November 24 2024 16:59:21
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna !!!Locked!!!
Lanc
JM napsal:

... Pri polohe zlomeny vaz vidim akurat na kridlo, dalej ako za 4ku to nejde. ...

Není to v podstatě realistické? Když sedím upoutaný do sedadla, dál než na čtrvrtou se nepodívám. Neupoutaný se sice podívám až na šestou, ale musím se zkroutit jak vývrtka a přitom zaručeně pohnu klackem a obrátím to na záda.

No sice som v bojovom lietadle nesedel, ale aky vyznam potom malo zavedenie novych kokpitov s 360 rozhladom, miesto starych s doskou az nad hlavu? Alebo inak, pilot nemal moznost pohladu aspon na stvrt na 6?
2/JG26_Krak

http://squadron.achileus.cz/
JM
https://www.asisb...ly-01.html

Třeba tady. Ten chlap by se musel napůl otočit tělem a přitisknout tvář až na sklo. Už teď je tam nacpaný jak sardinka, tak si představ ten hadí výkon. A navíc má na p..eli padák, který by mu to ještě znesnadnil.

Kdysi jsem seděl v kokpitu spitfira, známý v jednom zahraničním muzeu mi to umožnil. Dozadu prostě pořádně vidět není. Možná tak na pátou, dál ne. A to jsem nebyl upoutaný a nemusel držet klacek.
Připouštím ale, že v takovém déčkovém mustangu bez pancéřové desky za hlavou a s větším prostorem v kokpitu by to mohlo být o něco lepší. Ale do něj mě nepustili. Naštvaný

A proč to tam je? V "simulátoru" je možné ledaco, třeba vyklonit se metr daleko z kabiny a podívat se dozadu dolů pod ocas a nepustit se přitom řízení. Anebo zoomovat tam a zpátky na jednu klávesu ve zlomku času, místo abych musel rozepnout pouzdro dalekohledu, zvednout k očím, ustálit na cíl, koukat, spustit ho dolů, uložit do pouzdra a pečlivě zapnout, aby mi náhodou nezačal běhat po kabině. Což by všechno stálo pěkných pár vteřin.
Tak proč tedy nemít i otáčení hlavou o 360 stupňů všemi směry jako sova.

saldy
Víš že se to tu v minulosti řešilo 100x , ale vývojáři s tím stejně nic dělat nebudou.
ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
1stCL_Fucida
JM napsal:
A proč to tam je? V "simulátoru" je možné ledaco, třeba vyklonit se metr daleko z kabiny a podívat se dozadu dolů pod ocas a nepustit se přitom řízení. Anebo zoomovat tam a zpátky na jednu klávesu ve zlomku času, místo abych musel rozepnout pouzdro dalekohledu, zvednout k očím, ustálit na cíl, koukat, spustit ho dolů, uložit do pouzdra a pečlivě zapnout, aby mi náhodou nezačal běhat po kabině. Což by všechno stálo pěkných pár vteřin.
Tak proč tedy nemít i otáčení hlavou o 360 stupňů všemi směry jako sova.

Tak třeba zrovna v BOS se mi metr z kabiny vyklonit nedaří a otáčet hlavu v režimu 360° tam také možné není. Je to mimochodem simulátor, kde mě ani jako člověka, co občas létá v reálu, nastavené limity nijak neiritují Úsměv. Jasně, když jsi na zemi, tak se můžeš z kabiny trochu vyklonit, ale pak už ne. V reálu to probíhá a probíhalo tak, že si piloti dotahovali jen bederní pásy a ramena si nechávali volná, ta se dotahovala jen na start a přistání. Tím horní polovina jejich těla získala dostatečnou pružnost pro dívání se za sebe. Jinak panoramatické kabiny samozřejmě své opodstatnění mají, člověk vidí nejen to, kam otočí hlavu, ale i pěkných pár desítek stupňů navíc díky pohybu očí a jejich relativně velkému zornému úhlu. Pokud pilot sedí dostatečně vysoko, tak na 6. jakž takž vidí. Typicky třeba Me 262, Mustang, Fw 190...
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Lanc
Tak třeba zrovna v BOS se mi metr z kabiny vyklonit nedaří...

S Vive to mozne je, taku ojebavku tam dali..
2/JG26_Krak

Baron
Aj pocas.letu?
Hals - und Beinbruch!

LesniHU
JM napsal:

... Pri polohe zlomeny vaz vidim akurat na kridlo, dalej ako za 4ku to nejde. ...

Není to v podstatě realistické? Když sedím upoutaný do sedadla, dál než na čtrvrtou se nepodívám. Neupoutaný se sice podívám až na šestou, ale musím se zkroutit jak vývrtka a přitom zaručeně pohnu klackem a obrátím to na záda.
Ja to jednou za letu zkousel a vysledek byl: z bublinove kabiny za letu je videt na patou velmi dobre, na sestou je, ale spatne (uz se musi hodne, ale hodne klopit oci, takze moznost pozorovani utrpi), opacny konec vyskovky, ktery se pry u Tempesta podle nekterych dal zahlednout, se zahlednout da, ale skutecne jen zahlednout.

