December 22 2024 23:48:08
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 1

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,751
· Nejnovější pilot: VGR-Spawn
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Kingdom Come: Deliverance (blbý kecy před vydáním)
BenKenobi
Rumcajs napsal:
Správně, taky by tak nubijsky mohli ztvárnit Montezumu, Čingischán by naopak mohl bejt jak Vinnetou. Jamese Cooka by zas v Austrálii mohl vítat zástup blonďatých arijců.

Viz Gustav Mannerheim z filmu The Marshal of Finland Úsměv

[img]http://africasacountry.com/wp-content/uploads/2012/10/marshall-2.jpg[/img] is not a valid Image.

Ještě vtipnější než ten nápad jsou jen lidi, které to štve.

petsild
Co ještě příjde Úsměv snad ne černý Ježíš.
[img]https://img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpg[/img] is not a valid Image.[img]https://img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpg[/img] is not a valid Image.img33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg

Rumcajs
Tak zrovna tenhle film je prezentován jako fikce, i když zachycuje reálnou postavu. Dokonce byl natočen někde kolem Nairobi.

Něco jiného jsou pak filmy, které mají za cíl být historické. Jako že popisují skutečné události skutečných lidí. Ale i třeba pohádky patřící do daného kulturního prostředí. Tam nevidím žádný přínos, aby to nebylo věrohodné i vizuálně. Si představte, jak by vypadal Hitler v podání třeba černocha či nakonec i kudrnatého blonďáka. Podobně Napoleona by těžko mohl věrohodně ztvárnit dvoumetrový chlap, když jeho fyzická drobnost byla jednou z jeho výrazných vlastností. K čemu se párat s věrností třeba výpravy a kulis, když se tomu pak dá takováhle rána do čenichu?

Připomíná mi to snahu definovat lidskou bytost. Se zkoušely různé definice. Jako že přemýšlí. Že umí používat nástroje. Že se umí dorozumívat. Že má city a morálku. No a vždy se časem přišlo na to, že to nefunguje. Protože zvířata mají mozek a myslí, umí používat nástroje, mají prokazatelně city atd. No a nakonec se přišlo s tím, že člověk je prostě bytost, která vypadá jako člověk. Jak prosté ale účinné.
No a v tomto kontextu si neodpustím než říct, že Hitlera nejsnáze ztvární štíhlý běloch kokem padesátky s tmavými vlasy na patku a knírkem. Že Čingischána nejlépe ztvární Mongol. Že krále Mansa Musu z Timbuktu nejlépe uchopí černoch vodtamtaď. Protože se takoví herci nejlépe vizuálně přiblíží svému vzoru.

Nějak nevidím důvod, aby se historie křivila takovýmhle způsobem. Podle mě za to můžou lidi, kteří mají s rasou problém. Tak aby ten svůj problém přebili, tak se dostávají do druhého extrému. Normální člověk, který není rasista, nepotřebuje přebíjet historii nesmyslama, aby se s historií dokázal vyrovnat. Historii není potřeba přebarvovat. Je jí potřeba vykládat reálně a pokud lze netendečně. Už to je dost velký úkol sám o sobě.

Tyler Durden
To mi připomnělo jak Platon s Diogenem prodiskutovávali definici člověka. Hádali se kolem toho zda lze člověka charakterizovat jako boží dílo. Nakonec se dohodli na tom že definice musí být co nejjednodušší. Konečné znění bylo, že člověk je holý dvounohý tvor. Druhý den přinesl jeden z nich oškubanou slepici - hle, člověk! Znovu se zamysleli a k definici přidali ...s plochými nehty.
Osud šeptá bojovníkovi: "Nemůžeš odolat bouři" a bojovník šeptá: "já jsem bouře!"

magot
petsild napsal:

Co ještě příjde Úsměv snad ne černý Ježíš.

