November 22 2024 09:56:16
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Warthog za 3200 !!!!
313_Nevo
to je fajn pocut ze vam to slape tak jak ma Mrknutí

Al este mas na vyber CH throttle
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

Al CZ
On je Warthog nějaký nespolehlivý či co ? Slíbil jsem že udělám recenzi pro jeden velký web (aspoň se mi snad část pořizovacích nákladů vrátí...)

Jen by to chtělo tu plynovku, Verdammt. (Stačí ten gametrix-kvůli ceně.) Tu druhou ani nevím kdo prodává, kdysi byl obchod s joysticky a jinými věcmi k simům na smíchově, ale ten už tam dávno není. Smutný

313_Nevo
Warthog nie je nespolahlivy, skor ide o vkus kazdeho sudruha, niekomu to sadne ako komplet, niekto pouziva WH paku a plynovku z niecoho ineho. Je jednoducho mnoho sudruhov a nie kazdemu to sadne ako rit na serbel (viz Saburo Úsměv ), takze treba zvazit pred investiciou (alebo sa rozhodnut po odskusani).

Gametrix ECS si myslim ze plne postacuje.
Tu CH PRO THROTTLE bude asi treba dovliect zo zahranicia (ebay?)!?

Potom je este moznost kupit jazdeny hotas a pouzit z toho len plynovku. Na bazos.sk je momentalne na predaj X52pro.

Tiez zaujimavou volbou konkretne pre WH stick moze byt aj TM HOTAS X.
Plynovka neoplyva mnozstvom tlacitok, je to kus obycajneho plastu, ale ma tzv 'kolisku' ktora sluzi ako nahrada pedalov / twistu pre ovladanie smerovky. To sa k WH stick hodi v pripade ze nemas pedale ani ich neplanujes v kratkej dobe kupit.
Btw ta plynovka X sa da od sicku X oddelit a je samostatna, zial ale ku kompu je pripojena cez spolocny USB kabel so stickom X.

[img]http://freemarket.kiev.ua/images_goods/ThrustMaster/ThrustMaster-T-Flight-Hotas-X-4.jpg[/img] is not a valid Image.

PS: pedale sa daju este kupit od Alana tu na foru Mrknutí

clone9cz
Nevo, dost to banalizuješ. Z videa první stránky je patrné špatné zpracování nebo finishing a to brání tomu aby joy precizně fungoval s prostou údržbou mazáním. Pokud se ti zdá, že je normální strávit čtvrtinu času videa se šmirglem v ruce, tak prosim. Pokud by tohle měl být etalon, tak je to jen PR.

Otázka tedy zní: "jde o originál nebo nezdařilou čínskou kopii ?"

http://www.wwii-illusion.net
ZVP Zdenek
Kdybys ten joystick měl, věděl bys že ono "špatné zpracování" nemá na funkci vůbec žádný vliv a na videu prezentované šmirglování je jen ztráta času. Jediné co lze warthogu vytknout je gumový o-kroužek. Ale jinak - není nad internetově virtuální "vlastní zkušenost" jak vidím...
Die Tschechen sind die lachende Bestien

kvitek
Al CZ napsal:
On je Warthog nějaký nespolehlivý či co ? Slíbil jsem že udělám recenzi pro jeden velký web

Největším problém vidím v tom, že i když je Warthog na povrchu kovový, tak uvnitř je na kritickém místě plastová kulička, která má občas tendenci praskat.
Dál - jak se ta kulička válí po kloboučku, tak se časem objeví onen známý problém se zadrháváním na místě a je třeba promazat. Při mazání je třeba být extrémně opatrný na vlasově tenké drátky, které kulličkou procházejí.

Podobně s plynovkou - jak jezdí sem a tam (hlavně pokud si nastavíš silnější odpor), vyhobluje si v plastu drážky (fakt odpadávají piliny) a pak drží tak jako volněji. Taky občas bývá problém s chvěním jedné osy napravo od pák - dá se vyřešit snížením podsvícení.

ukulele
Já k Warthogu právě používám tu plynovku z Hotasu X, právě proto že se s ní dá ovládat směrovka. Jinak jsem zkoušel i plynovku z Rhina a parádní pocit se stickem Warthoga. Ale nemám zatím pedály a Rhino prodávám.

