November 24 2024 06:30:14
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 12

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna 2015
BP_Iceman
Omlouvám se za ty blbosti co jsem napsal. Mám patici 1150, takže tedy zřejmně G 3420. A myslel jsem I5 4690k.Věřil jsem,že to dám z hlavy,tak ne. Jinak jsem tedy pochopil,že pořízení toho procesoru v kombinaci se stávající GK toho moc nevyřeší. Pořídti výkonnější kartu,ideálně oboje. Což je bohužel daleko za mými finančními možnostmi. Každopádně díky.

Fishbed64
BP_Iceman napsal:

Zdravím pánové.
Jen jeden malý dotaz. Vím,že to není tak jednoduché, ale i tak.
Mám: GK- Nvidia GTX 750/2Gb
Proc. Intel I3-3420/3,4 Ghz
RAM 8Gb
Win7/64 profesional.
V současné době FPS na průměru 35.
A to není věru mnoho. Nejsem žádný honič FPS,ale přeci jen
Vyplatî se mi investice do procíku I5 5960K(tuším) 3,4-3,9Ghz?
Jeho cena je cca7000,- a to není málo pro taťku od rodinyŠklebící se
Díky za odpověď.
Jo i3 3240 je na socket 1155 a do toho uz se novy procesory neprodavaj,jedinou sanci je zkouknout Aukro,treba tady http://aukro.cz/intel-core-i5-3470-lga1155-3-2ghz-3-6ghz-turbo-i5762439438.html dalsi vec je ze mas dost slabou grafarnu moznost je opet aukro kde muzes koukat po kartach jako GTX660,660ti,nebo GTX760(olobukem se vyhni cemukoliv od AMD),v pripade nakupu nove karty muzu doporucit GTX950 ktera je za ceny okolo 4500kc a BOS by zvladla uplne nadherne,jen je treba podotknout ze v BOS hraje prim hlavne co nejsilnejsi CPU(taktovaci i5,i7),treba vyse zmineny i5 3470 by ale presto melo znamenat slusnej upgrade.

Fishbed64
BP_Iceman napsal:

Omlouvám se za ty blbosti co jsem napsal. Mám patici 1150, takže tedy zřejmně G 3420. A myslel jsem I5 4690k.Věřil jsem,že to dám z hlavy,tak ne. Jinak jsem tedy pochopil,že pořízení toho procesoru v kombinaci se stávající GK toho moc nevyřeší. Pořídti výkonnější kartu,ideálně oboje. Což je bohužel daleko za mými finančními možnostmi. Každopádně díky.
Aha ,v tom pripade koukej spis po i5 4590 a knemu koupit GTX950,to te nevijde na moc penez a bude to znatelnej upgrade.

Fiks
No vono to není až zas tak jednoduchý.Předně potřebuješ přesně vědět
typ desky ,případně revizi.a hlavně číslo BIOSu.Z toho se nechá vycházet
při výběru procesoru.Ono se může lehce stát,že si vybereš procák se správnou paticí,ale BIOS ho nepozná.
Ale to nepatří do tohodle vlákna.

Mive
Včera jsem si na chvilku dal offline quick misi 8 proti 8. Spustil jsem i Fraps a HWiNFO64. Sestava dole.
Bylo oblačno, letní mapa, oblast nad poli, nějaká říčka, kolem ní stromy. Fps 35 až 48 (občas jsem kouknul), ale spíše 42 - 48. Ke konci, když už nebylo moc letadel tak to šlo až k 60 (limit nastavený v BOS).
Dle HW-info max. na jednom jádře kolem 95%, nejméně asi 85%. Grafika měla maximum 100%(99,9), teplota 62 nebo 64°C.
Podle toho jak šlo FPS nahoru s dobou a menším množstvím Al, tak by to mohlo být procesorem. Ale "pouze" 95% vytížení. Možná to (HWiNFO64) neukazuje tak přesně.
Nastavení BOS: High, SSAO, HDR, antialiasing 2

Pro srovnání: CLOD - 92%CPU, grafika hřeje o něco víc.

Myslím, že u mě je uzké hrdlo grafika, i když u BOS?

CPU: i5-2500K default(3,7GHz); VGA: Gigabyte GF 660 OC 2GB ovladače 358.50 ; RAM: 8GB; OS: Vista64

PS: Řekl bych, že s novým patchem je zimní mapa víc detailnější a i kokpity se mi zdají lepší. Zároveň mi klesl max. FPS z 60 ma 55 v ofline kampani.
Na letní by bylo dobré ještě zapracovat (textury polí a luk(stepí). Ale to jen tak na okraj.
Upravil/a Mive dne 05-11-2015 20:43

Rumcajs
Tak ono 100% na procesoru se asi nedosáhne. Jednak do toho vstupuje OS, který vlákna přepíná mezi jádrama podle své úvahy (otázka je pak metodika, jak se určujě to vytížení), pak taky, BOS má určitě nějakou synchronizaci, není to čistě jednovláknová aplikace. Synchronizace = čekání. Jestli jela grafika na 100%, pak to čekání mohlo být na grafiku.
Pokud je vytížení CPU 95% a GPU 99.9%, pak se zdá, že to máš balancovaný a že pro pokrok bys musel vyměnit obojí ... což se dá přeložit jako "všechno". To je ostatně známý fenomén počítačů, vyměníš GK jen proto, abys časem vyměnil i MB, procák, zdroj, disk ... zbyde škatule, která na takový tepelný výkon nebyla stavěná, tak vyhodíš i ji.
Non est specifica

Fishbed64
i kdyz GF 660 OC 2GB neni uplne idealni,daleko vetsi brzdou je pravdepodobne pro BOS porad CPU,pokud mas 2500k idealni by bylo ho pretaktovat nad 4ghz,tedy pokud mas "taktovaci" Z77(Z68) chipset.Jo a jinak sledovat vytizeni CPU ve Windows je vcelku k nicemu ,je to strasne zkreslujici od dob co prisli vicejadrovi CPU.Vykon ve hrach se meri proste pomoci FPS na nic jinyho nema cenu koukat.

