November 23 2024 06:17:43
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
DCS World 2016
magot
dej exáč -> vlastnosti -> a přidej do řádku cíl: update
Zdroj stáhnutí  Code
"C:\Program Files\Eagle Dynamics\DCS World\bin\DCS_updater.exe" update

pak dej použít a klikni na exáč, začne přednostně stahování ..
až se to stáhne, pak zase "update" ve vlastnostech smaž, aby jsi mohl exáčem nastartovat DCS s normálně

Koty
AJaromir napsal:

Koty napsal:

Tak spit funguje, joystick je v háji, spit se věčně přehřejvá,... sranda Šklebící se

Přehřívá se? Mně se teda jej nepovedlo dostat nad 100°C vody a 85°C oleje. Asi chyba mezi jostickem a židlí.

Noo, mě se to furt strhává do vertikály a tak )
ale teď jsem si začal omezovat přípusť, takže už se nepřehřejvá tak rychle.
Rien n'est parfait; c'est la vie!

Mira
Tak jsem si udělal taky radost..no..lítá to hezky Úsměv

AJaromir
Koty, ono možná by si stačilo počíst v manuálu, že MCP je boost +7 a 2650RPM

Koty
Pffff... manuál... Mrknutí

Ale asi počtu. Ale jo, tak nějak lítám, chladič fixně otevřenej, 2800-3000 ot./min, zhruba 8-12 PSI. Víc ani ranu...
Rien n'est parfait; c'est la vie!

Paulus
magot napsal:

dej exáč -> vlastnosti -> a přidej do řádku cíl: update
Zdroj stáhnutí  Code
"C:\Program Files\Eagle Dynamics\DCS World\bin\DCS_updater.exe" update

pak dej použít a klikni na exáč, začne přednostně stahování ..
až se to stáhne, pak zase "update" ve vlastnostech smaž, aby jsi mohl exáčem nastartovat DCS s normálně

Dík! Už se stáhnul bez úpravy.
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E

SepiaX
Tak.k tomu Spitu bych s dovolením také něco kváknul. Komižláni známé z Boska jsem nepozoroval alespoň ne to Komižláni ve smyslu samovolného rozkomíhání stroje. Co mi připadá úplně špatně je popojíždění, vzlet a přistání. Vzal bych si na pomoc úryvky textu Radima Vojty s kterými jsem usedl k joysticku. Snad se nebude zlobit že použijí jeho text zde protože ne všichni mají FB.
(Ano vím že R.Vojta léta vyšší verzi ale nemyslím si že to není k srovnání)

Jenže pak přišel Spitfire. Letadlo, které je bezpochyby tím nejkrásnějším, co jsem kdy létal a při každém letu se ve mne rozlévají endorfiny a přistávám s banánem od ucha k uchu. Je to fantastická mašina. Má tak úžasné letové vlastnosti, že když se mne někdo na něj zeptá, tak ani nevím co říct. Zkuste popsat dokonalost! To je daleko snazší popsat nedokonalosti a slabá místa ostatních letadel. Těch charakteristických vlastností je neskutečně málo a za jedinou bych snad mohl popsat moment, kdy se otevřou klapky chladiče chladící kapaliny, což má za následek změnu klopivého momentu, čumák jde mírně nahoru, někde pod zadkem se vám začnou ozývat mírné vibrace a letoun zpomalí o možná deset či dvacet mil za hodinu. Motor má neskutečně kultivovaný chod, což jsem si krásně uvědomil nedávno, když jsem si asi v hodinovém interavalu skočil se Spitem a pak s Jakem 9 s Allisonem, který má zřetelně tvrdší a méně vyvážený chod. Nádherně se s ním létá, nádherně s ním pojíždí, nádherně vzlétá, nádherně přistává. Nevyžaduje žádné mimořádné schopnosti pilota, jen standardní vylétanost na ostruhových letadlech a cvičných warbirdech typu T-6 či P2. Má fantastický rozsah rychlostí, dokáže krásně a bezpečně letět tam, kde bych už s Jakem bojoval o život, krásně a včas varuje před přetažením a má velice příjemné pádové chrakteristiky. Snad jen že mu začínají poměrně brzo (tak od 220mph/350kmh) tuhnout křidélka, naštěstí pod 310mph/500kmh to není nic zásadního - a rychleji nemá vůbec smysl s ním létat. Nic se tím nezíská. Výhoda silného motoru.