čéče zrovna tohle ... židi žíjicí v oblast Sýrie, Judeje , Samárie v roce + - 30 atd měli celkem tmavou pleť, tam bych úplně ty bílé zase moc necpal .. nicméně to ale nebyli africké typy.
Upravil/a magot dne 29-01-2018 09:53

Tyler Durden
Opatrně, na egyptských kresbách mají sice černé vlasy a vousy, ale světlejší pleť než Egypťané, kteří podle všeho nebyli moc přičmoudlí - spíše středomořské olivové pleti.
Osud šeptá bojovníkovi: "Nemůžeš odolat bouři" a bojovník šeptá: "já jsem bouře!"

magot
No černý jako bota nebyli, to je jasné, ale bílí modroocí jak dnes taky ne Úsměv
O něco světlejší než egypťané ano, to souhlasí ..

Tyler Durden
Ale zase proc by nemohl být Ježíš černý když otec je Morgan Freeman Úsměv

Tyler Durden
pbs.twimg.com/media/DUuL8wJXUAEVfg7.jpg

clone9cz
Tyler Durden napsal:

Ale zase proc by nemohl být Ježíš černý když otec je Morgan Freeman Úsměv

Myslete ! Přesně na tomhle je vidět, že nemyslí ani těch 9% lidí z 10%, kteří si myslí, že myslí.
Otec je černej, to dá rozum. Kdyby nebyl černej, tak by nedávalo smysl zakazovat jeho zobrazování. To zároveň dokazuje, že je syn bílej.

http://www.wwii-illusion.net
313_Gryzlov
No ona argumentace Dana Vávry chvilkami také nebyla úplně ideální. Argumentace, že tam nejsou černí protože tady nebyli, správná není. Argumentovat tak, že jich bylo natolik zanedbatelné %, že bylo řádově nižší, než je celkový počet postav ve hře, to by bylo lepší. Nicméně samozřejmě ta diskuse sama o sobě je neuvěřitelně blbá. My v ČR prostě rasismus a rovnostářství vnímáme hodně jinak. Oni také. Nic moc se s tím dělat nedá, jen být tolerantní k názorům druhých.

Fuči,
relativizace v tomto případě není na místě, pokud se jedná o obraz našeho území v dané době. Pokud neexistují historicky podložené záznamy, jedná se o spekulaci, která se opírá čistě o matematickou pravděpodobnost, která fakt není na místě. Pohledem stejné optiky lze tvrdit, že s jistou pravděpodobností lze potkat u Karlova mostu výpravu tučňáků z Jižního pólu, přičemž nemám na mysli jedince uprchnuvší z nějaké ZOO. Případně by se někdo mohl ohradit, že v nějakém sandboxu města Prahy nebo ve filmu, kde naše město figuruje, není vidět puma americká, která na území města Prahy prokazatelně žije, neb vím o dvou exemplářích žijících mimo ZOO. (Jedná se samozřejmě o jedince chované na soukromém pozemku.)

saldy
Info od Tobiho, jaké jsou reakce na hru v Maďarsku kdy vlastně Hunové budou hlavní záporáci. Prý velmi pozitivní a příjde jim to skvělý.

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
310_cibule
saldy napsal:

Info od Tobiho, jaké jsou reakce na hru v Maďarsku kdy vlastně Hunové budou hlavní záporáci. Prý velmi pozitivní a příjde jim to skvělý.

Ve hře jsou - pokud vím, ale možná se pletu - Kumáni neboli Kypčaci, které uherští panovníci najímali do svých armád. Hunové, prapředci Maďarů, přišli do Panonie dávno před nimi. Myslím, že málokterý Maďar si o sobě myslí, že je potomek Kumánů :-)

Celý ten "spor" kolem údajné nevyváženosti, jak o něm referovala některá média, je myslím dost nadnesený. Pár kverulantských týpků (přesněji jeden bloger a několik diskutujících) včetně několika novinářů, kteří se nudí a/nebo chtějí přitáhnout pozornost, objevilo Vávrovu hru a vycítilo šanci. No, a Vávra - svými některými postoji a poněkud agresívním vystupováním sám poněkud kontroverzní osobnost - se s nimi pustil do křížku (pak je ještě možnost, že je to celé geniální marketingový tah :-)

Vávra si samozřejmě může do hry dát, koho chce (stejně tak režisér či producent mohou obsadit roli Hitlera třeba Samuelem L. Jacksonem, je to opět jejich věc). Také mu to nikdo nezakazuje. Pokud je někdo natolik popletený či hysterický, že mu tam chybějí černoši, Japonci či Inuité či že si nemůže zvolit ženskou postavu, je to opět jeho věc. I na takový názor má právo. Dokonce může vyzývat k bojkotu.

