November 23 2024 17:00:25
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Nalezeno na Internetu 2017
majklbeer
Baron napsal:

No, ako to tu tak citam, niektori prispievatelia by boli asi najradsej, keby sa Cechy obohnali ostnatym plotom s vezami kazdych 50 metrov, a vsetko co len trochu zavana Europskou uniou postavit mimo zakon. Vlastne za vsetko zlo co tu je, mozu "vrazi z Bruselu". Ked niekto prejavi podozrivy proeuropsky nazor, treba ho vystavit na namesti a kamenovat.

Mam neprijemny dojem, ze toto sme tu uz mali - len v inych kulisach.

Prajem pekny den.

Barone,nic ve zlém ale jaká ty vidíš pozitiva na EU?Pro mě je to nechutný diktát sjetých vysavačů daňových poplatníku členských zemí a nemyslím si že je výplodem normálního,svéprávneho člověka přijímat a nutit další státy přijímat parazity a mezi nimi potencionální teroristy,EU je zhouba evropské kultůry,suverenity členských zemí a nehorázný výsměch daňovým poplastníkům.Za mě osobně,členství naši země v této žumpě mi nic nepřineslo a myslím že se nic nezmění,na druhou stranu mám obavy.

CSW_Cassius Chaerea
majklbeer napsal:

Baron napsal:

No, ako to tu tak citam, niektori prispievatelia by boli asi najradsej, keby sa Cechy obohnali ostnatym plotom s vezami kazdych 50 metrov, a vsetko co len trochu zavana Europskou uniou postavit mimo zakon. Vlastne za vsetko zlo co tu je, mozu "vrazi z Bruselu". Ked niekto prejavi podozrivy proeuropsky nazor, treba ho vystavit na namesti a kamenovat.

Mam neprijemny dojem, ze toto sme tu uz mali - len v inych kulisach.

Prajem pekny den.

Barone,nic ve zlém ale jaká ty vidíš pozitiva na EU?Pro mě je to nechutný diktát sjetých vysavačů daňových poplatníku členských zemí a nemyslím si že je výplodem normálního,svéprávneho člověka přijímat a nutit další státy přijímat parazity a mezi nimi potencionální teroristy,EU je zhouba evropské kultůry,suverenity členských zemí a nehorázný výsměch daňovým poplastníkům.Za mě osobně,členství naši země v této žumpě mi nic nepřineslo a myslím že se nic nezmění,na druhou stranu mám obavy.
Vojín Kefalín a jaká vidíte pozitiva na SR?

310_cibule
Projevem "kultůry" je mimo jiné ovládat mateřský jazyk. V jeho prznění je EU nevinně :-)

Mimochodem "žumpa" tu ještě nebyla. To je dobré. Občas doporučuji prostřídal s výrazem ",senkruvna". Je pozoruhodné, jak se někteří v té terminologii odpadního hospodářství vyžívají. Schmouddle tu měl na dané téma též velmi podnětný vstup ;-)
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

310_cibule
A jen na okraj: "sjetým vysavačům (nádhera) nikdo žádné daně neplatí. Jednotlivé země posílají podle předem daného klíče příspěvky, které jsou pak využívány k rozvoji chudších regionů. Česko je v tomto ohledu čistý příjemce. Na každé euro poslané do Bruselu, připadá 2,7 eura pro nás. Akorát Praha nemá nárok, protože životní standard tu přesahuje evropský průměr. Hajzlové. Žumpa. Ohavný diktát. Daňový lux.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Rumcajs
majklbeer napsal:
EU je třeba volný trh práce, volný trh služeb, záruka za smysluplnou kvalitu kdečeho skrz celou Unii. EU je taky možnost žít na jiném místě, než kde člověk přišel na svět. EU je možnost pro schopné, aby našli globální uplatnění. Aby nebyli uzavřeni do ulity jedné malé země, jak tomu bývalo ještě před časem. Někomu to přijde jako zbytečné. Jinému jako samozřejmé. Další pak nevidí přínos pro sebe. Jenže tak jednoduché to není. Díky EU naše země solidně prosperuje. Kdybychom nebyli v EU, naše šance uplatnit se v mezinárodním obchodu by byly značně menší. Respektive za tu šanci bychom platili výrazně víc, tedy naše platy by byly výrazně menší. Sice naše platy nejsou jako v Německu a asi jen tak nebudou, ale mimo EU by se nám o něčem takovém jen zdálo. Stačí zajet někam mimo EU. Ukrajina je hned za rohem. Srbsko taky není daleko. Turecko je taky dobrej vzor. Izolace rozhodně není cesta vpřed. Nakonec teď máme ten Brexit. Stačí se dívat, co to s UK dělá a bude dělat. Ty změny jsou celkem plíživé, ale již dnes zřejmé. Ceny některých komodit citelně narostly. Naopak bydlení v Londýně zlevňuje. To zlevňování bydlení sice jednoho může těšit, ale ono je důsledkem odlivu peněz. Ty konsekvence jsou dlouhodobé a hluboké. A to UK je zrovna země, která má možnosti výrazně větší než bychom měli my mimo EU. Nepoměrně lepší.

