December 27 2024 21:41:17
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,751
· Nejnovější pilot: VGR-Spawn
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » Rise of flight (letový bojový simulátor z období první světové války) » Rise of flight - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Joystick - Jaký z těchto doporučujete?
PilsnerPilot
Ahoj.
Já T16000M mám docela dlouho a zatím žádný problém. A protože nemám pedály a rozhlížím se myší tak přikládám obrázek, kde je vidět, jak to mám vyřešený. Joy mám zespoda přišroubovaný k šuplíku místo klávesnice, aby dobře držel. Vedle mám bezdrátovou myš na rozhlížení, která má ještě dvě tlačítka na levé straně, se kterými pohybuji hlavou v kabině doprava a doleva. Takže když se potřebuji podívat dozadu zvládnu otočení hlavy a vyklonění do stran jednou rukou ve stejnou chvíli. Ale to je jen takový nápad pro někoho, kdo začíná lítat. Možná to někdo využije.Mrknutí

[img]https://s5.postimg.org/tanox0px3/T16000M.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]https://s5.postimg.org/747ued6pj/4x_Gold.png[/img] is not a valid Image.

magot
Ta plzeň je taky přišroubovaná?

PilsnerPilot
Ta ne. Přece nejsem blázen. Úsměv

petsild
Ať neutíkáme od tématu Šklebící se Lidl má nyní Plzeň za 16,90 apakuji za 16,90 Kč.
[img]https://img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpg[/img] is not a valid Image.[img]https://img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpg[/img] is not a valid Image.img33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg

CSW_Cassius Chaerea
petsild napsal:

Ať neutíkáme od tématu Šklebící se Lidl má nyní Plzeň za 16,90 apakuji za 16,90 Kč.
To bych na létání nekupoval, to se hnedka vykvedlá. Člověk pak jich mění za večer i pět a víc.

Luki
Zifi napsal:

Nenech se odradit. Do začátku kup Thrustmaster T.Flight Hotas X ... máš to i s plynovkou a nahradíš tím i pedály ... které se dají ovládat na plynovce (což doporučuji) nebo na kniplu. Bazarový se dá koupit i za 500 kč. Il-2 Sturmovik: Battle of Stalingrad seženeš za necelé 400 kč v obchodě. Takže investice minimální a naprosto v pohodě si zahraješ. Já tak začínal (začínám sice pořád i když z daleko lepším HW). A ještě jednu věc bych ti doporučil. Nechej si udělat od Jošky zařízení na rozhlížení hlavou. Momentálně to prodává za 1200 a je to neskutečná pecka... budeš mít pocit, že se přirozeně rozhlížíš v letadle. Jdi do toho kámo. Postupně tě to chytne a ještě hodně rád do toho budeš solit více peněz, ale zatím si v klidu vystačíš s tím co jsem napsal výše.. letu zdar

ps. jestli jsi z Prahy, tak se můžeme domluvit a můžeš si to u mě vyzkoušet. Uvidíš, že to za to stojí a nemá cenu čekat Úsměv

Momentálně jsem spíš z brna, takže smůla pro mě jinak bych nabídku určo využil Úsměv Na freetrack jsem se taky díval, jestli něco mít po joysticku tak tuhle vychytávku! Ohledně joye mi příjde (prostě pocitově příjde samozřejmě Úsměv) lepší T.16000M. Myslím že někdo joysticky nepolíben to má zatím jedno Úsměv A po bazaru to asi taky vyřeším.

Luki
Cassius Chaerea napsal:

petsild napsal:

To bych na létání nekupoval, to se hnedka vykvedlá. Člověk pak jich mění za večer i pět a víc.

Beru to jako další cennou zkušenost od zkušenějšího Šklebící se Ohledně tvý sestavy, kéž tak mít takovou hotovou sestavu doma se stolním PC...zatím tu nemám ani to pivo Úsměv

saldy
PilsnerPilot napsal:

Ta ne. Přece nejsem blázen. Úsměv

Furt ti prazdroj chutná stejně? Já už to nekupuju a nasralo mě to. Hlavně ať si vařej 2 miliony hekťáků ročně.
ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
Ajvn
Pardon , taky od věci: Pilsnere přesně takhle jako Ty se rozhlížím už asi 12. letMrknutí
Neboď rozhlížení kloboučkem jsem po 5ti minutách zavrhnul jakožto naprostou úchylárnu.Šklebící se

A teď k věci: rovněž mám T 1600 M.
Je přesný, klidný, prostě za ty prachy stojí za to. Nekupuj nic kolem 5ti set : tudiž nic s poťákama to je fakt minulost. A když zatím nemáš pedály MUSÍŠ MÍT TVIST!!!!!!
Podívej na trhu jsou i lepší klacky ale samozřejmě za daleko více prašulí. Ale jestli začínáš a třeba nevíš jestli a jak dlouho u téhle zábavy vydržíš tak neváhej.
V téhle kategorii, tak jak to tady sleduju jsou asi 3 adepti.
Tenhle Thrustmaster 1600 m , Defender Cobra M5 a Ravcore Javelín RAVJOY 45 595.
Možná by se jich v této škatuli našlo povicero ja jenom, zdá se mi že zdejší komunita fandí spíše těmhle.
Mi by se líbil nejvíc ten javelouš ale škoda ,že má ne hlavě jen jeden čudl, to mě sere.

magot
petsild napsal:

A to je drahý nebo levný?

