Warthog za 3200 !!!!
|
313_Nevo |
Přidané 03-12-2015 23:20
|
Uživatel
Příspěvek: 1888
Založený: 13.08.06
|
cenovka to bola kazdopadne zaujimava, tak ako aj tento nasledujuci nazor. to len aby sa nepovedalo, ze je to uplne najviac nalepsi joy na svete, vzdy zalezi aj dost od gusta kazdeho sudruha
My hog has way more quality issues than my x55 and the T.16000. And those are not even rare ones. Like center gimbal play with the stick, play and wobble in the throttle and that "stickyness" until you move it even on lowest friction settings. Not to mention the switches and the thumb hat - hat feels like pudding and many switches are worn out (most people don't even use them). Mine's a #11136 by the way, so not even a super early batch.
Aside from quality issues there's the reduced overall usability. Not enough rotaries and buttons especially. The force required to move that thing or press buttons (also affecting accuracy).
It's a replica but that doesn't mean it's superior. On the contrary I usually use the T.16000 or x55 set. Didn't touch the hog stick since a year.
Yeah modding helps but in terms of overall value / price I wouldn't call the hog a winner unless you want to build a replica pit.
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7
|
|
|
|
Al CZ |
Přidané 04-12-2015 21:24
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 237
Založený: 29.10.14
|
Wau, wau, wau, tak to je fakt HUSTEJ kus HW. Čekal jsem že to bude velké jako Cobra M5, ale tohle je mnohem větší, základna je ještě těžší, páka je kovová.... Chod je oproti cobře úplně jinde , tady už musíte dát do toho pořádnou sílu, cobra se dá ovládat malíčkem. Ale asi to tak marný není, hned jsem sundal dvě éra |
|
|
|
ZVP Zdenek |
Přidané 05-12-2015 00:14
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 369
Založený: 14.04.08
|
JJ, je to posilovací stroj, ale požitek z letu + přesnost míření zcela jinde (taky jsem měl kobru i T16000)
Die Tschechen sind die lachende Bestien
|
|
|
|
Al CZ |
Přidané 05-12-2015 11:03
|
Rozkoukaný
|
Problém je že nemá emulaci směrovky - a taky tam není plyn. To je asi logické, díky tomu že se prodává HOTAS, ale ten ve slevě nebyl... Originální set vypadá hustě, ovšem cena taky. pro začátek asi něco levnějšího....
Takže buď budu plyn emulovat kolečkem myši, nebo holt prozatím druhým joyem.)
Díval jsem se na plyn gametrix, máte to někdo ? |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 05-12-2015 12:08
|
Stařešina
Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
AI, pokud zvažuješ plynovku, rozmysli si také, jak budeš ovládat zoom. Páčto zoom na plynovce je užitečná věc. Mě zatím nejvíc vyhovoval zoom na Saitekové plynovce od X52. Tam je na palci posuvník, který je na to "jak dělaný". Na plynovce od CH Products posuvník není, tak jsem si musel naprogramovat ekvivalentní funkčnost na ten mikrojoystick, který se taky ovládá palcem. Na tom Gametrixu nějak nevidím, jak smysluplně dosáhnout takové věci. Leda by byl zoom na ty tři tlačítka ABC. Tu plynovku ale nemám, tak nevím, jestli třeba nemá něco na přední straně. Jinak ta Gametrix plynovka je asi nejdostupnější HW tohoto druhu na trhu. Alternativa je pak koupit od někoho plynovku od X52 a doufat, že budou fungovat všechny čudlíky a osy.
Non est specifica
|
|
|
|
ZVP Zdenek |
Přidané 05-12-2015 13:15
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 369
Založený: 14.04.08
|
gametrix mám já, vedle hogu je to taková hračka ale lepší než nic páka má nastavitelnou tuhost, ale trochu má tendence jezdit po stole. lze ji nastavit tak tuze, že se silově k WH hodí. kloboučky ovládající dvě analogové osy mají vůli už z výroby a nemají žádné "tlumení" chodu. tlačítka a 4směrný hat jsou v pohodě. podle mne dobrá první plynovka. akorát podle mne opravdu potřebuješ i pedály.....
Die Tschechen sind die lachende Bestien
|
|
|
|
1stCL_Novotny |
Přidané 05-12-2015 13:18
|
Moderátor
Příspěvek: 3174
Založený: 01.10.05
|
Na X52 jsem posuvník s mizernou plynulostí vyměnil za tlačítka kloboučku pod ukazovákem. Takže plynulé zoomování není nikterak velký problém. Jen je třeba najít si ta svá pravá. |
|
|
|
magot |
Přidané 05-12-2015 14:10
|
Fusioner
Příspěvek: 17608
Založený: 19.06.08
|
Al CZ napsal:
Problém je že nemá emulaci směrovky - a taky tam není plyn.
Jistě že nemá emulaci směrovky je to kopie A-10C. Je tam plynovka jen jsi si ji nekoupil. Šetři do prasátka, stojí to za to. Koštuje 2 kila koláčů, např. v shopu truthmaster.
A v čechách ji samostatně zřejmě neseženeš. |
|
|
|
1stCL_Novotny |
Přidané 05-12-2015 14:37
|
Moderátor
|
Magote, kec.
