November 23 2024 06:18:14
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna 2015
1stCL_Fucida
Baron napsal:

Omyl Fucido. Pri vypuknuti WW2 boli standartom 2 gulomety. Typickym prikladom su napriklad Taliani, ale tiez napr. aj Fury, I-15 a dalsie. Aj Avia B.534 bola povodne vyzbrojena 2 gulometmi, nie styrmi a uz vobec nie 20mm delom. Treba vziat do uvahy, ze vacsinu stihaciek v obdobi vypuknutia vojny tvorili dvojplosniky. Ze uz v prvom roku vojny sa situacia zmenila je ina vec a na inu debatu.

Píšeš nepravdy Úsměv.

Nosné stíhací typy v době vypuknutí WWII (1939/1940):

Německo: Bf 109: 4 kulomety, jednoplošník
Polsko: PZL P.11: 4 kulomety, jednoplošník
Benelux: Hurricane, D.XXI, 4 - 8 kulometů, jednoplošníky
Francie: MS.406: 2 kulomety, 1 kanon, jednoplošník
Velká Británie: Hurricane: 8 kulometů, jednoplošník; Gladiator: 4 kulomety, dvojplošník
Rusko: I-16: 4 kulomety, jednoplošník
Finsko: D.XXI: 4 kulomety, jednoplošník, Bulldog: 2 kulomety, dvojplošník (jediné letadlo odpovídající tvému tipu!)
Japonsko: Ki-27, A5M: 2 kulomety, jednoplošníky
Itálie: MC.200, G.50: 2 kulomety (těžké), jednoplošníky, CR.42: 2 kulomety (těžké), dvouplošník
USA: P36: 4 kulomety (dva těžké), jednoplošník; F3F: 4 kulomety (dvojplošník)

Jednoplošníky/dvojplošníky: 13/4
Těžší/lehčí výzbroj: 14/3

Rumunsko, Bulharsko, Maďarsko, Jugoslávie, Chorvatsko, Řecko...a další. V době zapojení do bojů jednoplošníky se 4 a více kulomety, nebo spíše s kanony. Plus tedy ještě Asie - Čína a spol. Tam to pravda slavné nebylo. Strašná směska, nevím, čeho bylo hodně, ale myslím, že za nosný stíhací typ lze považovat I-16.

Ne Barone, nemáš pravdu. Konfigurace 2 kulomety a dvouplošník byla na počátku druhé světové prostě raritní.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

1stCL_Fucida
Rumcajsi, díky moc za tip, až budu na lítacím kompu, průbnu Úsměv

ZVP Zdenek napsal:

Jak se dá nastavit limit FPS na 59 ?

FPS limiterem, je jich myslím více. Třeba nVidia inspector.

ZVP Zdenek
Dík
Die Tschechen sind die lachende Bestien

ukulele
Ten FPS limiter je přímo i v nastavení hry. A podle toho co napsal Rum a Fuci. Tak pro BOS stačí taktovací dvoujádro Pentium G 3258, a vůbec na tuhle hru nepotřebuju i5. Hra nevyužije víc než dvě jádra a výkon toho Pentia je na jádro prakticky stejný jako u i5 Ivy Bridge. Tohle se mi dokonce doma válí v šuplíku i s deskou a 8gb RAM.

Fishbed64
Zifi napsal:

Ten FPS limiter je přímo i v nastavení hry. A podle toho co napsal Rum a Fuci. Tak pro BOS stačí taktovací dvoujádro Pentium G 3258, a vůbec na tuhle hru nepotřebuju i5. Hra nevyužije víc než dvě jádra a výkon toho Pentia je na jádro prakticky stejný jako u i5 Ivy Bridge. Tohle se mi dokonce doma válí v šuplíku i s deskou a 8gb RAM.
BOS vyuziva 4 jadra velice neefektivne pajc je to starej DX9 engine,kazdopadne i tady plati ze 4 jadra jsou lepsi nez 2,a hlavne i5 ma 6mb L3 cache oproti 3mb u Pentia coz muze znamenat dost rozdil hlavne v minimalnich fps.Pokud mas 3570K(a taktovaci Z chipset)tak urcite pretaktovat aspon na 4,2ghz,BOS oceni doslova kazdejch 100mhz navic.

