November 23 2024 20:58:58
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
DCS World
Jumbik
Odvážím se tvrdit, že komunita okolo Falconu skomírala i v době kdy Simworld běžel. Bohužel lidi, kteří by měli o Falcon zájem u nás buď nejsou, nebo létají na zahraničních serverech.

Ono DCS také není žádná hitparáda. Každej si hraje na svém písečku, kupa letek kde je pět lidí a nidko nechce s nikým spolupracovat. Bylo několik situací, kdy jsme se snažili komunitu nějak spojit, ale zájem nikdy nebyl.

Mira
Jumbik napsal:

Odvážím se tvrdit, že komunita okolo Falconu skomírala i v době kdy Simworld běžel. Bohužel lidi, kteří by měli o Falcon zájem u nás buď nejsou, nebo létají na zahraničních serverech.

Ono DCS také není žádná hitparáda. Každej si hraje na svém písečku, kupa letek kde je pět lidí a nidko nechce s nikým spolupracovat. Bylo několik situací, kdy jsme se snažili komunitu nějak spojit, ale zájem nikdy nebyl.

Opět souhlas, částečně co se týče Falcona, naprosto co se týče DCS. Tady Jumbík udeřil jak se říká hřebík na hlavičku..Ted řeknu něco, co asi někoho může a asi i naštve, ale řeknu to tak jak to vidím. Ona je škoda jedné věci, a to že se obecně našinec vyhýbá konfrontaci s živými protivníky v DCS. Viz. už několik proběhlých kol Blue Flagu, kde já např. marně čekal na větší aktivitu ze stran těch několika českých letek.To je samý trenování proti Ai, ale kde toto natrénované nejlépe prodat? Chápu, že každého baví něco jiného, někdo je spokojen když umí perfektně držet formaci, jinej, když se mu podaří ve spolupráci s kolegou načapat a přechytračit živého soupeře..vždyt kořením BMS vždy byla a bude PvP kampaň na FO, na kterou se vždy komunita nesmírně těšila. A co víc spojí komunitu, než když pod společnou vlajkou bude šířit dobré jméno CZ scény v pořádné PvP kampani..já když vidím jak si to rusáci na BluFlegu užívaj za Red tak tišše závidím..
Upravil/a Mira dne 16-06-2016 15:01

SepiaX
ono pro neanglikany je blue flag velka tajenka:-) Byl jsem tam a byl jsem z toho strycek pompo, kde, proc, co a jak...
Má-li problém řešení nemá cenu se trápit, nemá-li řešení trápení je zbytečné.

AJaromir
Aces_Wild napsal:

F-15C má už nějakou tu chvilku PFM...

Mig-29 a SU-33 mají právě teď SFM, AFM má SU-25T a AFM+ má SU-25A a A-10A. PFM má A-10C, Ka-50, P-51D, UH-1H, Mi-8MTV2, F-15C, Su-27 a další moduly. Hawk má například EFM. Pak je ještě rozdělení podle kokpitu na SSM a ASM

Více o letových modelech je ZDE
Upravil/a AJaromir dne 16-06-2016 15:29

AJaromir
Saburo, píše se kecy. Sice je to nespisovné slovo a C je měkká souhláska, ale zde má převahu skloňování podle vzoru hrad. Konec "rejpnutí"

SepiaX
Saburo napsal:

SepiaX napsal:

ono pro neanglikany je blue flag velka tajenka:-) Byl jsem tam a byl jsem z toho strycek pompo, kde, proc, co a jak...

keci...

stačí se jen zeptat, bylo to tu několikrát avizováno, včetně nabídky vysvětlení co, jak a proč (ne jen mnou)
a to včetně WWII kampaně, která tam proběhla

Tak az zase jsem to nehrotil, byl tam smajlik Saburo
Má-li problém řešení nemá cenu se trápit, nemá-li řešení trápení je zbytečné.

magot
Jumbik napsal:

Arkáda... zkoušeli jste někdo hrát DCS v "herním" modu? To je teprve arkáda...

I FC3 v Sim modu je na hony daleko ostatním "hrám".

