November 24 2024 23:38:47
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
DCS World 2017
Aces_Wild
Od Wagse:

YouTube Video

Deschain
tesim se az to v roce 2020 bude implementovany ve hre Šklebící se
Upravil/a Deschain dne 23-09-2017 21:43

Mira
V příštím updatu má přijít i nová vychytávka na Sučko .
YouTube Video

Aces_Wild
Od Wagse:
An example of some of the new mountain textures that the art team is working on.

i.imgur.com/HWCX707.jpg

Deschain
Na redditu jsem ještě našel tohle, to už je pěkný
i.redd.it/mfm8th99z8oz.png

magot
viz. ten horní je 1.5 - hnus, spodní 2.5 - solidní

Art
To vypadá dost dobře. Bos přeci jen potřebuje nějakou konkurenci Úsměv Jak je na tom DCS WWII ? už dlouho jsem nic neviděl nového (nejsem moc světa DCS znalý).

Aces_Wild
Art napsal:

To vypadá dost dobře. Bos přeci jen potřebuje nějakou konkurenci Úsměv Jak je na tom DCS WWII ? už dlouho jsem nic neviděl nového (nejsem moc světa DCS znalý).

BoX má konkurenci ve War Thunderu, s tím se dá pohodlně srovnávat, aka "simulace RC modelů" nebo někdo tvrdí simulace boje. To, že simulují boj si ale myslí právě i hráči War Thunder nebo Counter Strike. Z pohledu kvality, komplexnosti a zpracování je to pro DCS asi taková konkurence jako Fabia proti Veyronu ve sprintu. Autorům BoX stačí vytáhnout knížku z domací knihovny od hrdiny Sovětského svazu a FM pro La-5 je hotovej. V DCS La-5 jen tak neuvidíme, protože je dle Yo-Yo (dvorní ladič FM u ED) velmi obtížné odpovídající data pro daný letoun sehnat... Toliko ke srovnání jak každá firma přistupuje k tvorbě (nejen) letounu, poctivě vs rychlokvašení. Tak např. po poslední aktualizaci, která je dle autorů zásadním milníkem ve vývoji, se 109ka při pojíždění a vzletu chová v naprostém protipólu k reálu.
DCS WWII je v plenkách. Máme stále ve vývoji mapu Normandie 1944, k tomu Mustang co lítal v Pacifiku (verze pro evropské bojiště je nicméně oznámena, kdy to ale nikdo neví), Dora a Kurfurst předběhly čas, Jug a Vlaštovka jsou také ve vývoji, stejně tak AI jednotky. Momentálně tedy žádná sláva, z pohledu planesetu a nabídky WWII bojišť je na tom BoX výrazně lépe. O tom zda se bude WWII v DCS rozrůstat o další plnohodnotné létatelné moduly zatím žádné info (pominu-li zmatené chlapce ve VEAO, co se pár let plácaj s P-40F a k ledu poslaná Stuka od Polychop). Více napoví dlouho, nejen hráči, očekávaná verze 2.5, kde dojde ke sjednocení 1.5 s 2.x do jednoho exáče a stabilizaci kódu tak, aby třetí strany nemusely neustále měnit kód svých modulů. Každopádně, pokud tě láká nejvěrohodnější zpracování WWII strojů oproti arkádovému pojetí, je DCS ta pravá a vlastně i jediná volba, nicméně omezená výběrem strojů.

HonzaMB
Koukal jsem na ten horni obrazek toho porovnani stary DCS/novy DCS a rikal jsem si: no to snad ne! Tohle ze ma byt ta vylepsena verze? Vzdyt to vypada jako to co mame uz ted :-) Az pak jsem si vsiml, ze je pod tim druhy snimek :-)

1stCL_Fucida
Art napsal:

Arte, souhlas, konkurence je důležitá. Ale DCS opravdu úplně dobrou konkurencí pro BOX není. Z hlediska WWII DCS konkuruje spíše modulům do Flight Simulatoru. Je to hodně komplexní simulace letových procedur, komplexního engine managementu, jsou zpracovány elektroinstalace, palivové soustavy, vše celkem do absolutní hloubky. DCS ztrácí ve dvou věcech - v letu jako takovém a v boji. Nízké rychlosti, vysoké úhly náběhu, přetažení, atmosférické vlivy, vibrace...tady naopak vládne BOX. Nejen díky tomu je boj v BOX dále.

