November 23 2024 15:38:05
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna 2016
pSipi
Neviem aky bezpecnostny problem myslis.
Sice je tvoje meno pouzivane ako login v hre ale na nic ine. Tvoj account je viazany na tvoju mailovu adresu a ta sa neda zmenit (len ak napises na support)
Ak niekto uhadne tvoje heslo tak mozes spravit recovery na stranke.

olda Olde maly
Rumcajs napsal:
Takže nás čeká oprava FM u FW 190 A3. Jen si neumím představit, jaká oprava to má být. Víte někdo něco víc?

Něco o FW 190
YouTube Video

Ondrej1
Tak mně spíš přijde, že než aby hardcore onlineři uznali, že singl stojí za houby, tak se raději proti jakékoliv kritice ohrazují. Nevím proč, já kvality MP uznávám a zbytečnost/nudnost BoS kampaní pro ortodoxní onlinery taky.
Mám rád dobře zpracované offline kampaně a ty jsou zde slabé, tak jsem to napsal, a aniž bych to tak zamýšlel, tak si to někteří diskutující vyložili jako rozšlápnutí bábovičky.
Kupodivu hráčů, kteří hrají rádi kampaně, je celkem dost. Ta kampaň se snaží být víc, než jak se pomocí všech těch vyznamenán a ohodnocení tváří. Tak se nepovedla, no, stane se. Vždyť o nic nejde.

CSW_Cassius Chaerea
No on to tu totiž už psal asi každý...

ukulele
Ondřeji. Ty jako SP hráč nejsi závislý na tom kolik hráčů hraje MP. Ty (Já) si prostě zapneme SP a hrajeme a nezáleží nám na tom jestli ještě někdo na světě hraje SP a přitom si dobře zalítáme. Na druhé straně jsou hráči, kteří hrají jen MP a jejich herní zážitek je přímo úměrně závislý na tom jestli někdo další MP hraje. Takže pokud se objeví kritika jejich hry, tak ji začnou více či méně hystericky bránit. Neber si to osobně, může za to pouze příroda, která v nás vytvořila pud sebezáchovy. Rozhodně si piš co chceš

Deschain
Mira napsal:
zrovna dnes se chystám utrácet a vrhnout se do sadomaso kurzu létání s P40..

tak to to zase smažeš Šklebící se

1stCL_pbarry
Zifi napsal:

Ondřeji. Ty jako SP hráč nejsi závislý na tom kolik hráčů hraje MP. Ty (Já) si prostě zapneme SP a hrajeme a nezáleží nám na tom jestli ještě někdo na světě hraje SP a přitom si dobře zalítáme. Na druhé straně jsou hráči, kteří hrají jen MP a jejich herní zážitek je přímo úměrně závislý na tom jestli někdo další MP hraje. Takže pokud se objeví kritika jejich hry, tak ji začnou více či méně hystericky bránit. Neber si to osobně, může za to pouze příroda, která v nás vytvořila pud sebezáchovy. Rozhodně si piš co chceš

Já teda kluci nevim kdo tady co brání. Ale že je v BOSu SP sračka tady opravdu psal každý :-)
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!

barryk.webz.cz
Ondrej1
Cassius Chaerea napsal:

No on to tu totiž už psal asi každý...

Dobře, taky nemám rád, když nějakou věc slyším/čtu už po x-té. Stačilo to napsat hned zkraje a mohli jsme být dál Mrknutí

Ondrej1
1stCL_pbarry napsal:

Zifi napsal:

Já teda kluci nevim kdo tady co brání. Ale že je v BOSu SP sračka tady opravdu psal každý :-)

To jo, ale jen málokdo oponoval, že k tomu potřebuješ jakési velevětší já Mrknutí

ukulele
někdo má ten pud sebezáchovy větší než ostatní

310_cibule
1stCL_pbarry napsal:

[quote]Zifi napsal:

Já ještě ne, ale je.

Docela slušnou atmosféru má PWCG neboli generátor kampaní od Paula Wilsona, se kterým spolupracují oficiální vývojáři http://forum.il2s...-pwcg-bos/. Samozřelmě poněkud nerealisatické chování AI pilotů vyřešit neumí. Ale za zkoušku stojí.