WT_Schmouddle
310_cibule napsal:

Projevem "kultůry" je mimo jiné ovládat mateřský jazyk. V jeho prznění je EU nevinně :-)

Mimochodem "žumpa" tu ještě nebyla. To je dobré. Občas doporučuji prostřídal s výrazem ",senkruvna". Je pozoruhodné, jak se někteří v té terminologii odpadního hospodářství vyžívají. Schmouddle tu měl na dané téma též velmi podnětný vstup ;-)

Víš jak, k tomu jsi mne samozřejmě vyprovokoval Ty, jak napíšeš že jsme v hajzlu tak se představivost rozjede a ty příměry tam padají úplně samy Úsměv
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.

www.wtigers.org
BenKenobi
majklbeer napsal:EU je zhouba suverenity členských zemí

Viz Pl.ÚS 19/08 odst. 95 a násl.

WT_Schmouddle
Rumcajs napsal:

majklbeer napsal:
EU je třeba volný trh práce, volný trh služeb, záruka za smysluplnou kvalitu kdečeho skrz celou Unii. EU je taky možnost žít na jiném místě, než kde člověk přišel na svět. EU je možnost pro schopné, aby našli globální uplatnění. Aby nebyli uzavřeni do ulity jedné malé země, jak tomu bývalo ještě před časem. Někomu to přijde jako zbytečné. Jinému jako samozřejmé. Další pak nevidí přínos pro sebe. Jenže tak jednoduché to není. Díky EU naše země solidně prosperuje. Kdybychom nebyli v EU, naše šance uplatnit se v mezinárodním obchodu by byly značně menší. Respektive za tu šanci bychom platili výrazně víc, tedy naše platy by byly výrazně menší. Sice naše platy nejsou jako v Německu a asi jen tak nebudou, ale mimo EU by se nám o něčem takovém jen zdálo. Stačí zajet někam mimo EU. Ukrajina je hned za rohem. Srbsko taky není daleko. Turecko je taky dobrej vzor. Izolace rozhodně není cesta vpřed. Nakonec teď máme ten Brexit. Stačí se dívat, co to s UK dělá a bude dělat. Ty změny jsou celkem plíživé, ale již dnes zřejmé. Ceny některých komodit citelně narostly. Naopak bydlení v Londýně zlevňuje. To zlevňování bydlení sice jednoho může těšit, ale ono je důsledkem odlivu peněz. Ty konsekvence jsou dlouhodobé a hluboké. A to UK je zrovna země, která má možnosti výrazně větší než bychom měli my mimo EU. Nepoměrně lepší.

