November 23 2024 21:49:47
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna 2015
CSL1_Talbot
Ja som to uz pisal davno,ze sa to chova ako hovno vo vetreŠklebící se
[img]http://www.ulozisko.sk/obrazky/700632/sigpic3393_11.gif[/img] is not a valid Image.

Rumcajs
Ono s tou hmotností a setrvačnostma to nemusí být úplně jednoduché. Tady je jedno takové videjko, který nározně ukazuje reakce letadla na veliké a rychlé výchylky řídících ploch. Jo je to při velké turbulenci, jasně, ale je na tom vidět, jak to mává i s letadlem řádově těžším, než je IL2. Začněte na 55 vteřinách.

YouTube Video

Non est specifica

CSW_Cassius Chaerea
Rumcajs on do toho tam šlape, to je opak. Oni to vychylují z dráhy, kterou jim určuje počasí.
Upravil/a CSW_Cassius Chaerea dne 03-12-2015 14:13

Al CZ
Mám dotaz (víc jsem se rozepsal v tématu o GTX 960)
Může Q6600@3.6GHZ brzdit nějak zásadně GTX 960 ? Na předchozí GTX 275 to nešlo hratelně vůbec, teď mám pocit že to jde nádherně, jen nejsem schopný zatím pořádně osolit bombardéry (dělám si cvičné soubojové mise)
Našel by si prosím někdo čas a vzal mě on-line do nějaké on - line bitvy ? Ale jsem totální noob a lama (v onlinu jsem schopen sestřelovat zatím éra akorát ve war thunder arkáda...)
Bude nějaký datadisk se západní frontou ? Chápu že to je simulace bitvy o Moskvu, tak jsou tam jen letadla co byly v bitvě o Moskvu, ale mám pocit že v tom případě musíte létat pořád za "skopčáky" protože "Ivani" tam mají Šturmovika (který se jak jsem pochopil dá postupně tunit ?),LaGG-3 (těžké, neobratné hebedo přezdívaný sovětskými piloty bohatě lakovaná létající rakev) a Jak 1 ? Smutný Jak říkával Adolf Galland začátečník uvítá když může nepřítele zasypat palbou z kanonů a kulometů. Takž se musím prolétat na FW-190... Pochopil jsem že bude i bitva o Moskvu - ale co takhle mnou milovaná západní fronta ? Bude nějaký datadisk kde budou souboje RAF a USAAF vs. Luftwaffe ? Takže útoky na svazy bombardérů, souboje s kluky s Abeville atd ? Smutný ? Protože jsem spíš fanoušek RAF a USAAF, tak je pro mě západní fronta atraktivnější bojiště Smutný v tom SSSR mi to příjde přesně takové jako to popisovali němečtí tankisté - širá nedohledná plochá krajina obrovské země, která byla přece jen moc velká na to aby se dala dobýt... Prostě něco tomu chybí... (Přece jen rozmanitost krajiny v západní/střední Evropě s horskými masivy, údolími a nížinami...tu chybí - prostě je to pustá placka Smutný což ničemu nevadí protože to pustá placka i v reálu je.... ale lítat nad tím není 2x zábavné. A když letíte takovou dobu, tak se chcete aspoň bavit výhledem z kabiny a když je pod váma akorát step, tak to je takové ubíjejíci Smutný

Rumcajs
Cassius Chaerea napsal:

Rumcajs on do toho tam šlape, to je opak. Oni to vychylují z dráhy, kterou jim určuje počasí.
Já jsem si vědom toho, že to je přistání s silným bočním větrem. Přesto říkám, co vidíte, jsou reakce letadla na veliké a rychlé výchylky řídících ploch. Ty letadla reagují čiperně, ačkoli jsou mnohem větší a těžší než IL2. A jejich reakce jsou vlastně dost přesně to, co vídáme v BOSku. Já samozřejmě nevím, jestli je BOSko dobře, nebo jestli je přesnější DCS. Nemám, jak to ověřit. Ale při pohledu na tyhle dopraváky, jak plavou nahoru a dolu a vrtěj se jak čamrda, si říkám, že to je docela věrohodné.
Non est specifica

Rumcajs
Můžou tě brzdit ty 3GB RAM. Nešlo by tam dát 12GB? Shodou okolností mám někde doma starou již nepoužívanou Q 6600 s 12GB.

O střelbě a míření a vůbec je toho tady napsána hromada příspěvků. Krom plynulé hry potřebuješ solidní klacík a nejlépe pedály. Pro dogfighty je pak neocenitelný Track IR či Free Track, Open Track, cokoli na sledování pohybu hlavy.

