Všechno jinak. Ta grafika a šťourání do ní je na prd. Letím si tak s Turbem a začalo mě to zas lagovat, propadat se fps. Jemu nic. Máme skoro stejný pc a tak jen jedna věc zbývala. Já Opentrack 2.3.0, on p13. Vrátil jsem tedy p13 a zmizelo to. Nevím co verze mezi p13 a poslední. Netestoval jsem. Doporučuju tedy komu to dělá to co mě, aby to prubnul.
Ahoj
Zkouším to a žádná změna, jen doufám že tady řešíte to cukání při zaplém FFB u MSFFB2 , FPS mám jak u RoF tak u BoS naplno 60FPS , to cukání je nejvíc znát při zoom a pomalém otáčení hlavou kdy to pocukává , aniž by se změnilo FPS. Při vypnutém FFB to jede krásně plynule.(mám i5 6600K na 4,4Ghz + 8GB DDR4 +GTX 960 4G
[img]http://www.imgup.cz/images/2015/08/30/FCU.png[/img] is not a valid Image.
Asi ne. Zdá se, že máme každej jinej problém. Prostě mám pořád FPS 55-60 a najednou sletí 5-10. Něco jako dlouhý zalagování. Trvá to pár vteřin a zas jede jak má. Dělá to dole, nahoře, tak jak si to umane. Vypadá to ale, že po návratu na Opentrack p13 to zmizlo. Bylo málo času včera v noci na delší test. Napadá někoho, co to může dělat?
Teď ještě by to chtělo zkusit, zda návrat k verzi OpenTracku, ve které to blblo, blbne i nadále. Klidně se může stát, že když to znovu přeinstaluješ, bude to chodit bez problémů. Instalace OpentTracku může instalovat něco, co mohlo být nakopnutý a tou instalací se to srovnalo. Třeba runtime VS nebo sáhne na DirectX nebo ... můžou se dít mraky věcí. Prostě zkus vrátit podezřelou verzi, zda je stále podezřelá a případně p13, zda to opět opravila. Jináč je to duchařina.
Mohu potvrdit, že různé verze OpenTracku fungují různě. Svého času jsem nemohl používat verzi 9, nižší verze fungovali uspokojivě. Nejnovější verze včetně p13 už jsou velmi dobré.
Mohu potvrdit, že různé verze OpenTracku fungují různě. Svého času jsem nemohl používat verzi 9, nižší verze fungovali uspokojivě. Nejnovější verze včetně p13 už jsou velmi dobré.
Ano, to jistě jo. Ale zde jde o to, zda ta verze OT skutečně působí ten reklamovaný problém. Jestli se po opětovné instalaci dotyčné verze problém vrátí a po dalším návratu k p13 zas zmizí, je to dost pravděpodobně verzí OT, nebo je zde nějaký konflikt mezi OT a BOSkem. Může se ale velmi snadno stát, že po návratu potenciálně problémové verze OT k těm lagům docházet nebude. Kdyby to byla ta druhá varianta, je problém něco, co se instalací OT opravilo. Možná nějaká sdílená knihovna, nebo nějaké nastavení čehosi.
Teď ještě by to chtělo zkusit, zda návrat k verzi OpenTracku, ve které to blblo, blbne i nadále. Klidně se může stát, že když to znovu přeinstaluješ, bude to chodit bez problémů. Instalace OpentTracku může instalovat něco, co mohlo být nakopnutý a tou instalací se to srovnalo. Třeba runtime VS nebo sáhne na DirectX nebo ... můžou se dít mraky věcí. Prostě zkus vrátit podezřelou verzi, zda je stále podezřelá a případně p13, zda to opět opravila. Jináč je to duchařina.
Tak máš pravdu předsedo. Vyčištěno, naistalovaná znovu 2.3.0 a zatím žádnej problém. Asi se to podělalo někde při instalaci ovladačů grafárny, nebo DirectX 11. Nevím. Tvoje rada to nejspíš pořešila. Dík
Tak jsem si po letech řekl, že si zkusím zalétat a zakoupil tento simulátor.
Na zkoušku jen tu nejlevnější verzi s jedním letadlem a asi jsem udělal dobře.
