November 24 2024 00:46:37
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 9

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna !!!Locked!!!
WT_Pedropan
1stCL_Fucida napsal:

jj, tady to simulováno je.
Rychlý test:
přípusť 100%, otáčky 100%, směs 48%: 10% paliva vydrželo na 7 minut letu
přípusť 100%, otáčky 100%, směs 5%: 10% paliva vydrželo na 11 minut letu

Fuči, tobě to letělo na 5% směs? No, tohle bych chtěl do auta... Úsměv

http://www.wtigers.org/
alfik
WT_Pedropan napsal:

1stCL_Fucida napsal:

jj, tady to simulováno je.
Rychlý test:
přípusť 100%, otáčky 100%, směs 48%: 10% paliva vydrželo na 7 minut letu
přípusť 100%, otáčky 100%, směs 5%: 10% paliva vydrželo na 11 minut letu

Fuči, tobě to letělo na 5% směs? No, tohle bych chtěl do auta... Úsměv

Akorát pak nevěděl, jestli mu střílí výfuk nebo kulomety Šklebící se
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

1stCL_Fucida
Je to poloha páky regulátoru, ne bohatost směsi jako taková.

Nicméně šetřit palivo bohatostí směsi je takové z mého pohledu...no...duchařina. Lépe snížit výkon otáčkami a plnicím tlakem.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Art
Jaký máte názor na La 5 FN ? Podle videí a některých názorů má nejlepší roll rate (nemám možnost vyzkoušet). A co říkáte na nového Yaka?

Mira
Mrkni na ofiko forum, tam už je ohledně FNka celkem obsáhlé vlákno Úsměv
https://forum.il2...pressions/
Mně se to letadlo zamlouvá, hlavně díky rychlosti což mi usnadňuje utěk, když něco podělám..což bude docela často. Jak7B se mi hřeje nějak častěji než ostatní Jaky..

ukulele
Jak zapnu ten 3D režim? nemůžu to nikde najít

Rumcajs
Zifi napsal:

Jak zapnu ten 3D režim? nemůžu to nikde najít
3D režim zapínáš na videokartě. Tedy v ovládacím panelu karty. Asi máš NVidii, ne? Pak v ovládacím panelu NVidie máš "Stereoskopické 3D". Tam to musíš zapnout a nakonfigurovat.

ukulele
Díky moc. Snad se mi to podaří

Baron
Zifi, k tomu budes potrebovat aspon 3D okuliare. Stacia obycajne paierove s modrym a cervenym sklickom. Ale az ked mas poriadne okuliare potom je to posusnanicko. O 3d prilbach ani nehovorim.
Hals - und Beinbruch!

1stCL_PETRAS
Zifi..já měl zase pakárnu s tím,jak to vypnout Smutný

Nakonec se mi to vypnulo, když jsem vyhodil full size pro monitor. Nechápu

Jo a i s papírovýma brýlema je to 3D luxus Mrknutí

Ondrej1
Ta stereoskopie v IL2 vypadá zhruba takto?

YouTube Video

Hra: IL2 BoS
PC: Celeron 2,7 GHz, 12 GB DDR3, GT 750Ti, Win 10 64bit
OpenTrack, pedály Happy, joy MS Sidewinder FF2, páky Saitek Quadrant, 1xUHD LCD

Baron
Takto (Oculus Rift):

YouTube Video

YouTube Video

Hals - und Beinbruch!

Ondrej1
Myslel jsem v kontextu "Jo a i s papírovýma brýlema je to 3D luxus".
Jde nějak polopaticky vysvětlit princip a postup? Nic moc jsem o tom nenašel...
Hra: IL2 BoS
PC: Celeron 2,7 GHz, 12 GB DDR3, GT 750Ti, Win 10 64bit
OpenTrack, pedály Happy, joy MS Sidewinder FF2, páky Saitek Quadrant, 1xUHD LCD

magot
Tady jsem testoval IL2 1946 a ROF pod Google cardboard VR s Xiaomi Mi2s
http://vwings.net...owstart=20

Se Samsungem 7/8/9 nebo iphone 8/X by to asi bylo ještě o něco lepší ... Půjde to našroubovat i na BOX když to šlo na ROF.

