November 24 2024 09:35:27
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna 2016
1stCL_Novotny
Já neříkám že nemůžou. Ale poslouchám mraky lidí že za to nevyhodí ani dolar dnes a Pacifik je naprosto nezajímá. Takhle se na to dívám.
Jinak já pod Pacifikem vidím své splněné sny, ale to je jiná píseň. Mrknutí

Ps: Neplést si pesimismus s realismem. Mrknutí

BP_dFrog
Mě také infikoval Hubáček, ale jsem trochu na rozpacích. Pacifik byl víc než evropská bojiště o pěchotě, tanky tu měli mnohem menší význam. A pěchota jako cíl ke splnění mise...? Bráno z pohledu taktického, cíle budou hodně statické (na ostrovech) a druhá věc jsou cíle v podobě letadlových lodí => očekávám vulching jako prase.

Výhoda je, že mapu by mohli mít relativně rychle hotovou. Pár čtverečních km atolů je v porovnání s mapou Stalingradu prkotina. A další tak mohou vyjít "rychleji" - Wake, Mariany atd.

Mě třeba vůbec nezajímá italská fronta a poušť a nevyhodím za ni ani dolar.

Rumcajs
Chlapci lítavci. Von ten Jásoň nespadl z višně a nepřijel do Prahy (ehm Moskvy) na koloběžce. Takže pokud plánuje Pacifik, asi k tomu má důvod. Tedy asi, on k tomu prostě má důvod. Já ten důvod neznám a předpokládám, že dost možná ani nikdo zde na fóru nezná pravý důvod toho plánu (nezaměňujte důvod s vlastní jasnou představou). Nicméně Jásoň je podnikatel, který shodou okolností dělá do lítacího simu. Na začátku každého podnikatelského plánu stojí otázka "kolik to bude stát?". A na konci toho plánu zas stojí otázka "kolik na tom můžu utržit?". Mezitím nějaké ty meziotázky s rizikem tím či oním a tak podobně, ale výsledkem musí být, že se to zaplatí. Nebo že chybějící peníz někdo zadotuje. Nikde není psáno, že Jásoň nemůže mít nějaké mecenáše, kteří mu přispějí, když udělá velkou mokrou placku a sem tam letadlovku. Já, polochuďas, třeba klidně přispěju obvyklým mrzkým stodolarem.
Non est specifica

1stCL_Novotny
To je vše OK, ale ignorace či vypuštění BOB či kanálu jen protože parta dobrodinců se ujala jedné skoro mrtvoly je naprostá blbost. Mrknutí Obzvlášť pokud má rozjetý vlak a všichni kolem křičí že u kanálu hodlají vystoupit a užít dlouhou dovolenou. Úsměv

Pokud se nechám unést srdečním, značně zrychleným tepem. Musím začít křičet!!! Prostě jsem nadšen že je to Pacifik. Zero, Val, Kate, možná Jake . . . . prostě nářez. Oproti tomu Wildcat, Buffalo, Dauntless, Devastator, Catalina . . . . paráda! A možnost většího druhu lodí. No pecka.
Ale, málo nás. Smutný

Baron
Vzhladom na to, že chcú expandovať na ázijské trhy - predovšetkým Čína, Japonsko, Austrália - by tých záujemcov o Pacifik zase až tak málo byť nemuselo. Ak im predpoklad vyjde, môže sa im vrátiť celý vývoj aj so ziskom.
Hals - und Beinbruch!

BP_dFrog
Spíš mne překvapuje, že jste se ještě nikdo nepozastavil nad konceptem "Collector planes". Na základě jakých kritérií je vybírají ? A jak to bude až třeba vydají Afriku, kde MC.202 a P-40E byly stěžejní typy ?

CSW_Cassius Chaerea
Baron napsal:

Vzhladom na to, že chcú expandovať na ázijské trhy - predovšetkým Čína, Japonsko, Austrália - by tých záujemcov o Pacifik zase až tak málo byť nemuselo. Ak im predpoklad vyjde, môže sa im vrátiť celý vývoj aj so ziskom.
Ale Číňany nezajímá nějaká Okinawa nebo Midway. A ani létání za Čankajška není politicky korektní.
Upravil/a CSW_Cassius Chaerea dne 11-09-2016 18:41

Baron
BP_dFrog napsal:

Spíš mne překvapuje, že jste se ještě nikdo nepozastavil nad konceptem "Collector planes". Na základě jakých kritérií je vybírají ? A jak to bude až třeba vydají Afriku, kde MC.202 a P-40E byly stěžejní typy ?