V pátek jsem si vyzkoušel spouštění a pojíždění. To je poměrně snadné, a časem ho popíšu v nějakém obsáhlejším článku o létání s ním, které už jsem slíbil do AeroHobby. Ale to vidím tak na zimu. V sobotu, když měl přijít první let, nám počasí udělalo čáru přes rozpočet, a tak jsem měl jen přípravu od Dana Griffitha. Začal tím, že to je úžasný a jednoduchý eroplán, jediné, co je potřeba mít na paměti, je ovládání podvozku a teplota chladící kapaliny, na zemi se opravu rychle přehřívá. Řekl mi pár věcí k létání a přistání, kde mně nejvíce zaujalo jeho důrazné doporučení nedělat přistání na tři body, a to na žádném warbirdu. To mi už řekli i vloni na Jaku u Meierů v Bremgartenu. Protože pokud se nepovede, sedí po odskoku člověk v několikatunovém duralovém ingotu, který už neletí, jen se sype po křídle dolů a hrábnout si do toho motorem je riziko. Kdežto po odskoku z přistání na kola éro ještě má rychlost a hezky letí. Jinak říkal lakonicky - it is a lovely aeroplane, s důrazem na slovo lovely...

A měl pravdu. Když v neděli dopoledne přišel můj čas, obešel jsem si Spitfire, poplácal ho (ji?) po těch nádherných křivkách a užíval si ten pocit, že teď jsem na řadě. Cítil jsem nervozitu? Ani ne, jsem na první lety v nových typech zvyklý. Pomalu jsem si vlezl do kokpitu (ano, Spitfire má skutečně kokpit), který je překvapivě prostorný i pro mastodonta jako jsem já, a zopakoval si všechny postupy, umístění ovladačů a přístrojů, zatímco jsem čekal na pokles teplot chladící kapaliny po předchozím letu. V tom ke mně přiběhl Joe Vochyán a dal mi originální čs. pilotní odznak, speciálně pro tenhle let. Zastyděl jsem se, že mne nenapadlo vzít si jeden z těch, které mám doma po pradědovi a dědovi. V budoucnu to napravím. Po pravé straně stáli kluci z Czechoslovak Spitifire klubu a salutovali mi. V ten samý okamžik mi ale věž řekla, že mně možná kvůli provozu nepustí, a já musel začít vyjednávat...

A tak jsem tam seděl a rozjímal. Ale asi vás teď zklamu. Nerozjímal jsem o významu tohoto okamžiku, který bude malým krokem pro lidstvo, ale velkým pro mne, který se v příštích minutách stane prvním čs. pilotem Spitfiru po snad šedesáti letech, jež na něm poletí sólo. Nerozjímal jsem o našich letcích RAF a jejich odkazu, nerozjímal jsem o tom, co tenhle eroplán pro naše letectví a historii znamená, nerozjímal jsem o splnění klukovského snu, nerozjímal jsem o tom, kolik očí mne teď sleduje, jen jsem si na chvíli řekl, že je vlastně krásné, že u toho jsou mí blízcí.

Přišlo povolení ke spouštění, ale s tím, že to bude jen krátký let, a co nejdříve. Zapl jsem hlavní vypínač, zatáhl ruční brzdu, s přiškrceným přívodem paliva do karburátoru jsem na 10s zapnul palivovou pumpu, vypnul jí, jednou stříknul primerem do válců, přitáhl knipl, zařval "od vrtule", stiskl současně tlačítko startéru a bobiny, a mohutná vrtule přede mnou se začala protáčet. Zapnul jsem magneta. Motor nenaskočil, přistříkl jsem tedy nastřikovací pumpičkou. Merlin zaburácel, probudil se k životu, zajistil jsem pumpičku, upravil otáčky... a byl jsem tam sám. V komůrce nejsvatější. Začal jsem pojíždět. Na místě vzletu jsem se otočil do směru dráhy, udělal rychle úkony, a že jich moc na Spitfiru není, a po povolení vzletu jsem s dotaženým kniplem pozvolna začal přidávat plyn na plnění +6. Kopyta zlatá tisícišestisetpadesáti koní modrých začaly začaly předmnou dunět svým dupotem, a nebeský jezdec se dal do pohybu...

