Hezké, že si toho napsal tolik, ale otřepy mě ani tak nezajímají (něco to ale dokladuje), když porovnám 0:10 vteřinu s 24:19.
Právě se na to dívám z jiného úhlu pohledu, protože já bych si zrovna nejlíp poradil, ale fakt by se mi to nechtělo ... v mým věku, 21 století a za ty prachy ... pořád rozbírat. Objektivně joy v 0:10 naprosto nepoužitelný (hodnota max. do 500,-Kč) na míření palubníma zbraněma, ale možná pro to nebyl určen, třena A10 už palubní zbraně nepotřebuje.
Tak s tím naprosto souhlasím. Objektivně (byť nemáš sebemenší šanci ani chuť cokoli objektivně posuzovat) je joy v nula případech z deseti naprosto nepoužitelný, přesně jak říkáš
Též zcela souhlasím že ony otřepy něco dokladují - tedy technologii výroby vstřikováním do formy. Nic víc a nic méně. Předpokládám že je to přesně to něco (nebo spíše nic ?) co jsi chtěl zdůraznit, viď....
Mimochodem, objektivní znamená týkající se objektu, věcný, předmětný, shodující se se skutečností. Nikoli "posuzovaný skrz objektiv kamery"
Ale pobavils, hned dvakrát
Upravil/a ZVP Zdenek dne 16-12-2015 02:03
Hele Zdeňku nemachruj. Ohledně těch otřepů. Samozřejmě, že otřepy vznikají při výrobě a jedno jakou technologií. Jestliže však výrobce pustí mezi zákazníky výrobek s otřepy, i když na funkci nemají vliv, tak to košer není. Může to i někoho zmást při posuzování kvality. Běž někam do výroby a pošli dál Tebou udělaný výrobek s otřepy. Pochybuji, že za to sklidíš pochvalu a odměnu za dobře vykonanou práci. Pokud je mi dobře známo a to tedy je, tak se otřepy odstraňují a to z několika důvodů. To už je ale mimo tuto diskusi.
Otřepy ano, stopa po dělící rovině formy, navíc v řádu desetin milimetru, nikoli. Totéž platí o ostrých hranách na nefuknční a nepohledové ploše (bok kloubu).... můžeš dát nějaký příklad kdy se tyto věci na plastových výliscích odstraňují ? nebo příklad nějakého rotačního tělesa vstříknutého do dvoudílné formy bez stop po dělící rovině - tedy aby nebylo co odstraňovat ? když je to běžné, určitě nějaké najdeš.... a skus třeba "osahat" monitor - na mém ne zrovna levném Philips 230C jsou hrany mnohem ostřejší a otřepy větší. Je to tedy šmejd ? odpovím si sám - není, je to jen bublina kterou jste si sami stvořili. a takových příkladů má každý kolem sebe desítky - najednou je to známka nízké kvality ??
Upravil/a ZVP Zdenek dne 16-12-2015 08:51
akorát jsem nepochopil to video, co si tam dokazuje že při jemném pohybu se "zasekává" nebo jde těžce?
Srovnává to s nějakým papírovou šunkou která má tři gramy. Konečnej důsledek je jestli s uživatelů hogu má někdo problém s jemným a plynulím pohybem. Já teda ne. I když to už pár let nemažu.
Rozdíl v používání hogu a plastovejch 3-gramovejh joyů je taky že člověk použivá i u hoga více svaly páč je to těžká kráva. Naopak se mi daří docílit mnohem větší citlivosti při letu než např. u T16000 kterej jsem měl v oblibě.
Celkově je s tím lepší pocit z letu.
Snad by se to dalo porovnávat kdyby vyšel Hornet, nebo nějakej podobnej "těžkej" joy ale s těmahle papírkama to je nesrovnatelný. Je to jiná třída. Pokud jsou uvnitř otřepy mě osobně je úplně ukradený pokud joy šlape tak jak má. Ale jistě výrobek s otřepy není košér. Otázka je jak jsou velký, jestli to nebyl technologický záměr tam třeba 0,1mm nechat.
akorát jsem nepochopil to video, co si tam dokazuje že při jemném pohybu se "zasekává" nebo jde těžce?
Sleduje tím volnost chodu (tedy přesně to, co ty kontroluješ - nebo bys alespoň měl - před každým svým nevirtuálním vzletem v L13 ). Pro některé lidi je to pocitově důležité i na virtuálu, pro jiné méně. Já třeba nesnesu micro suttering, ale zase mi nevadí, že mám určitou volnost a "nepřesnost" v řízení. Pro mě osobně je tedy tento problém spíše malicherný, ale dokážu pochopit, že pro druhého ne.
