November 23 2024 06:34:39
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna 2016
Rumcajs
1stCL_pbarry napsal:

U země nemá proti Jakům šanci. Úplně u země neuteče lavině. A ani 4000 metrů výšky ji nezaručí, že zdrhne.

S timhle opravdu vůbec nesouhlasim. Ze své zkušenosti v FW uteču vždy a všemu a stačí i dost malé unikové okno - když nepřítel vyletí z tvojí stopy a ty máš 300metrů výšky, utečeš.
Hehe Barry, tak já zas začnu lítat Jaky a ono to tam za nějaká čas spadne. Pak si povíme, jak moc tahle teorie platí.
Non est specifica

1stCL_pbarry
nepovíme, nevíš jak "rychle" na jakym výkonu ti utiká, jestli tě vidí etc. Když letim v FW, tak mě nikdy nic nedohnalo, i za situací, kdy jsem musel nepřítele vybrzdit. To je celé.

Tudíž je to subjektivní a je nesmysl tady rezolutně tvrdit, že FW nemá šanci.
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!

barryk.webz.cz
CSAF_Shephard
Chcem sa s vami poradiť. Lietam simulátory už dlho. Dá sa povedať že som skúsený čo to mam prečítaných kníh o lietaní a spôsobov. Postahoval som si aj orig. manuál po rusky o Pe2 No otázka znie pri pristavani s Pe2 so mnou stále riadne hopsa a skáče a pri tom idem na padovke 150-160 km v hodine plne klapky a vario mi ukazuje klesanie asi 1 m/s čo v navodoch píše do 5m/s moje je úplne plytké klesanie a aj tak tam začnem skákať po drahé. Je to chyba hry? Alebo to ja robím zle. Dnes som asi hodinu robil okruh za okruhom vzlet pristátie a tak stále dookola a vždy ten istý problém nechápem.

Rumcajs
Pe 2 je na přistání svině. V zásadě se musíš soustředit na výdrž. Tedy vyrovnat se nad dráhou a držet se v minimální výšce a nechat spadnou rychlost, až se propadneš. Prostě přitahuješ a přitahuješ až to přetáhneš. Když jsi těsně nad plochou, propadneš se o pár decimetrů a nic neulomíš. Je to dost o citu a treningu.
Non est specifica

magot
CSAF_Shephard napsal:

Chcem sa s vami poradiť. Lietam simulátory už dlho. Dá sa povedať že som skúsený čo to mam prečítaných kníh o lietaní a spôsobov. Postahoval som si aj orig. manuál po rusky o Pe2 No otázka znie pri pristavani s Pe2 so mnou stále riadne hopsa a skáče a pri tom idem na padovke 150-160 km v hodine plne klapky a vario mi ukazuje klesanie asi 1 m/s čo v navodoch píše do 5m/s moje je úplne plytké klesanie a aj tak tam začnem skákať po drahé. Je to chyba hry? Alebo to ja robím zle. Dnes som asi hodinu robil okruh za okruhom vzlet pristátie a tak stále dookola a vždy ten istý problém nechápem.

Vůbec se tím netrap, to je BOS, Pe-2 skáče jak když kůň padá ze schodů ... nevím co tím sledovali, jestli takto "simulovali" mizerné tlumiče, nebo že se vyřádily krtci na ploše .. nemluvě o té debilní ostruze při startu.
Prostě se to snažily nějak zkomplikovat aby s tím každej umělec co si to před dvaceti minutama nainstaloval s tím nelítal jak kdyby měl nalítáno 20 000h. Že to nemá logiku nevadí, je to taková sim-taškařice Úsměv

CSAF_Shephard
Teraz som pozeral Chuks video o Pe2 ako tam pristaval on tak musím vyskúšať ako to robil on. No musím cvičiť cvičiť a cvičiť ako lietadlo nerozflakam nikdy ale nevyzerá to pekne na tej dráhe vyzerám jak amatér.

magot
ale přistát bez poškození a zarolovat na stojánku se s tím dá v pohodě

CSAF_Shephard
Jasan to sa dá ale skáčem tam jak zajíc.

Rumcajs
Bych řekl, že problém je v tom, že Peška je jedna z prvotin ještě z doby alfy či bety BOSka. Když se porovná přistání Pešky s Bf 110, je vidět, jak moc hoši z 777 upravili svůj pohled na FM. Ne že by Bf 110 bylo ideální, Bf 110 je zas neskutečná svině na pojíždění. Zkrátka pokud k tomu přistoupěj tak sebekriticky, jako přistoupili k starým FM stodevítek, tak je šance, že se dočkáme omezení oné jankovitosti Pešky při přistání. Jsem si to teď párkrát zkusil, abych se podíval, zda to neupravili od toho, co jsem jí lítal naposledy a ne, není to upravené, je to stále stejné. Kdyby to bylo takhle pitomé ve skutečnosti, asi by většina Pešek letěla jen jednou dvakrát a pak by to bylo na odpis.
Non est specifica

606_JuLB
Bohuzial, je to tak ako obsirne popisali Rumcajs a Magot.

