November 23 2024 12:52:27
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 10

· Piloti on-line: 1
magot

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna 2015
magot
[img]http://s25.postimg.org/u11lje3in/IL2_Dmitrij.jpg[/img] is not a valid Image.

CSW_Cassius Chaerea
Rumcajs napsal:
Taktéž se o kus níž vyjadřoval k tomu, jak ta mapa okolí Moskvy vypadá a říkal celkem jasně, že to je vlastně jako mapa Velikie Luki.
No to je takové...mezi Kyjevem a Leningradem a mezi Vilnem a Kazaní, to vypadá jako u Velikých Luk. Tak proč se s tou mapou sr...dělali, nálet na Vjazmu si můžeme taky nasimulovat na Velikých Lukách. Úsměv

Deschain
Video z útoku mig 3 kdyby to někomu uteklo Úsměv
YouTube Video

CSW_3IAP_Wolf
Magot .....začínáš mě bavitCooljen tak dál...Cool

CSW_3IAP_Wolf
MAGOT..TATARUS CAST je tvuj kamos??Coolpodejte si ruce!!!

magot
já proti němu nic nemám, točí veselá videa k pobavení, to jen tak někdo neumí, a teď už dost offtopinek a tataráků
tady je solidní vlákno o solidnímu simulátoru
Upravil/a magot dne 16-12-2015 22:41

CSW_3IAP_Wolf
zatim nic solidnejsiho ale neni??DSC?CoD?IL-246??Coolvyzkousej a pak oponuj?
meles uplne kraviny,zamysli se nad sebou!Cool

magot
vyzkouším až to nebude nedodělek za 160 dolarů, když nic solidnější není to neznamená že budu ztrácet čas s tím posledním v řadě.
Taky je volba nelítat nic.
Upravil/a magot dne 17-12-2015 11:56

CSW_3IAP_Wolf
BoS urcite neni dokonaly SIM a dlouho nebude,ale tve postrehy jsou velice scestne!!!Nejsem zastance vsesnaleho odbornika Rumcajse..CoolVyskousej a pak mluv!!!Tvuj IL-2 1946 je uz davno mrtvy,tak se s tim uz laskave smirCool

olda Olde maly
Wolfe. Já mám BoS vyzkoušen a mé pocity jsou podobné páně Magotovic. Rum mi svým přístupem připomíná jednoho týpka z WT. Nic proti Tobě Rume. Je to jen o pocitech, protože v žádným tom éru jsem neletěl a tu krajinu tam taky neznám. A navíc nadšení je zde z těch německých ér. A ty já pravda moc nelítám. A jak jsem již kolikrát zmínil, ty Ruské plečky ze začátku války jsou hodně málo abych to bral nějak vážněji. CLoD je mi teda bližší.

Rumcajs
Oldo, že ti připomínám jednoho týpka z WT, to je výrok hodný vytesání do kamene. Především vůbec není jasné, co tím chceš říct. Třeba bys mohl napsat nějak přímočařeji, o co ti jde. Takhle se nedá dopátrat toho, zda jsi to myslel negativně, pozitivně, nebo je to snad pokus o cool nadhled.

Stran Ruských pleček s tebou nesouhlasím. Jak 1 je namodelován jako vážný konkurent stodevítek. IL2 je nejlepší bitevník, který je k dispozici. Peška je pro přesné ničení větších cílů taky solidní kus železa. Aktuální P40 je nízko u země velmi schopný protivník, pokud je lítána alespoň trochu skupinově. V zásadě se tomu nedá utéct.

Zda je člověkovi bližší CloD, BOS nebo DCS nebo starý IL2 či co, to je přeci věc osobních preferencí. Někdo má rád holky, jiný zase vdolky. Lítal jsem CloDa, DCS sem tam taky lítám, i IL2 jsem měl. Vše mi přináší či přínášelo zábavu. Přesto ale říkám, že pokud jde o WW2, tak BOS aktuálně nemá konkurenci. Starý IL2 má obsah, ale je technologicky daleko za zenitem. DCS nemá obsah, o kterém by se dalo mluvit. CloD má nějaký obsah, který je díky TF i použitelný, ale má víc než nejistou budoucnost a především je v mnohém špatně. TF dokázal věc uchodit jen za cenu zásadních kompromisů uvnitř toho simu a páčto do toho vidím, tak mě to ani nemůže těšit. CloD může bavit, proč ne, ale pokud člověk považuje za zábavu i kvalitu simulační technologie, pak je to nepřehlédnutelné. Nicméně že to je důležité pro mě, vůbec neznamená že to musí být důležité pro ostatní. Každému soudruhovi podle jeho představ.
Non est specifica

