November 23 2024 19:35:17
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Nalezeno na Internetu 2017
310_cibule
Hoper napsal:

310_cibule napsal:

Hoper napsal:

No udělalo se mi zle, jak jen naťukneš něco, ale nedopovíš to. A divím se Cassimu, že se i tebe nezeptal, kteréže etnikum máš na mysli.

Aha, tak to se omlouvám, netušil jsem, že tě to tak rozruší. Předpokládám, že většina lidí z kontextu pochopila, že jsem měl na mysli Kurdy a že jsem se o nich zmínil proto, abych ilustroval složitost situace v regionu. Ilustroval, ne detailně popsal. O Bascích jsem v této souvislosti nereferoval, neb tam podle mých informací žádnou důležitější roli nehrají.

Přečti si, co jsem napsal, pozorně. Já psal, že ti záleží na jednom etniku, ale že se někde pošlapávají práva jiného etnika (a nejen ve Španělsku), ti nepřijde špatné. A jelikož jsi nepsal nic o Kurdech ale o etniku, psal jsem stejně jako ty všeobecně...

Hopere, mám pocit, že si ze mne děláš prdel. Já někde psal, že mi záleží na jednom etniku, ale že se někde pošlapávají práva jiného etnika mi nepřijde špatné? Ježíšmarjá kde? Nenapsal jsem ani jedno z toho.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

magot
310_cibule napsal:
Abychom se pořád tolik něčeho nebáli, chovali se sebevědomě, ale ne nadutě.

Strach není jen pro srandu králíkům. Může to být připosranost nebo taky rozumný instinkt. Tyhle argumenty jsou slabé Cibule ... sorry .. ale vím jak to myslíš.
Východní evropa je krapet připosraná ... ale, je to tu ale.

Tyler Durden
BenKenobi napsal:

Tyler Durden napsal:
Totalitarismus (z latinského totus = “celý”) je politický systém, jehož vládnoucí skupiny neuznávají žádné meze své pravomoci a snaží se regulovat všechny aspekty veřejného a soukromého života.

Zapomněl jsi na tu část, kde jsem chtěl, abys na to napasoval Evropskou unii? Jinak, kdybys četl dál, dostal by ses k tomuto:

Totalitní systém se obvykle charakterizuje těmito rysy:[3]
státem vynucovaná ideologie,
jediná strana ovládající státní aparát,
policejní kontrola a sledování občanů včetně používání mimosoudní represe a zastrašování,
centrální řízení ekonomiky,
uzavření hranic,
monopol na prostředky masové komunikace.

Napasuj to prosím na EU.

Naprosto stačí ta první věta. "Obvykle" neznamená vždy a na šibenici už neposílali ani komunisti. Máme jiné, jemnější metody tyranie - převážně ekonomické. Systém přerozdělování a dotací např. není nic jiného než ekonomický diktát na úrovni státu kdy můžeš zrušit konkurenci, či celé odvětví a zároveň zkorumpovat místní politiky. V poslední době už se vyhrožuje "zatrhnutím dotací" zcela otevřeně. Vynucované ideologie europeizmu sis snad jako EU svazák všiml sám - evropská unie je ztotožňována s Evropou. Jak je nakládáno a jak je nálepkován v podstatě každý kdo má jiný než oficiálně posvěceným názor je známo. Od populistů přes nacisty, fašisty, extremisty až po sprosté urážky. Velké televize a noviny naprosto kopírují tok peněz, je to monopol lží a manipulací. Pustit si dnes ČT, ocitnete se v normalizaci. Omezovat internet politici opravdu nechtějí kvůli terorismu. A o tom jak jsou "otevřené hranice" svědčí přístup EU k Brexitu. Kdyby mohli, poštvou na Británii přelézající ostnatý drát plotu Evropské Unie psy a budou střílet. Protože nejde o obchod či volný pohyb osob. Jde o politický vliv EU byrokratů. Mohl bych pokračovat...
Osud šeptá bojovníkovi: "Nemůžeš odolat bouři" a bojovník šeptá: "já jsem bouře!"

Tyler Durden
magot napsal:

310_cibule napsal:

Strach není jen pro srandu králíkům. Může to být připosranost nebo taky rozumný instinkt. Tyhle argumenty jsou slabé Cibule ... sorry .. ale vím jak to myslíš.

Východní Evropa není připosraná, východní Evropa má zkušenost s totalitou a diktátem a nos na ty smrady co to zkouší znovu a jinak.
Osud šeptá bojovníkovi: "Nemůžeš odolat bouři" a bojovník šeptá: "já jsem bouře!"

