Prestoze mam vyborne vzpominky na hrani Frontiera z ramdisku, musim souhlasit s Rumcajsem, plotnovy disk nakesovat na SSD, SSD nakesovat do pameti, pamet nakesovat do cache procesoru a tak dal, nic rucne nedalat a nic neresit.
Co se týče grafárny. Někdo tady zmínil 1070, 1060 by nestačila?
1060 je pro BOX už v 1080p trochu na hraně. Dle měření jednoho jinocha od nás jde 3 GB verze už hodně na krev. I vzhledem k plánovanému hraní si s vyšší dohledností bych jako základ fakt uvažoval o 1070, případně v úplné nouzi o 1060 s 6 GB. Ale pokud nemusíš upgradovat nezbytně nutně teď, tak by asi bylo vhodné počkat ještě na příští generaci grafických karet. Na tu ostatně chci počkat i já (aktuálně 970). U té se očekává velmi významný nárůst výkonu.
1060 je pro BOX už v 1080p trochu na hraně. Dle měření jednoho jinocha od nás jde 3 GB verze už hodně na krev. I vzhledem k plánovanému hraní si s vyšší dohledností bych jako základ fakt uvažoval o 1070, případně v úplné nouzi o 1060 s 6 GB. Ale pokud nemusíš upgradovat nezbytně nutně teď, tak by asi bylo vhodné počkat ještě na příští generaci grafických karet. Na tu ostatně chci počkat i já (aktuálně 970). U té se očekává velmi významný nárůst výkonu.
Nemůžu souhlasit. Mám I5 6600, 16GB RAM, 1060 GTX 6 GB OC (mírně taktovaná) a jede to ve 2k 140 FPS, na letišti kolem 80 FPS online. Dohlednost4x, tráva střed, stíny high, grafika ultra, sharpen, sharp a VSync vypnutej.
Hmmm, to ale opravdu hrubě neodpovídá ani mému měření, ani měření dalších kluků od nás.
Zkus prosím tě při letu u země na to tvé nastavení grafiky proměřit zhruba průměrné FPS při různých nastaveních oblačnosti od minima do maxima. U mě jsou totiž propady s aktivními mraky (hlavně druhá nejvyšší oblačnost) brutální, jede mi to pak cca na 50% FPS, tedy okolo 40.
Hmm, opravdu zajímavé. Dík moc, možná to bude tou pamětí, jinak by 1060 oproti 970 neměla mít úplně výraznou převahu. Každopádně Oldo, je-li tomu tak, tak ta 6 GB verze by mohla být OK. Ale stejně počkejme s investicemi na ten příští patch a jeho hotfixy
Není za co. Jasně, chtěl jsem taky 1070, ale můžu říct, že jsem fakt spokojenej. Snad ještě doplním, že GK je ASUS, Win 10 a ty ramky jsou Kingston HyperX Savage 16GB 4x4GB DDR3 CL11
Tak tohle je naprostej nesmysl, pro 1080p je v BOX i 3gb GTX1060 vic nez dost,na krev teda ani omylem, jedinou brzdou pri pouziti tyhle karty v BOX bude procesor, graficka karta urcite ne,v posledni dobe sem tady mel hodne HW namatkou RX570,GTX 1060 6g,GTX 1050ti a v soucasny dobe mam v pc prave tu 3gb GTX 1060...Kartu jsem v BOS zkousel jak s i5 4440 3,2ghz tak s i7 4770,s i7 4770 3,8ghz sem mel vsude cca o 15+ fps vic,pri pouziti Skylake i7 nebo novejsich Intel cpu + OC by sly FPS urcite jeste dost nahoru, karta by ale urcite nejak vyzdimana nebyla... tady mala ukazka i5 s GTX1060 https://www.youtube.com/watch?v=XwUvDz3fgUA&feature=youtu.be a i7 s GTX1050ti https://www.youtube.com/watch?v=jMWEyzQABjM na prani muzu klidne jeste neco otestovat.
Nemůžu souhlasit. Mám I5 6600, 16GB RAM, 1060 GTX 6 GB OC (mírně taktovaná) a jede to ve 2k 140 FPS, na letišti kolem 80 FPS online. Dohlednost4x, tráva střed, stíny high, grafika ultra, sharpen, sharp a VSync vypnutej.
.
Mám podobnou sestavu, akorát lepší procesor a mám přesně stejný FPS . Rozjel sem na tom i Oculus bez problemu.
Fishbed64 napsal:
Tak tohle je naprostej nesmysl, pro 1080p je v BOX i 3gb GTX1060 vic nez dost,na krev teda ani omylem, jedinou brzdou pri pouziti tyhle karty v BOX bude procesor,
Nemas pravdu. Sestava: 1060 3GB, Ryzen 6 na 3,6Ghz, 8Gb RAM
server TAW, plny pocet lidi
V rozliseni full HD (1920x1080) byla pamet grafiky zaplnena na hodnotu cca 2900MB. Vsechno ULTRA, Vsync, sharp atd. (Stabilne 60FPS locknutych VSyncem)
Pak jsem presel na monitor s rozlisenim 1920x1200 a pamet grafiky zaplnena na 100% a obcas se to seklo. Musel jsem snizit kvalitu stinu na HIGH a landscape na 3x...coz pomohlo. (Fps obcas spadli na hodnotu 30 a pomohlo, kdyz jsem odletel od fronty, kde bylo hodne pozemnich cilu)
Procesor byl vytizen na 40%, procesor grafiky 70% a vyuziti RAM nejakych 4,8GB.
GTX 1060 3GB je proste na hrane z duvodu male pameti.