Art
Trošku k minulosti. Rumcajsi, jak jsi doháněl toho Fokáče, jednalo se o zimní mapu?
Protože byl (nevím zda stále je a nedivil bych se kdyby se to od nového patche přeneslo i na letní a podzimní mapy) problém ohl. 190 a jeho stoupavosti více zde http://forum.il2s...limb-rate/
Dalším problémem je, že pan mistr Han má o 190 zatvrdlou "pravdu", že jako stíhačka se na východě moc nepoužívala, že to byl bitevník a blablabla. Jestli stále platí, že F4je nejlepší ve hře pod 6k, tak je furt někde něco špatně (problém v manévrovatelném souboji, v dajvu atd.). Chce to západní frontu a snad už bude klid.
Už i pár soudruhům na východě ruply nervy a ohl. Yaku a jeho zázračného létání (hl. klapek) se rozjela diskuze. Do toho tématu se zapojili i programátoři (jestli jsem to pochopil dobře). Více zde: http://forum.il2s...ntry365839
Našel by se zdatný ruštinář, který by se v krátkosti vyjádřit k čemu došli?
A mohl by mi někdo vysvětlit proč se odvolávají na Yaka 52, který má jiný profil křídla, motor, hmotnost, tvar a jen a pouze stejné klapky?

1stCL_Fucida
Červenec 2015, od té doby se toho změnilo tolik... Úsměv

Drobné úpravy v letových modelech a výkonech vývojáři vůbec nezmiňují. Bude potřeba to přeměřit znovu. Možná se na to dneska u Fw 190 vrhnu.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Rumcajs
Arte, že Jak a jeho klapky jsou podezřelé, to se ví už dlouho. Že FW 190 má problém s výkonama v jistém rozmezí výšek, to se taky ví dlouho, není to žádné tajemství. F4 je nejlepší stihačka ve hře a zůstane to tak. Proč? No protože to je hra a ve hře platí jiné kvality než v realitě. Navíc mi není jasné, na co přesně si vůči F4 stěžuješ? F4 má známou chybu v příliš optimistické maximálce ve výšce. A aktuálně v posledním patchi jsou obecně nějak zvláštně namodelovány chladiče.

Co se týká dohnání FW 190, princip je celkem prostý a nejedná se o chybu. Pokud se Jak dostane k FW 190 na dostřel a FW nemá dostatek energie, aby hned odstoupal, nebo utekl, pak má FW 190 problém. Situaci vůči obratnému Jaku musí řešit strmým dajvem. Jo musí to být strmý dajv, aby se co nejrychleji získala rychlsot, kterou Jak nemůže následovat. Strmý dajv je ale velmi rychlé přetavení energie do rychlosti a je to tedy rychlá ztráta energie. Pokud Jak následuje mělkým dajvem, ve kterém je velmi efektivní, tu FW 190 časem dožene. To platí nejen pro FW 190 versus Jak. Platí to pro kdejakou jinou dvojici, kde rozdíl maximálek není až tak zásadní. Mělký dajv je z hlediska vzdálenosti za čas efektivnější než strmý dajv a pak vodorovný let.

Jo a letěl jsi FW 190 a Jaka v posledním patchi - tedy 1.105? Možná sis všiml, že ta FW 190 je nějaká rychlá a klapky Jaku nejsou vlastně nic moc přínosného. Že jak je vytáhneš, ztrácíš rychle energii, že i s klapkama je problém utáhnout zatáčku víc, než ji utáhne Befko. Že Jak s Befkem nemůže tak úplně bojovat ve vertikále. Ne že by to nešlo, ale musíš do toho dát víc než jen vytažené klapky. Nechci říct, že už je to srovnané. Nakonec nemám, jak bych to ověřil, chci jen říct, že změny v FM jsou součástí snad každého patche. 777 či 1C či co to je teď k tomu ale přistupuje s klasickou Ruskou otevřeností a cudně o tom pomlčí. Poslední patch ale posunul karty směrem k modré straně. Ne snad že by se dálo něco nekorektního, ale mě to stále víc pasuje do představy o roce 1942 na východní frontě. Doposud jsem žil v přesvědčení, že u Stalingradu byla čistě technická dominance německých strojů výrazná. Že se to srovnávalo až o půl roku později u Kurska. (To nic nemění na tom, že Jak 1 je pro Befko protivník a IL2 je nejlepší bitevník vůbec)
Non est specifica

CSW_Cassius Chaerea
Co se týká Fw190 vs Jak 1, tak rychlosti jsou vždy ve prospěch Fw 190, nejhorší je to kolem 4 km, kde ten rozdíl je cca jen 5 km/h.

