November 23 2024 19:49:14
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 9

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - Neoficiální Addony a MODy
 Vytisknout diskuzi
Mapa CSR - Lynx
TozziFan
Nevím jak je nazvat. Jak jsem psal, jeden je komplet plechový a druhý má zadní stěnu vyzděnou zhruba do metru a půl. Oba mají prosklení. Pokud bude čas, zkusím nafotit.

olda Olde maly
Na Modelfóru mě JPM napsal toto:

"Trochu rozvedu - v roce 1938 byly na letišti:
3 velké hangáry Wagner + 1 střední
1 funkční železobetonový hangár + sutě zříceného
2 hangáry dřevěné Ehrenwald (jsou si dost podobné s typem Hartl co je ve Kbelích)
6 hangárů Pícha typ I
2 hangáry Pícha typ II
1 hangár MLL
a spoustu dalších staveb (ohřívárny vody a olejů, ubikace a učebny, štábní budova, ošetřovna, strážnice, stanice povětrnostní, nástřelný tunel, vodárna atd)
Nedílnou součástí staveb letiště byla i přilehlá Pevnůstka XV."

To prosklení se mohlo udělat dodatečně. Jaký je rozdíl meti typem I a II netuším. Možná ten, jaký popisuješ. Když nafotíš, budu rád. Ten Hartl by také bodnul.

TozziFan
Tak jsem to byl zkouknout a musím se poopravit Oldo. To vyzdění je až poválečné. Koukal jsem po nějakém štítku, ale nikde nic. Foto mám, ale do tabletu ho nenasoukám, takže až zítra doma na PC.

olda Olde maly
OK. To stačí. Mám obavu, že je to tak i s tím prosklením.

magot
Prosklení bude pěkné Úsměv

olda Olde maly
Ale ne v 38. roce. Úsměv

olda Olde maly
[img]http://i854.photobucket.com/albums/ab108/PBP_Olde/Praga%20vz.%2033_zpsqprzmukj.jpg[/img] is not a valid Image.

magot
Pěkný a stíny už sekaj dobrotu? Úsměv

olda Olde maly
Ještě jsem to nespravil, nemám deset rukou. Úsměv Tady nejde o ten Řopík.

magot
a jde rozbít?

olda Olde maly
Žádný Řopíky se rozbíjet nebudou! Sotva jsem je postavil. Úsměv Hleď raději udělat to Olomoucký letiště. VyděšenýÚsměv

magot
olda maly napsal:

Žádný Řopíky se rozbíjet nebudou!

Ten tančík jsem myslel Úsměv

olda Olde maly
Demage mám. Jen ho ještě exportovat. Pak vyzkouším.

Nik_cz
Ahoj,
velmi mě zaujal váš projekt mapy ČSR! Mám to již týden stažené a prolétával jsem nad různými místy, ten terén (výškovost) a plochy zalesnění a zavodnění jsou velice přesné, o principu že nelze každou vesničku a tedy i detail na mapě vypiplat z důvodu velikosti jsem četl výše a je pochopitelný.

I když jsem si pročetl skoro celé vlákno, možná jsem něco přehlídl a tak by mě zajímalo pár věcí..

1. V jakém stavu je ve stručnosti nyní mapa a čím se liší od základní? Tím myslím "nejaktuálnější" verzi - pochopil jsem to tak že ji soustavně upgradujete

2. Bylo by mi ctí se na jejím upgradu jakýmkoliv způsobem podílet, např. vylepšováním poloh letišť, měst, nebo i grafického znázornění samotné mapy (všiml jsem si např. že nejsou vůbec popsané řeky nebo hory ap.; samozřejmě že každý - každý čechoslovák - ví že Vltava je Vltava, ale myslím že například takový grafický detail by dodal mapě mapovitosti)

3. Snažím se teď naučit se a pochopit různé způsoby jak se mapy upravují. Co se týče např. výše uvedené grafiky písma, objevil jsem soubor kde jsou názvy měst se souřadnicemi a kódy zřejmě barevnosti, velikosti a typu písma. Předpokládám ale že máte nějaký IL2 mapový editor (jiný než Full mission builder) kde vždy něco změníte a pak to pošlete na společné místo, kde si kolega stáhne nejaktuálnější verzi. Respektive jaký máte způsob společné práce na mapě?

4. Možná blbá ale důležitá otázka - všiml jsem si že IL2 HSFX začíná být vytlačován BOS a komunita se tam pomalu přesouvá, máte tedy přesto v plánu vytvořit v (blízké) budoucnosti např. nějaký skutečný polet nad ČSR (speciálku ap.), respektive myslíte si že bude mapa skutečně používaná, že budu "žít"?

Díky za případné odpovědi! Jak jsem psal možná už jsou někde na fóru moje otázky zodpovězené, tak mě tam prosím kdyžtak jen naveďte!