Ale proč podobným úvahám věnovat pozornost? Nezaslouží si ji. Jsou naprosto minoritní. A už vůbec se z toho nedá usuzovat, "jací jsou oni a jací jsme my", řekl bych :-)

Ta hra je drtivou většinou fanoušků očekávána s velkým nadšením, i kritiky má převážně kladné. A zdaleka nejen u nás.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

saldy
Jj měl jsem na mysli Kumány.

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
313_Gryzlov
310_cibule napsal:
Celý ten "spor" kolem údajné nevyváženosti, jak o něm referovala některá média, je myslím dost nadnesený. Pár kverulantských týpků (přesněji jeden bloger a několik diskutujících) včetně několika novinářů, kteří se nudí a/nebo chtějí přitáhnout pozornost, objevilo Vávrovu hru a vycítilo šanci. No, a Vávra - svými některými postoji a poněkud agresívním vystupováním sám poněkud kontroverzní osobnost - se s nimi pustil do křížku (pak je ještě možnost, že je to celé geniální marketingový tah :-)

Vávra si samozřejmě může do hry dát, koho chce (stejně tak režisér či producent mohou obsadit roli Hitlera třeba Samuelem L. Jacksonem, je to opět jejich věc). Také mu to nikdo nezakazuje. Pokud je někdo natolik popletený či hysterický, že mu tam chybějí černoši, Japonci či Inuité či že si nemůže zvolit ženskou postavu, je to opět jeho věc. I na takový názor má právo. Dokonce může vyzývat k bojkotu.

Ale proč podobným úvahám věnovat pozornost? Nezaslouží si ji. Jsou naprosto minoritní. A už vůbec se z toho nedá usuzovat, "jací jsou oni a jací jsme my", řekl bych :-)

Ta hra je drtivou většinou fanoušků očekávána s velkým nadšením, i kritiky má převážně kladné. A zdaleka nejen u nás.

Cibule,
v kontextu Černých baronů, kdy "každý blbec ví, že v 15. století samopaly nebyly", lze konstatovat, že major Terazky byl vlastně omezen na svém právu na názor ... Šklebící se

310_cibule
Přesně tak, Gryzlove. I major Terazky má nárok na svůj blbý názor. Otázka zní, zda má cenu s majorem Terazkym o jeho názorech polemizovat. Já si myslím, že nemá. Je to jako bychom zde na téma, zda v 15. století byly či nebyly samopaly debatovali už několik dní :-)
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

magot
Všichni jste rasisti. A Cibule je ten největší!

310_cibule
Tak vo tom žádná.

Tyler Durden
310_cibule napsal:

Přesně tak, Gryzlove. I major Terazky má nárok na svůj blbý názor. Otázka zní, zda má cenu s majorem Terazkym o jeho názorech polemizovat. Já si myslím, že nemá. Je to jako bychom zde na téma, zda v 15. století byly či nebyly samopaly debatovali už několik dní :-)

Zastánci teorie o archeo-astronautech věří, že ANO!

313_Gryzlov
310_cibule napsal:

Cibule,
na základě vlastních (nedávných) zkušeností bych mohl napsat, zda vést polemiku s člověkem, který má nesprávný názor, kterým ovlivňoval své okolí. Ale protože nechci narušit smysl tohoto vlákna, vzdám se svého práva vyjádřit svůj názor Úsměv

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

08-12-2024 13:02
Vypadá to, že Nvidia definitivně ruší GeForce Experience. Už se mi aktualizuje na Nvidia App.

06-12-2024 19:02
Viděl jsem jen prvních 8 sekund videa. Stačilo mi.

04-12-2024 13:31
Vlastně jako by miliony mozkových buněk vykřikly hrůzou a náhle utichly.

04-12-2024 12:50

03-12-2024 15:48
Zase po letech jsem zaskočil a tak vás všechny zdravím...borci Mrknutí

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

36,125,295 návštěv