Preco by sa mal nad tym niekto pozastavovat? Vidim to tak, ze pri vydani nejakej dalsej BoXY bude zakladny planeset a dalsie lietadla budu nadstavba zvana Collectors. Ked ich nebudes mat, nic sa nedeje, lietas s tym, co je v zakladnej hre. Ked chces nieco navyse, tak si kupis dalsie stroje. Je to hodne podobne obchodnemu modelu RoF.
Ohladne Afriky ako prikladu - zavisi obdobie, ktore si zvolia a letectvo, ktore vyberu ako hlavne. Ak to budu Taliani, nic im nebrani dat ako hlavne typy Mc.200, G.50 alebo Cr.42. A na druhej strane trebars P-40C. Ak niekto uz Mc.202 ma zakupene z BoS, tak fajn, ma ho aj do Afriky. Ked ho niekto nema a chce ho tam, kupi si ho na strankach Obchodu bez toho, aby musel kupovat povodny BoS. Co je na tom prekvapujuce? Skor by som povedal, ze na tento system mali nabehnut uz davno. Ber to ale iba ako moj sukromny nazor.
Hals - und Beinbruch!

BP_dFrog
Dobrá tak jinak. Co když někdo není fanda východní fronty a nemá Stalingrad a Moskvu. Jak si na západě nebo v poušti zalétá s Bf-109E, F, G a nebo jiným germánem ?
Můj názor je, že letadla měli oddělit od map. A Collectors by měli být stroje jako Ju 52. Tetka je fakt speciální stroj.

Farky
X Novotny napsal:
Pacifik je pro nás pár magorů modlou! Ale pokud si zachovám chladný rozum a přiberu létité zkušenosti, je to cesta do záhuby. Specky a podobné akce super, ale serverová záležitost??!! To bez přímořských map s poloostrovy, zálivy, či mateřskými ostrovy nemá naději.

Přesně tak, pokud bude Midway součást nějakého balíčku více map, pak super. Pokud ne, tak to bude pravděpodobně rychlý sešup.

X Novotny napsal:
Pokud se nechám unést srdečním, značně zrychleným tepem. Musím začít křičet!!! Prostě jsem nadšen že je to Pacifik. Zero, Val, Kate, možná Jake . . . . prostě nářez. Oproti tomu Wildcat, Buffalo, Dauntless, Devastator, Catalina . . . . paráda! A možnost většího druhu lodí. No pecka.
Ale, málo nás. Smutný

Já věřím že by nás bylo dost, pokud by se Pacifik udělal dostatečně atraktivně. Když se to udělá tak aby tam bylo něco pro všechny, tak to může fungovat. Jeden atol a voda okolo nikoho normálního nepřitáhne a i ty hardcore milovníky Pacifiku (mezi který se počítám i já) to dřív nebo později omrzí. Spíš dřív než později.

Čistě prakticky - spousta lidí neuměla operovat z letadlovky ani v ilovi, tady to bude mnohem těžší (docela se těším na kymácející se paluby). No a za Japonce by neměla být u Midway jiná možnost než lítat z letadlovky, to obrovskou spoustu lidí odradí. Nebo třeba ne a lidi se nechají utáhnout na magické "epická bitva u Midway" a budou to kupovat ve velkém.

Jake a Catalina asi nebudou, nemají momentálně v plánu dělat hydroplány. To se může všechno samozřejmě změnit.

BP_dFrog napsal:

Líbí se mi ten pesimismus. Sice pár výhrad vůči BoS/BoM/BoCokoliv mám, ale dělají to naopak dobře. Prostě si můžou dovolit ignorovat západní Evropu nebo MTO. Protože nic jiného není. DCS, TF(CloD) ani WT je neohrožují zaměřením ani obchodním modelem a tak si pacifik můžou s klidem dovolit.