Spitfire jel rovně. Ano, čtete správně, jel rovně. Stejně jako Jak. Kde jsou ty nebezpečné plnokrevné warbirdy, které zdrhají ze směru ve snaze shodit svého jezdce ze sedla? Nejsou jen v pověstech leteckých? Nebo se to týká jen těch prokletých stodevítek? Udržet někdy v rovném směru Metasokol, to je něco, to chce fištróna, ale Spitfire? Rychlost rostla, odlepil jsem se. Odezva řízení normální, žádná snaha k přecitlivělosti jako na padesátce, prostě jel jako po kolejích. Přehodil jsem ruce a zatáhl podvozek, což chce trochu gryf. Na palubní desce blikla červená, stáhl jsem boost na +5, vrtuli na 2600 otáček, boost zpět na +6, a stoupu do 1000ft. V rádiu se ozvalo "Radime, jsi to ty?". Byl to Karel Čermák, kamarád, se kterým jsme začínali v roce 1994 na větroních. Teplota chladící kapaliny jde pozvolna dolů, což je znak toho, že se podvozek dobře zasunul a noha neblokuje vstup do chladiče. Přesouvám se jižně letiště a jen tak si poletuju. Na nějaké pády a akrobacii nemám výšku, to bude jindy. Tak, a teď přijde to, co asi mnohé zklame. Necítil jsem, jak mi přes rameno kouká Vašátko, Jícha nebo Pošta, neprožíval jsem žádné extra emoce, jen jsem si užíval ty fantastické letové vlastnosti Spitfiru. Absolutního sporťáku! Tohle není zbraň, promiňte mi to, tu hledejte v Jaku, Messerschmittu, hledejte jí v Corsairu nebo v Tempestu, ale prosím ne ve Spitfiru! Tohle je nejúžasnější sportovní letadlo na světě...

Přišel čas návratu. Chladič otevřít, vrtuli na 2600 otáček, po větru vysunout podvozek, otočit finále, na 140mph vysunout klapky, které způsobí citelné nahrbení celého letounu, rychlost 120, 110, tedy trochu víc, jak mi Dan na první přistání doporučil, a stáhnout plyn. Pozvolna jsem ve výdrži vytrácel rychlost, a provedl to doporučené "tail-down wheelie", tedy přistání na kola s mírně nataženým letadlem. Spitfire si neskutečně jemně sedl na beton, žádné drcnutí, jaké udělají tvrdé tlumiče Jaku, a jel krásně rovně. Pomalu jsem vyklidil přes pojížděčku B, zavřel klapky, neboť opět blokují chladič, otevřel kabinu a vyklopil dvířka a dojel na stojánku.

Chcípl jsem motor, vypnul magneta a hlavní vypínač, sundal helmu, a bylo to. První jsem obejmul Janču, a pak už jela série gratulací. K radosti důvod byl, ale bylo to jiné, než předloni na Jaku. Žiju zase normální, klidný život, v práci se už prostě nenechám uhnat, Spitfire byl už druhý warbird, a tak místo nějakých silných emocí to byl pocit krásného uspokojení tím, jaký je to nádherný mazel, který létá přesně tak, jak vypadá, a snad mi pětsetdvacetšestka promine, že jí po dvou desítkách let a asi pětačtyřiceti létaných typech přesunu na druhé místo v žebříčku nejlepších

Vřele doporučuji jeho FB blog, píše poutavě a doplňuje vše hezkými foty.

Zdroj: https://www.facebook.com/silver.bullet.750983
Má-li problém řešení nemá cenu se trápit, nemá-li řešení trápení je zbytečné.