310_cibule
magot napsal:

310_cibule napsal:

Ano, to je pravda, může. Jen mám z dějin tohoto regionu takový neblahý pocit, že je toho strachu trochu moc (ne že by to s ohledem na historické zkušenosti a geopolitické aspekty nebylo pochopitelné), ale přeci jen bychom to mohli už trochu korigovat. Teď k tomu máme naprosto unikátní šanci. Byl bych moc rád, kdybychom ji nepropásli.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

CSW_Cassius Chaerea
Tyler Durden napsal:

magot napsal:

310_cibule napsal:

Východní Evropa není připosraná, východní Evropa má zkušenost s totalitou a diktátem a nos na ty smrady co to zkouší znovu a jinak.
A proto si dobrovolně leze do chomoutu těm, co si na nic nahrají...Mluvíš tu o zemi kde největší podporu má bezpáteřní donašeč, tunelář a daňový podvodník. Ty voe z těch našich zkušeností bleju, div si nepobleju ten svůj svazáckých šátek.
Upravil/a CSW_Cassius Chaerea dne 29-06-2017 15:40

Tyler Durden
Do jakého chomoutu zase? Rusům? S tím si běž třeba do Polska. Šklebící se

Aces_Wild
310_cibule napsal:
O co mi jde? Abychom se pořád tolik něčeho nebáli, chovali se sebevědomě, ale ne nadutě. Dokázali pochopit, že nejsme na světě sami. A zároveň si pořád nestěžovali, že nám někdo křivdí. Nedejbože abychom třeba i dokázali přijmout, že jsme byli přehlasováni. To je to, o co mi jde. Píšu to tu už léta. Kdysi jsme tu debatovali o vyhnání českých Němců, o postavení Romů ve společnosti, o radarové základně. Přistupuji k tomu pořád stejně. Jde mi pořád o to samé. Všechny tyto debaty mají toto společné. Nejsem na světě sám a je pro mne výhodné koexistovat, ne se pořád uzavírat a brblat.

Také nenesu odpovědnost za život druhých, ani nemám k běžencům žádné povinnosti. Ale Evropa, jejíž se cítím součástí, má problém. Hledá se řešení. A nejsou to jen kvóty (ty jsou jeho součástí). Z mého pohledu je krátkozraké dělat šprajci. Zejména tehdy, když nenabízíme jiné řešení. S morálkou to nemá nic společného. Jednám tak, aby se mi to vyplatilo. Spolupráce v rámci Evropy plus transatlantická spolupráce se mi v nejširším kontextu setsakra vyplácí. Respektive zatím nemá alternativu. A v dohledné době mít nebude.

Typický sluníčkovský názor. Tak roztomilé počtení o naprostých obecnostech a osobních domněnkách. Dojalo.
Sluníčka si mj. často pletou strach a selský rozum. A tak se nám pořád snaží podstrčit to své krátkozraké smýšlení o tom, v jakém světe bych měl žít.
Mimochodem, ČR nabízí řešení. Snaží se řešit problémy na místě, nikoliv otevřením hranic pro mladé muže z hadrama a botama za desítku a batůžkem na zádech co mají namířeno do no-go zóny. Což je dle sluníček v pořádku, ale chodit se jim tam nechce.
Zvláštní je, že žádný z těchto vítačů nemá doma ani jednoho uprchlíka, ale dokáží ostatním neustále cpát zlámaný názor, že bychom je měli přijímat. Tak šup, chyť se té šance, abys ji nepropásl!
Upravil/a Aces_Wild dne 29-06-2017 15:41

CSW_Cassius Chaerea
Byls rychlejší svazáku, odpověď máš vejš.