To ukáže až budoucnost jestli si můžou dovolit ignorovat MTO nebo západní Evropu. Dělají to docela slušně (i když tu domršenou P-40E jim asi jen tak neodpustím) a snaží se dodělávat věci které kdysi ještě před vydáním BoS slíbili. Proto jim zatím zůstávám nakloněný a dostávají moje peníze. Ale moje trpělivost není nekonečná a asi nejsem sám. Jsem si dost jistý že BoM si koupilo (a ve finále i koupí) míň lidí než BoS, jsem zvědavý jestli se jim to s BoK podaří zvrátit.

Věc se má tak - pokud si Kubání nevydělají na Midway, tak žádná Midway nebude. Pokud si Midwayí nevydělají na řekněme Okinawu, tak prostě žádná nebude. Neexistuje tady nějaký bohatý strýček s balíkem peněz, který by zamáznul finanční ztráty když se jedno bojiště nepovede, Jason to řekl naprosto jasně.

BP_dFrog napsal:

Normálně, když bude třeba, frknout tam třeba P-40K a MC.202 jiný série než teď máme. Tak jako to udělali s Moskvou a udělají to i teď na Kubáni s ostatníma letadlama. Podle čeho vybírají "Collector planes"? Zdá se že dost nahodile, jak se jim chce.

Baron napsal:

Kolik takových Číňanů si potkával v klasickém ilovi? Japonců taky nikdy moc nelítalo pokud vím, určitě ne na Japonce. Že je to otázka lokalizace? Nevěř tomu. A pokud jde o Aussies, ti už teď lítají Il-2 a vždycky lítali, tam není třeba expandovat.

Jason při Q&A -
See’s this as a high fidelity simulation of the Midway battle and should have a lot of playability

Ať se na mně nikdo nezlobí, ale tohle svědčí o jisté naivitě. Nebo spíš o tom, že prostě chtějí mít skvěle udělané letadlovky a to ostatní berou jako nějakou nedůležitou omáčku nad kterou moc nepřemýšlejí.

edit:
BP_dFrog napsal:

Dobrá tak jinak. Co když někdo není fanda východní fronty a nemá Stalingrad a Moskvu. Jak si na západě nebo v poušti zalétá s Bf-109E, F, G a nebo jiným germánem ?
Můj názor je, že letadla měli oddělit od map. A Collectors by měli být stroje jako Ju 52. Tetka je fakt speciální stroj.

Západ ani MTO v nejbližších pěti letech nebudou, takže je to vlastně jedno.
Upravil/a Farky dne 11-09-2016 19:36

magot
Pacifik bude zřejmě primárně určen pro americký trh a myslím že by si vystačil i bez evropy a zbytku světa.
Takže jestli budou brečet evropani že tam není luftwaffe nebo že je pacifik nezajímá může bejt Jasonoj celkem ukradený.

Rumcajs
Fakt je to třeba brát tak, že Jásoň přeci neodkryje všechny karty hned. I ten Pacifik je zatím jen dlouhodobý plán. Aktuálně řekli, že makaj na Kubáni. A všichni se vlastně shodnete na tom, že Midway nemůže být cíl. Midway je /spekulace/ testovací scénář pro bojiště s loděma, letadlovkama, útokama na lodě, navigací nad mořem atp. Následovat musí něco většího. V Pacifiku se něco jistě najde. A pak tu furt čeká středomoří a kanál a severní Afrika. Pro mě je Midway malá finanční záplata v půlce projektu a nábor testerů. Nezlobím se za to na ně, chápu to. Rád budu testovat třeba i Catalinu. Hele Jásoň fakt není zamrzlej ani méněcenej.
Non est specifica

saldy
Hele paluby se kymácí i ve šturmu a někdy až moc Úsměv ale umět se tak spustit do hangáru, to by bylo žrádlo.

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
1stCL_Fucida
saldy napsal:
ale umět se tak spustit do hangáru, to by bylo žrádlo.

Myslíš stovky hodin programování a práce grafiků totálně k hovnu jen aby sis to jednou prohlédl a příště tuhle vynikající cutscénu přeskočil? To je přesně to, jak to nesmí vypadat, aby letecký simulátor jako žánr přežil.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

saldy
Však ano, v online musí být funkční AI pozemní kontrola, která bude přijímat přistávající a naopak povolovat starty, jak to programátor udělá je už jeho problém. Čekající hráči budou mezitím stát v hangáru a pak je kript nebo prostě skok přesune na palubu, během této procedury nebude možné přistát. Pokud na loď dopadne bomba, hráči umřou klidně i v hangáru.

