Battle of Stalingrad - žvanírna 2015
|
Fishbed64 |
Přidané 24-12-2015 19:23
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 272
Založený: 17.04.12
|
magot napsal:
Fishbed64 napsal:
OMG...a to ti nevadi mizerny FPS na tomhle slabouckym Phenomu kterej dneska uz v podstate nerozjede poradne zadnou novou hru,natoz takovou drticku CPU jako je BOS,multak bude nehratelnej a nektery singl mise pojedou na 15fps,jakej z toho pak clovek muze mit pozitek
na to jak je starej tak má výkon docela solidní, na to co potřebuju. A nové hry si nepořizuju, nehraju,nemám na to čas ani chuť.
Je to můj milášek :-P (Do té doby než pořídím i7 v budoucnu)
Jediný co je na prd je slabší výkon v DCS. tam mám tak + - 40 FPS. V BOSu 60 FPS je imho dostačující. (alespoň co jsem měl zatím možnost zkusit) Při 15 FPS bych to jednoduše nelítal, no problem. Na solidnich 60fps se v BOSu nedostanu ani ja s core i5 4690k(+GTX960) OC 4,4ghz,a co sem tak zkousel a videl na FX8xxx na 4,5ghz (coz je porad o dost vykonejsi CPU nez starej phenom,a o dost slabsi nez haswell core i5 se BOS taky neda moc hrat)Zejmena v nekterejch single misich kde je hodne iA jednotek uvidis s Phenomem fps kolem 15...hratelny to proste nebude,na BOS opravdu aspon i5(idealne Haswell,Skylake)4ghz+ jako rozumnej zaklad. |
|
|
|
Ondrej1 |
Přidané 24-12-2015 19:54
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 498
Založený: 04.09.13
|
Tvl kluci dneska bez těch vtipů o procesorech, nebo mi zaskočí kost v krku.
P.S.: kapra nejim. |
|
|
|
ukulele |
Přidané 24-12-2015 19:57
|
Uživatel
Příspěvek: 1769
Založený: 21.03.15
|
Jak je to teda s vlivem CPU na výkon ve hře? |
|
|
|
magot |
Přidané 24-12-2015 20:13
|
Fusioner
Příspěvek: 17608
Založený: 19.06.08
|
Na solidnich 60fps se v BOSu nedostanu ani ja s core i5 4690k(+GTX960) OC 4,4ghz,a co sem tak zkousel a videl na FX8xxx na 4,5ghz (coz je porad o dost vykonejsi CPU nez starej phenom,a o dost slabsi nez haswell core i5 se BOS taky neda moc hrat)Zejmena v nekterejch single misich kde je hodne iA jednotek uvidis s Phenomem fps kolem 15...hratelny to proste nebude,na BOS opravdu aspon i5(idealne Haswell,Skylake)4ghz+ jako rozumnej zaklad.
hmmm tak to ti neporadím proč mě to chodí tak jak to chodí, ale já si nestěžuju.
Nicméně je možné že to v některých misích bude mizerný ale neplánuju hrát singleplayer, takže to možná ani nezjistím.
Pokud to bude stát za prd v online pak to bude problém, to jsem ještě nezkoušel.
Upravil/a magot dne 24-12-2015 20:20
|
|
|
|
Al CZ |
Přidané 24-12-2015 20:37
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 237
Založený: 29.10.14
|
Nemyslím. Vše to je jen a pouze o vůli a ochotě udělat buď velkou hru, nebo nějaký základ a pak vydělávat jen a pouze na DLC letadlech. Co jsem zjistil tak tohle je bohužel dneska typické pro všechny simulátory. Jedna - dvě tři mapy a pár (doslova) letadel, zbytek si dokup za cenu jedné plné hry.... Prostě jsem z toho jakožto celoživotní fanoušek do letadel a simulátorů dost smutný, zvláště co mám teď krásný joy a chci i HOTAS ale jak vidím nebudu to mít kde pořádně využít Nj, tak se asi budu muset pokorně vrátit k arkádovému War Thunderu a proniknout do tajemství Elite + zkusit ovládnout složitý svět DCS. Pro mne je nový IL v podstatě tímhle mrtvý.
Fokouš má nad vším ve hře palebnou převahu - 4x20mm a ještě 2x rychlopalný kulomet. Jenže se musí dokoupit za těžký prachy a tak moc ho zase mít nemusí, když mě hra absolutně ne a ne chytit... Starej Il byl aspoň taková živá encyklopedie letadel od začátku války do toho roku 1946 a dalo se tam vyblbnout v editoru...