313_Nevo
ako pise kvitek, WH nie je dokonaly, je tam kopa plastu (stick vnutri, plynovka je komplet plast), treba hodne mazat.
zrovna teraz pondelok som mazal svojho Sidewindera, uz vrzgal trochu Úsměv

ale na druhu stranu, za dokonalejsie mechanizacie joyov sa platia omnoho vacsie prachy, viz VKB King Cobra MkIV za 277eciek. proste vzdy je to o tom, co si clovek moze dovolit.

Kto by mal zaujem o nieco lacnejsie (co pripomina tiez skutocny stick) vzdy je tu Cobra M5 Úsměv

Al CZ
Já tu žádné video se špatným zpracováním Warthoga nevidím. Je tu video s Cougarem, ale to je předchozí typ, narazil jsem někde na porovnání Cougaru a Hoga a Hog je udělaný lépe.

Přiznám že nechápu jaká kulička (-ta velká koule - kloub - skrz ní je joy připevněn k základně ?)

O Cobře M5 mi prosím vás nemluvte. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit že ta páka se liší kus od kusu.

Měl jsem dvě - první se mi nepovedlo na první pokus rozchodit ve War Thunderu ani pořádně namapovat v DCS.... Tak jsem ji vrátil - ale zpracováním byla OK.

Druhou už jsem rozchodil ale ty pazvuky co z páky jdou jsou naprosto šílené (vrzání a skřípání)-nevím jestli to dělá ta gumová kulisa připomínající to co bývalo ve starých aut u šaltpáky, chod druhé spouště (šedé) je divný (mám pocit že u prvního kusu krásně klikala) a samotný joy má vůli v uchycení (jako by nebyla pořádně přišroubovaná.... Kdyby mi nebylo blbé jít ji reklamovat znova tak jsem ji zreklamoval, ale bylo mi blbé využívat ochoty Alzy.... (Byť ten kluk na reklamacích byl v poho.)

Jo vypadá to jako páka z MiGu/Flankeru ale to je tak všechno... Na zahraničních fórech jsem narazil na zmínku že sice se chlubí tím že to je navržené ve spolupráci s ruskými bojovými letci, ale v samotném Rusku páka dostala od tamních virtuálních flígrů pěkné kapky. Ergonomie není na jedničku, samotné tělo je moc štíhlé (navržené prý pro dlaň teenagera než dospělého muže). Já osobně mám tzv. ženskou ruku tak mi to nevadí... Co jsem se díval tak VKB chystá vlastní levný joy Gladiator/Gunfighter.

Jinak jestli se nepletu tak jejich joysticky jsou neustále vyprodané a hlavně - mají rukojeť právě z M5 Cobra, což je u tak drahého HW docela na pováženou. Prý chystají vlastní novou verzi, snad repliku kniplu z Pak-Fa, už kovovou jako je právě Warthog... potažmo jde na jejich bázi namontovat právě Warthog.

Včera jsem neodolal a koupil si k Warthogovi DCS A-10C. Zatímco u Hoga máte pocit že opravdu pilotujete letadlo u M-5 to prostě není ono...

Musím sehnat plynovku a Cobra půjde z domu. Pokud byste ji někdo chtěl, rád ji prodám. Nejlépe pražákovi Úsměv....

Ale je fakt že mezi všemi těmi futuristickými podsvícenými plasťáky je M-5 opravdový knipl... (Má velkou základnu s kovovým plátem (ne plechem), možnost přišroubovat k podložce a hall senzory... Takže ano, je to nejlevnější dostupný knipl,nicméně Hog mi po dosavadních zkušenostech a testování obou pák příjde jako jiná liga. Je to knipl z A-10. Cobra je furt hračka...

