November 22 2024 04:16:42
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna 2016
606_Temp
Ono to s tím vypnutím fullscreenu pomohlo tak o polovinu. Jen mi není jasné, proč to před tou aktualizací prostě všechno jelo a teď se tu cuká, nejede mi trackir a ještě musím mít vyplej FF. A to jsem nadával na cloda a začal laborovat raději s tímhle.
Je smutné, kam to dopracoval žánr simulátorů Smutný

http://no606.ic.cz/
petsild
Máš tři možnosti:
1. trackir off a ffb on plynulé
2. trackir on a ffb off plynulé
3. nebo počkej na aktualizaci
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg

Rumcajs
Hele Tempíku, a co máš za Windows? Máš to aktualizované? Kdy to bylo instalované? Jsi si jist, že nekulhá nějaký kus HW v počítači?
Totiž lidi obecně kašlou na stav svých personálních pekáčků v představě, že jejich PC je přeci bezvadné. Jenže ono velmi často není ani po stránce HW a po stránce SW už vůbec ne. Nemusí to tak být ve tvém případě, ale čistá instalace ještě nikoho nezabila. Otestování disku, na kterém to běhá, taky ne. Použití aktuálních driverů je taky fajn. A sem tam se hodí, aby to člověk celé vyhodil z okna či dal na charitu a pořídil něco současného.
Tím nechci nijak shazovat tvoje PC, ani se tě dotknout, jen poukazuju na to, že programátoři 777 nemusí být schopni vyřešit všechny možné problémy všech možných kombinací HW a SW na světě a že nejsnazší cesta může být, když jim člověk vyjde vstříc. Páčto velké většině lidí to celé funguje moc hezky a nějaké ty reálné potíže s FFB se dají obejít.
Non est specifica

310_cibule
No, dyť. Mně Track IR s MS SW FF chodí v desítkách bez problémů. Trochu to zlobilo do patche 2.005 (třeba když jsem klikl myší na druhou obrazovku, FF a dostředné síly vypadly a musel jsem hru restartovat), ale teď to chodí bez problémů.

Doplnění: MS SW FF II a TrackIR 5. Nepadá mi to ani do hodiny ani později. Občas (zřídka) mi to spadne, když si v offline moc vybírám ve výbavě a kamuflážích. Tak už si teď vybírám méně.
Upravil/a 310_cibule dne 26-12-2016 16:34
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

606_Druindin
Asi není problém s forcefeedbekem, jako takovym, protože sem si zatím nevšim,že by někomu blbla kombinace G940+trackir.
Vypadá to na problém mezi MSFF+trackir i když asi taky ne u všech, protože u nás má MSFF2+trackir5 Dzori a tomu se to neseká. Má ale jinej problém - po nějaké době mu to cely spadne.
Setkal se někdo s tím, že mu to do hodiny (i dřív) vždycky spadne?

606_Temp
Mám čerstvě nainstalované Win7 SP1 plně aktualizované.
intel C2Duo 3,2GHz
6GB ram
RX470 4GB nové drivery
Audigy XFi
MSFF2 + plynovka z X-52
Trackir + nejnovější soft
nainstalované na SSD Adata 120GB (z poloviny prázdné)

Hele Rumcajsi, mě je jasné, že to není ideální kombinace a minimálně by to chtělo upgrade na 4jádro. Jenže před těmi patchi jsem to hrál a všechno mi šlapalo a bylo to plynulé. Teď mi nejede trackir a hra jede 20 vteřin v pohodě a pak se na 3 vteřiny sekne s celým PC.

Hry moc nehraju, ale WOT jede skoro na max. Hrál jsem na tom Rage, Il2 1946 jede taky v pohodě a z nových her jede i project Argo bez problémů.
Všude mám solidní chladiče, nikde teplota nepřeleze přes 55°C

A kdyby mi to před dvěma týdny nejelo, tak se nečílím. Jenže jelo.

http://no606.ic.cz/
310_cibule
No, tak zjevně nejsi sám. Na Il2 foru už to jede. Spousty hlasů volajících po hotfixu https://forum.il2...ntry422536

Ale je to zvláštní. Mám skoro stejné železo jako nějaký Sex Bomb, který si tam stěžuje na to samé co ty, a nemám s tím žádný problém. Tipl bych si, že to bude v nějakém konfliktu nastavení karty či tak. Snad Vám to 1C brzy vyřeší.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Rumcajs
Mě je jasné, že člověk nechce imrvére kupovat nový HW. Ale je to asi takhle:

http://www.cpuben...40+3.20GHz

Tedy tohle CPU je výkonově asi na 1/5 výkonu toho, na čem to lítám já. A asi na 1/3 toho, co bych doporučil jako minimum.