Mozna to hodne zatezuje VSync..ale bez nej litat nechci, pac neni obraz plynulej.
Hodne zalezi kolik je pripojenych hracu, jaka je mapa, kolik je pozemnich cilu.
A ver tomu, ze jsem to zkoumal docela dukladne
Fishbed64 napsal:
Tak tohle je naprostej nesmysl, pro 1080p je v BOX i 3gb GTX1060 vic nez dost,na krev teda ani omylem, jedinou brzdou pri pouziti tyhle karty v BOX bude procesor,
Nemas pravdu. Sestava: 1060 3GB, Ryzen 6 na 3,6Ghz, 8Gb RAM
server TAW, plny pocet lidi
V rozliseni full HD (1920x1080) byla pamet grafiky zaplnena na hodnotu cca 2900MB. Vsechno ULTRA, Vsync, sharp atd. (Stabilne 60FPS locknutych VSyncem)
Pak jsem presel na monitor s rozlisenim 1920x1200 a pamet grafiky zaplnena na 100% a obcas se to seklo. Musel jsem snizit kvalitu stinu na HIGH a landscape na 3x...coz pomohlo. (Fps obcas spadli na hodnotu 30 a pomohlo, kdyz jsem odletel od fronty, kde bylo hodne pozemnich cilu)
Procesor byl vytizen na 40%, procesor grafiky 70% a vyuziti RAM nejakych 4,8GB.
GTX 1060 3GB je proste na hrane z duvodu male pameti.
Hodne zalezi kolik je pripojenych hracu, jaka je mapa, kolik je pozemnich cilu.
A ver tomu, ze jsem to zkoumal docela dukladne
Tak to ani omylem...3gb nejsou problem pro BOS ani v 1440p ,je dost zasadni rozdil v pameti kterou hra opravdu POTREBUJE a v pameti kterou hra ZABERE! kdyz ji ma k dispozici ,lidi maj v tomhle porad dost gulas. Dokonce i v pripade ze pamet nestaci tak pod WIN 10 funguje WDDM 2.0 driver(pro lidi ktery jeste dneska jedou na obstaroznich Win 7 by melo bejt uz jenom tohle duvod k upgradu) a bez problemu se to ulozi do systemove ram...pro priklad v DCS se zabere na 8gb AMD rx480ce skoro 5gb vram,ale pri stejnym nastaveni jede hra uplne stejne i na 4gb RX480ce pripadne na ty 3gb GTX1060ce...Jinak v tvem pripade z toho jak to popisujes je ocividny ze brzdou je taky procesor,to ze je vytizenej na 40% je naprosto nic nerikajici jelikoz je to 6 jadro 12ti vlakno,jde o hrubej vykon na jadro,pokud hra pouzije jenom 3 az 4 jadra tak pretaktovna i5(treba skylake i5 na 4ghz+) bude vytizena vic nez tvuj Ryzen, FPS budou ale na i5ce vysi.
Jinak vseobecne souhlasim s tim ze je 3gb(6gb gtx 1060 je rozhodne jistejsi koupe) v nekterejch hrach uz dneska na hrane i pro 1080p ,takovejch her je ale opravdu malo a projevi se to az casto s nejakym extreme nastavenim textur(treba novej Wolfenstein 2) v IL2 BOS tohle ,ale v zadnym pripade neplati.
Upravil/a Fishbed64 dne 05-01-2018 02:04
Hadat se s tebou nebudu. Mam WIN10 a proste jsem musel snizit detaily a zaplnenost RAM na graf. karte zas spadla na 2800-2900 GB a bez problemu.
To co dal popisujes bude mit nejspis souvislost s optimalizaci te dane aplikace, a tak se zda, ze BOS na tom asi nebude uplne nejlip. JInak to, ze by to Ryzen nedaval....no tech videi na youtube je hromada. To by pak mel nejspis prblemy i s lepsima kartama...no a nema.
Hadat se s tebou nebudu. Mam WIN10 a proste jsem musel snizit detaily a zaplnenost RAM na graf. karte zas spadla na 2800-2900 GB a bez problemu.
To co dal popisujes bude mit nejspis souvislost s optimalizaci te dane aplikace, a tak se zda, ze BOS na tom asi nebude uplne nejlip. JInak to, ze by to Ryzen nedaval....no tech videi na youtube je hromada. To by pak mel nejspis prblemy i s lepsima kartama...no a nema.
Ryzen 5 na 3,6ghz je na BOS urcite dostatecnej a na 30 fps by ti to opravdu nikde padat nemelo,to ze ti to pada na 30fps je s nevetsi pravdepodobnost zpusobeno prave Vsync kterej to proste hodi na 30 kdyz neni schpnej udrzet 60fps ,je lepsi mit Vsync spis vyplej,zkus to uvidis.
Nepamatuju si to úpně přesně, ale někde se psalo, že na Ultra už je 3GB na GK málo. Nepadaj mi FPS a můžu tam nastavit co chci. Jediná věc, co srazí FPS fakt tak, že to začne škubat jsou stíny na max. Na střední nastavení stínů se nic neděje. Asi jsem to psal. Jedu na 2560x1440. Bez VSync se neláme obraz a tak ho nepotřebuju. Třeba Turbo, kterej má 960 ho musel zapnout.
Upravil/a CSW_RH_Killer dne 05-01-2018 07:47
Kdybych nepouzival TrackIR, tak se bez VSync taky obejdu.
Jako ono se to da letet i bez nej, ale jsem holt zhyckanej parchant. Zlepseni s VSync tam proste je
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.