ukulele
Díky za uvedení mé teorie na pravou míru

Baron
1stCL_Fucida napsal:

Baron napsal:

Omyl Fucido. Pri vypuknuti WW2 boli standartom 2 gulomety. Typickym prikladom su napriklad Taliani, ale tiez napr. aj Fury, I-15 a dalsie. Aj Avia B.534 bola povodne vyzbrojena 2 gulometmi, nie styrmi a uz vobec nie 20mm delom. Treba vziat do uvahy, ze vacsinu stihaciek v obdobi vypuknutia vojny tvorili dvojplosniky. Ze uz v prvom roku vojny sa situacia zmenila je ina vec a na inu debatu.

Píšeš nepravdy Úsměv.

Nosné stíhací typy v době vypuknutí WWII (1939/1940):

Německo: Bf 109: 4 kulomety, jednoplošník
Polsko: PZL P.11: 4 kulomety, jednoplošník
Benelux: Hurricane, D.XXI, 4 - 8 kulometů, jednoplošníky
Francie: MS.406: 2 kulomety, 1 kanon, jednoplošník
Velká Británie: Hurricane: 8 kulometů, jednoplošník; Gladiator: 4 kulomety, dvojplošník
Rusko: I-16: 4 kulomety, jednoplošník
Finsko: D.XXI: 4 kulomety, jednoplošník, Bulldog: 2 kulomety, dvojplošník (jediné letadlo odpovídající tvému tipu!)
Japonsko: Ki-27, A5M: 2 kulomety, jednoplošníky
Itálie: MC.200, G.50: 2 kulomety (těžké), jednoplošníky, CR.42: 2 kulomety (těžké), dvouplošník
USA: P36: 4 kulomety (dva těžké), jednoplošník; F3F: 4 kulomety (dvojplošník)

Jednoplošníky/dvojplošníky: 13/4
Těžší/lehčí výzbroj: 14/3

Rumunsko, Bulharsko, Maďarsko, Jugoslávie, Chorvatsko, Řecko...a další. V době zapojení do bojů jednoplošníky se 4 a více kulomety, nebo spíše s kanony. Plus tedy ještě Asie - Čína a spol. Tam to pravda slavné nebylo. Strašná směska, nevím, čeho bylo hodně, ale myslím, že za nosný stíhací typ lze považovat I-16.

Ne Barone, nemáš pravdu. Konfigurace 2 kulomety a dvouplošník byla na počátku druhé světové prostě raritní.

Ok, Fuci,. Nemci mali k 1. 9. 1939 vo vyzbroji aj typy ako Ar-68 (2 gulomety). Nemali iba Bf-109, navyse stale boli v prvej linii i verzie B s 2 gulometmi. Poliaci zase okrem P.11 mali aj P.7 (2 gulomety). Apropos P.11 - P.11a,b,c - 2 x 7.92 mm (0.312 in) KM Wz 33 or KM Wz 37 machine guns with 500rpg., P.11c - optionally an extra 2 × 7.92 mm (0.312 in) KM Wz 33 machine guns with 300rpg., P.11f - 4 x 7.92 mm (0.312 in) FN Browning machine guns, P.11g - 4 x 7.92 mm (0.312 in) KM Wz 36 machine guns (https://en.wikipe...i/PZL_P.11 a napr. aj http://www.fronta...-zari-1939). U Rusov boli dost velke pocty starych I-15, Japoncov a Talianov si napisal sam. Takze tie dva gulomety mi zase az tak raritne nepripadaju.
Upravil/a Baron dne 25-12-2015 02:44
Hals - und Beinbruch!

Baron
olda maly napsal:

Baron napsal:

Dakujem Oldo, o tom ze 1. seria mala 4 gulomety som nevedel. Mate niekto fotografiu na tu prvu seriu? Hlavne teda zaber na gulomety v kridle. (Pytam sa preto, ze mam v plane postavit vsetky serie 534. Pre uplnost v 1:48 od Eduardu)

Tak ono těch fotek mnoho nebude. Vím jen o téhle.