Já myslím, že si to moc idealizuješ.
Volný trh práce jako třeba ty zákony o minimální mzdě, které si zařídili Němci a Frantíci a které staví dopravce do pozice aby v jednom státě porušovali legislativu? (Tedy místní zákon o minimální mzdě a český pracovní zákon stanovující povinnost řádově stejného odměňování na stejných pozicích). A že se EU přetrhne s tímhle protekcionismem něco dělat, i když je pod tlakem snad všech "nových" států EU?
Před rokem tahle země solidně neprosperovala? Byli jsme na úrovni Ukrajiny? Srbska? Ne. Od roku 1989 do roku 2004 jsme udělali takový pokrok i mimo unii, že tyhle příměry jsou prostě nefungují.
Brexit bude asi UK v nějakých oblastech bolet. Ale oni se svobodně rozhodli, riziko problémů jim stálo za to upustit skupinu, která podle nich směřovala špatným směrem.
Navíc dopad na UK bude mít i to, jak se EU k UK bude chovat, jaké problémy bude generovat. Zatím to ale vypadá, že zatímco se Britové chtějí normálně dohodnout a žádné zásadní problémy se nekonají, z EU zní slova o trestu atp. Jistě, není v zájmu EU ukázat všem, že exit je vlastně OK. Ale chování stylu uražené milenky je něco, co lidé, voliči sledují. Není snad na kontinentu země, která by byla lidmi obecně respektovaná tak jako UK. Takže vedení EU je v pasti. Potřebuje ostatním zemím ukázat, že Exit je špatně ale když to přeženou, poštvou si proti sobě veřejné mínění, které ty exity můžou generovat.
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.

www.wtigers.org
CSW_Cassius Chaerea
No hlavně ať to dopadne s Brity jakkoli bude za to moct Brusel, protože když se jim bude dařit, tak to bude ukázka toho, jak bylo členství v EU omezující a když ne, tak proto že je EU na Brity zlá...

Rumcajs
Neidealizuju si nic moc. Já ty problémy Unie a rozhodování v Unii a protekcionismus a tak dál samozřejmě vidím. Ale naše členství v týhle Unii je přesto velmi výhodné. Pokrok do roku 2004 jsme sice udělali, ale to bylo do značné míry díky tomu, že naše startovní pozice byla velmi nízká. A taky v tom byla naše báječná privatizace a celkově zdivočelá kapitalizace dříve státního majetku.
Opravdu nevím, co říct lidem, kteří nevidí objem zahraničního obchodu, který ČR dělá v rámci EU a kteří si neumějí spočítat, o kolik víc by se platilo třeba jen na clech, kdybychom byli mimo EU a ani nemluvit o tom, že velkou část toho obchodu bychom vůbec nedělali.
Britové se rozhodli v referendu. Tedy rozhodnutí udělal lid. Takové rozhodnutí nebývá kvalifikované. Takové rozhodnutí je pocitově statistické. Navíc se ukazuje, že v referendech jde často o vyjádření obecné nespokojenosti než o kvalifikované posouzení otázky toho referenda. Rozhodli se svobodně, to jistě. Ale kvalifikovaně v žádném případě. Především proto, že masa nemá žádnou kvalifikaci. Má jen statistiku a počty.
Brity nikdo nechce za nic trestat. Ale platí velmi snadná rovnice. Volný přístup na trh EU = pravidla EU. A Brexit znamená, že Britové nechtějí pravidla EU. Alespoň ne všechny. Pro EU není možné, aby jedna země měla tu nejzásadnější výhodu, ale jaksi nesdílela i ty nevýhody. Takhle svět jednoduše nefunguje. Takže nezbude, než jít smlouvu po smlouvě a dohadovat jednotlivosti a detaily a co se stihne, stihne se a co ne, se bude řešit po exitu. Podle mě to je dost blbé. UK se tak dobrovolně vzdalo významné části svého vlivu, poněkud si sníží životní úroveň, a nakonec budou stejně plnit naprostou většinu EU pravidel, aby se nevzdálili až tak moc. Nevidím to jejich rozhodnutí jako příliš moudré, ačkoli jsou mi důvody celkem zřejmé a rozumím jim. Na tom snu pana Farage o staré dobré Anglii ale nebude moc reality. Oni ti imigranti, co je tam mají, nikam neodejdou. Ti jim tam zůstanou. Odejdou jim nějací bankéři a sem tam sídla nadnárodních firem.

Ajvn
A nebo, že byste byli nešuci?
Ne to se mi taky nezdá...Šklebící se

310_cibule
Schmouddle, pojď se vsadit, že Britové z EU nevystoupí? :-) Je to trochu riskantní sázka, ale šance na výhru tu je.