BOX samozřejmě vede i v počtu bojišť a letadel. Aces_Wild má ale pravdu v tom, že když někde nějaké údaje chybí, tak si je tvůrci vypočítají/vycucají z prstu a občas jsou mimo. Chyb také udělali a opravili a znovu udělali spoustu. Komunita okolo BOX je ale mnohem živější a kritičtější už jen tím, že v něm probíhají online boje se vším s tím spojeným. Online DCS je spíše obskurní záležitost. Něco jako virtuální války a řevnivost účastníků tak neexistují.

Informace od Aces_Wildea jsou z hlediska vývoje DCS cenné, jeho slepé hodnocení DCS jako letového vládce všeho je ale přeci jen poněkud nešťastné. Ale s tím nic nenaděláme Úsměv. Takhle máš aspoň víc názorů a můžeš se přiklonit ke kterémukoliv Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Aces_Wild
1stCL_Fucida napsal:
Z hlediska WWII DCS konkuruje spíše modulům do Flight Simulatoru.

Šklebící se Ten se poved.
1stCL_Fucida napsal:
DCS ztrácí ve dvou věcech - v letu jako takovém a v boji. Nízké rychlosti, vysoké úhly náběhu, přetažení, atmosférické vlivy, vibrace...tady naopak vládne BOX. Nejen díky tomu je boj v BOX dále.

Ještě lepší. Cik cak vzlet se 109, koncema křídel pěkně dráždit povrch, následováno pohodovým vzletem... Immelman... S podvěsy... Mise: "Intercept on Friedrich". Implementace klapek v BoX... top. To jen malá ukázka brutálně přesné simulace na nízkých rychlostech. Proběhlo tu již mnoho příspěvků, kde bylo vysvětleno jak vývoj FM v DCS funguje narozdíl od rychlokvašek v BoX. Chápu ale, je třeba to ignorovat. Již jsem si zvykl, že fanoušci BoX nemají odpovídající argumenty, aby podpořili svůj mýtus o nejlepším letovém modelu.

1stCL_Fucida napsal:
BOX samozřejmě vede i v počtu bojišť a letadel. Aces_Wild má ale pravdu v tom, že když někde nějaké údaje chybí, tak si je tvůrci vypočítají/vycucají z prstu a občas jsou mimo. Chyb také udělali a opravili a znovu udělali spoustu. Komunita okolo BOX je ale mnohem živější a kritičtější už jen tím, že v něm probíhají online boje se vším s tím spojeným. Online DCS je spíše obskurní záležitost. Něco jako virtuální války a řevnivost účastníků tak neexistují.

Souhlas, DCS nemá WWII obsah jako BoX, nicméně cítím, že jsi DCS dlouho nespustil... viz. např. Operation "Blue Flag Normandy" - 24/7 WWII PvP Campaign - ROUND 1.

1stCL_Fucida napsal:Informace od Aces_Wildea jsou z hlediska vývoje DCS cenné, jeho slepé hodnocení DCS jako letového vládce všeho je ale přeci jen poněkud nešťastné. Ale s tím nic nenaděláme Úsměv. Takhle máš aspoň víc názorů a můžeš se přiklonit ke kterémukoliv Úsměv

Děkuji. Mé slepé hodnocení nicméně vychází mj. ze zpětné vazby pilotů podílejících se na namodelovaných letounech v DCS. Opět jsem si vědom, že to někomu může, narozdíl od knížky z domácí knihovny, přijít jako nedostatečné.
Mohl bych znovu nabídnout anglický třídílný dokument z ED fóra od instruktora letadel s ostruhovým kolem, případně odkázat na zprávu testovacího pilota 109, případně přejít na dokument o Doře, aby sis udělal obrázek o chování letounu s ostruhou, ale jsem si zcela jistý, že by to zde jako již několikrát před tím vyznělo do prázdna a pro zaslepené fanoušky BoX je to zcela zbytečná informace. Éčko a letíme.
Můžete snít o BoX s tím nej co umožňuje stávající generace PC, jen věřte, ale hlavně to nesrovnávejte s DCS. Na to BoX z technického hlediska zkrátka nemá ani po špínu za nehty.