BenKenobi
Tyler Durden napsal:
Naprosto stačí ta první věta. "Obvykle" neznamená vždy a na šibenici už neposílali ani komunisti. Máme jiné, jemnější metody tyranie - převážně ekonomické. Systém přerozdělování a dotací např. není nic jiného než ekonomický diktát na úrovni státu kdy můžeš zrušit konkurenci, či celé odvětví a zároveň zkorumpovat místní politiky. V poslední době už se vyhrožuje "zatrhnutím dotací" zcela otevřeně. Vynucované ideologie europeizmu sis snad jako EU svazák všiml sám - evropská unie je ztotožňována s Evropou. Jak je nakládáno a jak je nálepkován v podstatě každý kdo má jiný než oficiálně posvěceným názor je známo. Od populistů přes nacisty, fašisty, extremisty až po sprosté urážky. Velké televize a noviny naprosto kopírují tok peněz, je to monopol lží a manipulací. Pustit si dnes ČT, ocitnete se v normalizaci. Omezovat internet politici opravdu nechtějí kvůli terorismu. A o tom jak jsou "otevřené hranice" svědčí přístup EU k Brexitu. Kdyby mohli, poštvou na Británii přelézající ostnatý drát plotu Evropské Unie psy a budou střílet. Protože nejde o obchod či volný pohyb osob. Jde o politický vliv EU byrokratů. Mohl bych pokračovat...

Tohle je něco, co bych čekal někde na novinkách, kde by to mělo hromadu plusů.

Koty
<<Zejména tehdy, když nenabízíme jiné řešení.>>

Jenže nabízíme - budeme utečencům pomáhat v první bezpečné zemi, případně u nich doma ještě než z nich budou utečenci Mrknutí

Nehledně na to, že jaksi většina běženců vypadá na muže 18-25 let...
Rien n'est parfait; c'est la vie!

Ucho
310_cibule napsal:

Ucho, EU sem nechce přestěhovat půlku muslimské Afriky. Naopak se snaží zabránit tomu, aby sem přijížděli.

No to říkáš ty, ale Frontex ( EU agentura pro ochranu! hranic) nestíhá v divočině naložit a v Taliansku vykládat. Skoro to připomíná starý evropský obchod s otroky. Takže to je lež? Nebo ptydepe? Znamená výraz "chránit hranice" něco jiného pro tebe než pro mě? Nebo si lže celá EU do kapsy už od krize r. 2008? Jak si sakra máme rozumět, když každý vidí něco jiného v tak jednoduché věci....

Nebo ještě pokus, zkus si říct nahlas realitu jak jí vidím já: "EU-Frontex nechrání hranice, ale dováží sem budoucí velký problém" A teď zkusím říci já tvojí realitu: "EU-Frontex chrání hranice EU a snaží se aby sem nepřijížděli" Tak kdo lže?

310_cibule napsal:
To, že může jít o rozpor s právním řádem EU, vyplývá z toho, že kvóty schválili ministři vnitra členských států EU na jednání Rady Evropské unie. Teď bude soud na základě žalob dvou států řešit, zda to v rozporu s právním řádem je, či není. Jen pro připomenutí, Česko má přijmout 2 978 lidí.

Jistě, jde jen o první podvolení. O nic jiného

310_cibule napsal:
Pevně doufám, že se sem západní Evropu někdy dotlačit podaří. Ale občas mne při těchto debatách jímá malomyslnost. Spíš to vidím na posun z opačného směru.

Kolik že se to Němcům rodí dětí? Ano, je dost možné, že budoucí západoevropský emír vyšle na východ vyslance s výstrahou k řádnému užívání práva šaria, je dost pravděpodobné, že se to sem podaří dotlačit.

310_cibule
Ano, Koty, to se už děje. Nicméně imigraci to jaksi nezastavilo. Čili je potřeba udělat něco, co vyřeší problém nejzatíženějších evropských zemí, než to začne fungovat. Stejně jako jsou nutná opatření proto pašerákům apod. Pracuje se na tom, ale je toho hodně.

To snad není tělesná vada, že většina běženců vypadá na muže 18-25 let. Znamená to celou řadu věcí. Přicházejí ti nejaktivnější a bez závazků, to je vcelku pochopitelné. Tuto ekonomickou imigraci je třeba hodně omezit. Pak to znamená, že přicházejí muži z válečných zón, kde je všechny možné strany konfliktu verbují. Osobně bych také utekl, kdyby mi hrozilo bojovat za Asada či ISIS. Atd atd.

Nikdo přeci neříká, že máme přijmout všechny ekonomické migranty odevšad. Vůbec ne. Ale to, že se před nimi zavřeme doma a budeme dělat naschvály, nepomůže vůbec ničemu. Ani nám ne.

310_cibule
Už nemám sílu, Ucho. "Frontex nestíhá v divočině naložit a v Taliansku vykládat." Už mne ty nesmysly udolaly, sry.

magot
310_cibule napsal:

Ano, Koty, to se už děje. Nicméně imigraci to jaksi nezastavilo. Čili je potřeba udělat něco, co vyřeší problém nejzatíženějších evropských zemí, než to začne fungovat. Stejně jako jsou nutná opatření proto pašerákům apod. Pracuje se na tom, ale je toho hodně.