Západní fronta zatím není oficiálně ohlášená. Všichni doufáme, že jednoho dne přijde. Krom Moskvy se proslýchá, že směřují ke středomoří a ukázali mapu Murmaňsku. Ale aktuálně není nic potvrzeno. Čekáme na vydání Moskvy až pak bych čekal na oznámení dalšího směru.

Nad stepí je velmi zábavná navigace. Dlouho netušíš, kde jsi, pak najdeš záchytný bod, který nemůžeš poznat a když se podle něj konečně najdeš, už jsi jinde a zas nevíš kde. Jo, lítat nad Alpama by asi bylo napínavější a nad kanálem se lépe orientuje.
Non est specifica

CSW_Cassius Chaerea
V BoS se ti vrtěj jak čamrda letadla bez vlivu počasí. Proč by měla? Ta setrvačnost směrovky je furt přehnaná, prostě to plave. Befko furt nemůžeš potlačit, aby si nevrtal. Na nových BoM letadlech je to chování mnohem lepší, jen ty starý jsou furt takový nějaký dokurněný.

Edit: Třeba při přistávání se vybržďovat skluzem je furt u BF 109 G a F dost riziková záležitost, zatímco u Bf 110 a Bf 109 E je to pohodička. G a F potřebují ve skluzu mnohem více křidélek a při vykopnutí směrovky se prostě více rozkymácí, než stodesítka a Emil.
Upravil/a CSW_Cassius Chaerea dne 03-12-2015 14:58

alfik
Hele, Rumcajsi, my si asi nerozumíme. Protože to video cos sem dal, je přesně o tom co jsem já popisoval. Jako bys mě chtěl podpořit Úsměv

Vždyť se na to podívej (nejlépe je to vidět na křidélkách, kvůli směru - úhlu - pod nímž jsou letadla snímána):
NAPŘED se pohnou řídící plochy, a teprve POTOM se rozhýbe letadlo. Pokud je rozhýbáno větrem, tak zase, NAPŘED pilot kontruje, a až POTOM to má nějaký výsledek.
Krásně je to vidět např. v sedmé minutě, pilot kontroval směrovkou, ale SETRVAČNOST zcela zabránila tomu, aby se letadlo otočilo dostatečně rychle podle jeho přání a on musel přerušit.
To je to co jsem se snažil popsat že v BoS necítím. Pohnu směrovkou a letadlo se roztočí jako bych jej kančíkem mrsknul. A mám problém tuto rotaci zastavit - ale proč, když uvedení do rotace bylo jakbysmrkl? Jak to, že na začátku rotace je až absurdně málo snahy letadla zůstat v klidu a míru a ve stejné pozici, jak mu zákony fyziky přikazují, a na konci rotace (začátek i konec ber jako okamžik ke kterému si to já přeju a se svým klacíkem pohnu) je letadlo v kapricu a né a né a já se budu točit dál? A pokud už, tak se zase roztočí na opačnou stranu - přesně jako auto na náledí.

Čili není to o čipernosti, ale o zrychlení na začátku toho děje. Ano, ta letadla jsou čiperná. Proč by nebyla? Kokkinaki svého času předváděl vysokou akrobacii s ANT-25, což je těžký bombardér, proslavil se přeletem z Moskvy do Kalifornie přes sev. pól, přímo nad hlavami diváků vč. samotného Josifa, nad Rudým náměstím. A nemusel se ani bát že by "Jossaryonyči" spad na kebuli.

Mch není to tím že bych měl vykvedlaný joy, jednak mám nový a jednak jsem si to vyzkoušel i na jiných klacíčkách a také na klávesnici a myši.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

Tyler Durden
Není dost problém i v tom, že v řízení v PC nejsou reálné síly? V té hře vám to dovolí libovolnou výchylku kdykoliv je libo...
Osud šeptá bojovníkovi: "Nemůžeš odolat bouři" a bojovník šeptá: "já jsem bouře!"

olda Olde maly
Já bych řekl, že na té myši to bude asi nejlepší. Úsměv

1stCL_Fucida
Alfíku, nikdy jsem nepilotoval letadlo tak těžké, jako je IL-2, ale všechny ty možné malé vrtuláky, několik typů větroňů...to je všechno velmi podobné interpretaci v BoS (možná paradoxně bez ohledu na to, jestli váží 300, nebo 1300 kg). Dle mé zkušenosti tolik nezáleží na absolutní hmotnosti stroje, jako spíš na rozložení hmotnosti. Pokud je tato soustředěna poblíž těžiště (což je mimochodem případ i toho IL-2), pak není důvod, aby letadlo akcelerovalo do obratů pomalu jen proto, že je těžké. Resp. je to poměr síly, kterou vygeneruje kormidlo vs. hmoty, kterou tato síla musí urychlit. Vlastně je to až absurdně jednoduchá mechanika.

