April 19 2024 21:39:41
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - Neoficiální Addony a MODy
 Vytisknout diskuzi
Český voicepack pro oflline statické a dynamické kampaně a mise čs. pilotů
Pavel K
Vrelutův poslední update Frenchwings v9 obsahuje zajímavou utilitku "Generic Mod Enabler", která velice usnadňuje nápad, který mě už nějakou dobu nemůžu vyhnat z hlavy. Vadí mě, že se ve šturmovi prakticky zapomělo na Čechy. Neexistuje moc kampaní ať už statických, dynamických nebo alespoň misí pro české piloty létající pod cizími vlajkami. A když už jich pár existuje, jako dynamické kapaně pro 312 a 310 peruť, mají piloti anglická jména a komunikace v rádiu je logicky taky anglická. Modifikace pro změnu jmen na české není těžká a mám ji tak napůl rozdělanou.Myslím že by ještě lepší byl český voicepack, který by nahradil pro kampaně českých pilotů původní anglické/francouzské/ruské... voicepacky českým. To pravě umí GME, který při aktivaci přepíše a zároveň zazálohuje originální soubory třeba právě voicepacků a po deaktivaci vrátí původní. Je otázka jestli to bude někoho zajímat, moje návrhy na soundmodovou mapu Čech většina lidí z SVK v diskuzi považovala za zbytečnou. K tomuhle tématu bych se ještě rád vrátil, ale zatím k voicepacku. Moje představa je voicepack buď celý česky nebo částečně anglicky a jenom nějaké výkřiky a hlášky v češtině. Je otázka, jakou radiovou kázeň měli čeští piloti v českých perutích. Je jasné, že se se zemí a oficiálně mezi sebou domlouvali anglicky. Když ale sundali nějkýho skopčáka, nebo jim seděl za zadkem mesoun myslím, že sklouzli v zápalu boje do češtiny. Namlouvat celý voicepack sám je nesmysl, různé hlasy, přízvuk a dialekt (třeba moraváci) to jenom oživí. Jaký na to máte názor? Pro soundmod se podle screenů dělají kvalitní mapy Severní Francie a Anglie pro BOB, kde se čeští piloti do bojů zapojili. A časem možná budeme létat i s Ávií. Té by taky český voicepack slušel!
 
prase
Výborný nápad,osobně bych z českého voicepacku měl velkou radost.Přikláním se k variantě "většina komunikace anglicky(ovšem takovou tou začátečnickou angličtinou,jakou asi většina našich pilotů mluvila)+ některé hlášky(hlavně v soubojích) pak česky.
 
VGR_Terp
Jo jo very báječný nápad.
 
http://www.virtualgrimreapers.cz/
BP_Tyrl
Prima nápad. Já bych osobně byl pro voice packy dva. Jeden od kanálu, kdy by byly ofic. hlášky anglicky a bojové pořvávání česky. A ten druhý pro Avii celý česky. I když mám nejasný dojem, že v Avii měl vysílačku jen velitelský stroj, takže by se měl aktivovat až po určitém služebním postupu a do té doby ticho po pěšině. Maximálně cvrkot ptáčků u letiště, hulákání mechaniků a za letu svist větru mezi dráty.

Vzhledem k tomu, že anglicky neumím ani žbleptnout, tak se hlásím, jako actor7 s úplně začátečnickou angličtino.Cool

Jes sir, nou sir. Atention, jsem v pr.... Pozdravujte Máňu.
 
311_Rampa
jj jsem pro a hlášky by namluvil Ikar, kdo ho někdy zažil na TS, ví o čem mluvím Šklebící se
 
alfik
S angl. jsem na tom jako Tyrl, takže... proč ne Cool
Áj hev nót fjůel... Ájm sory, áj dont andrstén... Help mí plís mezek, mezek na šestý - jéééžiš kde ste kdo!
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
 
clone9cz
sezente si blueLeadera, ten bude "poklad" pro vsechny novacky.
toto jsem pro ne zaznamenal vice jak pred dvema lety

no, BlueL je takovej "pohodar", kterej se nenecha jen tak vytocit, a podle toho taky vypada komunikace na TeamSpeaku .... takze kdyz rekne : "mas na 6 spita", tak to muze znamenat, ze je 1km za tebou, a nebo si taky na nej muzes sáhnout



tady si muzes vybrat dalsi http://clone9.sto...letani.php

bohuzel, uz jsem nestihl nahrat jiricka s "mas spita na 6","hehe, ty taky"
 
http://www.wwii-illusion.net
313_123
už to bude ?
 
