Podle mě to bylo krátkozraké. Generace se dělo něco blbě. Bylo otroctví, rasová segregace, zákony rozlišující rasu. A pak, když si to lidi uvědomí, že to takhle nejde dělat, se to chce honem rychle napravit. Trvalo to stovky let a opravit se to chce za jednu generaci. Navrch se tahle zázračná věc exportuje do světa ve smyslu "kdo pozitivně nediskriminuje, to je rasista!".
Je taky třeba říct, že na každého jednoho, co byl na vysokou přijat na základě rasy, připadá jeden, co se tam na základě rasy nedostal. To je takový rovnák na vohejbák. Ještě že už tu pitomost opustili.
Mimochodem, když vlastně byla rasová segregace, jak to jde dokupy s tím tvrzením, že rasy neexistují? To se tu tuhle řešilo a závěr byl, že rasy neexistují. Začínám v tom mít v hlavě guláš. Najde se nějaký dobrovolník, který by mi to nějak jasně vysvětlil, abych měl zas čemu věřit?
To je úžasné, co všechno se dá napsat, aniž by si člověk zkusil nejdřív něco někde zjistit :-)
Rasy existují, nejméně čtyři, ale jiní mluví i o větším počtu (plus míšenci), a pro potřeby rasismu zformulovaného Arthurem de Gobineau v předminulém století je lze nádherně použít. Problém je, že když chce někdo přesně definovat, kdo do jaké rasy patří, pak zjistí, že celá řada lidí "nese" znaky více ras. Proto je rasismus ve smyslu přisuzování nějakých zásadních hodnot, schopností, vlastností či dovedností totální pitomost. Dobrá tak pro rasisty :-)
Jinak máte pravdu, je to celé hloupost. Tady se vůbec obecně hodně ví, jak dělat věci líp :-)
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
310_cibule napsal:
To je úžasné, co všechno se dá napsat, aniž by si člověk zkusil nejdřív něco někde zjistit :-)
Hele tohle je taková malá podpásovka, že? Stavíš se do role moudrého, který jako ví víc, ale je pod jeho úroveň říct, co to vlastně je. Buď napiš otevřeně, o co ti jde, nebo si to nech pro sebe.
310_cibule napsal:
Jinak máte pravdu, je to celé hloupost. Tady se vůbec obecně hodně ví, jak dělat věci líp :-)
Tohle zapadá do toho tvého schematu, kterým z tebe opakovaně vylézá. Ten pocit, že rozhodovat by měli jen povolaní, jako třeba ty a ostatní by měli být zticha. Ne. Já mám názor a nikoho nenechám, aby mi ho bral. A nenechám se odradit takovýma bleptama od toho, abych ho prezentoval. Sice chápu, že by ti vyhovovali lidi, co buď názor nemají, nebo ti přikyvují, ale ode mě se přikyvování dočkáš jen když budu souhlasit.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Rasy existují, nejméně čtyři, ale jiní mluví i o větším počtu (plus míšenci), a pro potřeby rasismu zformulovaného Arthurem de Gobineau v předminulém století je lze nádherně použít. Problém je, že když chce někdo přesně definovat, kdo do jaké rasy patří, pak zjistí, že celá řada lidí "nese" znaky více ras. Proto je rasismus ve smyslu přisuzování nějakých zásadních hodnot, schopností, vlastností či dovedností totální pitomost. Dobrá tak pro rasisty :-)
V dnešní době lze rasu rozlišit podle DNA. Zcela jednoznačně a na fyzické úrovni.
Moc se o tom veřejně nepublikuje, páč je to voda na děsivý mlýn ...
Přisuzování vlastností rase je samozřejmě blbost. Každý jedinec je unikátní.
Upravil/a magot dne 26-06-2017 19:35
Vidim, ze cibule zase predvadi vzorove mysleni prvniho sveta. Toho zdegenerovaneho myslenkou, ze se vojenskou akci ci jinym nasilim daji vyresit vsechny problemy. Ze nekdo znaly a nadany, uplny spasitel, donuti zbytek spolecnosti vyzdvihnout se blize k jeho urovni. Takovy vudce, chtelo by se skoro rict.
LesniHU napsal:
Toho zdegenerovaneho myslenkou, ze se vojenskou akci ci jinym nasilim daji vyresit vsechny problemy.
Nebuď tak globální. Samozřejmě záleží na tom kdo jak to násilí použije, ale při správné konstelaci se tím spousta problémů dá vyřešit. Ale na to nemusí být člověk zdegenerovaný, jenom nesmí vidět svět černobíle.
