November 23 2024 18:29:17
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna 2016
BP_Iceman
Jenže mě bez problémů fungují všechny ostatn periferie(warthog i pedály od saiteku) kromě těhle pák. hru jsem spouštěl mnohokrát,celé komplet přemapoval. Výsledek se nezměnil,qudrant neběháSmutný

Rumcajs
Nedalo mi to, zkusil jsem Jak 1b v 6 000metrech na Moskevské zimní mapě. Když si s ním člověk trochu pohraje, stáhne chladiče na cca 5 - 10%, vrtuli nastaví někam mezi 2650 - 2700 otáček, tak se plazí skoro na 470km/h IAS. Původní Jak 1 tak nějak zespodu olizuje 450km/h. Bf 109 G2 udělá 490km/h, F4 skoro 510km/h na plný plyn, což je 2700rpm. Při stažení na 2550 (no aby ukazoval bojový režim a ne emergency) pak dělá asi 495 km/h. FW 190 letí 480km/h na plný plyn a po stažení na 1.35ATA drží 470 km/h. Konkrétní čísla asi nejsou úplně zásadní, podstatný je, že jsou získané na stejné mapě za stejných podmínek.

No takže to vypadá, jestli se nepletu, že FW 190 nemá proti Jaku 1b výhodu rychlosti a to dost možná v žádné letové hladině. 10km/h při plném plynu není až tak moc, když to nevydrží nijak dlouho.

Náskok Befek je již dost malý. Sice F4 je o poznání rychlejší, ale jen dočasu. Jakmile přijde o emergency režim, náskok není závratný. 20km/h ale stačí, aby člověk zdrhnul, když o to stojí.

Moje závěry ale platí pro zimní mapu. Na letní to bude možná o poznání jinak, protože ten Jak je hodně citlivej na nastavení chladičů. I stávající Jak 1 se dá uštvat na teplotu v manévrových soubojích. Takže nakonec i výkony toho nového Jaka mají limit. Jakmile vyleze teplota, musí se otevřít chladič a maximálka klesne o 25 - 30km/h. S starým Jakem jsem se tuhle dostal do situace, že ani otevření chladičů naplno nesrazilo teplotu a motor za chvíli jsem prostě zadřel.
Non est specifica

1stCL_pbarry
BP_Iceman napsal:

Ahoj.
Pánové ,chtěl bych se zeptat,jestli někdo používá plynovky saitek("trotl" qudrant)?
Po poslednm patchi mi totiž přestal ve hře fungovat. tedy takhle: při mapování os/tlačítek ho hra vidí,tlačítko/osu přiřadí,ale nereaguje na ni. Ani ve hře a ani v nastavení křivek os.
v DCS páky chodí OK a Win.kalibraci taky.
Nevíte někdo co s tím?
Díky

U nás má problém Jiříček, dovolím si ho ocitovat:

...hra sama od sebe po spuštění přepíše v "current.MAP" všechny Joy1 na Joy0 a Joy0 ponechá na Joy0. A odtud se berou reakce letadla ve hře. Soubor, kam se ukládají nastavení controlů je jiný (!) a tam to zůstává v pořádku. A tejně tak je to v pořádku v tom "storeddevices.txt". I jsem ho smazal, vygeneroval se znovu, opět v pořádku.

Jinými slovy - když jsem v settings, přiřazuju směrovce ovladač a normálně mi to vezme pedály (Joy1). Stejně tak plyn. Toto se řádně zapíše do "current.ACTION". Nicméně reakce letadla se neberou z "current.ACTION", ale z "current.MAP". A tam - jakkoli to ručně dám do pořádku, se po startu hry všechny Joy1 přepíšou na joy0. Takže jakmile pohnu joystickem, dějí se dvě věci - pohyb kniplem + pohyb nohama (resp. plynovky). ID čísla v "storeddevices.txt" jsou správně. Zkusil jsem je prohodit, smazat, přejmenovat, dokonce použít mystickou rudou čtyřku. Prostě to nefunguje...

Řešení ještě nemá, ale asi jste.. dva v tom
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!

barryk.webz.cz
1stCL_pbarry
Rumcajs napsal:

Se starým Jakem jsem se tuhle dostal do situace, že ani otevření chladičů naplno nesrazilo teplotu a motor za chvíli jsem prostě zadřel.

To jako vážně? Podle tebe je normální, že motor přehříváš a pro nápravu ani nemusíš stáhnout plyn?

barryk.webz.cz
Rumcajs
1stCL_pbarry napsal:

Rumcajs napsal:

Se starým Jakem jsem se tuhle dostal do situace, že ani otevření chladičů naplno nesrazilo teplotu a motor za chvíli jsem prostě zadřel.

To jako vážně? Podle tebe je normální, že motor přehříváš a pro nápravu ani nemusíš stáhnout plyn?
Tak když jsi v souboji s 3 stodevítkama, jsi těsně nad zemí, a snažíš se každých pár vteřin vydolovat alespoň nějakou rychlost, abys jim dokázal na poslední chvíli uhnout, tak nějak už o tom motoru nepřemýšlíš. Stejně to byla jen otázka času, kdy půjdu dolů.

Jestli se ptáš na to, jestli mi to nedošlo, tak samozřejmě došlo. A protože mi to došlo, že ani plně otevřený chladič to nemusí uchladit, píšu to i zde, aby bylo jasné, že i ten Jak má svoje limity, za který neumí jít. Že to není UFO, které je tu pro trápení modré party.
Non est specifica

BP_Iceman
Tak zjevně nejsme sami. Na ofiko fóru se to taky probríá.
No asi budeme muset počkat na nějaký hotfix.
Jen nevm proč se joy1 taky nepřepíše na joy0.ten zůstane a přepíše se jen joy2,tedy plynovky.