Predstava, ze presne dozadu uvidime "doty" stejne jako pri pozorovani dopredu, ta obecne neni realisticka. Ale videt letadlo na stovky metru nebo i na par kilaku, pokud neni na pestrem pozadi, to asi problem nebude, takze zavedeni bublinovych kabin hodnotim jako velmi velky pokrok. Navic nejde jen o zpozorovani letadel, ale i treba viditelnost horizontu pri nekterych manevrech nebo treba polohy letiste nebo cile.

Dva v simulatorech nedocenene faktory jsou sklon sedacky, operadlo vice naplocho zvysi odolnost vuce pretizeni, ale otaceni se dozadu je vice unavne az nemozne, a zvladnuti rozhlizeni behem manevru. Ono totiz nalozit 5G a tocit hlavou jak na pouti je v simulatoru v pohode, ale ve skutecnosti ...

EDIT: zoomovani ve hre, spis bych si to predstavoval jako ne moznost priblizit obraz, ale zorny uhel rozsirit. Zazoomovany obraz v soucasne dobe odpovida lidskemu videni rozlisenim i uhlem (plus minus, pri pouziti rozumneho rozliseni, monitou a vzdalenosti oka od nej), zatimco ten siroky je jen berlicka, jak neztratit orientaci. Neni to simulace dalekohledu a momentalne nemame lepsi reseni (i kdyz "lupa" letadel ve falconu, IIRC, byla take velmi zajimava varianta).
Upravil/a LesniHU dne 17-12-2017 19:03

Lanc
Ano aj pocas letu sa da vyklonit cez 'sklo'. Problem je v tom, ze 'ostry' pohlad mas cez VR len v strede, cize aj ked otocim hlavu na max, povedzme na 4., cheat s ocami este viac dozadu nepomoze, pac to mas jak po 12 pivach rozmazane.
Moje laborovanie s VR ma svoje ovocie. Ked ho vypnem a idem cez TR, mam fps 122. Predtym som to ani za boha nedal.Šklebící se
2/JG26_Krak

1stCL_Fucida
Kraku, potřeboval bych od tebe tak na hoďku půjčit VR Šklebící se

ukulele
za hodinu to tak nainstaluješ a zapojíš... a to nemluvím o nastavování

1stCL_Fucida
Já to chci jen kvůli těm 122 FPS, až to zahodím Mrknutí

Lanc
Ja ti poslem vecer skrina, bo si myslis ze robim prcu?

Zifi - to ano, zapojis a lietas ale neni to ono. musis sa pohrat so settings atd. To neni len tak skocit na Ancu a hotovo...
2/JG26_Krak

606_Smis
Lanc napsal:

Tak třeba zrovna v BOS se mi metr z kabiny vyklonit nedaří...

S Vive to mozne je, taku ojebavku tam dali..

To tam je preto aby ludom nebolo zle ze s hlavou pohli ale pohlad sa im zastavil, a da sa to vypnut a myslim ze aj v nastaveni serveru sa to da vypat

Aces_Wild
Developer Diary #184

* o módu kariéra
* o kooperačním módu pro více hráčů
* ukázka kokpitu Bf 109 G-6
* dokončený efekt kapek
* o tancích

* vánoční slevy jak na oficiálních stránkách tak i na Steamu:
-- 50% na Fw-190 A-3 a La-5 (série 8)
-- 40% na Ju-52, Yak-1B, P-40E a Mc.202
-- 50% na BoM a BoS
-- 50% na kampaň 10 Days of Autumn
-- 33% na kampaň Blazing Steppe
-- 66% na celý obsah RoF
-- 25% na Cliffs of Dover BLITZ

YouTube Video

YouTube Video

více informací a obrázky v odkazu

magot
zdá se že testeři mají k dispozici ovládání lodí a ponorek
YouTube Video

YouTube Video

Rumcajs
Takže budeme mít ovládání letadel, tanků, lodí a ponorek? Tak to BOX přejmenujeme na BOF. BOF = Battle of Fšechno.

magot
stěží, vše je z vnějšího pohledu, to bude jen pro účely testování .. ale bylo by to rozhodně pestřejší.

alfik
No, s těma torpédama to matrósům moc nejde... Šklebící se
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

magot
Hlavně co to tam ty torpédové čluny nacvičujou za kruhový útočný manévr Šklebící se

Ajvn
Kuňa mám dojem, že se tohle už tady řešilo , ale už si nepamatuju.
Koupil jsem na Steamu: Bitvu o Moskvu + P-40.
Steam hlásí ,že toto "zboží" vlastním a JE NAINSTALOVÁNO.
Když spustím hru tak to tam není.
Mám to někde nějak aktivovat?

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,036,093 návštěv