November 23 2024 16:49:58
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - Neoficiální Addony a MODy
 Vytisknout diskuzi
Mapa CSR - Lynx
magot
Perfektní Niku, koukal jsem na to a je to OK. Jsem ani nevěděl že se Dyje jmenuje Thaia v reichu Šklebící se Vydáme to pak najednou až toho bude více.
Až bude mít Olda hotové bunkry tak by jsi mu mohl helfnout je umísťovat řopíky a sruby, ale bude to vysilující ...

Uzin
Ahoj, Niku,
mohl bys, prosím, poskytnout Tvůj soubor texts.txt?
Rád se přiučím, jak jsi ho dělal.
Dík předem .

Nik_cz
magot napsal:

Perfektní Niku, koukal jsem na to a je to OK. Jsem ani nevěděl že se Dyje jmenuje Thaia v reichu Šklebící se Vydáme to pak najednou až toho bude více.
Až bude mít Olda hotové bunkry tak by jsi mu mohl helfnout je umísťovat řopíky a sruby, ale bude to vysilující ...

Tak to jsem až do včerejška taky nevěděl a do dneška už jsem to zapomněl, mnohá místa na mapě jsem dělal pouze systematicky roboticky.. ;-)

Nik_cz
Uzin napsal:

Ahoj, Niku,
mohl bys, prosím, poskytnout Tvůj soubor texts.txt?
Rád se přiučím, jak jsi ho dělal.
Dík předem .

Jasně, pošlu ti odkaz přes SZ. V samotném souboru jsem moc nepracoval, i když se snadno otvírá, je přehledný a rychle se v něm dělají změny. Většinou jsem pracoval ve FMB+ a do souboru texts.txt se ty změny pak samy ukládaly.

olda Olde maly
Tak teda nevím, jak tam nacpat na toho Píchu I. to sklo. Laboroval jsem v Photoshopu s Alfou kanálem, ale nic. Udělat to v maxu, tak naskáčou polygony jak sviňa. Někdo znalý Photoshopu by neporadil? Se picnu. Hele Niku, udělej tu plochu pro Olomoucký letiště. Já zatím doladím ty Řopíky a můžeš mrskat. Úsměv

[img]http://i854.photobucket.com/albums/ab108/PBP_Olde/Piacutecha%20I_zpso9uyr7ot.jpg[/img] is not a valid Image.

magot
Pleteš si pojmy Oldo. Alfa kanál = díra. Díru tam máš takže jsi dosáhl toho k čemu alfa je. Takže jsi to udělal dobře ale bez skla.
Materiál skla se dělá jinak. V mat editoru LOD0 ID=6, LOD1 až LOD3 ID=4
[img]http://s25.postimg.org/meq3rpahb/P_cha_sklo.jpg[/img] is not a valid Image.

TozziFan
Jako ten náš:

[img]http://jpeg.cz/images/2016/03/21/BqHwZ.jpg[/img] is not a valid Image.

Šklebící se

Nápis je originál od modrookých bloňďáků a díry zas pravé od emerických střepin po náletu. Multykulty Cool

magot
Ten je jak cedník, ty imperialistický psy!

olda Olde maly
Radime, tak mi to pošli.

Nik_cz
olda maly napsal:

Tak teda nevím, jak tam nacpat na toho Píchu I. to sklo. Laboroval jsem v Photoshopu s Alfou kanálem, ale nic. Udělat to v maxu, tak naskáčou polygony jak sviňa. Někdo znalý Photoshopu by neporadil? Se picnu. Hele Niku, udělej tu plochu pro Olomoucký letiště. Já zatím doladím ty Řopíky a můžeš mrskat. Úsměv

Jasně, podívám se na to letiště Neředín. Jestli jsem to tedy pochopil, chce se po mně:

1. Zjistit kde přesně vzhledem k Olomouci bylo a na tom místě pracovat (což není těžké, dokumentací mám dost)
2. Srovnat terén letiště na stejnou úroveň, aby runway neplavala ve vzduchu (což už snad umím, jedná se o úpravu souboru map_h.tga)
3. Plácnout tam nějakou základní runway (plochu) a ty různé runway značky chování letadel (mám na mysli ty bílé ikony - narození, TAXI, STAY ap.; nechápu zatím přesně jak to funguje a k čemu co konkrétně slouží, ale snad to z těch ostatních letišť odvodím)
4. Upravit nejbližší okolí (návaznost na domečky Neředína a Olomouce) - to už jsme si myslím psali, to bych měl taky myslím umět

Osidlování krajiny Řopíky bude jistě velice zábavná a bohulibá činnost ;-) :-o ..mimochodem, co to jsou ty Řopíky? Předpokládám že to je nějaký typ těch našich bunkrů..?