Co dělat. Tým se změnil, zákazníci se změnili... Já určitě čtyřicet dolarů za BoM neutratím. Zkrátka doby skvělých, atmosférických a uživatelsky přívětivých simulátorů od Jane´s, Microsoftu a Microprose jsou definitivně pryč... Zbyly jen složité hry pro pár nadšenců. |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 24-12-2015 20:46
|
Stařešina
Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
AI, ti kluci od 777 chtěj na výplatě peníze, ne dobrý pocit. Respektive dobrý pocit pochází z těch peněz. Tak jako cokoli jiného, musí svoji snahu prodat. Na to musí myslet v první řadě. Na co myslíš ty? Myslíš na dobro spotřebitelů své práce? Nebo především myslíš na to, jak co nejefektivněji vydělat?
Jestli si odpovíš, že především myslíš na blaho těch ostatních, je tě pro tento svět škoda. Měl bys jít dělat zástupce pana boha nebo tak něco.
Non est specifica
|
|
|
|
ukulele |
Přidané 24-12-2015 20:48
|
Uživatel
|
Ty jsi rozdvojená osobnost. Chceš jednodušší ovládání, protože nejsi schopny odpálit Maverick. Ale chtěl bys HOTAS, který je určený pro hlubší, podrobnější ovládání letounu. Jinak v DCS jsou kampaně, které dokáží pohltit i atmosférou, jen to chce chuť se ponořit do hloubky, protože z toho plyne kvalitní zábava. |
|
|
|
olda Olde maly |
Přidané 24-12-2015 20:58
|
Diskutující
Příspěvek: 2022
Založený: 22.01.07
|
Rumcajs napsal:
AI, ti kluci od 777 chtěj na výplatě peníze, ne dobrý pocit. Respektive dobrý pocit pochází z těch peněz. Tak jako cokoli jiného, musí svoji snahu prodat. Na to musí myslet v první řadě.
Rume já si stále kladu otázku, zda-li je BoS a BoM ta správná cesta. Ne a ne přijít na odpověď. |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 24-12-2015 21:04
|
Stařešina
|
Oldo, na to není jiná odpověď než výsledek. Jestli je to uživí, mají pravdu. Jestli ne, možná pravdu nemají, nebo taky už éra leteckých simulátorů skončila. To je kouzlo skutečnosti, nikdy nemáš možnost to přehrát znovu s jinýma parametrama.
Non est specifica
|
|
|
|
olda Olde maly |
Přidané 24-12-2015 21:05
|
Diskutující
|
Baron napsal:
Omyl Fucido. Pri vypuknuti WW2 boli standartom 2 gulomety. Typickym prikladom su napriklad Taliani, ale tiez napr. aj Fury, I-15 a dalsie. Aj Avia B.534 bola povodne vyzbrojena 2 gulometmi, nie styrmi a uz vobec nie 20mm delom. Treba vziat do uvahy, ze vacsinu stihaciek v obdobi vypuknutia vojny tvorili dvojplosniky. Ze uz v prvom roku vojny sa situacia zmenila je ina vec a na inu debatu.
Barone, B-534 byla od prvopočátku vyzbrojena 4 kulomety. U 1. verze byly dva v trupu a dva v horním křídle. Ty se odmontovaly, protože to bylo řešení na pikaču. Od 2. série stardantně konfigurace 4 kuláků v trupu. Š-231 taktéž laborace s rozmístěním 4 kulometů. Taliáni jsou specifičtí svým chápáním a filozofií stíhacích letadel stejně jako Japonci. |
|
|
|
Baron |
Přidané 24-12-2015 21:18
|
Diskutující
Příspěvek: 4840
Založený: 18.02.10
|
Dakujem Oldo, o tom ze 1. seria mala 4 gulomety som nevedel. Mate niekto fotografiu na tu prvu seriu? Hlavne teda zaber na gulomety v kridle. (Pytam sa preto, ze mam v plane postavit vsetky serie 534. Pre uplnost v 1:48 od Eduardu)
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
Fishbed64 |
Přidané 24-12-2015 21:22
|
Rozkoukaný
|
Konkretne v BOSu je hrubej vykon CPU alfa a omega(je to jeste narocnejsi nez ARMA 3)pokud ma proste clovek grafickou kartu typu GTX760 ,GTX960 tak uz BOS skaluje jenom s CPU,vykonejsi graficka karta uz zadny FPS neprida(pokud tedy beru v potaz bezny rozliseni 1080p,ne silenost jako 4k)).BOS se proste da slusne hrat az na i5(i7) ktery jedou na frekvencich nad 4ghz pak se teprve dokazou FPS drzet i v tech hustejch situlacich(hodne iA jednotek na mape atd.) cca nad 35fps. |
|
|
|
Fishbed64 |
Přidané 24-12-2015 21:30
|
Rozkoukaný
|
magot napsal:
Na solidnich 60fps se v BOSu nedostanu ani ja s core i5 4690k(+GTX960) OC 4,4ghz,a co sem tak zkousel a videl na FX8xxx na 4,5ghz (coz je porad o dost vykonejsi CPU nez starej phenom,a o dost slabsi nez haswell core i5 se BOS taky neda moc hrat)Zejmena v nekterejch single misich kde je hodne iA jednotek uvidis s Phenomem fps kolem 15...hratelny to proste nebude,na BOS opravdu aspon i5(idealne Haswell,Skylake)4ghz+ jako rozumnej zaklad.