... na mém ne zrovna levném Philips 230C jsou hrany mnohem ostřejší a otřepy větší. Je to tedy šmejd ? odpovím si sám - není, je to jen bublina kterou jste si sami stvořili. a takových příkladů má každý kolem sebe desítky - najednou je to známka nízké kvality ??
Tady nikdo nic nestvořil, také nikdo netvrdí, že je WH šmejd. Na videu je zobrazen kulový kloub s otřepy (kritické místo mechanického systému), které nikdo neodstranil. Nejde o nějakou esteťárnu jako na monitoru, ale neúměrné zvýšení tření v kritickém místě, které bude mít vyšší potřebu mazání. Těžko už soudit, zdali více z důvodu vyššího tření nebo vytlačování maziva otřepy nebo špunty v kulovym kloubu.
To zadrhávání, "stiction", prostě nevzniká samo od sebe, pokud je zvolený vhodný mazivo s adekvátním množstvím. Nebavíme se tedy o WH, ale o negativní vlastnosti, se kterou již zkušenost mám a dovedu objektivně posoudit, jak je negativní. K WH se to vztahuje spíše konstrukčně, nejde promazat bez kompletního rozebrání. Četnost rozebrání pak bude přímo úměrná .... čemu ?
Fuči, z malichernosti se stane problém, až když budeš střílet na cíl ve větší vzdálenosti. Otázka zle zní, jak moc budeš v pohodě. Jestli budeš páku vymačkávat jak citron, tak to možná vadit nebude.
1stCL_Fucida napsal:Sleduje tím volnost chodu (tedy přesně to, co ty kontroluješ - nebo bys alespoň měl - před každým svým nevirtuálním vzletem v L13 ). Pro některé lidi je to pocitově důležité i na virtuálu, pro jiné méně. Já třeba nesnesu micro suttering, ale zase mi nevadí, že mám určitou volnost a "nepřesnost" v řízení. Pro mě osobně je tedy tento problém spíše malicherný, ale dokážu pochopit, že pro druhého ne.
No abych pravdu řekl přechod z T16000 na hoga byl právě přesně tímto. Nejdříve rozčarování na tím že jsem byl zvyklý pákou pohybovat lehce a plynule s využitím takřka nulové síly v rukách. Pak jsem přišel že to celé to kouzlo hogu, je ten pocit těžké páky. Naopak při zapojení svalů je tam trochu jiná dimenze v té citlivosti. A ten pohyb v konečném důsledku je zcela plynulý.
Myslím že zakopaný pes je ve zvyku používání síly.
Btw v L13 taky není absolutní plynulost (na zemi v bezvětří) i tak je cítit odpor mechaniky s určitým přechody ..
Upravil/a magot dne 16-12-2015 11:14
Kouzlo "těžké" páky je v tom, že člověk si relativně snadno v ruce vybuduje silovou paměť, ale poziční už hůř. Tedy ovládání letadla pomocí síly na páce, která jde ztuha je snáze zafixovatelné naž pomocí malých sil a spíš polohy.
Plynulost či spíše linearitu sil v pákovém mechanismu lze smysluplně zajistit jen pokud jsou změny úhlů malé. Jakmile někde nějaká tyč tahá za něco, co opisuje větší úhel po nějaké kružnici, zákonitě do toho vstupují významné nelinearity. Neznám sice L13, ale ten princip je obecný.
clone9cz napsal:
Objektivně joy v 0:10 naprosto nepoužitelný (hodnota max. do 500,-Kč) na míření palubníma zbraněma, ale možná pro to nebyl určen, třena A10 už palubní zbraně nepotřebuje.
Tady nikdo nic nestvořil, také nikdo netvrdí, že je WH šmejd.
Prostě nechápu. Snad leda že jde o velmi flexibilní postoj a pružné přizpůsobení se vývoji situace ?
clone9cz napsal:
Na videu je zobrazen kulový kloub s otřepy (kritické místo mechanického systému), které nikdo neodstranil.
Není. Na videu je zobrazen kulový kloub se stopami po dělící rovině formy a otřepem v otvorech mimo funkční plochy, které autor videa odstranil.
clone9cz napsal:
Nejde o nějakou esteťárnu jako na monitoru, ale neúměrné zvýšení tření v kritickém místě, které bude mít vyšší potřebu mazání.
Jde pouze o esteťárnu bez pozorovatelného vlivu na tření mezi funkčními plochami, která nemá vliv na potřebu mazání, spotřebu maziva, typ maziva atp.
clone9cz napsal:
Těžko už soudit, zdali více z důvodu vyššího tření nebo vytlačování maziva otřepy nebo špunty v kulovym kloubu.
Ani jedno, ani druhé. Jsou to vše problémy vykoukané z trubky, jejich objektivní vliv leží mimo možnosti lidských smyslů. Joy ať už s ohlazenou nebo původní koulí se chová naprosto identicky ...
clone9cz napsal:
To zadrhávání, "stiction", prostě nevzniká samo od sebe, pokud je zvolený vhodný mazivo s adekvátním množstvím.
