November 24 2024 09:22:45
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 12

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna 2016
1stCL_pbarry
Souhlas,

s BOK už bude dost letadel, minimálně z toho půjde sestavit pohodlnej pouštní planeset. Pokud k tomu přidají RoFáckou kampaň, bude to obsahově plnohodnotný sim. A další se uvidí
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!

barryk.webz.cz
magot
A kdyby komunita mohla udělat mapu afriky, itálii nebo evropu tak tím by si pojistily životnost.

Ajvn
Pacifik beru všemi desíti.
Ale bez kymácení, jinak na to seru.

Farky
Rumcajs napsal:

Jásoň je především obchodník. Prokázal to již n-krát. Vůbec bych ho nepodceňoval stran zvažování možných rizik. Nakonec všechny ty fíčurky, co bysme chtěli mít a nemáme a nadává se na to, nejsou proto, že Jásoň nebyl naivka a uměl si spočítat, co může a co nemůže....
Já jejich plány neznám. Spekuluju. Ale znám Jasona z pohledu podnikatele, má hlavu na svém místě.

Mám z Jasona pocit že je spíš především nadšenec než obchodník, což je jedine dobře. Tím neříkám že je špatný obchodník, to vůbec ne. Ono pro peníze simy dneska dělat stejně nejdou. Jason působí velice rozumným dojmem a určitě to má v hlavě srovnaný. Doporučuji poslechnout si celé to Q&A -

YouTube Video

Baron napsal:
Zaujímavé je aká sa tu rozprúdila diskusia o sime, ktorý možno vyjde až koncom roku 2018. Väčšina diskutujúcich však už teraz vie, že je to zlý krok. Myslím si, že vedia prečo do toho idú a nejaký ten prieskum trhu si asi spravili.

Já myslím že je ta debata celkem přirozená když už tu informaci pustili ven. A třeba z mého pohledu jsou věci co přijdou po Kubáni přinejmenším zajímavé. To že si tady lidi myslí že Midway je chybný krok plyne z naší nedobré zkušenosti z minulosti.

Baron napsal:
Mňa skôr zaujíma prichádzajúci produkt, teda Kubáň a veci, ktoré by v ňom mali byť. Midwayom sa začnem zaoberať až bude vonku oficiálna informácia o ňom a čo bude obsahovať. Že opustili tanky ma veru netrápi, i keď zábava s nimi bola. Som zvedavý na torpédovanie, more, hory a v neposlednom rade na Fw-190A-5. Pochopiteľne, Cobru, Boston atď. si tiež nenechám ujsť. Keď to tak vezmem, mali by sme mať k dispozícii celkovo 32 lietateľných strojov (zarátané BoS, BoM a Collectors).

Mě taky víc zajímá Kubáň, to v tuhle chvíli asi nás všechny. Ale tady není moc o čem diskutovat, je to prostě další bitva z východní fronty. Těším se na svoji milovanou "kobrušku"? Jo, už se nemůžu dočkat. Těším se na můj oblíbený Hs 129? To si piš. Dokonce tolik že bych se možná i kvůli nim vrátil naplno k multiplayeru.Těším se na Spitfire? Ne, je mi úplně ukradenej. Těším se na kariéru? Jistě, konečně tam bude rozumný singleplayer. Může to být přelomové bojiště, kde dokážou do hry dostat většinu fičůrek co chtěli (a slíbili) už do BoS, takové nové "Forgotten Battles"? Může a já doufám že bude. Hory a moře už jsem v simulátoru viděl, dokonce i na stejném bojišti. Jsem zvědavý jak graficky vymazleně bude vypadat zapadající slunce odrážející se na překrásné mořské hladině? Nijak zvlášť. Je samozřejmě super že nám přibývají letadla, tím spíš je docela škoda je potom prostě všechny "zahodit" a začít prakticky od nuly.

Deschain
57_OTU ajvn napsal:

Pacifik beru všemi desíti.

Šklebící se

Paulus
57_OTU ajvn napsal:

...

