November 23 2024 16:08:27
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna 2016
1stCL_Jiricek
BP_Iceman napsal:

Přepisuji soubor: current .map ve složce il2/data/input. No a ta duplikovaný soubor se jmenuje úplně stejně i má stejnou velikost. Což je trochu divný,že jse jmenuj úplně stejně.

Neděláš náhodou tu věc, že máš soubor otevřený v editoru, když hru spouštíš? Pak by si mohla - jelikož je soubor používán jiným programem - udělat novou kopii.

BP_Iceman
Ne to jsem neměl. Ale je to už jedno. Hru jsem znovu nainstaloval a teď už nenamapuji ani toho Warthoga. A to proto , že se jeho osy hlásí jako joy0 , ale jeho tlačítka jako joy 2. Ale stejně se jako joy2 hlásí ty plynovky.
Jsem už docela naštvanej. Proč si DCS dokáže zapamatovat joy podle typu a tahle srágora v tom má permanentně bordel. Už fakt nevím co s tím.

edit: Super,úplně stejně se to chová i s T-1600M - osy joy0 a tlačítka joy2 Prostě to zase celý rozesrali kokoti.
Upravil/a BP_Iceman dne 17-11-2016 09:29

petsild
Tenhle problém prohození zařizení se dá bohužel pořešit pouze tak... že máš zálohovány konfiguraci joy0 s joy1 a pak obrácené pořadí. Pak stačí jen přehrát soubory správné konfigurace a nemusíš zase pracně mapovat. Sice je to jebárna ale pak to ušetří do budoucna spousta nervů.

edit:
Ta záloha by šla šikovně vyrobit pro JSGME a pak elegantně aplikovat.
Upravil/a petsild dne 17-11-2016 11:08
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg

RH_Killer
Dvěma klukům od nás se to rozesralo taky. Švagimu pedály Saitek a u obou pomohlo s tím po spuštění launcheru a instalaci patche nic nedělat. Spustit hru přes ten launcher, tam nic nemapovat, vypnout a restart pc. Pak hru zapnout, nastavit znovu a funguje to. Tedy jednomu ty pedály a druhýmu to rozhodilo klávesnici. Mě to zas odpojovalo joy úplně a pomohlo jedině vytáhnout kabel, jinak se ani nehnul i v systému. Postup stejnej. No a záloha nastavení je nutnost. Použil jsem jí a ok.

Rumcajs
Co funguje poměrně spolehlivě, je nepoužívat fyzická USB zařízení přímo, ale skrz nějaký mapovací software. Totiž mapovací soft si typicky nainstaluje virtuální HID driver a ten díky pitomosti Windows přečísluje pořadí zbylých joysticků a plynovek atp. Po rebootu to provede ještě jednou a zde nastupuje pozitivum pitomosti Windows. Nový virtuální HID driver většinou skončí tak, že je na pozici 0. Stane se to pravděpodobně proto, že virtuální driver nemusí detekovat žádné fyzické zařízení a tak je s inicializací hned hotový. Tohle tedy jen odhaduji, nestudoval jsem to, ale u mě to tak dopadlo vždy na všech počítačích. Zařízení ve hře si pak člověk přemapuje tak, aby šly vždy přes ten HID 0 a pokud je mapovací softík inteligentní, poradí si s přečíslováváním pořadí fyzických zařízení. Sám navěky zůstává na 0, tedy hry, které jsou stejně pitomě udělané jako Windows, s tím nemají problém. Jen je to o jednu starost víc.

Samozřejmě že taky nerozumím, proč BOS/M nemůže detekovat zařízení podle GUID a proč musí idiotsky trvat na nestabilních ID. Psal jsem jim to tuhle i na forum. Před časem prohlásili, že to vylepšili a udělali to tak, ale výsledek jim prostě nefunguje a konfigy jsou stále na ID zařízení. Asi je k tomu nějaký magický důvod, proč se jim to nepovedlo.