CSAF_Faintingh
Nik napsal:

mimochodem, co to jsou ty Řopíky? Předpokládám že to je nějaký typ těch našich bunkrů..?

všeobecne ľudový názov pre akýkoľvek typ ľahkého opevnenia na území ČSR, odvodené od ROP (Ředitelství opevňovacích prací)

Nik_cz
CSAF_Faintingh napsal:

Nik napsal:

mimochodem, co to jsou ty Řopíky? Předpokládám že to je nějaký typ těch našich bunkrů..?

všeobecne ľudový názov pre akýkoľvek typ ľahkého opevnenia na území ČSR, odvodené od ROP (Ředitelství opevňovacích prací)

Díky! :-)

Nik_cz
..ty jo, tak mě zas něco docvaklo.. ..právě jsem zjistil, že lze modifikovat i samotný ten podklad mapy, jakoby to "namalované", a že to je uloženo v souboru map_F.tga

Já jsem si říkal hnedka na začátku, že by bylo zajímavé do té mapy něco "domalovat", třeba legendu, nebo vytvořit znaky pro letiště ap. Velice mě totiž zaujala mapa jak je udělán kanál La Manche - Británie a Francie - v HSFX. Když jsem si před pár týdny poprvé nainstaloval HSFX tak první co jsem uviděl byla ta mapa a přišla mi úplně lahodná. Pak jsem to ale nějak přestal řešit, protože jsem si řekl že se mi líbí ten vektorový způsob popisu míst na mapě Slovenska, snažil jsem se zjistit jak se ty nápisy dělají a tak jsem se do toho zažral, že jsem na ten původní nápad s "domalováním" mapy nechal být.

Nicméně není všem dnům konec - mohli bychom (nebo mohl bych) i tohle nějak pořešit, a něco v tom smyslu vytvořit. Např. "namalovat" alespoň názvy států, - nebo udělat ikonky letišť - nebo nějaké ikonky opevnění - nebo cokoliv jiného. Trošku tu mapu zdramatizovat, aby skutečně odkazovala k tomu roku 1938 (nebo 1938 - 1945) a nebyla tak "současná". To jen takový nápad.

olda Olde maly
Nik napsal:

Jasně, podívám se na to letiště Neředín. Jestli jsem to tedy pochopil, chce se po mně:

1. Zjistit kde přesně vzhledem k Olomouci bylo a na tom místě pracovat (což není těžké, dokumentací mám dost)
2. Srovnat terén letiště na stejnou úroveň, aby runway neplavala ve vzduchu (což už snad umím, jedná se o úpravu souboru map_h.tga)
3. Plácnout tam nějakou základní runway (plochu) a ty různé runway značky chování letadel (mám na mysli ty bílé ikony - narození, TAXI, STAY ap.; nechápu zatím přesně jak to funguje a k čemu co konkrétně slouží, ale snad to z těch ostatních letišť odvodím)
4. Upravit nejbližší okolí (návaznost na domečky Neředína a Olomouce) - to už jsme si myslím psali, to bych měl taky myslím umět

1. Už jsem Tě odkazoval na tuto stránku: http://vwings.net...wstart=160 příspěvek 174. Tam vidíš, kde to letiště bylo a na mapě je znázorněno, kde je potřeba udělat a jak velké. Pro porovnání jsem tam umístil i hangáry. Letiště je od severu a východu lemováno cestou. Takže je se čeho držet. Zástavba byla tenkrát kus od letiště. K němu vybíhal jen ten Neředín. Směr star-přistání není ze starých fotek jasný. Na letištní ploše nic není z čeho by se dalo usuzovat. Pouze z historické mapy z 53. je patrný směr ze severozápadu na jihovýchod. Tak bych tam raději nic neznázorňoval. Jen posekanou louku.
2. Ano. Viz bod 1.
3. Runway ne. Viz bod 1. Drž se dobových fotek. Viz bod 1.
4. Ano určitě.

Nik napsal:
..ty jo, tak mě zas něco docvaklo.. ..právě jsem zjistil, že lze modifikovat i samotný ten podklad mapy, jakoby to "namalované", a že to je uloženo v souboru map_F.tga

Já jsem si říkal hnedka na začátku, že by bylo zajímavé do té mapy něco "domalovat", třeba legendu, nebo vytvořit znaky pro letiště ap. Velice mě totiž zaujala mapa jak je udělán kanál La Manche - Británie a Francie - v HSFX. Když jsem si před pár týdny poprvé nainstaloval HSFX tak první co jsem uviděl byla ta mapa a přišla mi úplně lahodná. Pak jsem to ale nějak přestal řešit, protože jsem si řekl že se mi líbí ten vektorový způsob popisu míst na mapě Slovenska, snažil jsem se zjistit jak se ty nápisy dělají a tak jsem se do toho zažral, že jsem na ten původní nápad s "domalováním" mapy nechal být.