310_cibule
WT_Schmouddle napsal:

Brexit bude asi UK v nějakých oblastech bolet. Ale oni se svobodně rozhodli, riziko problémů jim stálo za to upustit skupinu, která podle nich směřovala špatným směrem.
Navíc dopad na UK bude mít i to, jak se EU k UK bude chovat, jaké problémy bude generovat. Zatím to ale vypadá, že zatímco se Britové chtějí normálně dohodnout a žádné zásadní problémy se nekonají, z EU zní slova o trestu atp.

V žádném případě nezpochybňují výsledky britského referenda o odchodu z EU a skutečnost, že britská vláda dostala legitimní mandát k vyjednání brexitu. Ale tvrdit, že Britům " riziko problémů stálo za to upustit skupinu, která podle nich směřovala špatným směrem" je uhm... poněkud nadnesené.

Přesně řečeno, stálo to za to 17,5 milionům občanů Spojeného království z celkového počtu 65 milionů včetně kojenců. Naopak 16 milionů Britů se vyjádřilo pro setrvání v EU (pro odchod se v mírně nadpoloviční většině vyslovili v Anglii a Walesu, proti v mírně nadpoloviční většině v Irsku a podstatná část voličů ve Skotsku. Následné reakce ukazují, se kromě odchodu z EU též možná rozhodlo o rozpadu Velké Británie. Z mého pohledu je to škoda). V procentech je to 51,9 procenta z těch, co přišli (celkem 33,5 milionů) pro odchod.

Takže tak, Schmouddle. Tvoje zbožné představy ne zcela odpovídají realitě ;-)

P.S. Žádná slova o trestu z EU nezaznivaji (tedy určitě ne od nikoho směrodatného). Je v bytostném zájmu EU, aby se s Británií nerozešla ve zlém, což ale neznamená, že si Británie ponechá všechny výhody členství EU a to, co nechce, prostě zruší. Schmouddle, lhát se nemá, i když se to člověku zrovna hodí ;-)
Upravil/a 310_cibule dne 30-06-2017 22:24

Ucho
EU je fajn když sluníčko svítí, jak se zatáhne, jde to do septiku. To už jsme si tu už docela popsali. Všechny plusy a výhody systemu co jsou, jsou z principu ekonomické. A to snad ani nikoho neznám že by to chtěl bourat. Kromě jedné, volného pohybu osob. Je to primárně ekonomická kategorie nebo politická? Záleží na uhlu pohledu, pro HR ekonomická, pro Britanii evidentně politická, když, jestli to dobře chápu, to byl jeden z hlavních motivů v referendu.

Potřebuju tedy na stávající pozitiva politickou unii? No když se chci stát supermocností, velmocí tak ano. A jsme u toho. Jak se 28-1 zemí může stát supermocnost? Valná většina z nich je zahleděná hlavně do svých problémů, tzn politická elita zůstává fungovat doma na státní úrovni a jejich uvadající obyvatelstvo dělá vše proto aby se hlavně nerozmnožilo. Kde je nějaký tah na bránu?
A my tady se chceme stát součástí velmoci? Počítám někdy tak od obrození děláme všechno proti tomu. Tak dočetl jsem se tu, že Cibule to chce nandat Číně a Rusku a dneska i USA, ale velmoc potřebuje armádu a zbraně, společný rozpočet a daně, společnou hymnu a jen jednu hlavu. Jakou? Německou, francouzskou nebo snad českou? To je legrační utopie.

Tak kam kráčí politická unie? Zatím jen k vytvoření šedé vrstvy úřednictva, která nesmysly šikanuje jednotlivé státy a na vznesené pochybnosti a otázky má jedinou odpověď "Více Evropy!"

Británie byla brzda vlhkých snů eurokratů a myslím, že nevstoupí dvakrát do stejné řeky. Během chaosu vystupování začnou frantíci s němci vytvářet něco co se ještě více nebude líbit ani jí, ale ani "vývojově opožděné" východní evropě. Kór když to budou prokládat reminiscencemi na lebensraum, aktuálně pro "syrské" vesnice.