Vtip pristatia v terajsej FM verzii je netahat von plne klapky. Daj maximalne 30° a bude po probleme.
i.ibb.co/DRFjqCp/JulB.png

CSAF_Shephard
Ok vyskúšam dik za rady

n0emis-
Zdravím, chtěl bych se zeptat jakou máte nastavenou citlivost os včetně dead zone? At se snažím sebevíc u mě při letu s Emilem vypadá jako v tomto video:

čas 0:00 – 0:15

YouTube Video

předpokládám, že správně je spíš tohle

čas 0:30 – 0:40

YouTube Video

Mám Saitek x52 pro + combat rudder pedals

1stCL_Novotny
Jak dlouho to létáš?

Rumcajs
Myslíš ty oscilace při míření? Že se ti to letadlo mrcasí, jak by bylo na douhé gumě? No to je tak. V BOSku letadla oscilují. Jediný lék na to je uklidnit ruku a nemrcasit klacíkem do rytmu. Tedy pak ještě je otázka kvalita klacíku a pedálů a vůbec počítače, ale většinu dělá ruka a noha. S BOSkem se musí umět létat ... tedy se to člověk musí naučit.
Jinak já lítám bez křivek, tedy bez zásahů do citlivosti. Jak to vylezlo z 777, tak s tím lítám. Jestli máš slabší lítací HW, zkus ty křivky poštelovat. Ale je to vytloukání klínu klínem.
Jinak tohle téma se tu probírá při kdejaké lepší příležitosti (a i při horších). Napsáno toho bylo až hanba.
Non est specifica

n0emis-
Lítám to dlouho, ale to míření u befka stále neumím sklidnit. Defaultní hodnoty citlivosti si už nepamatuji, furt se v tom vrtám. Jinak lítací HW spíš průměrný (Saitek x52 pro + combat pedály také od saiteku).
Díky za odpovědˇ , asi to chce více trénovat v offline režimu. Online jsem zjistil, že jsem pro každého snadná kořist...

autodeath
Na Emila se ti to gigle trochu moc. Nekmita ti trosku signal z pedalu? Zkus snizit linearitu prevodove krivky (snizit citlivost okolo stredu) a trosku zesilit filtr joystiku ci jak se ten parametr jmenuje (z hlavy nevim, je tam podmenicko pro nastaveni vstupnich zarizeni), ale s filtrovanim to neprezen, snizuje to zaroven z principu odezvu jak joysticku tak trackir protokolu :-). Jak pise Rumcajs, kvalitni hw vyhodou (citlivost snimacu a mechanika hw). Kdyz ti nepostaci izolepa ve forme nastaveni krivek a filtru ve hre, zkus predsadit tohle, da se tim nastavit krivka volneji:

joystickcurves

1stCL_pbarry
Zrovna emil takové hodné letadlo. Mně přijde, že si to borec v prvním videu rozkopává sám podle pohybu pedálů..
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!

barryk.webz.cz
Baron
1stCL_pbarry napsal:

Zrovna emil takové hodné letadlo. Mně přijde, že si to borec v prvním videu rozkopává sám podle pohybu pedálů..

Moja reč.
Hals - und Beinbruch!

Hot_Dog
No tak po tomhle videu už tak nějak asi chápu, že si furt někdo stěžuje na řízení letadel v BOSku, ovšem tohle rozhodně není BOSkem. Nevim jestli je to v tomhle případě rukama-nohama či HW, ale jedním z toho to rozhodně bude, jelikož sám nemám problém dělat plynulé manévry a to co je v tom videu, tak se mi snad nedělo, ani když sem k tomu sedl na prvních deset minut před víc jak rokem a půl. Je teda pravda, že k tomu mám docela kvalitní Hardware = SWFF2 + pedály na kuličkovejch ložiskách s dráhou cca 25 cm, osy mám nastavený lehce progresivně...

Rumcajs
Hot Dogu, ono jde zejména o míření. Zaletět celkem čistou zatáčku není problém. Při míření je ale potřeba dělat jemné korekce jako reakci na aktuální pozici. Vzhledem k důvodům, zde již n-krát probíraným, dochází celkem běžně k přehnaným korekcím. Přehnaná korekce vede ke korekci na druhou stranu a ta bude opět přehnaná. Jev je pak ještě zesílen tendencí samotného BOSka oscilovat po změně režimu letu a navíc je tu ta velmi výrazná tendence některých letadel utíkat do stran při řízení výškovkou. Utíkání do stran vede často pilota ke korekci směrovkou, která celou situaci dovede k až absurdně komickým polohám, páčto směrovka tíhne k oscilacím ještě víc jak výškovka. Zejména když některý letadla reagují na směrovkou především pokusem o výkrut.
Zas se ale člověk nenudí a nedá se říct, že by letadla lítala jak po kolejích. Jeden se na věc musí docela slušně soustředit.
Jo a kvalita lítacího HW je rozhodně velmi zásadní pro celkový výsledek.
Non est specifica

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,022,555 návštěv