Samozřejmě že rozumím, že to předtím chodilo a teď je to na pikáču. Ale ten procák je nevhodnej, i když třeba časem opravěj chyby. Rozhodně doporučuju jít na nějakou i5. Tedy vlastně jak to říct. Je to fousaté. U počítačů běží čas asi 10x rychleji než u aut. 10 let .. to je jako bys doteď jezdil Fordem T a nadával na to, že Mondeo jede rychleji. Jestli tomu rozumím dobře, je to ještě socket LGA775. To je cca rok 2006. No a procák tak nějak 2010. Tohle nemá smysl upgradovat. Postav se k tomu podobně statečně jako tuhle Cibule, který svého miláška taky kopnul s rozeběhem do prdele.
Non est specifica

310_cibule
Nekopnul, dal jsem ho minulý rok dětem k Vánocům. Z rodinného rozpočtu jsem si pořídil nový a ještě jsem vypadal jako dobrák :-)

P.S. Omlouvám se za to spamování. Jsem v práci a nudím se. Zítra se už zase budu krotit. Ale když jsou ty svátky...
Upravil/a 310_cibule dne 26-12-2016 17:50

1stCL_Novotny
To co píše Rum bude to nej!
Ostatně přímo na stránkách varují:
----------------
Minimum system requirements

CPU: Intel® Core™ i5/i7 2.8 ГГц
GPU: GeForce GTX 660/Radeon HD 7770 with 2GB VRAM or better
DirectX: Version 11
RAM: 4 Gb+
Sound Card: DirectX®-compatible
Storage space: 10 Gb+
Internet connection: 256Kb/s for single-player campaign, 1Mb/s and faster for multi-player
DirectX® compatible flight stick is recommended
-----------------

RH_Killer
Může tady někdo testnout lehký podtaktování grafárny? Mám OC a když jsem snížil frekvenci čipu, problém s cukáním je asi pryč. Docela zajímavý. Jsem měl pocit, že když půjdu nahoru, tak to bude fajn, ale opak udělal lepší výsledek. Dostal jsem to na 1480/8000 (ASUS GTX950-OC-2GD5) a žádná změna k lepšímu se nekonala. Třeba to někomu pomůže.

Rumcajs
Killer napsal:

Může tady někdo testnout lehký podtaktování grafárny? Mám OC a když jsem snížil frekvenci čipu, problém s cukáním je asi pryč. Docela zajímavý. Jsem měl pocit, že když půjdu nahoru, tak to bude fajn, ale opak udělal lepší výsledek. Dostal jsem to na 1480/8000 (ASUS GTX950-OC-2GD5) a žádná změna k lepšímu se nekonala. Třeba to někomu pomůže.
Může být, že OC grafárna se začne přehřívat a ty svině drivery ji v takovém případě podtaktují samy. Když se zas trochu ochladí, zas třeba zrychlí. Takže to vede k bordelu. Říkám to pořád, neberte úplatky, neberte úplatky ... ale je to marné, je to marné. OC je prima pouze pokud to člověk opravdu uchladí. Jakmile se to nedaří uchladit, je to horší, než by se to podtaktovalo, jak ses sám přesvědčil.
Nejlepší je vykašlat se na jakékoli chytrolínství. Chci lítat? Picnu prasátko a koupí si věci, který na to sednou a stačej s rezervou už v továrním nastavení. Na OC se vykašlu a to i na OC kousky od výrobců grafik. Na hrátky s registrama se vybodnu. OS nechám ležet, jak je. Nic neřeším, vůbec nic. Protože chci lítat. Kdo chce čas trávit alchymií, je to jeho volba. Nakonec i to může být zábava. Jen ta zábava asi obnáší dost málo lítání.
Non est specifica

RH_Killer
Ta grafika jela do 70 stupňů. Takt se neměnil. To ale nechci řešit. Tak to řeknu asi tak: Slibovanej nárůst fps tam je. Zároveň ale ty záškuby a to asi nebude železem. Nebo snad myslíš, že všichni mají krámy? Jak to, že ty krámy stíhaj, pak přijde ten očekávanej patch a 90% lidí (přeháním) má problémy? Sakra o čem tu mluvíme? Někdy mě to připadá, jak když melem do dubu. Ježiš když to udělalo hromadě lidí neplechu, tak to asi nefachá dobře ne? Tak rada zní: teď si všichni kupte super pc a bude to fajn? Já se jen snažim třeba pomoc lidem, co si asi nemůžou dovolit vyhodit 50 klacků po každým patchi. Já to lítat můžu a svůj postřeh jsem napsal.