Nicméně není všem dnům konec - mohli bychom (nebo mohl bych) i tohle nějak pořešit, a něco v tom smyslu vytvořit. Např. "namalovat" alespoň názvy států, - nebo udělat ikonky letišť - nebo nějaké ikonky opevnění - nebo cokoliv jiného. Trošku tu mapu zdramatizovat, aby skutečně odkazovala k tomu roku 1938 (nebo 1938 - 1945) a nebyla tak "současná". To jen takový nápad.

To klidně můžeš. Ale nejdřív bych udělal akutní věci, ať se může pokračovat v budování mapy a pak to šperkovat.
1.Olomoucký letiště.
2. Osazování Řopíků.
3. Atd. atd. Úsměv

Nik_cz
Ok! :-)

olda Olde maly
O víkendu opravím Řopíky a pak je můžeš mrskat na mapu. Úsměv Tak kdyby jsi Ty opravil to Olomoucký letiště, ať se na něj potom můžu vrhnout.

magot
Oldo co bude vlastně všechno k dispozici.
Řopíky a sruby máme.
Budou i dělostřelecké tvrze? Ty bych ti kdyžtak pak helfnul dodělat jak funkční artlerii.

A k těm řopíkům by šel udělat damage model, jednoduchý jeden model pro všechny typy. Jde o to že tam karl mortar je (eventuelně v HSFX Leopold) a ten je prostě rozlouskne.
Sruby by se nechaly nezničitelné.
Upravil/a magot dne 22-03-2016 11:17

olda Olde maly
K dispozici jsou všechny základní typy Řopíků. Spravím ten blbý stín a na některých to neodpovídající zaoblení. Přidám prasečí ocásky a odvětrávací komínek. To by mohlo postačovat. Kdyby někdo chtěl na mapu nějaký atyp (Řopík v mostě, v baráku atd., tak dodá podklady. Udělám. Sruby nemáme zdaleka všechny. To ani omylem. Dělostřelecký tvrze budou, dělám na Adamovi. Je tady obrázek Úsměv. Řopíky se louskat nebudou. Si louskej ořechy. Šklebící se V 38. by Němčouři rozlouskli leda tak velký kulový. A za tím si stojím. Vyděšený

magot
Ale to se přece nevylučuje. Ale ta mapa půjde použít i pro jiný období. Některé sruby a řopíky používali němci při ústupu v r.45. Ten objekt je z arma betonu který lze zničit zbraněma co jsou v IL2.
Při tvorbě mapy je potřeba přemýšlet že i ty objekty budou v seznamu FMB a lidi je budou moci použít i jinam do jiných prostředí, do Francie nebo do Itálie.

A i když bude mít damage model tak při akci ala 1938 nebude nezničitelný protože nebude v planesetu/ pozemních jednotkách zbraň která by ho zničila.

Krom toho bude to i zajímavější, objekt bude interaktivní, nebude to jen nějaký křoví na který nemá nic vliv.

Nik_cz
Tak jsem podnikl první úpravy mapy k letišti Olomouc - Neřetín.

Posunul jsem letiště trošku dál než jak navrhoval Olda např. v tomto příspěvku (č.174) --> http://vwings.net...wstart=160

Podle dostupných materiálů letiště začínalo zhruba 3,5km západně od řeky protékající Olomoucí a co se týče osy sever-jih tak leželo zhruba na úrovni středu Olomouce, posunul jsem letiště tedy jiho-západnějc od původního návrhu (ten je položen severně od osy města a začíná cca 2km západně od řeky).

Neřetín se v té době psal ještě s "t", tak bych ho takto označoval, místo Neředín, jak se obec jmenuje dnes.

Podle starších dokumentů byla travnatá letištní plocha spíš obdélníková o rozměrech cca 1 km x 0,5 km, směr dráhy byl vyosený na jiho-západo-západ - severo-východo-východ. Těsně předválečné materiály a fotografie z roku 1953 představují letiště spíš čtvercové o rozměrech cca 1 km x 1 km, vyosení (tedy rotace pomyslného čverce) zůstalo stejné.

Srovnal jsem tam tedy terén na stejnou úroveň a to do tvaru toho vyoseného čtverce, plácnul na terén základní skiny Airfield a dal tam jen pro orientaci hangáry a baráky podle fotografií letiště (zatím z Trech dubů, pak se tam dají ty Oldovy).

Ještě si pohraju s okolím letiště (obec Neřetín mezi letištěm a Olomoucí, pak tam jsou různé pevnosti, hřbitov, cesty, ap.).

Kdybyste s něčím nesouhlasili nebo měli jiný názor (umístění letiště, název Neřetín - Neředín, tvar letiště ap.), neváhejte se ozvat, můžem to udělat jakkoliv - je to jen moje verze historie.

Nik

[img]http://s16.postimg.org/afwzqznd1/neretin_nik.jpg[/img] is not a valid Image.
Upravil/a Nik_cz dne 22-03-2016 15:05

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,027,496 návštěv