Ale Cibule i tak jsem pořád optimista. Jak dneska někde psal odées profesor Fiala, jestli se teď otevřou smlouvy EU, a my si vyjednáme výjimky z eura, migrace atd. mohlo by to být celkem v klidu, s tím souhlasím. Minimálně si testnem jak se k nám bude chovat "nová" Francie a Německo.

No a nakonec jeden výbuch systemu, východního bloku a CCCP, jsme už zažili a u EU u toho hlady nikdo neumře.

saldy
Po 70 letech vytáhli z jezera šturma a už to lítá, snad to někdy uvidíme i u nás.

http://www.warbir...ssia.html?
ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
Paulus
Tomu nevěřím, že stohohle vraku udělali létací letadloZamračený
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E

310_cibule
Ahoj, Ucho, už jen krátce, jdu na kolo.

Špatně jsi to četl, nechci nikomu nic nandavat.

Je mi úplně jedno, jaké národnosti bude hlava politického, ekonomického a obranného útvaru, v němž žiji. Hlavně když to nebude blbec. Pokud by jim naopak byl někdo jako třeba Gauck či Kiska, budu maximálně spokojený. Každopádně o moc horší, než to u nás s hlavami státu bylo v posledních čtrnácti letech, už to asi nebude. Mimochodem hymnu už EU má, je úžasná.

Jak to bylo se "syrskými vesnicemi", jsem tu už vysvětloval. Je to klasika, něco jako že nám unie nařizuje, jak křivé mají být banány. Drtivá většina lidí vůbec netuší, jak to bylo doopravdy, zato to strašně ráda kdykoli omlátí unii o hlavu.

Až si všichni vyjednají na všechno výjimky (už teď je jich víc než dost), bude to jistě fungovat naprosto skvěle. Mimochodem v mém bytostném zájmu je přijmout euro co nejdříve. Narozdíl od tebe, pana profesora Fialy a dalších. A nejsem v tom sám.

WT_Schmouddle
Taky jen krátce, jdu k moři utrácet Jevra (v báječném kursu) za vodní sporty:

Cibule : třeba Tusk a Juncker? Prohlášení do médií před vyjednáváním že když nebude volný pohyb osob, tak nebude dobrý brexit deal? To je také lež?
A když se já rozčiluju, že nás EU zařízla ve zbraňové Směrnici, tak tady zaznívá, jak to mám akceptovat protože většina rozhodla a když Britové přijmou (byť těsně) Brexit, tak mi tady píšeš jak by vlastně většina kojenců hlasovala proti němu ;-).

Rumcajs : Jak už řekl Ucho - ekonomická Unie byla to co předcházelo tomuhle politicko - byrokratickému molochu a Britové s tim byli v pohodě. Odchod Británie je mimo jine proto, že nad fungující ekonomickou unii někdo staví superstát, který má výrazný demokratický deficit a který nutí Brity, aby dělali věci, které oni nechtějí.

www.wtigers.org
Rumcajs
Tak princip jakékoli Unie a vůbec demokracie je v tom, že se hlasuje a z hlasování vyjde výsledek, který velmi často skoro polovině lidí nevyhovuje. Zatím bohužel nikdo nepřišel na to, jak tohle udělat líp. UK se nelíbí, že se jim tam hromadí migranti. A pro ně je řešení, zdá se, snadné. Zavřou hranice, protože k nim se jen tak jednoduše nedá dostat jinak než oficiálně. Hůř je na tom Itálie a ještě hůř Řecko, protože tam se dá dostat ilegálně. Tedy UK volí jednostranné řešení před zájmem celku. Chce se chovat jako suverénní stát, no tak se tak chovat bude. V tom žádný demokratický deficit nevidím. V EU rozhoduje většina, to taky není žádný demokratický deficit. Že zrovna naše zájmy nejsou většinové? No jsou případy, kdy fakt nejsou. A co všechny ty případy, kdy jsou? O těch se už nemluví, protože to se bere jako samozřejmost. Lidi vůbec maj vyvinutý smysl pro křivdu, ale pozitiva jsou samo s sebou. Nastínil jsem některá z těch pozitiv v předchozích příspěvcích. Všichni je máte za automatické. Přesto že jste skoro všichni stárnoucí pardálové, kteří velmi dobře pamatují socík, tak se najdou tací, kteří to nevidí. Nebo si to snad už ani nepamatujete?