To sice ano, ale avionika je vycucaná z prstu. Klikatelný/ neklikykatelný kokpit v tom nehraje žádnou roli, ani zpracování FM.
Jednoduše proto že Rusáci ani amíci nepustěj ven reálné funkce a mody radaru, navigačních systému, rwr, atd .. specielně u f-15 a su-27 aby se je kdejakej magor naučil lokalizovat ...

Dostanete jenom šroty jako f-86 nebo f-5 kde ta avionika "expirovala"
Doufám že nikdo z vás nepodléhá iluzi že dostane komlet f-18c,
stejně jako a-10c budou simulovany jen ty systémy které nepodléhají utajení. Zbytek bude arkáda ...
Upravil/a magot dne 16-06-2016 17:44

Aces_Wild
AJaromir napsal:
Mig-29 a SU-33 mají právě teď SFM, AFM má SU-25T a AFM+ má SU-25A a A-10A. PFM má A-10C, Ka-50, P-51D, UH-1H, Mi-8MTV2, F-15C, Su-27 a další moduly. Hawk má například EFM. Pak je ještě rozdělení podle kokpitu na SSM a ASM

Více o letových modelech je ZDE

Psal jsem o tom o pár příspěvků dál. Úsměv Myslel jsem si, že Su-33 už má PFM podle Su-27, ale ještě to zjevně nevydali.

Dotaz: Máte někdo Mirage 2000C? Jaký máte z modulu pocit? Doporučili byste k nákupu? Zkouknul jsem o ní několiv videí, ale zajímá mě spíš osobní názor.

AJaromir
Mirage mám. Proti F-15 a SU-27 je nepoužitelná. Její zbraně a systémy nejsou tak dobré, aby s těmito stroji mohli vést BWR. Je to spíš interceptor. Může nést různé A/G zbraňě, včetně laserem naváděných. Sám je ale navádět nemůže. O to se musí postarat JTAC nebo jiný stroj s laserem. Jinak ještě není dokončená. Stále jsou různé problémy s letovým modelem a FBW. Ještě bych chvilku počkal, než udělají alespoň použitelný letový model. Kvůli zřejmě nějaké chybě v modelu je se strojem velmi obtížné vzlétnout s těžkým nákladem. Je na dráze extrémně nestabilní. Snad to brzy opraví. Jinak, co se grafiky a zvuků týče, tak je to slušné.

Jumbik
magot napsal:

Jumbik napsal:

Arkáda... zkoušeli jste někdo hrát DCS v "herním" modu? To je teprve arkáda...

I FC3 v Sim modu je na hony daleko ostatním "hrám".

To sice ano, ale avionika je vycucaná z prstu. Klikatelný/ neklikykatelný kokpit v tom nehraje žádnou roli, ani zpracování FM.
Jednoduše proto že Rusáci ani amíci nepustěj ven reálné funkce a mody radaru, navigačních systému, rwr, atd .. specielně u f-15 a su-27 aby se je kdejakej magor naučil lokalizovat ...

Dostanete jenom šroty jako f-86 nebo f-5 kde ta avionika "expirovala"
Doufám že nikdo z vás nepodléhá iluzi že dostane komlet f-18c,
stejně jako a-10c budou simulovany jen ty systémy které nepodléhají utajení. Zbytek bude arkáda ...

Nemyslím si, že by tu někdo podléhal iluzi, že FC3 stroje jsou reálné.

Pojem Arkáda je u mě ale subjektivní. Každý si pod tím představuje něco jiného. Já třeba za arkádu považuji hry jako Ace combat, nebo War thunder. To jsou hry primárně zaměřené na snadno dostupnou zábavu. FC3 vedle nich vypadá jako slušně propracovaná simulace, což samozřejmě není. A-10C je zas velmi pokročilá simulace...