Aces_Wild
RAZBAM Simulations AV-8B Night Attack

It has been quiet here lately..

i.imgur.com/ErOi81g.jpg

i.imgur.com/4ncIHY8.jpg

i.imgur.com/WbDU5oi.jpg

i.imgur.com/1BBiLLj.jpg

i.imgur.com/x5utZPv.jpg

i.imgur.com/96Ddk4t.jpg

i.imgur.com/S7NHBFz.jpg

i.imgur.com/QN3FGML.jpg

Aces_Wild
Eagle Dynamics - mapa Kavkazu

SiThSpAwN nabízí pár nových obrázků z předělávky mapy Kavkazu pro DCS 2.x. Jezero u Krasnodaru a okolí Senaki.

i.imgur.com/DnxSaea.png

i.imgur.com/xgykws0.png

i.imgur.com/bzKQqjc.png

i.imgur.com/0QTVq2X.png

rocketdog
Srovnávat BOX a DCS prostě nejde. Každé má svoje. Problém u BOX je, že tvůrci jednou neprozřetelně přiznali, že FM dělají na základě Cessny 172. Navíc FM "ladí" tak , aby to prostě celkově "nějak vyšlo". To je ovšem průser :-( Problém DCS a celého ED je v tom, že tam sice odvádí velké kvantum práce, kterou ovšem BFU nevidí a neocení. To je taky průser :-( No a největší průser ED je, že DCS je , když to přeženu, jejich volnočasová aktivita a proto ji m trvalo přes 10 let, než mohli ukázat obrázky z postu výše :-)

magot
co je BFU? Butterfässchen ungesalzen??

1stCL_Fucida
Aces_Wild napsal:
DCS ztrácí ve dvou věcech - v letu jako takovém a v boji. Nízké rychlosti, vysoké úhly náběhu, přetažení, atmosférické vlivy, vibrace...tady naopak vládne BOX. Nejen díky tomu je boj v BOX dále.

Ještě lepší. Cik cak vzlet se 109, koncema křídel pěkně dráždit povrch, následováno pohodovým vzletem... Immelman... S podvěsy... Mise: "Intercept on Friedrich". Implementace klapek v BoX... top. To jen malá ukázka brutálně přesné simulace na nízkých rychlostech. Proběhlo tu již mnoho příspěvků, kde bylo vysvětleno jak vývoj FM v DCS funguje narozdíl od rychlokvašek v BoX. Chápu ale, je třeba to ignorovat. Již jsem si zvykl, že fanoušci BoX nemají odpovídající argumenty, aby podpořili svůj mýtus o nejlepším letovém modelu.[/quote]

Interpretace klapek v BOX a v DCS je +/- totožná. Škrtnutí si křídlem při vzletu o zem se mohlo stát. I mně se to při výcviku povedlo. Nic moc příjemného ani v reálu, ani v simu. V BOX je to většinou důvodem pro refly, pokračování v letu je kvůli možnému (třeba i na první pohled neviditelnému) poškození zbytečně rizikové.

Tvé argumenty minimálně já neignoruji, beru je jako informace. Pokud na nějaké nereaguji, tak (pokud jsem je nepřehlédl Šklebící se) je považuji ze OK. Nejlepší letový model BOX je fakt. To, že má na konkrétních typech více chyb, než DCS, je také fakt. Ale samotná dynamika letu, jeho ztvárnění a pocit, že tam jsi, ten je prostě dále. Před nedávnem jsme na našem letišti pořádali jakýsi den otevřených dveří pro virtuální piloty, kdy se mohli povozit na větroních i motorácích a hlavně si celkem dosyta zařídit. Tihle virtuální piloti teď mnohem snáze posoudí, co jim navozuje reálnější pocit letu. Jestli máš chuť, tak tě napřesrok rádi svezeme a sám uvidíš, kde je ten pocit přesnější. Kdybych to shrnul, tak DCS je více simulací letadla a BOX více simulací létání.

Souhlas, DCS nemá WWII obsah jako BoX, nicméně cítím, že jsi DCS dlouho nespustil... viz. např. Operation "Blue Flag Normandy" - 24/7 WWII PvP Campaign - ROUND 1.

Tohle je maličkaté, ale jsou to nějaké vlaštovky. Když jsem přesně před 17 lety začal s leteckými simulátory online, tak bych se tomuhle rozsahu jen vysmál pro bezvýznamnost. Dnes jsem rád, že aspoň nějaká konkurence je, hodně tomu držím palce. BoX ostatně potřebuje konkurenci jako sůl (stejně jako strašně chyběla původnímu Šturmovi) a DCS WWII je jediný projekt, který za ní můžeme považovat.