Celou dobu je u nás k sehnání, včetně Alza. |
|
|
|
magot |
Přidané 05-12-2015 14:42
|
Fusioner
|
no celou dobe ne, ale teď už zřejmě jo Btw jeden kus toho moc nepokryje ... |
|
|
|
Al CZ |
Přidané 05-12-2015 15:12
|
Rozkoukaný
|
Ty máš doma špičkový set za deset tisíc a nehraješ na něm ? To je dost škoda, ne ?
Co vím, tak žádné moderní bojové letadlo nemá ergonomii pro leváky a Warthog je bojové letadlo, jen bez toho letadla...
To by mi aj bylo líto, proto beru jako skvělou možnost vrátit zboží, pokud ergonomie nesedne. Pak se nemůže stát to co tobě. Prostě set za desítku mít "někde v krabici" - a lítat na nějaké šunce je dost "kinky". Myslím že tahle krásná souprava za to stojí přeučit se. |
|
|
|
magot |
Přidané 05-12-2015 15:43
|
Fusioner
|
Saburo napsal:
celý set Warthoga se mi válí někde v krabici, ale když to tu tak čtu tak ho snad vybalím a začnu se vážně přeučovat na pravou ruku, zatím jsem to vždy tak nejpozději po patnácti minutách vzdal a rychle přešel zpět na rozhrkanej joy pro leváky...
on už se tím někdo zabejval
nicméně piloti leváci v usaaf se přeučujou, nic jinýho jim nezbude |
|
|
|
1stCL_Novotny |
Přidané 05-12-2015 15:56
|
Moderátor
|
magot napsal:
no celou dobe ne, ale teď už zřejmě jo Btw jeden kus toho moc nepokryje ...
CHvilku po té co došel mail o tom že to dělaj samostatně jsem ho v ČR našel, jen je často nedostupnej. Ale na Alze je celkem pořád. |
|
|
|
313_Nevo |
Přidané 06-12-2015 22:29
|
Uživatel
|
cital som ze WH plynovka je ta horsia cast WH setu
Saburo urcite caka, kym sa prestanu vyrabat a potom ho streli za dvojnasobok
|
|
|
|
Baron |
Přidané 06-12-2015 22:46
|
Moderátor
Příspěvek: 4840
Založený: 18.02.10
|
Plynovka je rovnako kvalitna ako knipel.
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
magot |
Přidané 06-12-2015 22:55
|
Fusioner
|
Ta plynovka nemá konkurenci imho |
|
|
|
313_Nevo |
Přidané 07-12-2015 11:18
|
Uživatel
|
I have the Warthog and have no complaints (the A10C is my favorite module....a masterpiece). Like any other device, its not perfect. (I found by adding a 7.5 cm extension and using Silicon spray lube on the 4 internal posts/springs fits the bill for me). The trouble with any mechanical device is that it's prone to failure and some reviews express the natural frustration that comes with that. The Warthog is expensive. I justified the purchase by realizing that if I didn't get exactly what I want, I would probably waste money experimenting with other sticks only to eventually get the WH. Quality-wise, the WH joystick will be hard to beat. The throttle control is nice but not the same quality as the stick. You could always pick up a set of pedals off of eBay.
|
|
|
|
Baron |
Přidané 07-12-2015 12:47
|
Moderátor
Příspěvek: 4840
Založený: 18.02.10
|
Ak niekto napise, ze "the throttle control is nice but not the same quality as the stick", bez zdovodnenia preco, tak to velku vypovednu hodnotu nema. Z mojho pohladu je to kus precizne urobeneho hardwaru, po rokoch pouzivania (niekolko hodin denne) vsetko funguje tak, ako ked som ho vybalil z krabice. Ziadne falosne odozvy, obe plynovky su presne ci uz spojene alebo jednotlivo, atd. atd. atd. Warthog je drahy, to je fakt, na druhu stranu za tie peniaze dostavame kvalitny vyrobok, ziadne "nieco na rok".
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
magot |
Přidané 07-12-2015 13:20
|
Fusioner
|
Já po 3 letech užívání nemám sebe-menší problém, obě plynovky jsou velmi přesné a citlivé, tuhost plynovky jde tak perfektně sladit, nepočítám ani že má možnost vysunout plynovku z polohy IDLE do polohy OFF nebo přidat fyzickou zarážku před forsáž. (to jiné plynovky nemají, pro A-10 nebo F-16 ideální) Ostatní axis jdou taky perfektně včetně csu páčky ne levém ukazováku o té jsem si myslel jestli se časem neposere páč je taková malá a nachylná ale šlape stále bezchybně.
Ostatní přepínače včetně 3-polohových páček co ostatní plynovky nemají tak no problem ... Podvícení tak ok.
Pán buď chytil blbý kus, nebo mám podezdření že se v tom vrtal a zkurvil si to sám. |
|
|
|
Al CZ |
Přidané 07-12-2015 14:41
|
Rozkoukaný
|
Škoda že cena plynovky je taková jaká je (ale mám pocit že nedávno byla za čtyřku ?!) - protože jak tak koukám tak jediná single dostupná páka by měl být ten Gametrix, který ovšem na rozdíl od Cobry M5 nemůžu najít na velkých e-shopech, odkud většinou nakupuji. |
|
|