hmmm tak to ti neporadím proč mě to chodí tak jak to chodí, ale já si nestěžuju.
Nicméně je možné že to v některých misích bude mizerný ale neplánuju hrát singleplayer, takže to možná ani nezjistím.
Pokud to bude stát za prd v online pak to bude problém, to jsem ještě nezkoušel. Tak v multaku pokud bude kolem tebe dost letadel tak ocekavej taky naprosto trystni fps s dropama pod 30,hratelnost rozhodne nebude dobra.BOS je proste v tomhle ohledu naprosto nekompromisni. |
|
|
|
ukulele |
Přidané 24-12-2015 21:31
|
Uživatel
|
Rumcajsi díky za odpověď. Takže proto se moje grafika fláká. Tak teda taktnu CPU a uvidím. Potřeboval bych stabilních 60 FPS |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 24-12-2015 21:41
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10825
Založený: 26.01.13
|
Al CZ napsal:
Nemyslím. Vše to je jen a pouze o vůli a ochotě udělat buď velkou hru, nebo nějaký základ a pak vydělávat jen a pouze na DLC letadlech. Co jsem zjistil tak tohle je bohužel dneska typické pro všechny simulátory. Jedna - dvě tři mapy a pár (doslova) letadel, zbytek si dokup za cenu jedné plné hry.... Prostě jsem z toho jakožto celoživotní fanoušek do letadel a simulátorů dost smutný, zvláště co mám teď krásný joy a chci i HOTAS ale jak vidím nebudu to mít kde pořádně využít Nj, tak se asi budu muset pokorně vrátit k arkádovému War Thunderu a proniknout do tajemství Elite + zkusit ovládnout složitý svět DCS. Pro mne je nový IL v podstatě tímhle mrtvý.
Fokouš má nad vším ve hře palebnou převahu - 4x20mm a ještě 2x rychlopalný kulomet. Jenže se musí dokoupit za těžký prachy a tak moc ho zase mít nemusí, když mě hra absolutně ne a ne chytit... Starej Il byl aspoň taková živá encyklopedie letadel od začátku války do toho roku 1946 a dalo se tam vyblbnout v editoru...
Co dělat. Tým se změnil, zákazníci se změnili... Já určitě čtyřicet dolarů za BoM neutratím. Zkrátka doby skvělých, atmosférických a uživatelsky přívětivých simulátorů od Jane´s, Microsoftu a Microprose jsou definitivně pryč... Zbyly jen složité hry pro pár nadšenců.
Víceméně se shoduju se vším, co jsi napsal a to včetně nostalgického pohledu do minulosti. Snad jen s tím rozdílem, že mě z nějakého důvodu více zaujaly staré F15, než staré F19 .
Zkus tomu celému ale dát šanci. Mně se třeba líbí, že je ten simulátor celkově krásně vyvážený a hratelný. Pocit z letu je pro mě nejlepší, jaký jsem zatím poznal (a to se simům věnuju od dob osmibitů). Online je to vyloženě pěkné...ale offline de facto žádné. Mix letadel není vůbec špatný. Je sice pravda, že ho bylo dosaženo celkovým optimismem na ruské straně, ale občas účel světí prostředky. Zkus se proletět online s partou dalších kluků a troufám si skoro garantovat, že tě to bude bavit. I když můj pohled je ovlivněný tím, že je mi celkem jedno, jestli (jako čistokrevný LW) válčím na východě, nebo na západě. Jak už jsem tady někde nabízel: Rád komukoliv podám pomocnou ruku s prvními kroky online za Luftwaffe.