Vizuální navigace v BoS mi přide daleko zábavnější než ve starém ilovi, protože obtížnější, a tudíž realisičtější. A nic na tom nemění fakt, že když se jednou ztratím, tak už se většinou nenajdu :-) Zamrzlé řeky jsou nádherně neviditelné, což předpokládám jsou i v reálu.

Mohli by nějak lépe vymyslet mapu, co měl pilot připnutou na koleni. Na těch dvou verzích, co nabízejí, nic nepřečtu. Ale třeba poloprůhlednou přes celý kokpit...

Radiokompas myslím není ve všech letadlech, určitě ne v sovětských. Ale dá se to načítovat, pokud tedy člověk nechce létat hyper real, což někteří chtějí. Bavilo mne ve starém ilovi takové to zavolání na základnu, aby letadlo zaměřili a udali kurs domů. Ale moc realistické to také není.
Upravil/a 310_cibule dne 21-11-2016 15:14
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Mira

tak to to zase smažeš Šklebící se

Díky za povzbuzující slovo hned do začátku Šklebící se

Farky
Aces_Wild napsal:

Chování směrovky v BoS máte namodelováno špatně. Ban ban ban. O pár měsíců později - máme chování směrovky namodelováno špatně.
FM U fokáče je dle těchto dat špatně. Ban ban ban. O pár měsíců později - FM u FW máme blbě, projde revizí. Komické.
Pořád se lítá pod stejným jménem jako je login?

Buďme fér - ty bany pokud vím nepadaly za upozornění na chyby, ale za způsob jakým na ty chyby bylo upozorněno. Ono když někdo opakovaně píše že vývojáři jsou zaujatý neschopný debilové co naschvál kurvěj německý éra protože to jsou Rusáci (i když možná ne takhle natvrdo a přímo), tak si o ban říká. Když moderátor opakovaně napíše "přestaň neustále psát že DCS je správně a BoS blbě i když si neukázal jasný důkaz" a ty v tom přesto pokračuješ, tak si ten ban prostě zasloužíš. Jejich forum, jejich pravidla.

Tím neříkám že nemají problém s přístupem ke komunitě, mají. A i když to teď "řídí" Jason, není to jak jsem zjistil o nic lepší. Na druhou stranu se někdy dají normálně přesvědčit o své chybě. To co většina lidí nechápe je to, že oni fórum nečtou. Nečtou většinu vláken a to ani ty co sami založili, netráví hodiny brouzdáním po fóru. A upřímně, já bych ty vlákna nečetl taky, protože se to většinou zvrhne v osobní souboje. A ani ty civilizovanější vlákna nejsou většinou tak jednoznačný, vždycky se najde někdo kdo nesouhlasí s tím co ten druhý prohlašuje za naprostou a nezpochybnitelnou pravdu. Píšu to vždycky - jediný způsob jak je o něčem přesvědčit je sepsat všechny argumenty (podložené jasnými dokumenty) proč je něco špatně a jak by to dle tebe mělo být a poslat jim to přímo přes PM. Minimálně máš jistotu že si to přečtou.

Je fakt že ty jejich nepřiznaný úpravy (čehokoliv) jsou hloupá věc, protože se na to vždycky přijde.

Ondrej1 napsal:
Kupodivu hráčů, kteří hrají rádi kampaně, je celkem dost. Ta kampaň se snaží být víc, než jak se pomocí všech těch vyznamenán a ohodnocení tváří. Tak se nepovedla, no, stane se. Vždyť o nic nejde.

S vydáním BoKu slibují SP kariéru podobnou té v RoF, s tím že by měla být i pro BoM a BoS. Musíme holt ještě chvíli vydržet.

Ondrej1
310_cibule napsal:

1stCL_pbarry napsal:

[quote]Zifi napsal:

Já ještě ne, ale je.

