Zdravím,
hledám různé varianty úpravy svého joye a do tendru jsem nabral i klasiku M.S. Sidewinder FF2. Narazil jsem však na problém s obecným ovladačem který na Win7(64bit) neoplývá právě možnostmi nastavení. Můj dotaz se týká nastavení síly FF, jedná se mi o to jestli je nějaká možnost jak snížit sílu FF aby knipl např. kladl minimální odpor ale stále se vracel na střed aniž by se bezvládně kymácel? Joy bych používal především v CloDu, DCS a Bosu.
Díky za odpovědi
Má-li problém řešení nemá cenu se trápit, nemá-li řešení trápení je zbytečné.
Navazuju na tento přes rok starý příspěvěk.
Koupil jsem právě MS FF2 a trochu ho otestoval. Všechno je funkční.
Prý exisuje nějaká utilitka na změnu sil. Rád bych přidal síly při prudkých zatáčkách a naopak ubral síly při dopadu střel na moje letadlo.
Ty dopadající projektily mi se stolem dělají zhruba tohle:
Pro jakou hru to chceš? Třeba v ROF se dají nastavit některé FF efekty přímo ve hře, můžeš si tam stáhnout vibrace a naopak přidat působící síly, nezávisle na typu joysticku.
Jen připomenu…. sílu FFB lze vylepšit manuálně pomocí úpravy http://riseofflig...on-needed/ jednoho souboru.
Lze pak docílit lepších výsledků než v základním nastavením, funguje to dobře v Rofku a Bosku. Třeba to lze podobně provést u starého Šturma, nemám ho instalovaného tak nemůžu ověřit no.
Jistě, FF má své "nevýhody", které jsou o to patrnější, pokud srovnávám s právě odloženým velejemným Defenderem M5.
Jmenovitě - páku je třeba s ohledem na FF držet pevněji, v ruce je pak trochu křeč. Citelné je pak znesnadněné ovládání letadla a při střelbě je ztíženo míření.
Jenže nelítám kvůli dobrému umístění v tabulkách sestřelů, nýbrž pro větší požitek z létání.
Jsem s tím joyem spokojenej a to jsem si na něj ještě ani pořádně nezvykl. A plastovým dojmem na mě rozhodně nepůsobí.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.