[img]http://i854.photobucket.com/albums/ab108/PBP_Olde/B-534%20I.%20seacuterie_zpsa6mlblbm.jpg[/img] is not a valid Image.

Dakujem. Pomoze Mrknutí
Hals - und Beinbruch!

Al CZ
Zifi: Já jaksi potřebuji Hotas (plynovku) k Warthogovi...

Fuči: F-19 jsem měl radši protože v ní existovaly naprosto boží průzkumné mise (režim Cold War) kdy jsem si nacpal do pumovnice přídavné nádrže a pak lítal na Čé es es er a fotil.

Co jsem zjistil tak asi jsem opravdu limitován CPU, protože to místy začne lagovat, no čemu se divím Q6600 je přece jen děduško a 3GB je mááálo. (Byť je to nad minimálním konfigem.)

Nicméně pokud mě vezmeš na cestu tak rád zkusím proniknout do tajů on line...

S kulomety mě to bavilo ve War Thunderu. Se stařičkým dvouplošníkem sem často byl schopný (díky tomu že to je stabilní střelecká platforma) dostat i letadlo o pár úrovní výš. Ruské Švaky a německé MG (kterým říkám pro jejich typický zvuk šicí stroj) nejsou špatné zbraně.... I když mám pocit že nakonec nějak předělali "damage" takže jsem měl pocit i když mám kanony, tak sundat letadlo byla dost těžká věc.... Ale je to jen a pouze arkáda Šklebící se takže podle toho asi nemá cenu nějak soudit realitu.
Upravil/a Al CZ dne 25-12-2015 02:20

ukulele
Mám dotaz a né úplně souvisí tématicky s tímto vláknem. Prosím tedy o přihmouření oka. Jsem čistý offline pilot. Koupil jsem si BOS a zaujalo mne to natolik, že si vyzkouším online létání. Ale chci se zeptat čistě offline pilotů. Co létáte offline? Jaké simy? Jaké moduly, módy, kampaně?

Rumcajs
Zifi, promiň za offtopic k tvému offtopicu. Jakmile zkusíš online a sundáš svojí první živou oběť, probudí se v tobě lovec. Taky jsem ještě před pár lety měl sám sebe za čistě offline hráče. Říkal jsem si, lidí mám plné zuby z reálného života, tak proč je ještě tahat do zábavy. Jenže ono je to vlastně fajn.
Non est specifica

magot
pud lovce v online je jedna věc, ale lovit věčně na 2 - 3 mapách časem omrzí
krom toho v online si každý den nezalétneš ve formaci sta bombardérů ..

CSW_Cassius Chaerea
magot napsal:
krom toho v online si každý den nezalétneš ve formaci sta bombardérů ..
To uměl jen snad starej BoB.

magot
taky si říkám ...

ukulele
Magote, tak teda doporuč nějaký offline. Od tebe jsem čekal reakci

310_cibule
Rumcajs napsal:
2) Od dneška už je to šuma fuk, páčto konečně nečtou ID zařízení, ale jejich GUID.

...

Z uvedeného musí být všem úplně jasné, že GUID toho umí mnohem mnohem víc. No nám v zásadě postačí, že si BOS konečně přestane plést zařízení a bude si je prostě pamatovat.

Je úžasné, že to předělali na GUID. Doteď se mi ID periférií měnily jen po instalaci každého nového patche. Po instalaci toho posledního mapuji už počtvrté (každý den jednou). Ještě pár takových vylepšení a přidám se k magotovi :-)

P.S. Jo, a FPS Limiter se mi na 59 taky nepodařilo nastavit.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

1stCL_Fucida
Al CZ napsal:
Nicméně pokud mě vezmeš na cestu tak rád zkusím proniknout do tajů on line...

S kulomety mě to bavilo ve War Thunderu. Se stařičkým dvouplošníkem sem často byl schopný (díky tomu že to je stabilní střelecká platforma) dostat i letadlo o pár úrovní výš. Ruské Švaky a německé MG (kterým říkám pro jejich typický zvuk šicí stroj) nejsou špatné zbraně.... I když mám pocit že nakonec nějak předělali "damage" takže jsem měl pocit i když mám kanony, tak sundat letadlo byla dost těžká věc.... Ale je to jen a pouze arkáda Šklebící se takže podle toho asi nemá cenu nějak soudit realitu.