Problém myšlenek že stačí ekonomická unie a není potřeba politicko vojenská unie je v tom, že tyhle myslitelé nerozumí povaze současného světa. Díky globalizaci jsou USA, Čína, Rusko ... naši sousedé. Nejsou někde daleko. Jsou hned za rohem. Pro ekonomicko politický blok n-násobně větší než jakákoli jednotlivá země EU je strašně snadné těmto zemím vnutit svoji vůli. Ne všem najednou, ale postupně rozebrat je to snadné. A v tom je ta potíž. Je pro tyhle globální celky snadné si hrát s jednotlivýma zeměma, které nemají politickou unii. Jen ekonomická unie by byla příliš snadno manipulovatelná zvenku. A zde by pak šlo o faktický demokratický deficit, protože by si s námi hráli lidé, kteří nejsou námi nijak volení a ani nežijí na stejném kontinentu. Tyhle souvislosti bohužel většině lidí unikají. Většina není schopna vidět ani na hranice vlastního státu, natož kamkoli dál.

V tomhle úhlu pohledu pak přeji anglánům, aby to jejich vzepětí k samostatnosti nevedlo k absolutní závislosti na USA či případné nutnosti poklonkovat Číně či Rusům (spíš to dopadne tak, že budou ocásek EU). Páčto, jak víme, UK přestalo být supervelmocí již za první světové války. A úplně donaha se to ukázalo za WW2 v Pacifiku, kdy museli Ami přemlouvat, aby je vzali alespoň do party.

Ucho
Rumcajs napsal:

Problém myšlenek že stačí ekonomická unie a není potřeba politicko vojenská unie je v tom, že tyhle myslitelé nerozumí povaze současného světa. Díky globalizaci jsou USA, Čína, Rusko ... naši sousedé. Nejsou někde daleko. Jsou hned za rohem. Pro ekonomicko politický blok n-násobně větší než jakákoli jednotlivá země EU je strašně snadné těmto zemím vnutit svoji vůli. Ne všem najednou, ale postupně rozebrat je to snadné. A v tom je ta potíž. Je pro tyhle globální celky snadné si hrát s jednotlivýma zeměma, které nemají politickou unii. Jen ekonomická unie by byla příliš snadno manipulovatelná zvenku. A zde by pak šlo o faktický demokratický deficit, protože by si s námi hráli lidé, kteří nejsou námi nijak volení a ani nežijí na stejném kontinentu. Tyhle souvislosti bohužel většině lidí unikají. Většina není schopna vidět ani na hranice vlastního státu, natož kamkoli dál.

Tohle je samozřejmě pádný důvod, ale dost záleží i na provedení, semknuté evropské spolupráce. Jestli budeš budovat imperium stylem jak říká zelený klasik: "Kačenko když to nepůjde silou, uděláme to ještě větší silou", může se ti stát, a evidentně se to děje, že při kacení lesa budou odlétat třísky velikosti států a bloků. A zbývalých jakých takých přátelství začnou vznikat konflikty. Pak už je jen otázka, kam sahá fanatismus eurokratů a co všechno jsou ochotni rozbořit pro svojí moc?

Na obranu máme NATO, na ekonomickou a provozní domluvu rady ministrů, premiérů atd. Mě prostě přijde lepší a bezpečnější (asi sem už moc srarej), stavět na stávající funkční spolupráci. Při současných rozporech kontinent/ostrovy, sever/jih, východ/západ to prostě nemůže dopadnout dobře.

Další věcí je co se bude dít s tak obrovskou mocí budoucího superstátu v úzkých rukách EU západoevropskédemokratické politické vrstvy. Já do Cibule něžně reju s "nandaváním" :-) ale jak správně říkáš, politické bloky se ovlivňují nejen silou hospodářství, ale i prosazováním politické vůle na své okolí. A tam mám dost obavu, až ty naši začnou do okolí roznášet svoje dobro. To bude konečná...

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,027,564 návštěv