Nik

olda Olde maly
Ahoj.
1. Mapa je stále v pracovní fázi. Ta Radimova je udělaná pro osazování Řopíků a Srubů. Jsou tam koleje,, které se posléze ostraní. To pro snažší osazování.
2. Budeme jenom rádi, když nám kdokoli pomůže.
3. Tak se obrať na Radima, Uzina. Určitě jsou ještě další, kteří toto ovládají.
4. Já to takto osobně nevidím. IL-2 je specifický svým obsahem a pojetím. Pochybuju, že jej něco někdy v takové šíři nahradí. Jedině, že by vývojáři uvolnily komunitě nástroje. Tak specka ČSR 38 se už letěla a byla to super akce. Ovšem na jiné mapě. Byly to Čechy a odehrávalo seto na jihozápadě, Plzeň a Praha. Navíc nebyl adekvátní planset. Zde máme navíc severní Moravu. Takže možné to je, pokud bude chuť. Navíc se dá letět i specka z 45.

magot
Čau Niku,

1) je ve fázi tak z 95% hotova.
V první příspěvku je Lynxova "full" verze 1.1

Já s Oldou pokračujeme na verzi 1.2 (aktuálně 1.2beta fixed)
Šlo o vytvoření odlesnění úzkého pásu v pohraničí a osazení řopíky a sruby. Plus nějaké ty menší korekce, nyní by mělo proběhnout přidání vojenského letiště v Olomouci.

2 a 3)
Každá pomocná ruka vítána Úsměv

Mapy se tvoří na několika úrovních
- jako vrstva bitmap - textur, zde je potřeba znát práci ve photoshopu
- v FMB+ to je editační mod FMB pro vytváření map, aktivuje se pomocí configuračního souboru. Práci v něm zvládne každý kdo zná FMB (full mission builder)
- editace textu
- práce s utilitami - ty mohu dodat i návody k nim, ale je to už vyšší dívčí
- vytváření 3D objektů - znalost práce v 3dsmax9/ export

Vytvoření mapy do šturma je dost komplexní a ne úplně lehká práce a zabere spoustu času.
Na tomto fóru má největší know-how o stavbě map Uzin (TJurma a Lynx - původní stavitelé mapy odletěli na Mars), já znám jen něco málo a Olda dělá 3D objekty a importuje je do hry.

4) Scéna okolo starýho šturma není zdaleka mrtvá jak by se zdálo ale samozřejmě zlatý časy už má za sebou, mapa se po dokončení může zařadit na nějaký DS server a lítat, eventuelně se na ní může spáchat nějaká menší specka.
Speciálky pořádáme pravidelně/ nepravidelně na AOE foru, posledně se nás sešlo kolem 30 lidí ...

Ať tak nebo tak může dobře posloužit i offline a třeba Saldy někdy udělá kampaň Šklebící se
Upravil/a magot dne 15-03-2016 14:58

Uzin
Velmi se omlouvám, že se nemohu podílet na mapě ČSR- dělám na mapě Jugoslávie , navíc je tu tlak na revizi mapy Polska 1939 - viz SAS.
Držím všem palce, fandím vašim novým přístupům.

Nik_cz
Děkuji všem za odpovědi! Ano všiml jsem si těch vysekaných pásů s podivnými kolejnicemi, myslel jsem nejdřív že je to nějaký kiks mapy ale pak jsem pochopil z vašich diskuzí o řopících že to jsou dočasné navigační body pro stavbu mapy.

Jako první si tedy zprovozním ten FMB+ a trochu se do té problematiky pokusím dostat - popravdě příliš mnoho zkušeností nemám, ale alespoň pro začátek bych určité drobné úpravy mohl dělat/zvládat (viz ty 2d popisky jak jsem o nich psal, popřípadě ladit letiště - pokud už je tedy nemáte všechny - ap.).

Otázka je když teď máte rozpracovanou verzi 1.2 (1.2. beta fixed) a je z 95% hotová tak kde vlastně začít. Máte nějaké místo, kam vždy tu "nejaktuálnější" verzi posíláte, a máte třeba něco jako itinerář kdo na čem pracuje a bude pracovat, nebo je to spíš anarchie? Aby třeba dva lidé nedělali půl roku na něčem a teprv po půl roce nezjistili že dělali zbytečně na tom samém. Tedy je nějaký společný plán a vize jak dál postupovat a co by bylo konkrétně v blízké budoucnosti potřeba řešit - krom letiště v Olomouci a pevností které aktuálně doděláváte?

Nik

magot
No krom těch dvou věcí na ničem jiném zatím neděláme, takže asi nelze nic zkazit Šklebící se
Zapakuju ti ty nástroje a návody na dělání map a upnu to aby jsi měl představu jak se dělají mapy.

Co by bylo potřeba:
- dodělat města (ty menší) která chybí + opravy a korekce těch stávajících, mám pocit že Olomouc na mapě je větší než byla v r. 38
- přidat chybějící záložní letiště (aeroklubová), na mapě jsou jen ty hlavní vojenské a civilní
- zrevidovat hlavní vojenská a civilní letiště v Rakousku a Německu, jestli se na nějaká nezapomnělo
- naučit se dělat infrastrukturu a doplnit hlavní tahy silnic a kolejí
- vytvořit v 3dmaxu budovy které jsou důležité pro navigaci - typický kostel, chrám, věž nebo železniční stanici (s exportem ti klidně helfnem)
- Stoupa kdysi zjistil že existovala noční navigace pomocí rozmístění reflektorů v západních čechách - to by byl zajímavej bonus

saldy
myslíte si že bude mapa skutečně používaná, že budu "žít"?

Jedna kampaň je tu http://www.missio...mp;id=2173 . Protože dějiny dopadly tak jak dopadly je proto nutné si vystřelit aspoň virtuálně, a příště budeme v kampani bránit Prahu a zasypeme bombami Drážďany!
ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,028,501 návštěv