May 03 2024 00:12:06
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » Speciální mise
 Vytisknout diskuzi
Speciálí mise - jak dál II
AH_Cutora
Zdravím,

V souvislosti s tim jak se vyviji vlakno o palbe 1938 jsem se rozhodl oživit téma, které tady už kdysi bylo nekolikrat. Myslim ze by bylo lepsi, kdyby jste uz palbu uzavreli. Take by bylo dobre, kdybi jste si pripomneli co uz probehlo a jake zkusenosti z toho byly. Takze par linku pro zamysleni, rozhodne neuskodi se s nimi seznamit pokud je neznate.


Palba 1938 - ČSL vs. Luftwaffe 04.08.2010 11:14
http://www.vwings...rowstart=0
Nejaktualnejsi reinkarnace a realizace SM myslenky.


SadoMaso - jak dal ... 11.07.2009 15:21
http://www.vwings...ad_id=2789
Pokus o reinkarnaci myslenky SM, sice jsme to nedotahli do konce, ale dokazali jsme dat do kupy jakys takys radar a zaklad SM SW ktery byl vyuzit pak u Palby.


Jak dál se speciálkami 18.04.2007 12:35
http://www.vwings...rowstart=0
Mnoho ruznych a dulezitych postrehu ohledne takovychto akci.


Korálové moře 04.05.2007 20:32
http://www.vwings...rowstart=0
Pokus o trochu jiny pristup k SM nez byla Palba. O tom snad neco jeste sem napisu jak to dopadlo a co to provazelo. Podle me docela dulezity zdroj zkusenosti...


Definování pojmu Speciálka 12.06.2006 16:48
http://www.vwings...ead_id=965
Trochu teoretizovani, ale docela dulezite pro novacky kteri nepamatuji aspon Krasnodar nebo Kurland.



Tolik k uvodnimu prispevku...
 
clone9cz
Díky, že si to za mě udělal, celý víkend jsem přemýšlel, jestli to nebude drzost, když to sem linknu sám.

Všechny 4 vlákna zamčeny a po pročtení posledních OT postů Palby 1938 i to. Tohle je fakt do nebe volající, a to i když tam napíšu, že OT smažu.
 
http://www.wwii-illusion.net
AH_Cutora
Myslim ze by bylo dobre napsat nekolik slov o tom co velka Specialni Mise (SM) - nebo nedejboze dokonce Sado Maso - znamena. Poradal a spoluporadal jsem nekolik specialnich misi a dokonce dve Sado Maso a i kdyz uz tak 2 roky nelitam a v komunite me znaji jen stari pardalove, tak jeste snad o speckach neco malo vim Vyděšený

Jakoli specialka stoji na organizatorech. Organizator tomu musi venovat ohromne mnozstvi casu. Opravdu ohromne. Kdyz jsem organizoval jen tu nejprvnejsi nocni akci (Night Reapers - Wilde Sau), tak to bylo nekolik tydnu priprav prace na plny uvazek - spis vice. Studoval jsem, mohl jsem si to dovolit.
Jak akce gradovaly, priprava byla cim dal slozitejsi a narocnejsi, pracovali jsme na tom ve vice lidech a casova narocnost priprav stale rostla. Fuci ted nekde ve vlaknu o Palbe nekde napsal, ze tomu venoval cas od zari do listopadu, vetsinu volneho casu po praci a vetsi cast pracovni doby. K tomu na tom pracovalo dost dalsich lidi - Jiricek, Rosomak, Falkon, Lynx23 a ja nevim kdo vsechno...

Dalsi velmi dulezity prvek je VELITELSKY ZAKLAD! Musite nekde schrastit velitelske kadry ktere to odveli a obetuji spoustu casu (nekolik tydnu par veceru/noci na seznameni se s akci, planovanim, zkousenim...). To je velmi velmi dulezite, bez toho se to utopi v chaosu. Radove piloty sezenete, ale velitele (casto i neletici, nekteri musi celou dobu delat jen papirovou praci bez jedineho vzletu) jsou klicovi ucastnici.

Treningy. Drtiva vetsina pilotu umi tak leda vzletet, priletet do chumlu a tam zacit strilet a v zapeti umrit. Cokoli chcete vic, musite je naucit. Trenovat, trenovat, trenovat. Trochu lepe jsou na tom zabehle letky, ale ty zase trpi jinymi a dost specifickymi letkovymi problemy.

Nasycenost/hlad po takove akci. Specialka je velmi narocna i pro piloty. Pokud je tech specialek vic za sebou, ztraci punc specialnosti a piloti to zacnou vse flakat. Objektivne proste nemaji tolik casu aby trenovali na tri - ctyri specialky za sebou, subjektivne si rikaji: no co, tahle nevysla, bude druha za par dni... Oboji pak tu danou akci velmi poskodi.