WarThunder neumožňuje úplně to velké létání se vším všudy - s navigací, s blouděním, s lety na velkou vzdálenost, s výškovými boji...atd. Je to i v "expertní" podobě stále hlavně o intenzivním dlouhotrvajícím boji. Pocity v sérii IL-2 jsou zcela jiné. Létání navozuje spíše strach z toho, co nevidíš, než z toho, co vidíš. Můžeš strávit desítky minut marným hledáním cíle na mapě, která je nepřátelskou aktivitou přeplácána. Můžeš se hodinu trmácet vzduchem a pak být načapán v nedbalkách a při jediném průletu smazán osamělým vlkem. A můžeš svést 15 minutový intenzivní dogfight, v rámci kterého propotíš trenky. Ta atmosféra, kterou získáš tedy není ani tak o akci, jako spíše o napětí, kooperaci, očekávání a naprosté nejistotě Úsměv.

V IL-2 si užiješ průzkumu, eskortních misí, záchytů bombardérů, volného lovu...nebo naopak bombardovacích nebo bitevních útočných misí. Úplně jiný rozměr to získá ve chvíli, kdy přidáš sociální aspekt - létání v rámci letky. Je něco jiného, když letíš ve společnosti AI, nebo když o pomoc volají kámoši v bombardovacím svazu, se kterýma se čas od času vídáš v hospodě. Když víš, že ten vpravo, do kterého to právě sype Jak, je Kouty a ten vzadu si říká Jandis...a že všichni chtějí dosáhnout svého cíle stejně tak hodně, jako ty sám. Pocity z online boje jsou nějaké, pokud ale bojuješ online s partou kámošů, pak jsou ještě násobně silnější Úsměv. Tak mi jen napiš, kdy to budeš chtít průbnout ve skupině.

1stCL_Fucida
Zifi napsal:

Magote, tak teda doporuč nějaký offline. Od tebe jsem čekal reakci

Za mě byl offline opravdu zajímavý jen Falcon 4.0 a Red Baroni. Žádná kampaň třeba do původního IL-2 mě zase až tolik nezaujala, byť některé nebyly vůbec špatné. Pro tréning na online mi vyhovovaly spíše quick mise.

Až zažiješ první velkou (ideálně vícedenní) speciálku pro 100 a více lidí, tak na offline stejně zapomeneš Úsměv. Ale nejdřív se musí komunita nadechnout k nějaké té použitelnosti Úsměv.

Rumcajs
Cibule, jestli ti to blbne, dost možná je něco špatně s tvým počítačem.

Na druhou stranu jsem teď studoval, jak to maj teda s těma GUID udělaný a nenašel jsem to. V konfiguračních souborech stále používaj joy_0, joy_1 ... vypadá to na IDéčka. Leda by někde měli mapu mezi GUID a těma symbolama joy_{x}, jenže mapu jsem nenašel.

V každém případě, pokud se ti to neustále přehazuje, vypadá to na nějaké blbnoucí USB zařízení, který se neustále odinstalovává a nainstalovává. Nemáš nějakou takovou zahnívající věc doma pod stolem?
Non est specifica

1stCL_Fucida
310_cibule napsal:

Je úžasné, že to předělali na GUID. Doteď se mi ID periférií měnily jen po instalaci každého nového patche. Po instalaci toho posledního mapuji už počtvrté (každý den jednou). Ještě pár takových vylepšení a přidám se k magotovi :-)

P.S. Jo, a FPS Limiter se mi na 59 taky nepodařilo nastavit.

Musíš to mapovat celé, nebo jenom osy? Když vypneš BoS, nehodí Windows nějaký error? Mně to teď docela často při vypínání padá, ale ovládání se mi podařilo namapovat a teď už to drží jak slovo Boží.

Limiter myslíš ten interní v BoS? Ten 59 pokud vím vůbec neumí. Zkusil jsi nVidia inspector? Já to tedy budu zkoušet až zítra Úsměv.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,022,455 návštěv