Člověk u "simulátorů" prochází určitou evolucí. Když jsem s DCS začínal nevěděl jsem o létání a technice skoro nic. Stroj jako SU-25T, který je součástí základní hry mi přišel hodně složitý. Sám jsem si to potvrdil když jsem nedávno ukazoval kamarádovi start a rolování po runwayi a on, ve chvíli kdy jsem startoval levý a pak pravý motor a sledoval otáčky v kokpitu, zvolal "to jako startuješ každý motor zvlášť a pak to vidíš v tom kokpitu"? Byl z toho doslova na větvi... Pojem arkáda je subjektivní věc... zatímco on po shlédnutí SU-25 došel k názoru, že to je hrozně složitý simulátor, tak my to již tak nevidíme...

Pro mě jsou v DCS všechny stroje simulací, sice na různé úrovni, ale pořád simulací. Pojem arkáda mi s DCS nikdy na mysl nepřišel... tedy krom jedné situace kdy jsem měl zapnutý game mode.

COBRA_CZ
Tak já začínal na FC1 a tenkrát to stačilo , letový model nic moc , zbraně docela přeboostované ( hlavne ET) ale hrálo se , komunita byla super , každej se snažil vtěsnat do nějaké letky a fungovat ve skupině.
Solista neměl šanci protože na serveru vždy řádila nějaká letka a okolo šesté odpoledne vždy naskákalo na server několik letek ( amíci, srbové , rusáci , ) a začla mela co měla uroven a solista neměl šanci.
Kampan se pořádal Georgia Incident kde se i z FC1 vytřískala maximálně reálná kampan které se mohli učastnit jen pozvané letky a na každé další kolo sem se těšil.
Byli to zlaté časy , s FC2 to ještě pokračovalo ale jak přišel DCS tak se z toho začalo stávat to co teď a podle mě už se to nezachrání protože jak bude mix takto nesourodých modulů spolu s arkádováma FC bude z toho jen tento masomlejnek přizpůsobený čistě pro fragery typu war thunder kde simulace jde bokem.

BMS je v tuto chvíli také ve stavu defakto beta testění kdy se po updatu 4.33 stále vyladují chyby a PVP je v nedohlednu.

ukulele
FC1 Su-25T mělo nejpokročilejší letový model jaký se tehdá dal létat a ostatní letouny z FC1 jsou letovým modelem na míle dál než současné BMS. Letový model bych opravdu nehaněl. Ale možná se pletu.

A jinak jsem si všiml, že se oživil UVP
Upravil/a ukulele dne 16-06-2016 20:50

Deschain
clovek se nevinne zepta kdo by si s nim zaletel a ono se to takhle zvrhne Šklebící se

Jumbik
To se zvrhne pokaždé když se někdo začne rozplývat nad letadly z FC3 Už jsem si na to za ty roky zvykl... Šklebící se

Mira
Zifi napsal:

Zifi, nechci ti brát iluze, ale tento projet co vzniká ( všechna čest lidem co stojí v pozadí ) není a nebude UVP..teda v mých očích. A věř že nejsem sám co to nazývá " Top Gun forem s hlavičkou UVP "
Ale můžu se plést..
A ano, taky jsem se tam hned regnul. Rád si přečtu názory druhých, ale nějak se k tomu vracet a komentovat už ne.

COBRA_CZ
Zifi napsal:

FC1 Su-25T mělo nejpokročilejší letový model jaký se tehdá dal létat a ostatní letouny z FC1 jsou letovým modelem na míle dál než současné BMS. Letový model bych opravdu nehaněl. Ale možná se pletu.

To ano ale ta komunita byla úplně jiná , létalo se ve formacích , útočilo po skupinách , fungoval brevity ( což dneska 90% hráčů na public serveru ani neví co je ) a zkrátka bylo to celé přijemnější.
Dnešní blue flag , je to jedna velká mela bez plánování, taktických útoků a všemu co by mělo simulovat bojový konflikt , asi jsem moc náročný ale tohle bylo to co mě na Crimea Incidentu bavilo , letí se na jeden život , před každou misí hodinový briefing toho co má kdo udělat jaká je situace a jaké můžeme čekat letadla , ( protože jejich počty a hlavně počty munice byli dost značně omezené záleželo jaké strana měla ztráty a kolik toho vystřílela v předchozí misi).
No nic takového tu už nikdy nebylo a asi s dnešním myšlením pořadatelů v DCS ani nebude.

