alfik napsal:
jte kde chcete, riskujete akorát ten ban... morálně a právně jste v poho.
Jasně, odsouhlasíš nějaké podmínky s tím, že víš, že je nebudeš plnit a morálně je to strašně v pohodě . Právně to, jak zmiňuješ, většinou bývá OK a riziku postihu se přímo nevystavuješ. To jedině až po zrušení platnosti dané licence.
Jak to vím? Jednoduše. Mám známé a příbuzné kteří "pendlují", jak mezi Ruskem a ČR, tak mezi státy stř. východu a ČR, a občas jsem jim pomáhal právě vykomunikovat např. to, že se na Steam přihlašují (a nakupují na něm) z různých světa stran.
A tak vím, že to jde. Není to problém - ani pro Steam, akorát to chce tu komunikaci
Když jsem obchodoval se SW, tak se to ve firemní sféře dost řešilo. Tak dost, že pokud jsi to porušil (a neučinil nápravu), tak jsi prostě o danou licenci přišel. A když pak na tebe přišla kontrola a ty jsi používal nelegální (zrušenou) licenci, měl jsi to špatný. Je jasný, že v soukromé sféře se tohle neřeší, protože je to každému fuk.
Shadowdeath napsal:
Každopádně před tebou smekám, jsi první člověk kterého znám, co si nestáhl nikdy žádný film ani mp3. (samozřejmě počítám omezenou množinu na lidi, kteří mají PC a připojení k internetu :-))
Jak je to s Hormuzským průlivem ?
Ptám se, aniž bych četl novinky od Polychop a Razbam (k těm se dostanu později).
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
Pokud jsou moduly v rublech podstatně lacinější nežli v eurech, tak to prostě není fér. V podstatě jde o cenovou diskriminaci, protože náklady na dodání zboží jsou stejné ať jste v Rusku, EU nebo USA. Zaplatíte - a stáhnete. Ovšem pokud máte adresu z "bohatého" západu, tak zaplatíte víc, a pokud si tedy modul koupíte v Rusku, nebo přes ruskou IP, tak je vám zablokován - ačkoliv výrobce nebyl škodný a platbu obdržel, tak mi to příjde amorální a neobhajitelné. Protože výrobce peníze dostal, kupující je stále kupující a ne pirát který modul "uwarezil". Obhajovat to mi příjde dost podivné. Cenová diskriminace se dá pochopit u hmotného zboží (z důvodu poštovného, distribuce na delší vzdálenosti, potažmo cla u zboží mimo EU) avšak u zboží nehmotného (softwaru) mi to příjde nespravedlivé (a to nejen zde u modulů do DCS ale třeba i woken - viz můj příklad s Čínou.) Výrobci by naopak měli podporovat KAŽDÉHO PLATÍCÍHO ZÁKAZNÍKA - vzhledem k obrovskému pirátství... Prostě fér to není...
Mám prosbu - naučil by mě někdo konečně pořádně ovládat A-10C ? Ne a ne přijít na to jak mám shodit pumy nebo zaměřit Mavericky i když na obrazovce má zaměřovací kříž, potažmo shozovou osu....
Pokud jsou moduly v rublech podstatně lacinější nežli v eurech, tak to prostě není fér. V podstatě jde o cenovou diskriminaci, protože náklady na dodání zboží jsou stejné ať jste v Rusku, EU nebo USA. Zaplatíte - a stáhnete. Ovšem pokud máte adresu z "bohatého" západu, tak zaplatíte víc, a pokud si tedy modul koupíte v Rusku, nebo přes ruskou IP, tak je vám zablokován - ačkoliv výrobce nebyl škodný a platbu obdržel, tak mi to příjde amorální a neobhajitelné. Protože výrobce peníze dostal, kupující je stále kupující a ne pirát který modul "uwarezil". Obhajovat to mi příjde dost podivné. Cenová diskriminace se dá pochopit u hmotného zboží (z důvodu poštovného, distribuce na delší vzdálenosti, potažmo cla u zboží mimo EU) avšak u zboží nehmotného (softwaru) mi to příjde nespravedlivé (a to nejen zde u modulů do DCS ale třeba i woken - viz můj příklad s Čínou.) Výrobci by naopak měli podporovat KAŽDÉHO PLATÍCÍHO ZÁKAZNÍKA - vzhledem k obrovskému pirátství... Prostě fér to není...
Mám prosbu - naučil by mě někdo konečně pořádně ovládat A-10C ? Ne a ne přijít na to jak mám shodit pumy nebo zaměřit Mavericky i když na obrazovce má zaměřovací kříž, potažmo shozovou osu....
A ani trefit cíl kanonem se mi nějak nevede - nechápu proč
Ale, prejdi si training misie k A-10C -- su celkom dobre! A na rozdiel od postovaneho videa z Youtube sa vyjadruju v notacii "DMS/TMS/China Hat/atd..."
Nasledne si skontroluj, ze mas spravne namapovaneho Warthoga na jednotlive ovladace (pozor na rozdiel nastaveni A-10 Game a A-10 Sim) -- a potom by ti uz nic nemalo stat v ceste k radostnemu Maverickovaniu!
"cílič" je ta mini-páčka na ukazováku na levé ruce u plynovky (vedle kloboučku CSU). Je to os-ová páčka (namapováno jako joy na osách) takže lze citem regulovat zrychlování a zpomalování pohybu kurzoru, nejenom směr.
Na jiným joyi než je Warthog to takto nepůjde.
Já ale nemám plynovku Warthog (HOTAS) mám jen Warthog flight stick (knipl).
Nebo myslíš CMS (Counter measurment managment switch) ? To jsem zjistil že spouští fléry.
U mě je problém že jsem se zatím nenaučil ani pořádně navigovat (protože jak jsem pochopil tak A-10C nemá klasický autopilot - tzn. že ho zapnete a on se pak naviguje na cíl, jen to ulehčuje let. (nebo mělo by.)
Je to fakt jak o výcviku na skutečném éroplánu.
A jakou funkci má prosím ten velký placatý vroubkovaný spínač (Paddle switch ?)
Učím se to pomalu,stylem pokus/omyl...
Upravil/a Al CZ dne 28-12-2015 00:00
Asi tě měl někdo upozornit že A-10C se jedná o regulérní simulaci, což vlastně ani není hra ale dřina jako v IRL se to všechno naučit ovládat
Tady si stáhni české manuály k A-10C a študuj! http://simworld.c...9&t=10
Nemusíš! Jen si holt musíš sakra dobře promyslet to kam nastavíš a co budeš mít na jaké klávesové zkratce!
A co takhle koupit FC3!!?? Máš tam všechny ty vyjmutý moduly a spousta dalších.
V FC3 je A-10A. Je to tam nějak arkádově řešené, vlastně ani nevím jak se tam ty mavericky odpalují ... a taky tam není ta optika.
Nejlépe odladěná letadla v FC3 jsou Su-27 a F-15C, zbytek jsou spíše zastaralá i když některé aktualizace to taky prodělalo jako 6dof kokpity.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.