Pavel K
Dodělal jsem mod pro "Generic Mod Enabler", který nahradí anglická jména pilotů a anglická města z kterých pocházejí, českými jmény a městy. Funguje jak pod Soundmodem, tak pod nemoddovanou hrou. Použití: obsah archívu nakopírovat do hlavního adresáře šturma včetně adresáře mods. Spustit soubor JSGME.exe a vybrat v levém okně "-Dgen mod cs piloti v RAF a zmačknout tlačítko se šipkou. Program "aktivuje" mod tj nakopíruje na místo britů čechy a brity zazálohuje. Až se budete chtít vrátit k původním jménům zase vyberete mod a kliknete na šipku doleva. Uživatelé Soundmodu budou mít pravděpodobně větší počet různých adresářů, ty jsou ale pro soundmod a fungují přes wrapper.dll. Jména pilotů jsou jména skutečných válečných pilotů 310. 312. a 313. perutě (zatím jen kolem 50) z nichž velká část válku nepřežila. Původně jsem chtěl použít neutrální jména třeba z telefoního seznamu, ale nakonec jsem se rozhodl pro jména skutečných lidí, ať se na ně nezapomene. Jména určitě ještě přidám, tohle je jenom pro otestování. Doufám že jsem nezapoměl na žádné větší město (hlavně na Moravě a severu), tady je seznam a pokud vás napadne ještě nějaké, rád ho tam dopíšu. Pokud se najdou na SVK nějací ochotní a agilní lidé, kteří by namluvili i jenom část voicepacku, budu rád za třeba i méně kvalitní demíčko na otestování českého voicepacku. Já se k namlouvání voicepacku zatím nedostal, ale mám takovou ideu, že by se daly dohromady všechny naše pokusy a někdo neutrální by vybral nejlepší. Tady jsou ty města.

1 10 Praha
1 5 Brno
1 5 Ostrava
1 5 Hradec Králové
1 3 Plzeň
1 3 Opava
1 3 Liberec
1 3 České Budějovice
1 3 Tábor
1 2 Benešov
1 2 Kladno
1 2 Kolín
1 2 Mělník
1 2 Nymburk
1 2 Příbram
1 2 Boleslav
1 2 Beroun
1 2 Slaný
1 2 Kroměříž
1 2 Pardubice
1 2 Ústí nad Labem
1 1 Písek
1 1 Boleslav
1 1 Zlín
1 1 Kutná Hora
1 1 Čáslav
1 1 Moravské Budějovice
1 1 Velké Meziříčí
1 1 Hodonín
1 1 Vsetín
1 1 Valašské Meziříčí
1 1 Moravský Písek
1 1 Telč
1 1 Zruč n. Sázavou
1 1 Bechyně
1 1 Poděbrady
1 1 Slaný
1 1 Klatovy
1 1 Domažlice
1 1 Rakovník
1 1 Choceň
1 1 Jablonec n. Orlicí
1 1 Kyjov
1 1 Tišnov
1 1 Česká Třebová

http://leteckapos.../980348776
 
Pavel
Pavel K napsal:
Dodělal jsem mod pro "Generic Mod Enabler", ........ ..... . Tady jsou ty města.


Věcná poznámka : předpokládám, že druhé číslo značí četnost výskytu toho kterého města. Pokud vezmeme v úvahu národnostní rozložení v ČSR v roce 1920 (aby pilotům bylo v r. 1940 dvacet let) , pak města jako Liberec, Opava, Karlovy Vary, Ústí nad Labem by měla mít četnost minimální, jelikož v nich žila výrazná většina Němců. A taky některá se jmenovala jinak - kupř. Falknov nad Ohří - Sokolov, Frývaldov - Jeseník a tak.

Mohl bych třeba něco pohledat na netu, ohledně původních jmen či tehdejšího složení obyvatelstva. Příští tejden jsem pryč, ale potom bych na to koukl. Pokud bys o to měl zájem.

EDIT: Sokolov ani Jeseník tam nemáš, napsal jsem je jako příklad
Upravil/a Pavel dne 11-07-2008 10:56
Gentlemen, mlha nad kanálem se zvedá.. Jo, a první sestřel se nepočítá. Tím se jen vyrovnává účet za sebe...
 
alfik
Asi by stálo zato vzít to podle skutečných pilotů - i když (obávám se) Freiwaldau tím pádem nebudeš muset dávat - leda snad za modré Cool a za ty já obv. nelítám
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
 
Rufu
Mno mě to druhý číslo připadne jako velikost města.A piloti se cvičili na několika letištích ,ale místo narození bylo určitě většinou jiné.Hlavně to neřešte.Prostě KLaždej namluví sadu vět a něco z toho se tasm dá ne?
 