Půl hodiny jsem nastavoval ovládání a docela se těšil. Na začátek jsem si řekl, že motor nechám na automat a přesto jsem nahodil motor asi na 10 -átý pokus.
Rozmazlen jsem zmáčkl E a čekal, že motor bafne a pojede. Vztekle jsem mačkal E a furt to psalo nějaké hlášky o směsy apod.
Já snad ani nespustím motor, vztekal jsem se. No nakonec jsem na to přišel. Chtělo to jen trochu trpělivosti.
No, takže první ůkol splněn. Motor bafal. Dal jsem si misi vzlet a přistání. Tak se pocvičím v přistávání, říkal jsem si.
Zkusím to rozjet a 30km/hod a pirueta. Noo dobrý, tak je to trochu citlivější.
Tak to zkusím znovu, znovu, znovu a .........
Po dnešku už je ze mě úplný Sabovčík. Piruety zvládám na jedničku.
No, zkusil jsem to asi 10x a nedostal se na víc než 90 km/hod.
Nikdy jsem nebyl dobrý virtuální pilot, ale toto.
V původním Il-2 jsem dokázal přistávat na cestě mimo letiště a teď jsem ani nedokázal vzlétnout. Jsem ponížen, zahanben. A úplně jsem propotil tričko.
Tak tenhle simulátor mě tedy dostal.
Ale vzteklý nejsem. Spíš se musím nad sebou smát.
No asi to nakonec ještě párkrát zkusím.
A když to nepůjde, tak to svedu na to, že nemám pedály.
no podla toho co popisujes mi to pride ze si mal vrtulu nastavenu na minimum, aky stroj si sa snazil dostat do vzduchu? mne toto iste robila pe-2 ked som pred odletom ci uz po starte motora alebo pred nim nenastavil vrtulu na 100%.
Tak jsem si po letech řekl, že si zkusím zalétat a zakoupil tento simulátor.
Na zkoušku jen tu nejlevnější verzi s jedním letadlem a asi jsem udělal dobře.
Půl hodiny jsem nastavoval ovládání a docela se těšil. Na začátek jsem si řekl, že motor nechám na automat a přesto jsem nahodil motor asi na 10 -átý pokus.
Rozmazlen jsem zmáčkl E a čekal, že motor bafne a pojede. Vztekle jsem mačkal E a furt to psalo nějaké hlášky o směsy apod.
Já snad ani nespustím motor, vztekal jsem se. No nakonec jsem na to přišel. Chtělo to jen trochu trpělivosti.
No, takže první ůkol splněn. Motor bafal. Dal jsem si misi vzlet a přistání. Tak se pocvičím v přistávání, říkal jsem si.
Zkusím to rozjet a 30km/hod a pirueta. Noo dobrý, tak je to trochu citlivější.
Tak to zkusím znovu, znovu, znovu a .........
Po dnešku už je ze mě úplný Sabovčík. Piruety zvládám na jedničku.
No, zkusil jsem to asi 10x a nedostal se na víc než 90 km/hod.
Nikdy jsem nebyl dobrý virtuální pilot, ale toto.
V původním Il-2 jsem dokázal přistávat na cestě mimo letiště a teď jsem ani nedokázal vzlétnout. Jsem ponížen, zahanben. A úplně jsem propotil tričko.
Tak tenhle simulátor mě tedy dostal.
Ale vzteklý nejsem. Spíš se musím nad sebou smát.
No asi to nakonec ještě párkrát zkusím.
A když to nepůjde, tak to svedu na to, že nemám pedály.
No vítej Razo zpátky na východní frontě. Stav se večer na TS SVK. IP tu máš vpravo napsanou pod profilem.
A co tam máš za to letadlo? LaGG3? LaGG je při startu trošku svině. Jinak to chce projít procedury pro jednotlivá letadla, pokud to chce člověk používat. Ono to je hodně zjednodušené proti reálu, ale něco drobně přeji jen zbylo. Je to ovládání vrtule, směsi, klapek, chlazení, kompresoru, ostruhy, brzd, trimů a samozřejmě knipl a pedály.