Baron
Novy Developer Diary s Bf-110E-2 a MiG-3:

http://forum.il2s.../?p=300052

YouTube Video

Hals - und Beinbruch!

Mive
To Baron: kouknu na to. Mrknutí

K tomu procesoru. Přetaktování je další krok, který někdy udělám. Ale ještě jsem k tomu nedozrál. Záleží na očích. U mě je hranice cca 40FPS. Trvale pod touto hranicích se mi už připomínají.
A pak už v pořadí 5. celková rekonstrukce PC. Úsměv

Zprvu se mi zdálo, že měření vytížení procesoru může dát odpověď na otázku, jak moc je BOS závislej na CPU. Ale vzhledem k problematice PC...
Pokud má spousta lidí na letišti okolo 35FPS (a já taky) může být vytížení CPU i grafiky 100% i pro sestavu za 100 litrů (i když s větším FPS)...

Rumcajs
Mive, program vždy běží naplno (pokud není napsanej tak, aby neběžel), vždy se opře o nějaké úzké místo. Tedy svůj limit si to najde na jakkoli rychlé sestavě, to je princip.
Non est specifica

magot
BOM standard je možné koupit stále v pre-order a Special edition už je ve stavu buy, tzn. je k dispozici Bf-110, letní mapa a kampaň ve verzi 1.0??

Baron
Tu su odpovede - treba rolovat dole:

http://il2sturmov...of-moscow/
Hals - und Beinbruch!

magot
hmmm až v Q1, tak ještě půl roku počkám Úsměv

Baron
Developer Diary 113 - prve obrazky Ju-88 a konecne informacie o tankoch a pozemnej technike vobec v hre. Plus hromada inych veci. Jo - a budu riaditelne tanky od patchu 1.105. Vyzera to tak, ze v BoSku budeme mat plnohodnotny tankovy simulator, kde v tanku bude moct byt ludska posadka, teda vodic a strelec. No ved pozrite sa sami:

http://forum.il2s.../?p=302842

forum.il2sturmovik.com/uploads/monthly_11_2015/post-19-0-42511400-1447337088.jpg

YouTube Video

Upravil/a Baron dne 12-11-2015 19:21
Hals - und Beinbruch!

Strangy
To vypadá zajímavě. Nejlepší je ovšem ten gay nakonci, jak utíká do bezpečí Šklebící se

Shadowdeath
Hezký, ještě přidat pěšáky a máme z toho WWII online - Battleground eastern front Úsměv
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

313_Nevo
znie to dobre tie tanky musim povedat, hadzat bomby a rakety na 'zive' pozemaky je vzdy vacsia zabava
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

magot
to by pak ještě mělo smysl dodělat mobilní AA, eventuelně artilerii

Rumcajs
313_Nevo napsal:

znie to dobre tie tanky musim povedat, hadzat bomby a rakety na 'zive' pozemaky je vzdy vacsia zabava
Jen počkej, oni udělaj i ovladatelná flaková autíčka a daj jim OP balistiku a přesnost. Protože to je přeci super zábava, sundavat živé piloty! Cool
Non est specifica

Baron
Loftove vysvetlenie k tankom v BoS:

=FB=LOFT, on 13 Nov 2015 - 10:07, said:

Dear friends, it looks like the tanks announce caused too much fuss. Please don't imagine anything redundant. We don't make a killer of popular MMO tank games (we don't know how to do it and our game is about completely different things), we work in different genres and for different playbases. Don't imagine anything impossible so you won't be dissapointed by the game not meeting your expectations.

We just added controllable tanks to IL-2. There are several interesting things, for example you can feel the enourmous size of the map, see what tank engagements looked like, this differs from most other tank games enormously. They differ like avia sim differs from a game about shooting planes. Distances are long, you can't see anything, etc. This kind of game can't be really popular. We didn't want to make tanks to reap $$$ from players. In the first place, we wanted to show how tank engagements really looked like for those who are interested in this. It's like a documentary, not a blockbuster.
Engine created for avia sim imposes many restrictions for tank simulation, limiting its visual epicness. Content looks less detailed (it was created to look good at a distance), trees seem too big and they don't fall, fences are ethereal - these are big no-noes for a good mass market game. We created tanks so you could experience how it was from the other side of IL-2 aiming reticle, from the point of view of its main target. It gives a whole new meaning to watching a dogfight, knowing that if a fighter loses it, then a survived Strurmovik will toast you and there is very little you can do about this. And of course it is exciting to know that all these things are controlled by real people.
We didn't spend time to invent a special balanced gameplay that would make playing in a tank interesting or rewarding, we decided to show you the WWII era warfare from another perspective. So I'm asking politely, dear customers, don't add excess hype to the mix. These are just tanks, yes, they are realistic, yes, they can move on 120+ thousands of square kilometers, yes, they have physics and interiors, yes, it is scary, etc. But this is not a game to play holding a beer by any means. This is freaking hardcore.
Hals - und Beinbruch!

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,032,511 návštěv