CSW_RH_Killer
T16000M tu mám a Ravcore Javelin taky. Oba jsou dobrý, ale: První je tuhej a blbě se o něj opírá ruka. Na dvou kusech odešel spínač střelby. Jinak se s ním ale lítá fajn. Druhej zas má odpor malej, sedí dobře v ruce a je celkově takovej trochu kvalitnější. Střeva jsou v podstatě Cobra M5. Navíc časem se dá k němu připojit plynovka a pedály. Je na to připravenej. Doporučil bych Javelin.

CSW_RH_Killer
57_OTU ajvn napsal: škoda ,že má ne hlavě jen jeden čudl, to mě sere.

Má dva.

PilsnerPilot
57_OTU ajvn napsal:

Pardon , taky od věci: Pilsnere přesně takhle jako Ty se rozhlížím už asi 12. letMrknutí
Neboď rozhlížení kloboučkem jsem po 5ti minutách zavrhnul jakožto naprostou úchylárnu.Šklebící se.....

Tak to jsme na tom asi tak stejně. Já jsem začal lítat na starým dobrým Šturmu taky před hrozně lety a vydrželo mi to dodnes.
Ještě k tomu Thrustmasteru. Jediný, co mi na něm ale hodně štvalo, bylo to zelený světlo, který se rozsvěcuje při každým pohnutím kniplem. Vyřešil jsem to tak, že jsem odšrouboval spodní kryt a ty dráty, co vedou k těm podělaným diodám jsem prostě přestřihal. A mám klid. Hlavně pozor na dráty, co vedou ke snímačům.
A jak píše Killer, je trochu tuhej. Proto jsem ho přišrouboval ke stolu, protože se mi pořát zvedal. A tím myslím ten joystick!!!Pff

Ajvn
No tak jo asi si koupím Javelin.
Mi se totiž ten T 1600 M po roce posral. Šklebící se Ale uznávám že je to nejspíš moje vina z dů vodu podivného nastavování joesticku ve hrách. Hodně používám polohu: " k sobě na doraz" a dost za něj rvu. Takže ho páčím kterýmžto pádem mi vznikla šílená středová vůle. Ta koule se vloži vachtlá na každou stranu tak 1,5-2mm.
No a dochází k tomu že selže po pár minutách ovládač. Už nejde ani mnohdy vůbec skalibrovat, nevím ale zdřejmě ty haly nezvládnou když má mechanizmus vůli. U poťáků to bylo asi jedno dal jsi lehce mrtvou zonu a basta.
Skusím reklamaci, ale...
Pak ho skusím spravit...
Pak javelínÚsměv

Ajvn
Jo mi se taky přád zvedá. taky ho přišroubuju, jenom ještě nevím kterého.Šklebící se

CSW_RH_Killer
To jsem nenapsal: Když jsem neměl pedály, tak jsem tak mohutně zakroutil tím twistem, že jsem ho pomalu zlomil v půlce. No a ty diody? Přesně jak PilsnerPilot. To je asi ta největší zhovadilost toho klacku. Ta tuhost mě nevadila. Naopak.

ukulele
Když to tak čtu, tak děkuji bohu, že nemusím s plasťákama takové problémy vůbec řešit

CSW_RH_Killer
Ajvne nevím jestli ten tvůj nápor ten Javelin přežije. Úsměv Já s T16000 lítal rok a půl každej den, tu kouli občas promáznul a vůle tak desetinka milimetru.

CSW_RH_Killer
Zifi napsal:

Když to tak čtu, tak děkuji bohu, že nemusím s plasťákama takové problémy vůbec řešit

V tom máš určitě pravdu, ale stará by už vraždila. VyděšenýŠklebící se PC, monitor, BoS, BoM, joy atd.

ukulele
Chápu. Já mám ještě mladou... tak aspoň vím co mě čeká Úsměv

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

24-12-2024 12:49
vesele vanoce a štastny novy rok vam všem

24-12-2024 11:15
Pohodové Vánoce a šťastný nový rok přejí Vencourovi

08-12-2024 13:02
Vypadá to, že Nvidia definitivně ruší GeForce Experience. Už se mi aktualizuje na Nvidia App.

06-12-2024 19:02
Viděl jsem jen prvních 8 sekund videa. Stačilo mi.

04-12-2024 13:31
Vlastně jako by miliony mozkových buněk vykřikly hrůzou a náhle utichly.

04-12-2024 12:50

03-12-2024 15:48
Zase po letech jsem zaskočil a tak vás všechny zdravím...borci Mrknutí

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

36,143,141 návštěv