Jen pro info:

ID je 0,1,2, ... prostě pořadí a je ne zcela závazné, jak se můžete empiricky přesvědčit třeba při vytažení klacíku z USB, nebo při jiné vypečené příležitosti.

GUID je třeba 67198d90-5bcd-11e6-8006-444553540000 a je to unikátní číslo každého USB zařízení pro zbytek času tohoto světa do pohlcení planety rozpínajícím se sluncem, i kdyby se do toho počítaly i joysticky vyráběné ve všech ostatních galaxiích známého prostoru. GUID je prostě konstanta na věky.
Non est specifica

Ondrej1
Není řešení periferie táhnout přes slučovač, tj. do bedny to vstupuje jen jedním USB? Střílím naslepo, ale mám slučovač a vaše problém mě míjejí, byť nepopírám, že při přehození různých periferií ve slučovači nenástává stejný problém.

saldy
Hmmm takže se to řešit asi nebude , kde je tady ten seznam záloh nastavení, někde to tu bylo a už to nemůžu najít Smutný

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
BP_Iceman
Proč se ale,i když je to jediná zapojená periferie hlásí pod jiným číslem joye jeho osy (x,y popř.z). Ty jsou vždy joy0. Apod jiným číslem všechna tlačítka joye. A to ještě ,když byly zapojeny plynovky(joy2) , tak se čudlíky na klacíku hlásí taky jako joy2. No a když plnovky odpojím, tak se paradoxně ty čudlíky začnou hlásit jako joy3. Jen pedály jsou stabilně joy1 a nekraví. Ještě jednou to celé reinstaluji a zkusím znovu namapovat úplně na čisto,ale tuším,že to asi stejně nepojede.

310_cibule
Vydali hotfix na tyhle potíže http://forum.il2s...ntry410973

Nepotěšil, máme to mimo jiné celé přemapovat.

EDIT: Tak to vyzkoušejte, jsem do večera v práci. Abych to třeba nedělal zbytečně Úsměv
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Baron
Fungovalo to pred hotfixom, funguje aj po hotfixe. U mna bez zmeny.
Hals - und Beinbruch!

1stCL_Jiricek
310_cibule napsal:

Vydali hotfix na tyhle potíže http://forum.il2s...ntry410973

Nepotěšil, máme to mimo jiné celé přemapovat.

EDIT: Tak to vyzkoušejte, jsem do večera v práci. Abych to třeba nedělal zbytečně :)

Přemapování není potřeba. Pro jistotu jsem ten soubor "current.MAP" nechal "read only", provedl update a až po té (před spuštěním "play") "read only" zrušil. Nastavení se udrželo a to přepisování odstranili.

310_cibule
No, vidíš, jak jsi šikovný :-) Dík za info.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Rumcajs
Mno na foru je zajímavý post od Hana.

http://forum.il2s.../?p=411334

So, I've promised to share inside about A-5 in this case. So I had to keep my word. If everything will go as it is planned - we expect A-5 in spring of 2017. In the same time with A-5 release fix for A-3 FM will be released to.

Takže nás čeká oprava FM u FW 190 A3. Jen si neumím představit, jaká oprava to má být. Víte někdo něco víc?
Non est specifica

1stCL_Fucida
Kdo ví. Ale osobně předpokládám buď onu zmíněnou revizi směrovky, nebo revizi výkonů (maximální rychlosti) směrem nahoru. Fw 190 A-3 by měl být po všech stránkách výkonnější, než A-5.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

RH_Killer
A malá revize celýho Jaku by taky neuškodila.

