November 23 2024 13:24:20
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 10

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna 2016
Ondrej1
petsild napsal:

Možná jsem dostal dobrý nápad Úsměv co třeba použít originální mapu dodávanou k simu a dělat to stejně jako skutečný piloti?
Nebo část mapy udělat na tiskárně pěkně před letem.

Tak jsem to dělal u 1946, jen jsem si to (jako něktěří místní starší piloti) nedával do desek na vysvědčení a nekreslil přes to ještě fixou trasu.
Jde spíš o velikost - formát. Aby byly dobře vidět nezbytné detaily, musela by mapa Stalingradu být dle mého tak na A2, ale asi by to šlo řešit rozkouskováním na menší části.

Ondrej1
Jenže v google.maps je o pár rybníků navíc, viz. například sektor 1829 Úsměv

CSW_Cassius Chaerea
O to je to realističtější, nepřesnosti v mapách jsou od doby co mapy vznikly. Úsměv

310_cibule
Cassie, ty trdlo, v roce 1942 google maps neměli.

EDIT: I když Sověti možná jo.
Upravil/a 310_cibule dne 21-11-2016 20:02
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

CSW_Cassius Chaerea
Ve 42 jsem též nebol politrukem a teraz hej!Úsměv

petsild
Papírovou technologii Šklebící se sebelepší LCD panel nenahradí.
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg

Rumcajs
Jsou to hajzlové! Dnes konečně se přihlásím na Random Expert a je volno u Rusů. Říkám si, konečně si zalítám toho novýho béčkovýho Jaka. Šup, skočím do toho, chvíli lítám, uvidím Bf 110, dostanu hnedle zkraje kulku do nádrže, ale než uteču domů, sundám ho. Fajn, říkám si, jde to. Tak odstartuju znovu a hned mi došlo, proč je u Rusů volno. celá 72_AG lítá za modré. No a samozřejmě, že neměli nic lepšího na práci, než jít vymlasknout tanky a děla kus u nás od letiště. Připletu se jim do cesty a bum, zas ze mě něco teče, utíkám domů a mám za sebou 3 190tky. No jasně že prvnímu uhnu a druhej mě zabije! Tak startuju znovu a že si to s nima půjdu vyříkat. Mno lítaj nad letištěm jak vosy. Tak se snažím zdrhnout někam bokem a tam nastoupat. Vylezu do 3000 a říkám, si, že to bude stačit. Ti parchanti měli dva ve 4000 a další dva ve 3000. Takže zase mizím směrem k nekonečným ruským hvozdům a jdu stoupat znovu. 4000 a ještě kus výš. No jen tak tak, abych je stihnul nad letištěm, když ho zdecimovali a rojili se směrem domů. Kolem těch 4000 jich bylo minimálně 5. Což bylo fajn. Páčto jeden Jak navrch se snadno ve formaci přehlídne. Tedy prvních 10 vteřin, že. Víc ne. Tak jsem jednomu s mezkem pustil páru a zas mizím dolů s tím, že jich mám v zádech celou tlupu. Opravdu nevím, jak to udělali, ale přímo těsně nad lesem mě asi neviděli. Nicméně mě ta smečka docela přesně kopírovala asi 5 minut. Byli v cca 1000m a čmuchali kolem jak honící psi. Uhnu, za chvíli se vydaj mým směrem. Uhnu zas, plazím se metr nad stromama, za chvíli zas zahnou mým směrem. Nakonec zdrhnu a přistávám u sousedů na letišti s propocenýma trenkama. Docela silnej zážitek to dneska byl.
Non est specifica

BP_Iceman
Ahoj.
tak jsem si zkusil stáhnout ten PWCG neboli generátor kampaní od Paula Wilsona, jak ho tu Cibule zmiňoval,ale nějak to nemohu rozchodit,jsem prostě lama. mohl by někdo helpnout pls???

ukulele
Já ten MP snad i někdy vyzkouším?