Můžeš sem postnou video z Tvého létaní? Co znamená to „kymácení“ či „komižlání“ jak to zde nazýváte. Já ho při letu nepozoruji, několik dní se na takový jev soustřeďuji a nenacházím jej. Lety a střelbu do nepřítele jak ve vzduchu, tak na zemi jsem si i nahrál a nic jsem nezpozoroval, pokud samozřejmě nehýbu joystickem.
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E

1stCL_Novotny
Baron napsal:

Zaujímavé je aká sa tu rozprúdila diskusia o sime, ktorý možno vyjde až koncom roku 2018. Väčšina diskutujúcich však už teraz vie, že je to zlý krok. Myslím si, že vedia prečo do toho idú a nejaký ten prieskum trhu si asi spravili. Mňa skôr zaujíma prichádzajúci produkt, teda Kubáň a veci, ktoré by v ňom mali byť. Midwayom sa začnem zaoberať až bude vonku oficiálna informácia o ňom a čo bude obsahovať. Že opustili tanky ma veru netrápi, i keď zábava s nimi bola. Som zvedavý na torpédovanie, more, hory a v neposlednom rade na Fw-190A-5. Pochopiteľne, Cobru, Boston atď. si tiež nenechám ujsť. Keď to tak vezmem, mali by sme mať k dispozícii celkovo 32 lietateľných strojov (zarátané BoS, BoM a Collectors).

Tak toto som čakal.
Takže se musím krapet ohradit k vytvořené diskuzi. Jediné o čem jsem se bavil NENÍ to co chtějí dělat a to i Jason! Ale bavil jsem se hlavně o tom co tvrdil za sebe Rumcajs. . . . OK?? Ne o tom jak je to strašně špatně! Ale že je nemoudré si myslet že se na něco Jason a jeho koně nevrhnou jen pro dobrý pocit z toho že TF někde něco dělá. Mrknutí Pacifik jsem si vymodlil, ale vím že pokud to bude mapa s nějakým ostrovem a hordou vody kolem kde se jednou něco událo (leč významného), není nejlepší marketingový tah. Ale Zero a další orlové Nipponu mi za to stojí. Úsměv

Už si rozumíme klucka? Úsměv Mrknutí

Baron
Šklebící se
Hals - und Beinbruch!

310_cibule
Pacifik bez kymácení? To je nesmysl. Byls někdy na letadlovce? Zažils někdy bouři třeba u Aleut? Já tedy ne, ale kejvat se to musí fakt děsně Cool
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

CSW_Cassius Chaerea
Hlavně aby měla Zera samosvorné nádrže a Wildcaty pořádně hořely.Úsměv

Ajvn
Paulusi ja Ti ten "zjev" popíšu, ale raději Ti pošlu sz protože kdybych to tady rozbalil po padesáté, tak mám strach, že bych eventuelně na nějakém dalším srazu mohl třebas dostat židlí po hlavě.Šklebící se

magot
uff ještě nás čeká 2 roky diskuzí, jak to s tím houpáním vlastně bude

313_Nevo
a dalo by sa cosi rozumne lietat uz teraz? myslim MP a najlepsie nejaka kampan, co teraz frci? d
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

Baron
magot napsal:

uff ještě nás čeká 2 roky diskuzí, jak to s tím houpáním vlastně bude

No to este nejaky ten rok pridaj...

313_Nevo napsal:

a dalo by sa cosi rozumne lietat uz teraz? myslim MP a najlepsie nejaka kampan, co teraz frci? d

Ako to myslis? Kampane sa lietaju, napr. In War, Tactical Air War, Friday Night Bomber Fligth a dalsie. Tu mas napriklad link na TAW: http://taw.stg2.d... Je to fajn zabava Úsměv
Hals - und Beinbruch!

petsild
Paulus napsal:

57_OTU ajvn napsal:

...

Můžeš sem postnou video z Tvého létaní? Co znamená to „kymácení“ či „komižlání“ jak to zde nazýváte. Já ho při letu nepozoruji, několik dní se na takový jev soustřeďuji a nenacházím jej. Lety a střelbu do nepřítele jak ve vzduchu, tak na zemi jsem si i nahrál a nic jsem nezpozoroval, pokud samozřejmě nehýbu joystickem.

Co udělat řádnou anketu na tohle nekonečné téma oscilace/kymácení a komíhání všeho druhu?

