November 25 2024 06:15:21
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
DCS World
magot
Apo už máš Mirage?

1stCL_Fucida
magot napsal:

Chytráci nákup přes ruskou VPN jde, ale když se pak budete modul používat v rámci EU IP adresy tak je možnost že vám ho časem zase zablokují.
Počkejte si na slevy pro dělnickou třídu. Mě osobně nákup přes RU VPN přijde jako ubohost ...

Hlavně ten SW pak není legální, jen funkční...ale to nakupujícímu zpravidla stačí Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

magot
1stCL_Fucida napsal:

magot napsal:

Chytráci nákup přes ruskou VPN jde, ale když se pak budete modul používat v rámci EU IP adresy tak je možnost že vám ho časem zase zablokují.
Počkejte si na slevy pro dělnickou třídu. Mě osobně nákup přes RU VPN přijde jako ubohost ...

Hlavně ten SW pak není legální, jen funkční...ale to nakupujícímu zpravidla stačí Úsměv

Funkční do doby než ho zablokujou Úsměv

Shadowdeath
Njn, co by člověk neudělal pro pár kaček...
Každopádně, kluci krást se nemá, ani software... Sice je to nehmotné, ale to neznamená, že to nestojí čas a úsilí lidí co to vytvářejí.
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

Al CZ
Já to nechápu. Kradení softwaru je přece to když jde člověk na warezový server a tam si stáhne hru a autoři z toho nemají ani Ň. Pokud ale řeknete kamarádovi v Rusku ať vám tam software koupí, nebo si ho koupíte za Ruble tak to přece žádná krádež není... Spíš není pěkné jestli to v Rusku stojí podstatně méně a pro nás "bohatý zápaďáky" jsou tam nastřelené ceny. Třeba Microsoft dělá totéž v ČLR s Woknama, kde stojí pár dolarů a v ČR stojí tři tácy... Dyť ten soft je všude stejný a náklady na expedici (stažení) jsou stejné. Třeba GOG dovoluje zvolit si jestli chcete platit v dolarech nebo eurech (i když někde už to taky nende.) a to je fér... Přece jen v ČR nemáme ještě západní platy. (Někdo možná jo, ale spíš nee.)

Takže já nechápu jak vám vůbec může výrobce zablokovat používání zaplaceného softwaru ?!

Jestli to dobře chápu, pokud si to koupíte v Rusku, tak vám to zablokují... ju ?

Rumcajs
Ne AI, jsi vedle jak ta jedle. Nejde ani tak o "Kradení softu" ale o jeho užití mimo licenční podmínky. Licence může omezit jak způsob užití, tak může mít teritoriální omezení, tak může omezit dobu užití. Je to věc dohody mezi poskytovatelem licence a uživatelem. Od toho máš EULA, který odsouhlasuješ a který má význam takové dohody. Pokud jsi to nečetl, nebo na to kašleš, platí staré dobré známé "neznalost neomlouvá". Pokud to víš a přesto na to kašleš, jsi prostě česky řečeno zloděj. Užíváš něco, na co nemáš právo. Jak si ten který soudruh danou věc vysvětlí vůči vlastnímu svědomí, je věc toho ono a potenciálně poškozených a v případě konfliktu pak orgánů. Kterých orgánů konkrétně, to je další docela zajímavá věc, ale ta přesahuje VWings.

Jo a mimochodem, SW si v podstatě nikdy nekupuješ. Kupuješ si licenci - to je "právo k užití". A že si to právo chceš vysvětlit jinak, než ti bylo poskytnuto, může být důvod k odebrání toho práva. Ostatně je to v licenčních podmínkách.
Non est specifica

milan555
Nevidím to tak jednoznačně. Nejdříve je právo a zákony a až potom licenční podmínky.

Rumcajs
milan555 napsal:

Nevidím to tak jednoznačně. Nejdříve je právo a zákony a až potom licenční podmínky.
A co konkrétně říká Ruské právo na takový případ? SW byl zakoupen s tím, že uživatel odklikl Ruskou EULA, předstíral, že je z Ruského teritoria (připojil se skrz proxy, aby skryl skutečnost) a pravděpodobně v EULA odkliknul územní omezení. Nevím, nečetl jsem EULA pro DCS v Rusku, ale asi to tam bude, ne? Že jde od začátku o přetvářku, bude asi jasné podle toho, že daný SW byl a je používán výhradně v Čechách. Že se tedy nejedná o obchodního cestujícího, který si bere na cesty svůj oblíbený sim, bude lze dokázat. Jaký konkrétní zákon se na to napasuje, aby to bylo v pořádku?
Samozřejmě jestli tam není omezení, je to OK. Pokud nemaj územní omezení, měli by asi jednu globální cenu.
Non est specifica

milan555
Nerozčiluj se Úsměv. Neznám právo ani netušim jak nakupovat v Rusku. Jen se mi vybavil případ odprodeje nepoužívaného softu v Německu ( tuším od Oracle ), přestože to licenční podmínky výslovně zakazovaly. Oracle dotyčnou firmu žaloval a měl smůlu. Citace: „Podle evropského soudu jsou licence softwaru dále přenosné, přestože v licenčních podmínkách je to zakázáno,“