Tak cerny ja teda nemusim, ne kvuli barve, cernou mam velmi rad, sere me ale kdyz mi nekdo dava najevo ze jsem hovno pac sem bilej potazmo blbej ze sem z evropy, tak proc o to tolik stojej se do ty ubohy evropy dostat? Jsou to arci pokrytci, cerny rasisti. Kdyz nemusim cerny, je to burt proc, tak sem rasista, ok. Dalsi priklad: delam na ovocny farme, pred rokem se nam sem zacali trousit rumuni, nejdriv hrstka a neprezenu kdyz reknu ze makali jak cerny ( ) jen aby si je farmar nechal. Tak se taky stalo. Po roce je jich tu desetkrat tolik a moji kamaradi, kteri maji tu smulu ze jim musi delat supervisory a rikat jim co maj delat a ze maj delat kdyz maj delat a nedelaj jsou nejdriv narceny ze nemaj radi rumanian people a pozdeji nestoudne oznaceny za rasisty! Takze jak to dneska je? Kdo nestrpi lenost je rasista, kdo nema rad neslusne chovani lidi jine barvy pleti je taky rasista jenom proto ze ta pakaz ma nahodou jinou barvu?! Predevcirem jsem si povidal s jednim spanelem je tu chudak jedinej spanelak kluk, povida mi : "to ale nejsou normalni rumuni, to jsou cikani- jitanos" sam je napul arab uz od pohledu a neresi to a my jsme si na to nikdo ani nedovolili upozornit, ze by komplex? Mame to pomotany a kdo ma jinou barvu a chce tak toho stygmatu bilyho rasisty vyuzie a sme v koncich. V britanii ma z toho ze ho narknou z rasismu hruzu kazdej, uz se s tim rodej, at jsou anebo ne. A nerikejte ze sem rasista, nebo si budu myslet ze musite bejt z Afriky
Seš rasista, ale jako že seš. Ve chvíli když začneš větu "Tak cerny ja teda nemusim", tak ani nic jiného nemůžeš čekat. Prostě bereš to hromadně a jako rozpoznávací znak máš černou...
Já třeba nemusím cca 70% Čechů co znám, nemám je rád a jejich společnost nevyhledávám, ale ty co nemám rád bych dokázal jmenovat, nerozpoznávám je podle barvy kůže, to snad chápeš.
Jinak bejt rasista je normální, jenom to nesmíš přehánět.
Upravil/a CSW_Cassius Chaerea dne 27-06-2017 07:04
Tak toho teda nemusím. Dává mi očividně najevo, že jsem hovno, páč jsem bílej a navíc neumím zpívat. Jsou to vůbec pěkný hajzlové :-)
Ano, přesně tak. Škoda, že jsme to tehdy projeli. Mohli jsme být nejlepšími zpěváky na věky věkův a ty černý by utřeli hubu. AYAK? :-)
Upravil/a 310_cibule dne 27-06-2017 11:39
To je jak já na serveru MB2. Na tohle se asi jen tak nezapomíná V čase 1:05 je vyfoceno, jak sekal trávu. Se už nedivím, že tam mají tak pěkný koberec YouTube Video
No to sem si nabehl, a hned prvni vetou. Zral jsem prach pole s lidma vsech barev a pak ho s nima spolecne splachoval pivem v baru. Co naplat, zkusenosti co sem posbiral nezapomenu jen tak a tak utvareji muj pohled na svet a pokud jsem mel ve vetsine pripadu smulu prave s jednou "skupinou" pak ji proste nemusim, nekde jsem tam zapomel dodat ze se jednalo o lidi zijici v dosti uzavrenych etnickych ctrvrtich a moje zkusenost je takova ze jejich chovani vuci belochum at jsou jak chteji kosmopolitni je mirne receno povznesene. Jinak bych tu rad zminil ze udrzuji pratelstvi i s lidmi jine barvy pleti a o tom kdo to je rozhoduji jine veci nez jejich kuze. Vyse uvedeny prispevek byl reakci na diskusi ohledne rasismu a jako takovy mel byt chapan, rozhodne to nebyla zadost o rozhreseni a ani nabor rekrutu. Byla to spis glosa na tema cerneho rasismu ktery se podle meho nazoru a zkusenosti pomerne rozmaha a neni jen otazkou nekolika poslednich let. Zustanu nepochopen...
Mir vsem rasam a narodum!
P.S.: magotovi dekuji za pisnicku Amstronga ja moc rad
Myslíš jako, že když jeden stát sebere druhému část území a neustále ho vojensky obtěžuje hluboko v jeho území na západ od společné hranice, tak jde o vyprazdňování skladů?
Nebo když část společnosti povstane proti tyranovi (a do toho se zaplete spoustu dalších zájmu včetně náboženského fundamentalismu či vcelku pochopitelné touhy jednoho etnika, které deptá několik různých režimů, až mu z toho bolševicky hráblo), je vyprazdňování skladů?
Ty Parlamentní listy, Aeronet, Protiproud a další fakt odvádějí dobrou práci :-)
Sorry, nechci rozvířil další vzrušenou debatu, jen mě pobavilo, jak těmto nihilistickým výkladům světa ochotně podléháme.
Všichni vědí h...no, jediný, kdo do toho vidí, je Oliver Stone ( volná parafráze ;-)
zacituju tě, protože to se přesně hodí i na moji odpověď:
"Sorry, nechci rozvířil další vzrušenou debatu, jen mě pobavilo, jak těmto nihilistickým výkladům světa ochotně podléháme."
A co mne pobavilo ? No že jednou jsou "vcelku pochopitelné touhy jednoho etnika" správné a podruhé jsou ty samé pochopitelné touhy jiného etnika nesprávné. To by jeden blil, velebnosti.
Zlatý prciny...
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.