Jeden z postů v jiném vláknu mi připomněl, že by bylo zdrávo se mrknout na statistiky Steamu na prodeje BOSka. http://steamspy.c...
Maj tam 40 000 lidí většinou po 40$. To dá dokupy 1 600 000$. To je asi 38 500 000 CZK. Steam ale není jediný prodejní kanál. Počty nesteamových prodejů nemám k dispozici. Čistě podle úsudku stran lidí, se kterýma lítám, může být počet steamových a nesteamových prodejů porovnatelný. Dál není jasné, jestli je v tý statistice započten BOM. Za předpokladu, že BOM není započtený, páčto je to teprve beta a že počet lidí s BOSkem koupeným mimo steam je finančně podobný (počtama určitě ne, bo ty Ruský očesaný verze jsou jistě mimo), by to vycházelo, že kluci mohli na BOS / BOM trhnout ekvivalent cca 100 - 150 M CZK. Což tak nějak vychází z pohledu nákladů na vývojový tým a přiměřenou rentabilitu celého snažení a zájem investorů investovat. Což je rozhodně dobře. Protože jen tak to má šanci žít a růst.
Jestli někomu přijde, že tím velkolepě živíme Jasoně či vedení 1CGS, tak připomenu, že můj skromný odhad nákladů na vývojový tým bude mezi 20 - 30M na rok. Za těch pár let, co to běží, to dělá ... ? Distribuční kanály zhltnou .... % prodejů? Požadovaný zisk investorů bude ... % ? Zbyde ... ? Čísla si spočtěte podle bujné představivosti. Mě vychází tak nějak zbyde = 0.
Ten bombometčík to koupil, je mu šoufl, nebo proč se tam tak válí?
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Distribuční kanály zhltnou .... % prodejů? Požadovaný zisk investorů bude ... % ? Zbyde ... ? Čísla si spočtěte podle bujné představivosti. Mě vychází tak nějak zbyde = 0.
Pravda je, že zrovna takový Steam není zrovna z nejskromnějších...
40 000 lidí vskutku neznamená velké ejchuchů. To máš bohužel pravdu.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
Když bude BOS prodělečný nebo na 0 tak se lehko může stát a v případě CLOD už se to stalo, že 1C řekne balíme kufry, zavíráme krám. To je nevýhoda investora.
To se netýká 777 nebo např. ED, ty se můžou hybernovat, vařit guláš pro bezdomovce a sem tam něco vydat ..
Pokiaľ je mi známe, väčšina vlastníkov BoS nemá verziu na Steame. Sú v tých počtoch zarátaní aj non Steam vlastníci? Osobne o tom veľmi pochybujem. Čiže takéto porovnanie má výpovednú hodnotu prakticky nulovú.
Rátajte so mnou - zatiaľ čo na tom grafe je 20 marca v BoS 122 a v CLOD 254, na serveroch boli v čase medzi 20,00 a 21,00 hod, takéto počty (pozeral som si to, keď som čakal na voľné miesto na WoL): DeD server 75, WoL 84, Fighting Legends 42, Berloga Duel and Dogfight 18, Treaning server 72 -AG- 24, . Boli tam aj ďalšie servery, napr. Wings of Italy (alebo tak nejak) s 21 hráčmi a ďalšie ktoré boli od 2 hráčov do nejakých 10. Takže keď zrátam iba tie čo som si zapamätal, robí to 264 hráčov, s tými ďalšími servermi to robilo okolo 300. Takže k tomu porovnaniu počtov na Steame asi toľko.
Edit: Tie čísla nie sú samozrejme nič oficiálne, menilo sa to tam každú chvíľu.
Upravil/a Baron dne 22-03-2016 14:55
Samozřejmě, že tam nejsou čísla hráčů, co BoS nepouští přes Steam. Ani to neměl být pokus o nějaké srovnání celkové návštěvnosti serverů. Spíš mě zaujalo to nízké číslo u BoS vs počet prodaných kopií na Steamu, viz. link od Rumcajse. A ano, jedno z vysvětlení je, že hráči prostě BoS pouštějí přímo přes .exe, což u CloD nelze.
Jeden z postů v jiném vláknu mi připomněl, že by bylo zdrávo se mrknout na statistiky Steamu na prodeje BOSka. http://steamspy.c...
Maj tam 40 000 lidí většinou po 40$. To dá dokupy 1 600 000$. To je asi 38 500 000 CZK. Steam ale není jediný prodejní kanál. Počty nesteamových prodejů nemám k dispozici. Čistě podle úsudku stran lidí, se kterýma lítám, může být počet steamových a nesteamových prodejů porovnatelný.
Těžko říct. Přes ofiko stránky si BoS koupilo něco málo přes 14 000 lidí, z toho cca 2/3 mají premium BoS. Jde to vyfiltrovat na ofiko fóru, protože každý kdo tam koupil BoS se automaticky stal členem fóra a jde zjistit jakou vlastní verzi. Osobně si nemyslím že případné další prodejní kanály co nejsou započítané ve Steamu nebo na oficiálních stránkách udělají nějaké velké číslo, ale můžu se plést.
BoM si na ofiko stránkách zatím koupilo nějakých 3 500 lidí.
Paráda. Už se nemůžu dočkat až si budu ze vzdálenosti 10km prohlížet úžasně a detailně zpracovaný památky v Moskvě...
Note:
Investigation on transfer to x64 is going good. x64 version is allready in beta-testing.
But one thing you should to know - FreeTrack tool is incompatible with x64 application.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.