY buttons - RID DISABLE - Not implemented
CCM MODES buttons Buttons used to set AWG-9 functionality countering
jamming targets. Currently non-functional in DCS. AM/JET knob
IR AUDIO VOL knob
Knob used to control IR AUDIO volume, nonfunctional
with TCS.
IR GAIN knob
Knob used to control IR GAIN, non-functional with
TCS.
XMTR CHAN wheel
position wheel used to control AWG-9 operating frequency.
Currently non-functional in DCS.
MSL CHAN wheel
6-position wheel used to control missile channel used by
AIM-7 or AIM-54. Currently non-functional in DCS.
DISPLAY buttons
Buttons used to control what to display on the DDD. IR
button non-functional with TCS.
Upravil/a magot dne 02-04-2019 00:01
No otázka je jestli plánujou ten IR zavést nebo. Žádné info jestli to tam bude nebo ne jsem nikde nečetl.
Ale rozhodně by se mě to líbilo další fíčura, i když zaostalejší
Co jsem koukal po tomhle patchi, tak už je ten rio kokpit docela v richtigu, ale celá ta sekce nalevo od radaru (vlevo+nahoře od ukazatele stavu motorů) je až na jednu je komplet nefunkční.
Pak celá funkčnost IFF (kdoví jak sto s tím bude, že), dvě funkce na TID, zbytek funguje. WCS jsou už funkční. Zobrazení displaye neumí už jen IR. Zbytek ok.
Ale ty systémy co jsou vlevo od radaru které jsou teď nefunkční ty postupy práce se zbraněma ještě změní:
GTS switch, MLC switch, AGC switch (ten je ok), PARAMP switch, celá PD treshold sekce, Jam Jet, ACM treshold, celá sekce CCM
XMTR CHAN wheel (12-position wheel used to control AWG-9 operating frequency)
MSL CHAN wheel (6-position wheel used to control missile channel used by AIM-7 or AIM-54)
Otázka co vše bude implementováno a co ne. Je možné že něco z toho prostě definitivně nebude ..
Ale ve srovnání kam to dotáhli ve srovnání ED s hornetem, tak jsou HB dobrý. Nedejbože aby kocoura dělali ED, představa dvou kokpitů a tutoriálů na každou páčku je děsivá
Jo a taky by se mě hodil nějakej manuál jak používat ten Computer Address Panel ..
Upravil/a magot dne 02-04-2019 11:32
Zajímavé použití ADM-141 TALD jako návnady. Nějak jsem to neštudoval, ale měl jsem za to že se to používalo v kombinaci s AGM-88 HARM.
Tzn bylo by zajímavé v kombinaci tomcat+tald s hornetem+harm zkusit zneškodnit S-300 baterie na velkou vzdálenost YouTube Video
Dotaz, jaký je přesně postup - co nařídit AI RIO pro označení několika cílů při BVR pro PH/SP? Tzn. označ cíl 1,2,3 a 4. A na každý odpal jeden PH/SP.
Dříve mě to šlo, ale teď mě to RIO vždycky přepne na STT po označení prvního cíle. (Druhý už se pak nedá označit v tom modu) Na radaru je pak má označeny čísly, to je ok, ale netuším kolik kusů odpaluje na který cíl ..
Jester mi zahlásí - mám cíle na radaru a já mu zadám TWS vyber cíl 1. On řekne OK a pak přepne na STT.
Dříve bylo že řekl OK, nepřepnul na STT a já mu řekl vyber cíl 2 (v TWS). On to všechny vybral já odpálil PH na všechny cíle a fertig.
Jde o to že např. jsou přede mnou 4 cíle, já chci odpálit pouze 3 PH. Tak bych mu řekl vyber cíl 1,2,3. Ten poslední cíl by tedy neoznačil na radaru číslem.
Odpálil bych 3 PH přesně na cíle který jsem si vybral.
Když toto dříve fungovalo, Jester nehlásil vzdálenost cíle protože jich bylo více a byl celo dobu ticho.
Saburo napsal:
...
RIO nemůže při režimu TWS vybrat "track file" jen pro tuten a tuten cíl a ostatní ať WCS ignoruje, to prostě nejde.
...
RIO může jednotlivé tracky cílů označit jako "Mandatory attack" a "Do not attack". WCS by se tím měl řídit a upravit podle toho prioritu cílů. Ještě jsem ale nezkoušel jestli to skutečně funguje.
Ale asi na to vzadu potřebuješ někoho živého, jesterovi bych tohle fakt nechtěl vysvětlovat...
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.