To snad není tělesná vada, že většina běženců vypadá na muže 18-25 let. Znamená to celou řadu věcí. Přicházejí ti nejaktivnější a bez závazků, to je vcelku pochopitelné. Tuto ekonomickou imigraci je třeba hodně omezit. Pak to znamená, že přicházejí muži z válečných zón, kde je všechny možné strany konfliktu verbují. Osobně bych také utekl, kdyby mi hrozilo bojovat za Asada či ISIS. Atd atd.

Nikdo přeci neříká, že máme přijmout všechny ekonomické migranty odevšad. Vůbec ne. Ale to, že se před nimi zavřeme doma a budeme dělat naschvály, nepomůže vůbec ničemu. Ani nám ne.

Zlatej Izrael a jeho imigrační politika, na Golanech ošetří a ubytují ty nejbolavější případy, pošlou oblečení a jídlo do utečeneckých táborů za hranicí.. ale migrující "mladíky" pošlou zpět.
Páč Izraelci maj dobré zkušenosti s imigrací tohoto typu a pud sebezáchovy.

LesniHU
Reseni samozrejme existuje, fungujici, dlouhodobe vyzkousene. To australske. To by imigraci jaksi zastavilo a problem nejzatizenejsich zemi vyresilo. Procpak se nedela?

Ucho
310_cibule napsal:

Ale Evropa, jejíž se cítím součástí, má problém. Hledá se řešení. A nejsou to jen kvóty (ty jsou jeho součástí). Z mého pohledu je krátkozraké dělat šprajci. Zejména tehdy, když nenabízíme jiné řešení. S morálkou to nemá nic společného. Jednám tak, aby se mi to vyplatilo. Spolupráce v rámci Evropy plus transatlantická spolupráce se mi v nejširším kontextu setsakra vyplácí. Respektive zatím nemá alternativu. A v dohledné době mít nebude.

EU politická garnitura se serii neřešených krizí dopracovala k tomu, že z EU odchází klíčová země (jediná která se dokázala ubránit Hitlerovi), politická společná měna ničí jižní evropu, a zničí ji pokud to dříve nestihne africká migrace. Skoro to začíná vypadat, že spolupráce zemí v rámci EU je jistou zárukou problémů... ale ono se to zlomí, co nevidět budou už jen zájmy Německa a Francie. A ty známe dobře.

Řešením k migraci je přístup Austrálie a dnes už i USA. Je v EU vůbec někdo kdo by něco takového mohl řídit a zařídit? Žvaněním na summitech?

Ucho
310_cibule napsal:

Už nemám sílu, Ucho. "Frontex nestíhá v divočině naložit a v Taliansku vykládat." Už mne ty nesmysly udolaly, sry.

Itálie navrhuje, aby v přístavech vystupovali migranti pouze z italských lodí. Všechny ostatní záchranné lodě by měly zákaz nechat migranty v Itálii vystoupit. Omezení by se však nevztahovalo na lodě, které se podílí na záchranné misi korigované evropskou agenturou pro ochranu vnějších hranic Frontex, uvedla italská tisková agentura ANSA.

Jen ve středu dorazily k italským břehům lodě nadace MOAS, neziskové organizace Lékařů bez hranic a Frontexu. Dohromady z nich vystoupilo více než 10 tisíc migrantů, které lodě zachránily v posledních třech dnech ve Středozemním moři. V tak krátkém časovém úseku jde za letošní rok o rekord, upozornil Frontex.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/migranti-stredozemni-more-italie-dqy-/zahranicni.aspx?c=A170628_193937_zahranicni_aba

Jistěže Libye je divočina, ale ptydepe vítězí.

310_cibule
Nikde jsem nepsal nic o australském ani izraelském řešení. Psal jsem, že Česko žádné řešení, které by migraci aktuálně aspoň omezilo, nenabídlo. Ach jo.

310_cibule
Aha, takže je nepřevážejí "z divočiny do Evropy", ale zachraňují je ve Středozemním moři, kde je většinou nechají pašeráci.

Dobře, mohli by je nechat utopit. I to by možná bylo řešení, mnohé by to odradilo. Mně by se takové řešení nelíbilo, ale je to čistě osobní názor. Nevnucuji ho nikomu.
Upravil/a 310_cibule dne 29-06-2017 16:46

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,028,402 návštěv