Jak-1:
Nedostatek všeho, či téměř všeho, bránil zvyšování výroby, nedařilo se dodávat potřebná množství dílů, vrtulí, chladičů, polotovarů atd. Za rok 1942 bylo provedeno celkem 7023 změn. Výroba byla organizována tak zastaralým způsobem a dělníci byli natolik nezkušení, že dokončená letadla byla velmi nekvalitní: Jejich potah byl nedbale zpracován, panely krytu motoru, dvířka podvozku, odnímatelné panely a křidélka neodpovídaly správnému obrysu letounu. Nedodržovaly se přípustné výrobní tolerance ( např. délka podvozkových nohou se lišila od letadla k letadlu), spáry mezi křídly a trupem letadla bávaly větší, než bylo povoleno atd. Veškeré závady ve spojení s problémy motorů způsobovaly, že se jeden Jak-1 od druhého značně lišil. Rychlost kolísala mezi 560 a 573 km/h v závislosti na konkrétním stroji. Podobně tomu bylo i s kvalitou zpracování povrchu. Některé ze závad se nepodařilo odsranit nikdy. Olej i glykol se přehřívaly a četné úniky oleje pokrývaly pravou stranu trupu až po ocas.Drak pracoval tak, že z nej vypadávaly matice a šrouby a jeho pevnost nedosahovala předepsaných hodnot.Přestože byly v malých výškách o něco málo rychlejší než Messerschmitty Bf-109E a F, ve stoupavosti a při soubojích ve výškách nad 2000m na své protivníky nestačily. Navíc byly i méně spolehlivé.

Píše Herbert o tom stejným letadle z BoSka?

1stCL_Fucida
Killere, letadla jsou modelována do optimální kvality dobře vyrobeného kusu. Platí to pro všechny stroje na obou stranách fronty po celou válku. Oba Jaky-1, které tam máme, jsou modelovány s těmi nejvýkonnějšími motory, které se do téhle řady Jakovlevových stíhaček montovaly.

Jestli proti nim neumíš bojovat, tak nefňukej a začni u toho létání létat trochu takticky. Mimochodem ten pán, kterýho máš v avataru, nefňukal, ale bojoval až do své poslední hodiny.
Upravil/a 1stCL_Fucida dne 19-11-2016 00:39

RH_Killer
1stCL_Fucida napsal:

Killere, letadla jsou modelována do optimální kvality dobře vyrobeného kusu. Platí to pro všechny stroje na obou stranách fronty po celou válku.

S tím bych souhlasil v případě, že Jak nebude lítat na plnej výkon a FW i F4 se serou při blbym pohledu na plynovku.

RH_Killer
Výborně, reakce jako vždycky. Dojdou argumenty, tak Killer fňuká. :-)

1stCL_Fucida
Killer napsal:

Pokud by namodelovali standardního Jaka z roku 1941/1942, tak by to pro rudé bylo nehratelné a pro nás směšně jednoduché. Namodelovali tedy to nejlepší, čeho byl v určitém malém % případů Sovětský svaz schopen. Já jsem za to rád, protože jinak by na červené straně v daném období pravděpodobně moc lidí nelétalo.

Ale chápu, že ty chceš jen bez větší námahy sestřelovat kvanta bezbranných, nebo skoro bezbranných Ivanů, kteří ti budou nadšeně létat před hlavně a salutovat po sestřelením každého z nich.

RH_Killer
1stCL_Fucida napsal:

Killer napsal:

Pokud by namodelovali standardního Jaka z roku 1941/1942, tak by to pro rudé bylo nehratelné a pro nás směšně jednoduché. Namodelovali tedy to nejlepší, čeho byl v určitém malém % případů Sovětský svaz schopen. Já jsem za to rád, protože jinak by na červené straně v daném období pravděpodobně moc lidí nelétalo.

Ale chápu, že ty chceš jen bez větší námahy sestřelovat kvanta bezbranných, nebo skoro bezbranných Ivanů, kteří ti budou nadšeně létat před hlavně a salutovat po sestřelením každého z nich.

Tak to nemyslím. To všechno vím taky. Jen chci výkon a motor co to má mít a né tuhle slátaninu. Fakt nerad vzpomínám na server spit vs 109, kde to dopadlo tak, že tam lítaly po všech možnejch ústupcích modří letadla 1941 proti červeným 1945 a ještě v omezeným počtu. Ne, nepotřebuju to co píšeš. Bavíme se o simulaci ne? Tak já bych rád, aby FW představoval to, čím byl.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,027,257 návštěv