Al CZ
Sakva, tohle by bývalo bylo také zajímavé, ale bohužel - vedeno jako nedostupné.... https://www.alza.cz/gaming/letecky-ovladac-saitek-pro-flight-throttle-quadrant-pz45-d84006.htm?o=19

313_Nevo
[VKB] mají rukojeť právě z M5 Cobra, což je u tak drahého HW docela na pováženou

pokial sa nemylim, tak M5 ma rukovat z VKB a nie naopak Mrknutí

Fiks
Al CZ
Sakva, tohle by bývalo bylo také zajímavé, ale bohužel - vedeno jako nedostupné.... https://www.alza.cz/gaming/letecky-ovladac-saitek-pro-flight-throttle-quadrant-pz45-d84006.htm?o=19

Tak tohle prodával Alan.Tady na SVK

Mrkni na tohle,za tu cenu Úsměv http://aukro.cz/h...56402.html

Al CZ
Už jsem objevil kde to mají nové.

Vidím. Dost stará věc... HW ze second handu jen pokud je ještě v záruce.

clone9cz
Já se ptám. Které boží hovado to vymyslelo? Vždyť se to kvůli promazání musí celé rozebrat.
Jak často se zhoršuje jemný chod (video), tak často se to asi musí rozbírat.
YouTube Video

ZVP Zdenek
JJ, přesně - kdo to kdy viděl aby se mechanismus před promazáním musel rozebírat Cool........ inferno ...........Úsměv

clone9cz
To přesně reprezentuje moji virtuální zkušenost a jsem za to rád.

ZVP Zdenek
To přesně reprezentuje tvoji úroveň, jak jsi jistě pochopil....

magot
to rozebírání je evidentně no-user friendly, ale výrobce tím chtěl jistě naznačit aby si každý doma zahrál na leteckého mechanika Šklebící se

1stCL_Novotny
ZVP Zdenek napsal:

To přesně reprezentuje tvoji úroveň, jak jsi jistě pochopil....

Jenže on to má opravdu Cloňák postavené na dobrém základu. Pro normálního uživatele je to na ho***!!! A za tu sumu kór. Mrknutí
Takže podle tvého mi vychází . . . jsi zručný a nadaný po tech.stránce. Ale to jak jsou na tom ostatní a spousta dalších aspektů dané věci Tě naprosto nezajímá. No nevím . . . . Úsměv

ZVP Zdenek
Už jsem to tady jednou psal - úpravy ve videu popsané nejsou nutné, jen upraví pocit z ovládáním tímto joystickem dle vkusu příslušného soudruha. Joystick se tím především "uvolní" a není zapotřebí tolik síly k ovládání. Nicméně rozdíl stejně pozná jen ten kdo má WH "naučeného" a "v ruce". Navíc ono broušení otřepů které je na videu přesně popsané je přesně k ničemu. Nevadí ale není zapotřebí. Tyto závěry si lze udělat jedině zkušenostmi s reálným kusem. Zkušenosti které nemáte, ale za to o to víc kecáte a ty tomu ještě říkáš "kvalitní základ"...Posuzovat kvalitu jen podle toho že do si někdo joy upravil dle svého osobního vkusu (který např. tobě nebo clonovi vůbec nemusí sednout) a natočil o tom video je zcela mimo mísu. Je to detailní a kvalitní popis modifikace, nic víc. Asi se budeš divit ale existují tací kteří se diví tomu proč proboha do WH vůbec někdo leze... Co se týče "lepivosti" joysticku kterým postované video začíná - video které má "dokazovat" že joy "lepí" nebo chceš li "zadrhává" ti natočím kdykoli s jakýmkoli joyem, bez ohledu na to jestli se tak skutečně chová. Jediné co k tomu potřebuji je PC, kamera, čas, internet.... k větě nakonci "jsou na tom ostatní a spousta dalších aspektů dané věci Tě naprosto nezajímá" lze říct jen to že (asi) podle sebe soudíš druhé....Zamračený právě proto že mne to zajímá vyjadřuji své lehké opovržení nad těmi kteří znají věc jen z netu, nebo třeba i osobně ale jen povrchně ale rozumů mají na rozdávání... WH je věc která musí sednout. Když nesedne nepomůže sebelepší mazivo či šmirgl. Kdo ho nemá, nemůže posoudit, nemá jak, není s čím srovnat...
Upravil/a ZVP Zdenek dne 15-12-2015 21:14

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,014,802 návštěv