313_Nevo
presne tak, nech nakupuje kto chce kde chce Úsměv

kazdopadne tie ceny modulov su vpohode, akorat clovek si musi zvyknut, ze nemusi mat uplne vsetko. ja napr mam z WWII len P51D a mi to plne staci, nemusim mat dalsich X modulov aby som mal pocit, ze to je 'komplet'. kazdopadne kto chce vsetky, musi si nasporit.

jednoznacne mi tento pristup vyhovuje, staci mi proste jeden stroj z daneho obdobia.

to je ako s M2000. povedzme ze som pilot svk armady a lietam MiG29 (da sa zohnat celkom lacno Úsměv ) a chcel by som lietat na M2000. no mozem si tak trhnut nohou a dufat, ze mi to na nejakom 'zraze' raz frantici pozicaju Šklebící se
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

Host
Od toho je tu simulátor, aby si každý mohl vyzkoušet to, co v reálu těžko.

Nicméně souhlasím - doba, kdy fanda DCS "musel" mít každý modul co vyjde, je pryč. Tedy.... samozřejmě se najdou tací, co si koupí všechny, ale ruku na srdce - kdo z nich je bude všechny i létat, nedejbože ovládat? Kdo tu má 10+ modulů? A kdo se všemi létá? Úsměv

Takže ty ceny nejsou tak strašné - nelze počítat počet modulů x 50 dolarů. Každý modul je vlastně "samostatná" hra v enginu DCS.

Mira
Tak za prvé, nic jsem nikdy neukradl, to mne uráží. Jo, jednou, když mi bylo třináct a v potravinách mi nechtěli dát celý paklík těch dřívek na zmraženou dřeň a já je potřeboval na stavbu své pevnosti ÚsměvPoctivě jsem si moduly zaplatil, a že to bylo v rublech ( některé )..no a. Když je ta možnost, proč ne. Znám spoustu lidí co takhle moduly nakupují. Když je cenová politika ED tak jak je, a ty rozdíly jsou celkem markantní..A že mi na to přijdou a zablokují zakoupené moduly.
Po dnešní zkušenosti s Mirage už se nemůžu dočkat, aspoň mne to nebude lákat do ní lozitPff I když zrovna Mirage šla domů v předprodeji za ojra..

Rumcajs
milan555 napsal:

Nerozčiluj se Úsměv. Neznám právo ani netušim jak nakupovat v Rusku. Jen se mi vybavil případ odprodeje nepoužívaného softu v Německu ( tuším od Oracle ), přestože to licenční podmínky výslovně zakazovaly. Oracle dotyčnou firmu žaloval a měl smůlu. Citace: „Podle evropského soudu jsou licence softwaru dále přenosné, přestože v licenčních podmínkách je to zakázáno,“
Nejde o rozčilování, měl jsem dojem, že o tom něco víš a že bys tedy mohl něco víc říct. Ta citace se týká něčeho jiného, je to věc dalšího prodeje licencí. Tedy pokud někdo přestane SW používat, může ho dál prodat někomu jinému, i když to EULA výslovně zakazovala.
Jenže na Ruskou verzi koupenu v Rusku se asi bude vztahovat Ruské právo a tak když mu to zablokujou, nic s tím nenadělá. Tolik moje úvaha.
Non est specifica

milan555
Nevím o tom vůbec nic. Jen jsem chtěl říct, že licenční podmínky nemusí být "směroplatnéÚsměv".

magot
no prostě bobříka poctivosti nevyhraješ

petsild
Když se kouknu do výpisu kolik mě jaký modul po slevě stal, tak je to několik modulů za 7,99$ a ten poslední nejdražší za 25$. Tedy ceny modulů mi pro Čecha nepřijdou nijak nedostupné a ojebávat to nakupováním za Rusa přijde jako zoufalost no.
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg

Mira
A čekat na slevu není zoufalost?? Ale to jsme přesně mi češi, buď to vyčuraně ojebat, když to jde ( viz. můj případ, kdy jsem takto koupil celé dva moduly + Nevadu, zbytek jsem koupil za plnou čočku a upřímně přiznávám, že mne to štve) a nebo druhý případ..ala Kaufland ( kdy si počkáme na slevu a pak se spořádaně zařadíme do fronty, přesně jak ti důchodci u pokladen ) a o kupování přes ruskou IP se budem vyjadřovat jako o zoufalosti. Vždyt já za ty moduly v rublech, zaplatil víc než ty ve slevě v eurech Pff, ale když nechceš čekat, že ..
Howgh toto téma je ztráta času..raději jdu zkoumat, proč s mojí Mirage za 40euro, na kterou si někdo raději počká až bude ve slevě, protože jsou tady blbci co si ji zaplatili v předprodeji, nemohu pořádně nic trefit tou zpropadenou IR střelou..
Upravil/a Mira dne 27-12-2015 10:44