Docela slušnou atmosféru má PWCG neboli generátor kampaní od Paula Wilsona, se kterým spolupracují oficiální vývojáři http://forum.il2s...-pwcg-bos/. Samozřelmě poněkud nerealisatické chování AI pilotů vyřešit neumí. Ale za zkoušku stojí.

Vizuální navigace v BoS mi přide daleko zábavnější než ve starém ilovi, protože obtížnější, a tudíž realisičtější. A nic na tom nemění fakt, že když se jednou ztratím, tak už se většinou nenajdu :-) Zamrzlé řeky jsou nádherně neviditelné, což předpokládám jsou i v reálu.

Mohli by nějak lépe vymyslet mapu, co měl pilot připnutou na koleni. Na těch dvou verzích, co nabízejí, nic nepřečtu. Ale třeba poloprůhlednou přes celý kokpit...

Radiokompas myslím není ve všech letadlech, určitě ne v sovětských. Ale dá se to načítovat, pokud tedy člověk nechce létat hyper real, což někteří chtějí. Bavilo mne ve starém ilovi takové to zavolání na základnu, aby letadlo zaměřili a udali kurs domů. Ale moc realistické to také není.

Já už používám jen tu mapu přes celou obrazovku. Zkoušel jsem si teď cvičit nějaký orientační lety s vypnutejma ikonama a je to celkem zábava. Navíc když je jen jedna velká mapa, tak se dá po kouskách celkem "naučit".

Každopádně třeba tahle mapa z Tvého zdroje je na orientaci použitelnější, je více konstrastní, jsou zvýrazněné silnice i řeky, dle mě lépe udělaná demarkační linie atd:
EDIT: tak bohužel to zvýraznění je jen v editoru, ve hře nikoliv, škoda...
[img]http://www.bartos-stavby.cz/del_ondrej/mapbos.jpg[/img] is not a valid Image.
Upravil/a Ondrej1 dne 21-11-2016 16:29

310_cibule
Jedině bez ikon Úsměv

Mám problém s vizuální pamětí, potřebuju vidět mapu i krajinu pod sebou zároveň. Existuje celá řada map, včewtně těch on-line s plánovacími nástroji, třeba http://il2map.info.

Experimentoval jsem s dvěma obrazovkam (jenže BOS nemá rád, když na druhé opakovaně rejdíte myší i.e. posunujete mapu po čase zamrzne), s laptopem i tabletem s mapou vedle kompu (ten tablet by byl asi ideální, ale mám jen dvanáctipalcový, což je dost malé).

No, další možnost by možná byla ta poloprůhledná mapa nebo nějaká přes podstatnou část obrazovky. Holt musím mít furt něco extra Úsměv
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

1stCL_Jiricek
310_cibule napsal:

Mám problém s vizuální pamětí, potřebuju vidět mapu i krajinu pod sebou zároveň...

Mám totéž. Pomáhá si to říkat nahlas: tam jak je ten záhyb řeky, co vypadá jako taková ta věc, víš co, jako když vezmeš ten a uděláš s ním to, no, víš co... Tak mezi tím záhybem a lesem. Ne tím, co vypada jako to, no, ale ten druhý...

Ondrej1
1stCL_Jiricek napsal:

310_cibule napsal:

Mám problém s vizuální pamětí, potřebuju vidět mapu i krajinu pod sebou zároveň...

Mám totéž. Pomáhá si to říkat nahlas: tam jak je ten záhyb řeky, co vypadá jako taková ta věc, víš co, jako když vezmeš ten a uděláš s ním to, no, víš co... Tak mezi tím záhybem a lesem. Ne tím, co vypada jako to, no, ale ten druhý...

Úplně =dtto= jen to neříkám nahlas Úsměv

310_cibule
Jo, to je dobrá metoda. Škoda, že si nepamatuji, co jsem (si) říkal před pár okamžiky. ;-)

petsild
Možná jsem dostal dobrý nápad Úsměv co třeba použít originální mapu dodávanou k simu a dělat to stejně jako skutečný piloti?
Nebo část mapy udělat na tiskárně pěkně před letem.
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg

CSW_Cassius Chaerea
Ty nemáš druhý monitor s google maps?Úsměv

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,027,045 návštěv