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
Farky
magot napsal:

Pacifik bude zřejmě primárně určen pro americký trh a myslím že by si vystačil i bez evropy a zbytku světa.
Takže jestli budou brečet evropani že tam není luftwaffe nebo že je pacifik nezajímá může bejt Jasonoj celkem ukradený.

Žádná taková věc jako americký trh neexistuje, ne ve světě simulátorů. Jediný trh který tu je jsou lidi co hrají CloD, RoF, BoS/BoM,DCS nebo starýho šturmovika (vynechal jsem něco?). Nikdo jiný tu není a nebude, nemyslím si že BoS/BoM nebyl atraktivní pro Američany a s vydáním Pacifiku přijde tsunami nových hráčů. Nepřijde.

Rumcajs napsal:

Fakt je to třeba brát tak, že Jásoň přeci neodkryje všechny karty hned. I ten Pacifik je zatím jen dlouhodobý plán.

Po Kubáni bude Pacifik, to je jistý. Ještě není jistý jestli Okinawa nebo Midway, ale bude to Pacifik.

Rumcajs napsal:
A všichni se vlastně shodnete na tom, že Midway nemůže být cíl. Midway je /spekulace/ testovací scénář pro bojiště s loděma, letadlovkama, útokama na lodě, navigací nad mořem atp. Následovat musí něco většího. V Pacifiku se něco jistě najde... Pro mě je Midway malá finanční záplata v půlce projektu a nábor testerů. Nezlobím se za to na ně, chápu to. Rád budu testovat třeba i Catalinu.

Midway není konečný cíl, to je jasný. A ano, samozřejmě že si na prvním bojišti z Pacifiku budou chtít otestovat všechny fičůrky související s bojem letadlovek. Jenže tohle "testovací bojiště" musí být plnohodnotná hra která se bude dobře prodávat, jinak to budou muset zabalit. V tom je to obrovský nebezpečí tohohle scénáře, speciálně pokud to bude Midway.

Rumcajs napsal:
Hele Jásoň fakt není zamrzlej ani méněcenej.

Když budu volně citovat Jasona - "Bitva o Midway sice byla hodně krátká, ale bude tam 8 letadel s kterýma se bude dát lítat a ta bitva byla tak důležitá a intenzivní, že to by mělo zajistit že to lidi budou hrát opakovaně. Půjde tam spíš o lodě všeho druhu,v onlinu je tu hodně možností pro scénáře s letadlovkama". Neříkám že je Jason zamrzlej nebo méněcenej, říkám že se nadchl pro myšlenku a koncept který neosloví tolik lidí kolik si on a tým vývojářů myslí. A že s tím opakovaným hraním bitvy u Midway je prostě naivní.

-------------------------------

Mimochodem, pár věcí z toho Q&A -

Nová kariéra bude v principu stejná jako v RoF, což je dobře. Stránky novin, jména pilotů, žebříček es, reálné jednotky atd. Na to se těším. Začnou skromněji, nebudou tam hned mraky jednotek a tak, ale budou to postupně dodělávat. Jen tak mezi řečí, Jason to chtěl mít už v BoS a byl hodně zklamaný že k tomu nedošlo.

Skriptovaná kampaň - plán je takový, že se do ní budou dát jednoduše přidat i mise vytvořené komunitou. Prostě naházíte mise do složky a hra se postará o to aby z toho vznikla kampaň.

Pokud se chystáte kupovat Ju 52 - v kariéře s tím nepůjde lítat, ani nad tím nepřemýšleli. Možná to zváží, ale pochybuju o tom.

Air Marshall a Field Marshall jsou zajímavý koncept, Jason si od toho především slibuje víc spolupráce v multiplayeru. Dobrý nástroj pro speciálky nebo opravdu organizované akce, jak to bude fungovat na běžných serverech nemám tušení. Já myslím že moc ne, lidi by museli být nejdřív ochotní spolupracovat a ne si jet na svoje triko.