Je nějaký významnější rozdíl v "přecitlivělosti" IL-2 s nákladem pod křídlem (rakety) a když jej nemá?

PS: v sobotu dorazíš do hospy?

Al_CZ: v BoM je P40, tedy zábavná západní mašina, se kterou je vhodné začít létat, pokud máš rád právě ten západ. Pokud chceš uvést do létání online, pošli mi soukromou zprávu a dám ti nějaké základy.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

1stCL_Fucida
Tyler Durden napsal:

Není dost problém i v tom, že v řízení v PC nejsou reálné síly? V té hře vám to dovolí libovolnou výchylku kdykoliv je libo...

Přesně.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Al CZ
Asi šly, ale nové už za rozumnou cenu neseženete. Uvažuji o tom že obměním celý zbytek sestavy - snad po Novém roce.

Rumcajs
1stCL_Fucida napsal: v BoM je P40, tedy zábavná západní mašina, se kterou je vhodné začít létat, pokud máš rád právě ten západ.
Tak tohle musím potvrdit. P40 je zábavný stroj. Už kolikrát jsem v ní posloužil k rozvernému veselí pro protihráče. Je fakt, že co kluky z 777 Farky přesvědčil, že daná P40 neměla omezovač plnícího tlaku, je to lepší, páčto se dá motor vyhonit k vyšší míře snahy něco produkovat. Nicméně i tak je to do dogfightu volba podobně slabá jako je LaGG3. Pokud člověk udrží na uzdě svoje choutky a soustředí se na to, že to je spíš lehký bitevník, odhodí bombičku, pokropí dělíčka a mizí domů, je to asi ok. Jako stihačka to má ale těžký život.
Non est specifica

Baron
...a krátky...
Hals - und Beinbruch!

Saburo
1stCL_Fucida napsal:

Alfíku tolik nezáleží na absolutní hmotnosti stroje

no právě že záleží,
tři týdny zpět jsem si domlouval svezení v Poníkovi a byl jsem dotázán jestli mám nějaké zkušenosti s letouny podobné kategorie (hmotnost / výkon) a jestli nechci nejdříve svézt Texanem, který je vzdáleně podobný těmto (WWII) stíhačkám. To že je Texan daleko svými vlastnostmi od "papíráků" se kterými tu porovnáváte BOS nemá asi cenu dodávat...

alfik

Jj, dorazím Úsměv
Doufám že dorazí i Rumcajs, bude veselo Úsměv Zachrastíme medajlema, pochlubíme se jizvama... popřípadě si vynadáme do číterů... Šklebící se

A ano, záleží samozřejmě na rozložení hmotnosti. Jako páko - tedy kolik kilo jak daleko od těžiště.
Jinak nejtěžší Andulu. Ta má max asi trojnásobek šturma. Ale to je takové naprosto kolejnicové vozidlo. Spíše autobus s křídlama Úsměv To by upilotoval i bezrukej slepej Úsměv
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

Rumcajs
alfik napsal:

Jj, dorazím Úsměv
Doufám že dorazí i Rumcajs, bude veselo Úsměv Zachrastíme medajlema, pochlubíme se jizvama... popřípadě si vynadáme do číterů... Šklebící se
Nedorazím, jedu do Alp, budu týden pryč. Ale rozhodně si nemyslím, že by kvůli tomu bylo smutno, co jsem zaznamenal obrázky a zkazky z předchozích ročníků vašich sletů, konce jsou spektakulární. Tak hlavně držím palce, abyste to přežili a aby ten vzletný pocit po dvacátém panáku karibského rumu vydržel co nejdýl.
Non est specifica

saldy
V BOM máte jen jednomístný verze Ilů ne? Ten ještě lítá relativně dobře. Dvoumístný se začly objevovat až koncem 42 a tam už nastaly velký problémy. Jsem zvědavej jak si s tím poradí, protože ve starym šturmu si s tím hlavu moc nelámali.

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
Paulus
Saldy, pokud myslíš IL2 Šturmovik, tak v BOS (BOM) je i dvoumístný se střelcem.
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,029,196 návštěv