1. Oscilace jsou nereálné
2. Reálné ale přehnaně silné
3. Oscilace a kymácení jsou zcela v pořádku a dle zkutečné předlohy
4. Neřeším to... už jsem si zvykl
5. Žádné nevšiml

Prosím Admina aby se toho chopil, bohužel zde anketu uživatel vytvořit nemůže děkuji. Pet
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg

Rumcajs
Petsilde, taková anketa nikam nepovede. Zdaleka ne každý je reálný pilot, tedy jakékoli vyjadřování k realitě je v těchto případech úplně mimo mísu. A z místních reálných pilotů se zde těžko najde někdo, kdo by lítal WW2 stihačky. Takových lidí v CZ a SK není mnoho. Nebo alespoň něco podobnýho ... furt je takových asi málo. Jen připomenu, že stabilita moderních letadel je jinde než u těch lítacích aparátu z před sedmdesáti lety. No a ve finále každý máme jiný lítací HW a jestli lze něco skutečně potvrdit, pak to, že kvalita toho HW velmi výrazně vstupuje do řízení a tedy i do těch oscilací.

Poslední snad úplně nejzásadnější poznámka. Mnohem snazší by bylo udělat takovou anketu u aut. Simů aut je sbírka, skoro každý dospělý je řidič. Takže by neměl být problém posoudit realizmus autíčkových simů. Já za sebe můžu říct, že ve skutečných autech mám najeto cca 1 000 000 km s dlouhou řadou různých aut a řízení autíčkovýho simu mi reálný zážitek vůbec ničím nepřipomíná. Vůbec mezi ty dva zážitky nedávám rovnítko.
Non est specifica

petsild
Čekal jsem Rume že se ozveš... tvé názory na tohle téma jsem všechny četl, ale příjde mi že jsi snad jediným zastáncem podivného chování. Jinak ve většině ostatních témat s tebou souhlasím a vážím si tvých moudrých rad.
Ano těžko tu na fóru najdeme ještě žijícího pilota WWII, který by tohle chování strojů dokázal obhájit a vysvětlit, jenže když je něco opravdu divného, tak názory ostatních pilotů nebo jen nadšenců mají taky svou váhu a té ankety bych se proto nebál hojda. Pet
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg

AH_Kraken
Ty příčně směrové oscilace jsou v IL-2 BOS zcela určitě špatně. O tom se hádat nemusíte.
Když vezmete třeba P-40 a pustíte joystik a vyšlápnete směrové kormidlo uvidíte, že vám předvede ukázkový výkrut a to nemusíte dát ani plnou výchylku. Takové letadlo neznám a zvláště u stabilního stroje jakým byl P-40 je to divné.
U skutečných letadel se příčně směrová stabilita zkouší tak, že letíte ustáleným přímočarým letem a začnete střídavě mírně vyšlapovat směrové kormidlo. Pozorujete jaký obrazec vám opisuje špička křídla. Když je to ležatá elipsa je letadlo příčně směrově stabilní, když je to kruh tak neutrální a když stojatá elipsa je nestabilní. Zkuste to v BOS a uvidíte co dostanete.

LEON
petsild napsal:

Paulus napsal:

57_OTU ajvn napsal:

...

Co udělat řádnou anketu na tohle nekonečné téma oscilace/kymácení a komíhání všeho druhu?

1. Oscilace jsou nereálné
2. Reálné ale přehnaně silné
3. Oscilace a kymácení jsou zcela v pořádku a dle zkutečné předlohy
4. Neřeším to... už jsem si zvykl
5. Žádné nevšiml

Prosím Admina aby se toho chopil, bohužel zde anketu uživatel vytvořit nemůže děkuji. Pet

Na jeden logický bod jsi Píte zapomněl:

6. Oscilace a kymácení byly v reálu nepochybně daleko větší a měly by být ve hře mnohem výraznější

Ať je ta anketa kompletní Šklebící se

https://www.rcfree.eu
alfik
57_OTU ajvn napsal:

Paulusi ja Ti ten "zjev" popíšu, ale raději Ti pošlu sz protože kdybych to tady rozbalil po padesáté, tak mám strach, že bych eventuelně na nějakém dalším srazu mohl třebas dostat židlí po hlavě.Šklebící se

Toho se neboj Úsměv
Já to tu "rozbaluju" celou dobu a židle nikde a to jezdím kam jen mohu Šklebící se a nejsem sám - viz ostatní diskutující až na pár (asi tak dvě) výjimky.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,033,523 návštěv