Bude Co-op, což je další dobrá zpráva.

Jason má prý v hlavě jako možnost až čtyři další éra jako doplněk ke Kubáni (jako collector planes) a Bf 109G-6 nebo La-5F nejsou v téhle čtveřici.

Tanky nebudou. Ty co tam dali byly už dlouho hotový a trošku doufali že to možná přitáhne nové hráče. Nepřitáhlo, takže se ji to nevyplatí dělat.

Rumcajs
Farky, otázka je ten jejich plán. Jestli vydaj Midway jako test technologie a pak pár patchů, aby to doladili, můžou mezitím mít připravenou další teď již složitější mapu. Klidně to můžou udělat tak, že pár měsíců po Midway vydaj něco dalšího. Planeset bude v zásadě skoro stejný, jen tam bude vím možností.
Jásoň je především obchodník. Prokázal to již n-krát. Vůbec bych ho nepodceňoval stran zvažování možných rizik. Nakonec všechny ty fíčurky, co bysme chtěli mít a nemáme a nadává se na to, nejsou proto, že Jásoň nebyl naivka a uměl si spočítat, co může a co nemůže. Čímž se tedy zásadně odlišuje od Ilji, který jak víme, neuměl napočítat do deseti. A jehož DCS WW2 není dodneška.
Já jejich plány neznám. Spekuluju. Ale znám Jasona z pohledu podnikatele, má hlavu na svém místě.
Jinak obavu z Midway jako produktu mám taky. Když to tenkrát trvalo den či celé tak nějak dva, kolik času to asi bude bavit člověka v simu? Tak kam dnes poletíme? Na Midway? Kterým kursem asi tak může být Japonská flotila? Po třetím opakování to člověk vypne. Leda by třeba udělali Midway v zimě a nechali Pacifik zamrznout. Něco jako mezi Stalingradem a Midway.
Non est specifica

magot
Farky napsal:
Žádná taková věc jako americký trh neexistuje, ne ve světě simulátorů. Jediný trh který tu je jsou lidi co hrají CloD, RoF, BoS/BoM,DCS nebo starýho šturmovika (vynechal jsem něco?). Nikdo jiný tu není a nebude, nemyslím si že BoS/BoM nebyl atraktivní pro Američany a s vydáním Pacifiku přijde tsunami nových hráčů. Nepřijde.

Kolik znáš američanů?
Znám 9 američanů z virt. lítání a ani jeden z nich nelítal východní frontu ve starým šturmoj a bos si nepořídil.
Ať už to byli pouze virtuální piloti nebo i vývojáři (DT, DCS, ROF) vyvíjeli a lítali víceméně americké stroje.
Okrajově japonské. Luftwaffe nebo sovětské stroje prakticky vůbec. To mě přesvědčilo o jejich celkem velké jednostrannosti.
Východní fronta pro amíky není atraktivní.

Deschain
Do evropy nechce jit protoze je limituje engine, nezvladne stovky bombarderu ve vzduchu, proto voli takove operace ktere nebyly zname tak masivni leteckou ucasti, je to jedodnuchy, par bojist aby byl financovan vyvoj enginu a pak se mozna podivame i do evropy

Edit: myslim zapadni Evropu

Baron
Zaujímavé je aká sa tu rozprúdila diskusia o sime, ktorý možno vyjde až koncom roku 2018. Väčšina diskutujúcich však už teraz vie, že je to zlý krok. Myslím si, že vedia prečo do toho idú a nejaký ten prieskum trhu si asi spravili. Mňa skôr zaujíma prichádzajúci produkt, teda Kubáň a veci, ktoré by v ňom mali byť. Midwayom sa začnem zaoberať až bude vonku oficiálna informácia o ňom a čo bude obsahovať. Že opustili tanky ma veru netrápi, i keď zábava s nimi bola. Som zvedavý na torpédovanie, more, hory a v neposlednom rade na Fw-190A-5. Pochopiteľne, Cobru, Boston atď. si tiež nenechám ujsť. Keď to tak vezmem, mali by sme mať k dispozícii celkovo 32 lietateľných strojov (zarátané BoS, BoM a Collectors).
Hals - und Beinbruch!

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,033,581 návštěv