Mira
Tak to zas pozor.. poslední kolo bylo náhodou za Red už organizované velice hezky..hráč jménem rocco strávil většinu doby jako GCI a bud přes TSko nebo nám, co jsme na něm nebyly tak přes chat, dával jasné a zřetelné pokyny a ukoly. Nevím jak u modrých, ale očekávám, že to tam bylo stejné..

Jumbik
COBRA_CZ napsal:

Zifi napsal:

To ano ale ta komunita byla úplně jiná , létalo se ve formacích , útočilo po skupinách , fungoval brevity ( což dneska 90% hráčů na public serveru ani neví co je ) a zkrátka bylo to celé přijemnější.
Dnešní blue flag , je to jedna velká mela bez plánování, taktických útoků a všemu co by mělo simulovat bojový konflikt , asi jsem moc náročný ale tohle bylo to co mě na Crimea Incidentu bavilo , letí se na jeden život , před každou misí hodinový briefing toho co má kdo udělat jaká je situace a jaké můžeme čekat letadla , ( protože jejich počty a hlavně počty munice byli dost značně omezené záleželo jaké strana měla ztráty a kolik toho vystřílela v předchozí misi).
No nic takového tu už nikdy nebylo a asi s dnešním myšlením pořadatelů v DCS ani nebude.

Že by to ty lidi, co to organizovali, plánovali a všelijak připravovali přestalo bavit? Možná také chtějí hlavně létat a ne jen sedět u obrazovky a dávat lidem příkazy. Za jakoukoliv organizací komunity je skryto hrozně moc práce ... většinou nevděčné práce.

Obdivuju Bimbáce, že vydržel tak dlouho. Přitom nedělá prakticky nic jiného než pozoruje jak létají jiní a dává jim rady.

U DCS bohužel chybí spousta nástrojů jak podobné události řídit a spravovat aniž by to daná osoba nepovažovala za druhou práci.

Aces_Wild
AJaromir napsal:

Mirage mám. Proti F-15 a SU-27 je nepoužitelná. Její zbraně a systémy nejsou tak dobré, aby s těmito stroji mohli vést BWR. Je to spíš interceptor. Může nést různé A/G zbraňě, včetně laserem naváděných. Sám je ale navádět nemůže. O to se musí postarat JTAC nebo jiný stroj s laserem. Jinak ještě není dokončená. Stále jsou různé problémy s letovým modelem a FBW. Ještě bych chvilku počkal, než udělají alespoň použitelný letový model. Kvůli zřejmě nějaké chybě v modelu je se strojem velmi obtížné vzlétnout s těžkým nákladem. Je na dráze extrémně nestabilní. Snad to brzy opraví. Jinak, co se grafiky a zvuků týče, tak je to slušné.

Díky moc za postřehy. Počkám si tedy až to ještě lehce poladí. Mimochodem, pokročili s INS.
Nemůžu to najít, ale někde na fórech jsem četl, že uvažují o exportní verzi E, která je s C téměř totožná, ale s možností vybavení pokročilejší avionikou. Pak by ten BVR boj mohl být zajímavější. :)

Nevšiml jsem si, že by se tu nad FC3 někdo rozplýval.
Výklad slova arkáda tu máme každý jiný. Ve výsledku je celý DCS arkáda. Ad absurdum i vojenské simulátory, protože budou vždy v nějakém aspektu zjednodušené. :D

Aces_Wild
DCS World víkendové zprávy - 17. červen

Asi čtou tohle fórum, protože na Flaming Cliffs 3 jsou ohlášeny hned dva balíčky v 50% slevě.
Flaming Cliffs 3 + DCS: Combined Arms za 29,99$
Flaming Cliffs 3 + DCS: A-10C Warthog + DCS: Black Shark 2 za 59,99$

Dále upozorňují na probíhající slevovou akci na moduly a prodlužují soutěž o snímek obrazovky z NTTR do 20.6.2016.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,028,925 návštěv