Ještě mám poznámku k těm "slabým zbraním". Tohle je relativní z pohledu starších simulátorů konče původním IL-2. BoS má simulovány v podstatě všechny interní systémy a tedy i lehkými kulomety není extra velký problém nepřátelskou stíhačku fatálně poškodit. Ty zbraně jsou minimálně 10x účinnější, než jsi mohl cítit právě v původním IL-2. A konečně dostávají smysl například Lipfertovy teze: "proč mi nefunguje aspoň jeden kulomet".
A k Heinkelu: He 111 rozhodně nebyl špatný bombardér. Jednalo se o tahouna Luftwaffe. V simu je neskutečně příjemný na pilotáž, bezpečně utáhne větší nálož, než Ju 88, navíc má díky své konstrukci poměrně obstojný vnitřní prostor a může sloužit i jako nouzové zásobovací letadlo. Sice je to složitější s Jumo 211 (stejně jako v Ju 87), ale naši bombardovací piloti tvrdí, že se s tím dá naučit. Já jsem samozřejmě rozmlsaný automatikou na všechno na Bf 109 a zvláště pak na milovaném Fw 190 .
Prostě celkově vzato to stojí za to . I když je pravda, že mám to štěstí, že příliš nemusím řešit finanční stránku věci. Tedy pominu-li filosofické hledisko věci.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 24-12-2015 21:43
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10825
Založený: 26.01.13
|
Zifi napsal:
Rumcajsi díky za odpověď. Takže proto se moje grafika fláká. Tak teda taktnu CPU a uvidím. Potřeboval bych stabilních 60 FPS
Jedu taky na 3570K, ale na 4,5 GHz - a jde mi to pěkně. Z logiky věci ale samozřejmě trpím na microstuttering při každém dropu na 59 FPS :-/. Ale až si pořídím G-sync, bude tohle pryč a basta.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
olda Olde maly |
Přidané 24-12-2015 21:46
|
Diskutující
|
Rumcajs napsal:
Oldo, na to není jiná odpověď než výsledek. Jestli je to uživí, mají pravdu. Jestli ne, možná pravdu nemají, nebo taky už éra leteckých simulátorů skončila. To je kouzlo skutečnosti, nikdy nemáš možnost to přehrát znovu s jinýma parametrama.
No já to myslel, že by mohli mít i víc. Třeba. Jinak kdyby skončili, tak by to byla škoda. |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 24-12-2015 21:56
|
Stařešina
|
1stCL_Fucida napsal:
Zifi napsal:
Rumcajsi díky za odpověď. Takže proto se moje grafika fláká. Tak teda taktnu CPU a uvidím. Potřeboval bych stabilních 60 FPS
Jedu taky na 3570K, ale na 4,5 GHz - a jde mi to pěkně. Z logiky věci ale samozřejmě trpím na microstuttering při každém dropu na 59 FPS :-/. Ale až si pořídím G-sync, bude tohle pryč a basta. Fuči, zkus trik. Zkus si nastavit limit fps na 59. Monitor měj na 60. Tohle je taková drobná záhada, ale dost možná ti to pomůže od microstutteringu a lagů a tak podobně. Nechtěj po mě vysvětlení, proč to tak je. Stačí, že to tak je.
Non est specifica
|
|
|
|
ZVP Zdenek |
Přidané 24-12-2015 22:08
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 369
Založený: 14.04.08
|
Jak se dá nastavit limit FPS na 59 ?
Die Tschechen sind die lachende Bestien
|
|
|
|
olda Olde maly |
Přidané 24-12-2015 22:19
|
Diskutující
|
Baron napsal:
Dakujem Oldo, o tom ze 1. seria mala 4 gulomety som nevedel. Mate niekto fotografiu na tu prvu seriu? Hlavne teda zaber na gulomety v kridle. (Pytam sa preto, ze mam v plane postavit vsetky serie 534. Pre uplnost v 1:48 od Eduardu)
Tak ono těch fotek mnoho nebude. Vím jen o téhle.
[img]http://i854.photobucket.com/albums/ab108/PBP_Olde/B-534%20I.%20seacuterie_zpsa6mlblbm.jpg[/img] is not a valid Image. |
|
|