Mira
Chlapi nevím jak vy, ale já bez zapnuté pomoci se vzletem mám dost velký problém se odlepit Šklebící se

Rumcajs
Nojo Sépiáku, vrtulový letadla v DCS mají tradičně velmi roztodivný fyzikální model na zemi. Start a přistání jsou tak mnohem více souboj s nějakou magií počítače než simulací reality. Platí to dost obecně. Třeba Dora je taky svině. V zásadě to ukazuje na to, že tu simulaci mají zvládnutou dost bídně. V BOSku to trvalo taky leta, že většinu letadel doladili do stavu, že si člověk říká, tak nějak to mohlo být. A dodnes nemají třeba MIGa, P40 a FW190 budou vůbec předělávat, když se přišlo na to, že celý ty leta mají ve FM chybu, která vliv něčeho na trupu stavěla na hlavu. Zas obecně tyhle simulace válčí se směrovou stabilitou (a nejen směrovou) jak koza se smrtí.

Edit: Míro, problémy se startem nejsou tvoje problémy. Jsou to problémy DCS s matematikou a fyzikou. Netrap se s tím.
Non est specifica

Fiks
YouTube Video

Paulus
Na Spita jsem se velice těšil, ani dospat jsem nemohl. A jak popsali skuteční piloti své zkušenosti se Spitem, má to být HODNÉ letadlo.
V DCS je vše jen NÉ HODNÉ LETADLO!Vyděšený
Taxi pojíždění je utrpení a nepomůže tomu ani efektní jiskření pod křídlem když škrtá o beton. Takhle blbě se nepojíždělo donedávna ani v BOS!
Start … neuvěřitelné! Mustanga jsem po delším cviku zvládl, Dora je POHODOVÉ letadlo. A Spit … proč to kurva padá na jednu či druhou stranu ať s tím dělám, co chci. Přeci nejsem debil, v noci nespím, od 2 do 5 ráno zkouším, co mne napadá jak odstartovat. To je noční můra! Z padesáti pokusů TŘIKRÁT se odlepím. To není start to je padoucnice. Naštvaný
A vlastní let? Stále je nutné korigovat let, trimovat jak se dá, to NENÍ STABILNÍ LETADLO!
Přistát se mi sice daří ale vždy s piruetou na konci dráhy. Horší jak v BOS.
Kdyby takhle fungoval Spit v CLODu tak tady na SVK bude řev, až budou uši zaléhat!
Tak tohle soudruzi z DCS posrali. Měl jsem si raději koupit ve slevě BOM.
Jedinou nadějí je že to je beta verze. Jsem zvědavej, jak dlouho bude trvat, než z tohoto paskvilu udělaj opravdového Spitfira. Snad se toho dožiju.Smutný

magot
úkony před startem a při vzletu IRL
YouTube Video

SepiaX
Nojo Sépiáku, vrtulový letadla v DCS mají tradičně velmi roztodivný fyzikální model na zemi...

Tak Befko a Fidorka byly pro mne při vydání nepoužitelné páč používám tvist a L. - P. brzdu mám alchymisticky zbastlenu. Ostatně i Mustafa byl v začátku oříšek ale časem se hrany obrousili, vývojáři zapracovali mno a nyní je to i uvěřitelné. Jak je vidět ve videu od Fikse tak Spit je inferno levého a pravého pedálu, tady si kucí zapřeháněli:-) Věřím že to opět časem vyladí jako předchozí modely a zmíněné Bosko. Potřeboval jsem si postěžovat po včerejší dřině na pojížděcce a zmařených s nech.. "Trvám na opakování ceremoniálu!"

310_cibule
Pavle, je to v pedálech, řekl bych. Měl jsem špatně nastavené křivky a už v BoS mi to dělalo problémy při pojíždění a startu.

Pak jsem je srovnal a teď i spit v DCS pojíždí prakticky bez problémů. Chce to jen minimum "plynu", vetšinou spíš úplně zavřít. A brzdu jen šolíchat, zmáčknout na zlomek vteřiny a pustit, když je potřeba. A tak pořád. S pedály pomalu a plynule... ovšem když je nemáš, může to fakt být hodně problém.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

magot
nj bez pedálů nebo joye jsou všechny pláče irelevantní Úsměv

Paulus
310_cibule napsal:

Pavle, je to v pedálech, řekl bych. Měl jsem špatně nastavené křivky a už v BoS mi to dělalo problémy při pojíždění a startu.

Pak jsem je srovnal a teď i spit v DCS pojíždí prakticky bez problémů. Chce to jen minimum "plynu", vetšinou spíš úplně zavřít. A brzdu jen šolíchat, zmáčknout na zlomek vteřiny a pustit, když je potřeba. A tak pořád. S pedály pomalu a plynule... ovšem když je nemáš, může to fakt být hodně problém.