Enjoyr
Myslím,že o něco výše Pavel psal,že použil skutečná jména pilotů a převážně těch,kteří nepřežili...
Zdroj,odkud by se dalo čerpat je např. kniha František Loucký - Mnozí nedoletěli. Je to patrně úplný výčet padlých českých a slovenských letců - včetně základních údajů o nich (tedy i rodiště)
Upravil/a Enjoyr dne 11-07-2008 19:36
 
www.enjoyr-page.cz
Enjoyr
Pavel napsal:
Věcná poznámka : předpokládám, že druhé číslo značí četnost výskytu toho kterého města. Pokud vezmeme v úvahu národnostní rozložení v ČSR v roce 1920 (aby pilotům bylo v r. 1940 dvacet let) , pak města jako Liberec, Opava, Karlovy Vary, Ústí nad Labem by měla mít četnost minimální, jelikož v nich žila výrazná většina Němců. A taky některá se jmenovala jinak - kupř. Falknov nad Ohří - Sokolov, Frývaldov - Jeseník a tak.


Úsměv Například zrovna u dvou měst,které jsi vybral,to má Pavel_K naprosto správně - z letců,kteří padli, byli dva z Karlových Varů, tři z Opavy.... Úsměv

(..za Vysočinu - jeden z Jihlavy, jeden z Třeště, další z Batelova..., také z Havlíčkova Brodu a z Chotěboře.. )
Upravil/a Enjoyr dne 11-07-2008 19:54
 
www.enjoyr-page.cz
Pavel K
Díky za poznámky a připomínky, tohle bylo jenom taková zkouška. Pavlova poznámka k rozložení národností je na místě a názvy měst ještě trochu poladím. Jména pilotů jsem pro začátek našel někde na internetu a shodou okolností většina válku nepřežila. Dopsal jsem další piloty a seřadil je podle abecedy. Zatím je jich asi 120 a celkem bych ji rád udělal tak kolem 250.
 
WT_Peci
Pro východočeský region a zejména oblast Hradecka mohu doporučit publikaci:
„Letci Královéhradecka v druhém čs. zahraničním odboji (1939 - 1945)" - Josef Ptáček, Jan Rail; Muzeum východních Čech v Hradci Králové 2000; ISBN 80-85031-34-5
K dostání v každé lepší knihovně Úsměv
 
Rufu
Mno já myslím že by stačila kniha Českoslovenští letci v boji proti fašizmu.Tam by to mělo být kompletní.Ale budu to muset ověřit už jsem ji dlouho neotevřel.
 
j4ck41
mno ja si myslim, ze at Pavel pouzije jakejkoliv pramen, tak se postupem dostane na docela zajimavej jmennej seznam, kterej by mohl byt potom tady klidne uverejnen a pripadne doplnovan apod.
 
WinteR
Vypadá to zajímavě...Jestli pochybí dabéři taky bych se rad angažoval...
 
clone9cz
porad tu jeste nevime, co vsechno je potreba nahrat, zatimco vime, ze to svede kazdejZamračený

opravdu tedy staci nahrat jen Actor1, Actor2, Actor3, Actor4, Actor5, Actor6, Actor7, Actor8 a Actor9 podle vzoru v adresari s ukazkama (IL-2 Sturmovik 1946\samples\Speech) ?

v jakem formatu, samples jsou zmp3kovane, ale v ilovi to tak predpokladam nebude, nebo ano ?
 
http://www.wwii-illusion.net
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

07-04-2024 21:31
Taky vám v prohlížeči Chrome vyskakují artefakty?

19-03-2024 14:59
Mrknutí

16-02-2024 16:54
1stCL .. forever :-)

15-02-2024 13:46
Chtěl jsem tu napsat výborný fór o České poště, ale mám obavu, že by vám to nedošlo.

02-02-2024 12:17
Nj, na rozdíl ode dneška tehdá ještě nešetřili.

29-01-2024 14:14
Dej vzorek.

29-01-2024 13:41
Rád bych tu napsal pár chemických vtipů, ale bojím se reakcí...

34,726,599 návštěv