1stCL_Fucida
Zoufalost není ani jedno. Jen jeden způsob legální je a ten druhý ne. Nic víc, nic méně. Stejně jako řidičák. Někde můžeš od 16, jinde od 18 a úplně jinde, když jsi holka, tak nemůžeš vůbec.

Jde jen a pouze o to, že myšlenka "To jsme nad tím systémem ale vyzráli!" není správná. Používáte software sice funkční, ale v rozporu s licenčními podmínkami, tudíž nelegálně. Pokud by tady byl uveden návod, jak to "očůrat", tak bude smazán. A to všichni vědí, jak neradi tady cokoliv mažeme, protože jsme líní Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Shadowdeath
MiraCZ napsal:
Tak za prvé, nic jsem nikdy neukradl, to mne uráží. Jo, jednou, když mi bylo třináct a v potravinách mi nechtěli dát celý paklík těch dřívek na zmraženou dřeň a já je potřeboval na stavbu své pevnosti...

Ne nadarmo se říká, nikdy neříkej nikdy, kord když si to hned v druhé větě popřeš :-)

Každopádně před tebou smekám, jsi první člověk kterého znám, co si nestáhl nikdy žádný film ani mp3. (samozřejmě počítám omezenou množinu na lidi, kteří mají PC a připojení k internetu :-))
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

alfik
Pánové, budete se divit, ale legální je oboje.
Směšujete totiž dva pojmy - zákony a licenční ujednání.

Jak zde již zaznělo, licenční podmínky NEJSOU NAD ZÁKONEM.
Kdyby tomu tak bylo, tak by:
1) nadnárodní firmy tak zoufale netlačily na přijetí zákonů které staví jejich práva nad zájmy a zákony zemí a občanů - zákazníků (což je mch hlavní důvod proč se jejich přijetí zase parlamenty brání)
2) nedocházelo by opakovaně k prohrám na str. firem při soudních přích mezi zákazníky a jimi (viz např. legendární případ kocoura sušeného v mikrovlnce či žalob výrobců cigaret a sladkostí).
Ty licenční podmínky jsou tak trochu jako gentlemanská dohoda: budeme se tvářit, jako že "setomá" a ono "setoňákudělá".
Ve sk. platí zákony o pohybu zboží mezi státy. SW, stejně jako třeba chleba, se samozřejmě SMÍ koupit v jiné zemi než pro kterou byl vyroben, akorát že v mezistátním styku platí ještě i jiné zákony, např. ty které zamezují dovozu některého zboží (např. anabolické steroidy jsou v některých státech EU volně k prodeji - třeba v ČR, zatímco v jiných, třeba hned vedle v SRN jsou zakázány a jejich dovoz je trestný jako by to byly drogy), a pak samozřejmě daňové a celní předpisy.
Pokud tedy dovezete SW z jiné země, a nedají se na něj aplikovat nějaké celní či daňové zákony, neděláte nic protizákonného.
Druhá věc jsou licenční předpisy, A tam platí, že licenční předpis platí pokud:
1) si tuto jeho platnost dokáže firma sama "nějak" vynutit - viz např. ban apod. - nejdál v tomto je asi systém el. distribuce, např. Steam který si to obšlehne podle "ajpiny"
2) není přímo proti nějakému zákonu země v níž došlo k porušení licence - typicky např. u nás platí že se soudní případy řeší podle místa bydliště či podle místa tr. činu, avšak vždy na území ČR, kromě taxativně vymezených případů o nich musí rozhodnout ministerstvo spravedlnosti (tzv. vydání k tr. stíhání apod.). Avšak v EULA bývá zpravidla taxativně určen soud např. ve městě Ixypsilonyja ve státě Prostřední Arizonotexasomaryland, no a to je v přímém rozporu s našimi zákony.

Takže - klidně kupujte kde chcete, riskujete akorát ten ban... Úsměv morálně a právně jste v poho.
Jak to vím? Jednoduše. Mám známé a příbuzné kteří "pendlují", jak mezi Ruskem a ČR, tak mezi státy stř. východu a ČR, a občas jsem jim pomáhal právě vykomunikovat např. to, že se na Steam přihlašují (a nakupují na něm) z různých světa stran.
A tak vím, že to jde. Není to problém - ani pro Steam, akorát to chce tu komunikaci Úsměv
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,039,982 návštěv