Pedály nemám, řídím prstama na plynové páce. Jak jsem psal výše s Mustangem, Dorou či jinejma lítadlama nemám problém. Vždy mám tendenci hledat chyby u sebe, ale v tomto případě důrazně odmítám, že chyba je na mé straně!Vyděšený

SepiaX
Pavle prodej ho, já bych od Vás ten krumpl koupil za 15$, abych jej daroval Langmasterovi ten by mel radost:-)

606_JuLB
Sepi pekne..Šklebící se

Pavle, na vzlete a aj pristátí to chce iba čo najmenej hrabať do riadenia, extra super najmä do smerovky. Keď nemáš pedále, skús nájsť kompromisné nastavenie pre trim smerovky, aby si čo najmenej hrabal do smerovky a na twist si daj poriadne exponenty (otupiť okolo stredu).
Plyn pridať postupne ale rázne na +7 až +8, nie viac, a hlavne nedržať knipel na seba!!! Skôr ho mierne potlačiť.
Ak udržíš smer bez kmitania, Spit zdvihne chvost a hneď potom sa vznesie. Trim výškovky na 0 alebo mierne potlačené.
Po odlepení ma podobnú tendenciu ako Bf-ko, teda zväčšovať uhol stúpania, treba to podržať (potlačiť) výškovkou, ale pozor na maximálnu rýchlosť pri vysunutom podvozku, Spit zrýchluje parádne.

Pristátie - ustáliť riadenie ešte ďalej pred letiskom, klesanie 1 až 1,5,nad prahom dráhy zavrieť postupne plyn a vykompenzovať zmenu smerového vyváženia smerovkou. Postupne vytrácať rýchlosť, priťahovať výškovku,ale bez vlniek. Dosadnúť na tri, bez skĺzu, skôr než dojde k varovaniu pred pádom. Smer drží sám a zastaví tiež skoro hneď. Brzdiť opatrne, silne sa preklápa na nos.

Rolovanie je smerovo nestabilné, ale dá sa. Ako písal Cibule, pomaly ďalej zájdeš.

Mira
Hele nechci být za debila, ale proč mi neukazuje stav paliva Zamračený něco jsem přehlídl.. už jsem dojel na prázdnou nádrž Šklebící se

Aces_Wild
Rumcajs napsal:

Nojo Sépiáku, vrtulový letadla v DCS mají tradičně velmi roztodivný fyzikální model na zemi. Start a přistání jsou tak mnohem více souboj s nějakou magií počítače než simulací reality. Platí to dost obecně. Třeba Dora je taky svině. V zásadě to ukazuje na to, že tu simulaci mají zvládnutou dost bídně. V BOSku to trvalo taky leta, že většinu letadel doladili do stavu, že si člověk říká, tak nějak to mohlo být. A dodnes nemají třeba MIGa, P40 a FW190 budou vůbec předělávat, když se přišlo na to, že celý ty leta mají ve FM chybu, která vliv něčeho na trupu stavěla na hlavu. Zas obecně tyhle simulace válčí se směrovou stabilitou (a nejen směrovou) jak koza se smrtí.

Edit: Míro, problémy se startem nejsou tvoje problémy. Jsou to problémy DCS s matematikou a fyzikou. Netrap se s tím.

Pokud máš problémy pojíždět s Dorou, pak je to jen a pouze tvůj problém, nikoliv problém DCS. Narozdíl od titulů alá War Thunder Plus na modulech pracují skuteční piloti, co tu mašinu sedlali. Spitfire není vyjímkou. Nic ti nicméně nebrání napsat na ED fóra jak si myslíš jak moc blbě to mají. Mrknutí

Matt Wagner na Mudspike fóru:

We had a Mk. IX for several years, but later sold it. However, or director has hundreds of hours in the Mk. IX and was instrumental in getting the flight model and handling just right. There are just a couple of areas that we want to tweak a little.

Mám podobnou zkušenost jako Saburo. Párkrát se nepovedlo, ale jakmile tak netlačím na pilu a všechno pěkne s citem, pak pojíždění ani start není problém.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,022,453 návštěv