310_cibule
Icemane, mám stejný problém jako Jiříček (jak ho výše popisuje barry). Podívej se sem na il2 fórum http://forum.il2s...hog-hotas/ Mně pomohlo to, co tam navrhoval Jordan. Namapovat všechno ve hře (tedy v její úvodní obrazovce, pokud jsem vlezl do mise, padalo to), pak z ní vylézt, jít do foldru il2 a příslušné soubory přes notepad uložit "jen ke čtení". Pokud ti to v tom odkazovaném anglicky psaném vlákně nedává smysl, dej vědět, napíšu ti sem česky postup. A ty to Jiříčku taky zkus, funguje to, i když si hra při loadování stěžuje. Ale zkousne to. Kdybys to tu pořádně četl, už jsem to psal Úsměv
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

1stCL_pbarry
Rumcajs napsal:

Jestli se ptáš na to, jestli mi to nedošlo, tak samozřejmě došlo. A protože mi to došlo, že ani plně otevřený chladič to nemusí uchladit, píšu to i zde, aby bylo jasné, že i ten Jak má svoje limity, za který neumí jít. Že to není UFO, které je tu pro trápení modré party.

ok ok, no vlastně máš pravdu. Je potřeba si připomínat, že se samozřejmé věci dějí i u ruských letadel Úsměv

barryk.webz.cz
1stCL_Jiricek
310_cibule napsal:.... Kdybys to tu pořádně četl, už jsem to psal :)

Kdybys byl opravdový kamarád, jak jsem si myslel, řekl jsi mi to dřív :) Jinak to řešení s "read only" už jsem taky vynalezl. Ale rozklíčovat sy soubory byl teda porod... A vůbec - to není umění si to někde přečíst. Přijít na to sám, vedle řady nových sprostých slov, a nesmazat při tom tu hru - TO je umění! :)
Upravil/a 1stCL_Jiricek dne 16-11-2016 19:58

BP_Iceman
No tak jsem to zkusil a nic. notepad jsem neměl,používal jsem total cmd. Nicméně jsem nějaký notepad stáhnul,v záložce úpravy zaškrtnu"nastavit příznak pouze pro čtení a uložím. tedy funkce uložit mi nefunguje,jen uložit jako..... a nebo uložit jako kopii. Dám uložit jako... a přepsat stávající. A nic,hra to stejně přepíše.
tak asi něco dělám blbě.

310_cibule
BP_Iceman napsal:

No tak jsem to zkusil a nic. notepad jsem neměl,používal jsem total cmd. Nicméně jsem nějaký notepad stáhnul,v záložce úpravy zaškrtnu"nastavit příznak pouze pro čtení a uložím. tedy funkce uložit mi nefunguje,jen uložit jako..... a nebo uložit jako kopii. Dám uložit jako... a přepsat stávající. A nic,hra to stejně přepíše.
tak asi něco dělám blbě.

Notepad je v příslušenství každých Windows, tedy aspoň myslím. Pro změnu statusu klikni na soubor pravým tlačítkem a ve vlastnostech zaskrtni Jen pro čtení. Toť vše.

Jiříčku, neser :-)
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

BP_Iceman
tak super,když to změnim na "jen pro čteni" tak si hra ten soubor vytvoři znovu(zdupikujie ho) a čte to z něho. takže smůla. Novýho jaka neprubnu a půjdu se uklidnit do DCS. Snad to opravěj brzy.

Rumcajs
Ještě to tu neproběhlo, ale v patch notes http://forum.il2s.../?p=409902 k 2.005 jsou tyhle body.

14. A way to cheat without using memory hacking software by making an aircraft invulnerable has been removed;
15. A way to cheat without using memory hacking software by making an aircraft cockpit invisible for improved view without using memory hacking software has been removed;

No tak super, takže čítování bylo možné i bez hackovacího nástroje. A ještě víc super je, že tato volba (asi pro vyvolené) byla odstraněna.

No a nejvíc největší super je, že se číteři tedy musí spolehnout na staré dobré "memory hacking tools", tedy již musí vyvinout alespoň nějaké úsilí, aby se k takovým vymoženostem dostali.

Měli bychom udělat hlasování. 1) kdo je rád 2) Kdo není tak úplně rád.

Cool
Non est specifica

310_cibule
BP_Iceman napsal:

tak super,když to změnim na "jen pro čteni" tak si hra ten soubor vytvoři znovu(zdupikujie ho) a čte to z něho. takže smůla. Novýho jaka neprubnu a půjdu se uklidnit do DCS. Snad to opravěj brzy.

To je divné, mně to nedělá. Který soubor ve které složce dáváš Jen pro čtení? A ten zduplikovany soubor se jmenuje jak?

310_cibule
Tady jsou nějaké další poznatky a rady. http://forum.il2s...ized-game/

saldy
Není lepší to celý zapnout až bude fix, třeba za rok?

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
BP_Iceman
Přepisuji soubor: current .map ve složce il2/data/input. No a ta duplikovaný soubor se jmenuje úplně stejně i má stejnou velikost. Což je trochu divný,že jse jmenuj úplně stejně.

310_cibule
Tak to už fakt nevím. Možná to ještě zkus přepsat i v current.ACTIONS s dát ho do Jen pro čtení. Ale Jiříček na oficiálním fóru píše, že s tím to nesouvisí.

BP_Iceman
Tak jsem zkusil něco co fungovalo_ uninstal.

petsild
Hle a přeci to jde ochránit… tuhle díru je potřeba vyřešit i v Rofku.
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,028,098 návštěv