Rumcajs
Ondrej1 napsal:

Myslel jsem v kontextu "Jo a i s papírovýma brýlema je to 3D luxus".
Jde nějak polopaticky vysvětlit princip a postup? Nic moc jsem o tom nenašel...
Musíš mít 3D monitor, tedy takový, který je toho schopen. Ne každý monitor 3D umí. No a princip je, že každé oko dostává jiný obraz.

Buď je to přes ty jejich brýle, které se připojí přes USB (mají i bezdrátové) no a ty ti střídavě vypínají obraz pro levé a pravé oko synchronizovaně s zobrazováním. Obraz se generuje 2x, jednou pro levé a podruhé pro pravé oko. No a přepíná se mezi nimi a do toho se přepínají oči na těch brýlých. Aby to bylo smysluplné, musíš mít 120Hz monitor - no všechny 3D mají 120Hz a výš.

No a nebo musíš mít ty červeno modré brýle, kde se rozdělení na levé a pravé dělá nějak přes barvu.

Výsledkem je to, že každé oko dostává trochu jiný obraz a tedy to budí ten 3D dojem. Má to ale jistá omezení a taky limity. Omezení je v podpoře her. Každá hra na to musí být připravena. Pokud není explicitně programována i pro 3D, pravděpodobně dostaneš různě domrvené 3D. Jednotlivé hry se pak liší kvalitou 3D zpracování. Limitem je pak třeba to, že to efektivně zmenšuje rozlišení či zobrazovací frekvenci. Taky ne každý člověk to dobře snáší a ne každý to snese dlouho. Výsledkem mohou být rychle unavené oči, motání hlavy nebo i nevolnost. Epileptici by to radši neměli zkoušet vůbec. Jsou i pozitiva. Kokpity v tom vypadají úžasně. Třeba v ROKu jsou nádherné ty trubkové zaměřovače. Taky když po tobě střílej, tak ty trasírky lítaj fakt kolem tebe, což ten zážitek umocňuje. Pro samotné virtuální létání to ale důležité není. Člověk nevnímá okolí přiliš plasticky na víc než pár metrů. Ty oči nemáme zas tak daleko od sebe, abychom skutečně rozeznali hloubku vzdálených předmětů. Takže letadla v okolí nevnímáš o nic víc 3D než na normálním monitoru. Když jsi výš nad zemí, ani ta ti ve 3D nedá moc informací navrch.

Mám 3D monitor i ty NVidiácký brýle, zkoušel jsem to, bylo to chvíli zábavné a pak jsem to vypnul. Jak jsem psal, asi nejzajímavější mi to přišlo v ROFku, kde ten boj probíhá na malé vzdálenosti a je takový mnohem intimnější než WW2 nebo trubky. Ten zážitek je v některých chvílích intenzivnější. Dlouhodobě ale ta únava a slabší parametry rozlišení převládají.

ukulele
S těmi červeno-modrými brýlemi to fungujeme i bez 120Hz monitoru? To asi ne... hm?

Rumcajs
Zifi napsal:

S těmi červeno-modrými brýlemi to fungujeme i bez 120Hz monitoru? To asi ne... hm?
Musíš mít 3D monitor. A 3D monitor se s míň jak 120Hz asi nevyrábí. To ale neznamená, že každý monitor s 120+Hz je 3D.

Ondrej1
Díky za rozbor.
Číhnu se tedy v nějakym showroomu, jakej z toho bude pocit.

Baron
Zifi napsal:

Funguje.
Hals - und Beinbruch!

petsild
Ondrej1 napsal:

Díky za rozbor.
Číhnu se tedy v nějakym showroomu, jakej z toho bude pocit.

Oficiální seznam monitorů http://www.nvidia...plays.html, ale 3D Vision ready má naštěstí mnohem víc zobrazovadel, nějakou dobu jsem provozoval 3d na modelu Dell S2716DG a ten ofiko podporu nemá.
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,030,296 návštěv