Rumcajs
Zifi napsal:

Já ten MP snad i někdy vyzkouším?
Zkus. Jistě že jsou lidi různí, někdo rád holky, jinej zas vdolky. Ale u těch flight simů si myslím, že online zkušenost, tedy kompetitivní online, je zábava úplně jiného druhu než offline. Offline dopředu víš, co tě čeká. Máš většinou oblast bojů. Mnohdy si můžeš volit, jaké protivníky dostaneš. Nebo to dostaneš v hlášení. Často máš s sebou AIčka, který většinou poslouchají líp než lidi online. Online zábava je prostě jiná. Online je adrenalin. Online se člověk dozví sám o sobě věci, který by třeba ani nechtěl vědět.
Non est specifica

ukulele
To chápu. Jenže jsem zatím děsná lama. Prakticky jsem létal jen Il-2 1946 s automatickým ovládaním motoru atd. Teprve studuju co se u motoru všechno ovládá a jak to spolu všechno souvisí. Taky teprve nyní jsem si sehnal kvalitní HW (rozchodil, nastavil) a taky na to všechno začínám mít více času

Mira
Okradli mne ...
slibovali mi letadlo a místo toho jsem dostal P40tku Šklebící se

310_cibule
Icemane, jsem ve špitále a datluju na tablet, takže ti plný servis, jak to funguje, neposkytnu.Tady je návod v angličtině http://forum.il2s...art-guide/. V zásadě je nutné rozbalit ten jeho generátor do kořenového adresáře BOS. Pak ho spustíš a navolíš si, co, za koho, v jakém období, jako co a s čím chceš létet. Pak si vygeneruješ misi a teprve teď spustíš BOS. V misích najdeš tu první vygenerovanou. Zaletíš si ji a stejně pak postupně generuješ další a další. Je to trochu složitější, ale zážitek to není špatný.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Mira
Zifi napsal:

To chápu. Jenže jsem zatím děsná lama. Prakticky jsem létal jen Il-2 1946 s automatickým ovládaním motoru atd. Teprve studuju co se u motoru všechno ovládá a jak to spolu všechno souvisí. Taky teprve nyní jsem si sehnal kvalitní HW (rozchodil, nastavil) a taky na to všechno začínám mít více času

Buď v klidu..nejsi sám Úsměv

310_cibule
Zifi napsal:

Zifi, vybodni se na to, že jsi lama. Já si tohle někdy před dvaceti lety říkal asi tři roky. Teprve pak jsem se odvážil na on-line. Lamou jsem zůstal i tak, ale létat je daleko větší zábava. Se spoustou věcí ti nejlépe poradí lidi, co s nimi budeš online létat.
Upravil/a 310_cibule dne 21-11-2016 21:31

Rumcajs
Já to měl podobný jako Cibule. Taky jsem si dlouho říkal, že na online nemám. Pak jsem to zkusil a musel názor poopravit. Fakt na to nemám. Ale je to ten adrenalin Cool
Non est specifica

BP_Iceman
OK. Cibule,mám to. Díky moc.

Ondrej1
Pro mě je na full-real serverech nejtěžší to, že nevidím žádný letadla, natož abych rozpoznal nepřítele, natož abych poznal typ letadla. Na 600 m ze šesté nerozliším Pe-2 od Ju-88. A pak bum-prásk, černá obrazovka, někdo na mě slítnul asi ze šestky a já jsem ani neměl šanci si ho všimnout, protože zírám do dálky a hledám doty. Souboje jdou "nějak" nacvičit, ale to hledání cílů mi přijde obtížnější.

Mira
Já takhle nedávko lehce pocuchal vlastní P40..to jsi měl vidět co jsem se pak všechno dočetl v chatu Úsměv ( k všeobecné spokojenosti mých kolegů na TSku ) samozřejmně že ego dotyčného SYN_něco mu nedalo a musel mi to vrátit..i přes moji rychlou omluvu..co už. Já poškozenej hned přistál, von si odletěl bojovat a o pět minut později dostal IK od vlastního Yaka Šklebící se holt karma..
Hele já taky nic nepoznám, letadla se mi proti zemi brutálně ztrácí ale prostě v dobré partě tohle nevadí Mrknutí

310_cibule
To pro mě taky, Zifi. Navíc s postupujícím věkem slepnu. V poslední době jsem sestřeloval jen vlastní - no, dobře jednoho, ale enemáka žádného. Proto už lezu hlavně do bombrů. Ti zkušenější ti při onlinu letu poradí, na co se při rozeznávání letadel soustředit (chladiče, konce křídel a tak). Když se to budeš snažit všechno učit sám, bude ti to trvat dvakrát tak dlouho. A jestli jsi lemro jako já, tak nikdy Úsměv

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,026,006 návštěv