Děkuji. Mé slepé hodnocení nicméně vychází mj. ze zpětné vazby pilotů podílejících se na namodelovaných letounech v DCS. Opět jsem si vědom, že to někomu může, narozdíl od knížky z domácí knihovny, přijít jako nedostatečné.
Mohl bych znovu nabídnout anglický třídílný dokument z ED fóra od instruktora letadel s ostruhovým kolem, případně odkázat na zprávu testovacího pilota 109, případně přejít na dokument o Doře, aby sis udělal obrázek o chování letounu s ostruhou, ale jsem si zcela jistý, že by to zde jako již několikrát před tím vyznělo do prázdna a pro zaslepené fanoušky BoX je to zcela zbytečná informace. Éčko a letíme.
Můžete snít o BoX s tím nej co umožňuje stávající generace PC, jen věřte, ale hlavně to nesrovnávejte s DCS. Na to BoX z technického hlediska zkrátka nemá ani po špínu za nehty.

Znám tyhle tvé argumenty, opakuješ je často. Naprosto stejně se argumentuje odnepaměti nejen u DCS, ale snad už od dob AirWariora (což byl myslím první sim, který se pokoušel alespoň ve velmi omezené míře zobrazovat nějakou fyziku). Pak to pokračovalo dále přes různé EAW, WWIIF, CFS, IL-2............
Vím, že se tady snažíš argumentovat tím, že pilot popisoval Bf 109 skoro jako životunebezpečný stroj, kdy každičký vzlet je extrémně adrenalinovou záležitostí. Jenže mi trošku vadí, že ignoruješ už jen ten drobný fakt, že za války s tím letadlem létaly tisíce lidí a po instalaci uzamykatelné ostruhy se počet nehod při vzletu a při přistání srovnal s ostatními typy. Tedy ano, tvá argumentace není chybná. Ale zkus třeba jen pomyslet, jestli se jen pilot, nechtěl světu pochlubit tím, že měl možnost si s Bf 109 zalétat a napsal vzrušující potem a adrenalinem zaplněný článek. Protože před ním s tím letadlem létaly tisíce a tisíce jiných. Proto je myslím docela vhodné si těch zdrojů přečíst více a pak teprve soudit, jestli se má Bf 109 pokoušet pilota zabít, nebo se má +/- chovat jako další letadla s podobnou konfigurací. Ostatně mrkni se třeba do proslavených "Wings of the Luftwaffe" od Erica Browna a sám posuď.

Já jsem moc rád, když se reální piloti podílejí na vývoji simulátorů. Jsem moc rád, když tvůrci pochopí alespoň základy mechaniky letu a aerodynamiky a jsem moc rád, když to engine dokáže v rozumně zjednodušené míře interpretovat. DCSku hodně fandím, jen z něj necítím tak moc intenzivně pocit letu. Třeba nějaký jiný pilot bude mít tenhle pocit jiný? Budu jen rád, když to sem napíší a budeme si vzájemně argumentovat.
Upravil/a 1stCL_Fucida dne 28-09-2017 11:49

1stCL_Chroustall
Nechtěl jsem sem psát, ale nedalo mi to Šklebící se. Po cca 985 h na větroni a pár desítkách hodin odkroucených v Cessně a na "dvěstěpětce", se mi jeví lepší DCS. Letový model, celkový management motoru, radio, klapky atd. Nevýhodou DCS (jak již tu bylo už zmíněno) je nedostatek WWII letadel, horší optimalizace a absence atmosferických jevů (neříkám, že mi "kymácení letadla" v BoX hrách dostačuje, ale aspoň něco), DMG model, "pocit ze sestřelu" a celkově menší komunita.
Upravil/a 1stCL_Chroustall dne 28-09-2017 12:13

1stCL_Fucida
Tak aspoň jeden Úsměv.

...co si dá za trest 100 okruhů Mrknutí.

Je mi ale divný, že zmiňuješ klapky. Stahuju teď ještě nějakej patch pro DCS, ať mám totožnou verzi, ale zrovna v tomhle jsem pozoroval rozdíl nula.

SVK_Mechan
Chroustall napsal:

se mi jeví lepší DCS. Letový model, celkový management motoru, radio, klapky atd.

Přesně tak.

Fiks
Chroustall napsal:

Nechtěl jsem sem psát...... horší optimalizace a absence atmosferických jevů (neříkám, že mi "kymácení letadla" v BoX hrách dostačuje, ale aspoň něco)

Co si pod tím mám představit?Střih větru v různých výškách,turbulence,mlha,hnusný počasí?To tam všechno je.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,038,006 návštěv