Souhlas, jen a pouze změnou typu maziva lze změnit chování joysticku (tedy krom zásadních modifikací jako jsou modifikace pružiny atp.). Ohlazení koule je jen pro "dobrý pocit".
To jo, takovejch peněz a ještě se s tím rozebírat ... krám jeden
Tenhle model se rozebírat ani mazat nemusí, v podstatě nikdy nebyl překonán (dal se použít i jako erotická pomůcka)
[img]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/73/Joystick_Competition_PRO.JPG[/img] is not a valid Image.
clone9cz napsal:
Objektivně joy v 0:10 naprosto nepoužitelný (hodnota max. do 500,-Kč) na míření palubníma zbraněma, ale možná pro to nebyl určen, třena A10 už palubní zbraně nepotřebuje.
Tady nikdo nic nestvořil, také nikdo netvrdí, že je WH šmejd.
Prostě nechápu. Snad leda že jde o velmi flexibilní postoj a pružné přizpůsobení se vývoji situace ?
...
No to nechápeš. V mým modovym COUGARu mi praskne pružina jednou za rok (životnost jedné zhruba 3 roky), takže to rozbírám a při té příležitosti i mažu třecí plochy, stačí mi na to ale povolit 4 šrouby.
Nejde tedy o flexibilní postoj, ale upřesnění tvého nepochopení. Prostě, kompletním rozebráním a promazáním WH se zhodnotí mnohem víc, než ostatní joysticky. To nemění nic na pravdivosti obojího vyjádření, prostě 2 hodinová údržba za 2500,-. Ano, vyplatí se to než koupě jiného joye.
Já zase nepochopil, proč se ten WH vůbec maže. Z rozborky je totiž patrné, že byl kulovej kloub promazávanej i v místech, kde byly obrušovány otřepy. A borec to namazal jak Tatru, ne jako joy. Čímž netvrdím, že udělal dobře, i když byl výsledek na konci videa patrný.
No nevím nevím, jako pomůcka ? S tím otřepem na kouli ? Jaký to asi bude mít vliv na tření a spotřebu lubrikantu ?
Ten otřep to je právě cílový efekt na spotřebitelku (eventuelně na spotřebitele ..) Ovšem mazat se to musí, to je vlastně pravda ... ale bez rozebírání
Už jsem to tady jednou psal - úpravy ve videu popsané nejsou nutné, jen upraví pocit z ovládáním tímto joystickem dle vkusu příslušného soudruha. Joystick se tím především "uvolní" a není zapotřebí tolik síly k ovládání. Nicméně rozdíl stejně pozná jen ten kdo má WH "naučeného" a "v ruce". Navíc ono broušení otřepů které je na videu přesně popsané je přesně k ničemu. Nevadí ale není zapotřebí. Tyto závěry si lze udělat jedině zkušenostmi s reálným kusem. Zkušenosti které nemáte, ale za to o to víc kecáte a ty tomu ještě říkáš "kvalitní základ"...Posuzovat kvalitu jen podle toho že do si někdo joy upravil dle svého osobního vkusu (který např. tobě nebo clonovi vůbec nemusí sednout) a natočil o tom video je zcela mimo mísu. Je to detailní a kvalitní popis modifikace, nic víc. Asi se budeš divit ale existují tací kteří se diví tomu proč proboha do WH vůbec někdo leze... Co se týče "lepivosti" joysticku kterým postované video začíná - video které má "dokazovat" že joy "lepí" nebo chceš li "zadrhává" ti natočím kdykoli s jakýmkoli joyem, bez ohledu na to jestli se tak skutečně chová. Jediné co k tomu potřebuji je PC, kamera, čas, internet.... k větě nakonci "jsou na tom ostatní a spousta dalších aspektů dané věci Tě naprosto nezajímá" lze říct jen to že (asi) podle sebe soudíš druhé.... právě proto že mne to zajímá vyjadřuji své lehké opovržení nad těmi kteří znají věc jen z netu, nebo třeba i osobně ale jen povrchně ale rozumů mají na rozdávání... WH je věc která musí sednout. Když nesedne nepomůže sebelepší mazivo či šmirgl. Kdo ho nemá, nemůže posoudit, nemá jak, není s čím srovnat...
Máš naprostou pravdu. Jen nevíš. . . . . mám ho dva a půl roku domama, vole!
Přesně tohle jsem čekal!!!!!!!
Skvěle, připiš si tedy bodík, vole.
Nic není tak hloupé jako hloupý smích vole
Ale třeba se pletu a vypadne z tebe něco smysluplného, něco ze života, když už ho dva a půl roku máš, vole ...
Upravil/a ZVP Zdenek dne 16-12-2015 23:12
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.