Rumcajs
Nojo

Záškuby můžou být kde čím, psal jsem hned zkraje, že PC je rozmanitý svět a že je dost mimo možnosti vývojářů to odladit pro všemožné varianty, co mohou nastat.

Záškuby mohou, krom nějakých chyb na straně 777, být způsobený špatným stavem HW či SW. To je fakt, se kterým jeden může bojovat asi tak jako s větrnými mlýny.

Doporučení na koupi nového jsem dal jen v případě, kdy se zjevně jedná o úplně nevhodné nedochůdče. Páčto, víme, v tomto případě to je fakt na místě. Core Duo pro LGA 775 je mimo i podle nejstřízlivějších doporučení 777.

Neví jeden o čem se mluví? Co si to tedy přečíst? Aby jeden jako nemusel mluvit do dubu.
Non est specifica

ZVP Zdenek
Klid...za pár let to bude hotová hra Úsměv
Die Tschechen sind die lachende Bestien

RH_Killer
Asi se shodnem, že ten problém tam je ne? Mrknutí Četl jsem vlákno, ale není to jen v tom jednom případě a co víc, jelo mu to a teď jaksi ne. To není to co by čekal. Jasně, dá lepší procák a tak dál a pak bude koukat jak puk, protože problém zůstane.

Baron
Nemam take problemy ake tu popisujete a to nemam ziadne hightech PC. Ani karta nepatri k najmladsim (Gigabyte GTX 670). Napriek tomu lietam na nastavenie ULTRA, so zapnutym SSAO, vyhladzovanim, rozsirenou travou a cojaviem este cim. Bezi to stabilne na 60 fps, pri zemi klesne na 58 FPS. Na letisku, ked je tam plno (a to myslym fakt plno), klesne na nejakych 50. To vsetko su hodnoty, ktore si nesmierne pochvalujem. Ani nikto u nas v letke nema take problemy o ktorych sa tu pise, naopak, vsetci si pochvaluju ako sa hra zrychlila. Sem tam nas kopne zo serveru do menu (lietame prakticky vyhradne Random Server), to vsak moze byt chyba servera, nie hry ako takej.
Hals - und Beinbruch!

RH_Killer
To co píšeš Barone můžu jen potvrdit. Mám to asi tak stejný. K tomu ale občas ten záškub, kterej je jak online, tak offline. Naštěstí fakt málo kdy. Líp bych to asi popsal jako takový drsný zalagování, doprovázený propadem fps až na 5-10. U mě to je třeba 1-2x za večer, ale třeba Švagiho se stejným pc to potrápilo mnohem víc. Má tedy jinou grafárnu. Pro upřesnění: já GTX950, on GTX 480. Zajímavý ovšem je, že to přestalo taktem o trochu sníženým než je základ.

petsild
Baron napsal:

Nemam take problemy ake tu popisujete a to nemam ziadne hightech PC. Ani karta nepatri k najmladsim (Gigabyte GTX 670). Napriek tomu lietam na nastavenie ULTRA, so zapnutym SSAO, vyhladzovanim, rozsirenou travou a cojaviem este cim. Bezi to stabilne na 60 fps, pri zemi klesne na 58 FPS. Na letisku, ked je tam plno (a to myslym fakt plno), klesne na nejakych 50. To vsetko su hodnoty, ktore si nesmierne pochvalujem. Ani nikto u nas v letke nema take problemy o ktorych sa tu pise, naopak, vsetci si pochvaluju ako sa hra zrychlila. Sem tam nas kopne zo serveru do menu (lietame prakticky vyhradne Random Server), to vsak moze byt chyba servera, nie hry ako takej.

Problém nastane pouze při kombinaci MSFFB+Trakir/Opentrack/Freetrack. Všem ostatním to bude běhat dobře.
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg

RH_Killer
Všechno jinak. Úsměv Ta grafika a šťourání do ní je na prd. Letím si tak s Turbem a začalo mě to zas lagovat, propadat se fps. Jemu nic. Máme skoro stejný pc a tak jen jedna věc zbývala. Já Opentrack 2.3.0, on p13. Vrátil jsem tedy p13 a zmizelo to. Nevím co verze mezi p13 a poslední. Netestoval jsem. Doporučuju tedy komu to dělá to co mě, aby to prubnul.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,012,621 návštěv