Rumcajs nevím v čem by měl být ten poslední patch modrý? Nějakých změn v manévrování jsem si nevšiml. Co se týká rychlosti tak dolů šli Friedrich i Gustav ve všech výškách průměrně o 5-10 km/h, s tím že se jim ještě více zhoršilo chlazení, zatímco si P-40 polepšila.

Bf 109 G i F jsou furt takový mrzáci, vůči Emilovi. Při vzletech se chovají jako by měli na jednom konci křídla půltunovou bombu. V zatáčkách se houpou a furt tahají sloty. Nejhorší zůstává potlačování a výkluzy. U potlačení (nedej bože když si hraješ ještě s plynem) ti hrozí vrták a výkluz v malé výšce smrdí krchovem.
Upravil/a CSW_Cassius Chaerea dne 17-12-2015 11:21

olda Olde maly
Rumcajs napsal:

Oldo, že ti připomínám jednoho týpka z WT, to je výrok hodný vytesání do kamene. Především vůbec není jasné, co tím chceš říct. Třeba bys mohl napsat nějak přímočařeji, o co ti jde. Takhle se nedá dopátrat toho, zda jsi to myslel negativně, pozitivně, nebo je to snad pokus o cool nadhled.

Stran Ruských pleček s tebou nesouhlasím. Jak 1 je namodelován jako vážný konkurent stodevítek. IL2 je nejlepší bitevník, který je k dispozici. Peška je pro přesné ničení větších cílů taky solidní kus železa. Aktuální P40 je nízko u země velmi schopný protivník, pokud je lítána alespoň trochu skupinově. V zásadě se tomu nedá utéct.

No tak hlavně tou neskonalou energií, jak to tady nám škarohlídům presentuješ. Úsměv Říkám nic ve zlém. Jak 1 fajn. Ale to je potom breku jak je to možný. Jakýsi zažitý klišé o nesestřelitelných Německých letadlech. Vždyť přece byli nejlepší, ne? IL-2 bez diskuse. Dej ale na mapy dostatek cílů. Takhle to vypadá, že u Stalingradu a Moskvy byla jen jakási zbloudilá smečka Wermachtu a ne statisícový armády se spoustou techniky. Takhle je tam ten IL s Pe na dvě věci. P 40 není Ruské provinience. Dej tu skupinu dohromady. Přetlak je na modré straně a je jasné proč.

CSL1_Talbot
Veru to hupanie v zatackach mi vadi docela dost,pekna chobotina
[img]http://www.ulozisko.sk/obrazky/700632/sigpic3393_11.gif[/img] is not a valid Image.

1stCL_Fucida
olda maly napsal:
Přetlak je na modré straně a je jasné proč.

Ovšem mocný Fw 190 A-8 stále z nevysvětlitelných a neomluvitelných důvodů chybí Úsměv.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

olda Olde maly
Později Fuči, později. Nejdřív La-5FN či Jak-3. Úsměv Ale raději ne. Šklebící se

magot
3IAP_Wolf napsal:
BoS urcite neni dokonaly SIM a dlouho nebude,ale tve postrehy jsou velice scestne!!!Nejsem zastance vsesnaleho odbornika Rumcajse..CoolVyskousej a pak mluv!!!Tvuj IL-2 1946 je uz davno mrtvy,tak se s tim uz laskave smirCool

Ať jsou kohokoliv postřehy jakkoliv scestné toto je fórum tedy diskuze a vše do ní patří. Jistě mé kritiky nejsou zcela objektivní, ale ruku na srdce, všem je to stejně u prdele Úsměv
(Vyjma Apa Šklebící se)
Žádnej "Můj IL2 46" není, teď zase plácáš ty nesmysly ..
S ničím se smiřovat nemusím, tvoje argumentace na úrovni nácti-letého dítěte ..
160 USD není zrovna zadarmo, abych si to "jen" vyzkoušel, ale prachy vyhozený do kanálu není to co by mi nejvíce vadilo, to co nechci, je ztrácet čas s nějakým polotovarem simu.
Naštěstí se BOS po roce a půl dostal do mnohem lepší fáze.

To že se člověk může rád vracet k staré věci ať je to Falcon BMS, starej šturm nebo 20 let staré wings of fury na C64 případně mlýnek na kafe starej 100 let i když je dostupný elektrický asi nepochopíš.
Upravil/a magot dne 17-12-2015 12:26

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,025,813 návštěv