Před startem docela pomůže, když člověk dopředu ví, na kterou stranu bude letadlo utíkat a když tomu bude předcházet směrovkou. No a bez nastavené vrtule se odstartuje jen skutečně s obtížema, pokud vůbec. Nakonec pokud by člověk nepilot sednul do nějaký takový tisícikoňový bestie a zkusil, co to bude dělat, taky by asi nezačal sám od sebe lítat.
Taky jsem si po koupi BoS myslel, že je to nějaký rozbitý
Už před lety tady někdo odkazoval na tohoto tutorialistu, zhruba v čase 4:00 je tam vlastní vzlet vč. pohybu pedálů, viz. video.
Jinak lítání bez pedálů si nějak nedokážu představit, ale třeba to někomu zvyklému může jít. YouTube Video
Ohledně škubání mám stejný problém. Po posledním hotfixu mě také propadly FPS a začalo to nehezké škubání. Před hotfixem vše běželo nádherně. Navíc jsem si všiml, že se mě nějako záhadně vypnula VS. I když ji vypnu/zapnu stále se mě "vlní" obraz. Takže nejspíše bude problém u mé NVDIe a jejím posledním updatu. Bohužel jsem neměl čas vyzkoušet nainstalovat starší ovladače graf. karty. Co jsem pročítal fórum někdo s tím měl podobný problém.
Pro srovnání přikládám záznam z letu. Na tuto slabou sestavu je to překvapivě plynulé. Detaily celkem nízké, viz. popisek pod videem. Video před nahráváním vypadá samozřejmě trochu lépe.
Mám monitor max. 60 Hz a mám zapnutou VSYNC. Při vypnuté VSYNC při pohledu do nebe mám při stejném nastavení grafiky občasných 120 FPS
Ještě zkusím zaexperimentovat v nastavení ovládacího panelu NVIDIA, protože umožňuje několik režimů synchronizace, nikoliv jen 0 nebo 1.
Nezapomínejte, že Han upozorňoval na možné chyby a neodladěnost přechodu na DX11.
Majitelé NVIDIA karet mohou zkusit poslední hotfix ovladač 376.48.
Na fórech pak koluje tip a to odškrtnout v launcheru "SEED WHEN DOWNLOADED".
U mě, narozdíl od DX9, prakticky stále plynulý obraz. Nebudu tvrdit, že občasné záškuby nejsou, ale v minimálním množství. K FPS propadům nedochází vůbec. I s vlastním BoS profilem nastaveným na maximální kvalitu jsem se zatím pod 40 FPS nedostal.
A10-7850k@4,2GHz (OC)
Radeon R9 380 4GB@1GHz/5800MHz (OC), ovladače 16.12.2
2x4GB RAM@2133MHz
cca 7 let starý nějaký Philips monitor přetaktovaný na 75Hz v nativním rozlišení 1680x1050, přes VSR vyzkoušeno i 2560×1600 s mizivou ztrátou FPS
Edit: Překlepy.
Upravil/a Aces_Wild dne 29-12-2016 14:59
Tak ve hře lagy nemám, FPS jsou výborné. Ale zkusil jsem zas po čase nahrát přes ShadowPlay záznam a ten se škube jak prasátko při zabijačce. Každých cca 10s je v tom záznamu tak 1 - 2 vteřiny pauza. To přesto, že samotná hra byla plynulá. Použil jsem to ukládání posledních pár minut, tedy bez explicitního začátku a konce nahrávání. Zítra zkusím, jestli varianta s označením začátku a konce vede k lepším výsledkům.
Nebo neznáte nějaký lepší nahrávací program? Fraps mám, ale ten mi nepřijde lepší (pro moje prosté účely). Žere hodně prostředků a vyrábí obrovské soubory.
no podla toho co popisujes mi to pride ze si mal vrtulu nastavenu na minimum, aky stroj si sa snazil dostat do vzduchu? mne toto iste robila pe-2 ked som pred odletom ci uz po starte motora alebo pred nim nenastavil vrtulu na 100%.
JJ, byla to vrtule. Dnes se mi povedlo odstartovat hned napoprvé. Díky.
Přistání je tedy jiná kapitola. Tam se točím stále, jak čamrda, ale Lagg je nějaký odolný. Praštím křídlem o zem a nic.
No nic půjdu dále trénovat.
Jinak hra krásně plynulá. Ale jsem offline.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.