Pokud si jste jisti ze tohle vse jste schopni zvladnou a pokryt, pak teprve muzte zacit s uvazovanim nad speckou...
 
AH_Cutora
Za tu dobu co jsme poprve pouzili souslovi Specialni Mise (uz asi tak 6 let) jsme odzkouseli nekolik modelu.


Akce za zvlastnich ztizenych podminek, netypicke letani.

Sem bych asi zaradil vsechny ty nocni nalety/nocni stihace, ruzne zvlastni nalety jako byla Duhova Energie, nalet VVS na Berlin, ... jak se jmenovalo to 40 pristat na jednu letadlovku, tusim Edie ...

Tohle se vyznacuje tim, ze akce samotna neni nijak slozita ohledne pravidel nebo valecne situace. To co laka je slozite letani za danych podminek jake se jinak normalne neprovozuje. Vyzaduje to obvykle treningy a peclivou pripravu kazdeho zucastneneho. Selhani nekolika malo jednotlivcu vetsinou (ale ne vzdy) neni fatalni pro akci.

Vyhodou takove akce je, ze nejsou potreba moc velitele. Vetsina veci stoji na samotnych pilotech, ti ale zase musi byt velmi zkuseni, jinak pohori.


Hra dle presne daneho scenare.

Sem bych zaradil nalet na Nalet na Berlin (Kraken), Midway (Kraken), Kurland a dalsi.

Vetsinou se jednalo o predem pripravenou sadu obtiznych ale zajimavych misi nebo akci a slo o to je provest. Variabilita byla velmi omezena, velitele si mohli max. vybirat trasu nebo jine marginalie a slo hlavne o to jak si dani velitele a piloti poradi pri akci samotne.

Pri takovehle akci jsou potreba velitele. Ale jen velitele na urovni letek a skupin, vrchni veleni neni nutne, misto toho je dany scenar akce kdy ma ktera skupina co plnit.
Velka vyhoda i nevyhoda je ten scenar. Kdyz neco nevyjde jak bylo predpokladano, nebo je v nem chyba, to se pak muzou dit velmi velmi zajimave veci Šklebící se


Lidmi velena letecka kampan/bitva velkeho rozsahu, ale bez pozemaku

Sem bych (Fuci promin) zaradil prave probehlou uspesnou Palbu 1938, nebo (neuspesne-nezvladnute) Koralove more.

Velmi narocne. Strasne moc toho stoji na veleni, pravidlech, ... No sami vite.

Koralove more oproti tomu bylo koncipovane jako hra ktera nema s realnou bitvou nic spolecneho. Rekli jsme si, ze proste vytvorime dva srovnatelne silne svazy (USA a JAP, rok cca 1942), vezmeme hraci plochu - pacifik co nejvetsi mau najdeme -, rekneme ze US startuje treba nekde z jihu a JAP nekde ze severu a proste nechame admiraly at naplanuji vychozi polohu a svou plavbu svazu a sve letecke akce tak, aby nasli protivnika a pokud mozno znicili a sami prezili. To znamena pruzkumne lety na velke vzdalenosti, bombardovaci a stihaci lety take na velke vzdalenosti. Vse stoji na taktizovani a schopnostech pilotu, velitelu, admiralu.
Nedokazali jsme tomu ale dat dost casu na pripravu, nedostatecne jsme otestovali letadla a shoreli jsme na doletu VALa, malo pilotu - pacifik tolik netahne a velke naroky na piloty a navigaci - no fiasko. Nejak jsme to odleteli, tech par lidi co jsme leteli jsme si to v ramci moznosti uzili, ale musim priznat, nezvladli jsme to, nenaplnili jsme ocekavani.


Valka!

Sem bych zatim zaradil jen Sado Maso I (no jednicka byla vlastne jen test) a II (ostra akce) a ruzne ty Bellum like Wars (ty ale stoji na uplne jinem principu)...

V podstate stejne jako ta letecka kampan/bitva, ale s tim ze jde o komplexnejsi valku. Letani je jen jednou casti valky a mimo letani se soubezne hraje i pozemni bitva. Pozemni a letecke sily se ovlivnuji a jde o to vyhrat VALKU.

SadoMaso bylo koncipovane jako strategicka hra. Na zacatku byla dana vychozi situace. Krasnodar, linie fronty, penize za ktere sla nakoupit technika, definice dosazitelne techniky. General rozmistil nakoupene pozemni a letecke jednotky, vydal rozkazy pro pozemni bitvu a spustilo se pozemni kolo. Probehl prepocet jak to dopadlo, situace na zemi se zmenila a letelo se letecke kolo. Vysledky leteckeho kola se promitly do pozemniho a jelo se zase dalsi pozemni kolo - veleni, prepocet -... a takhle nekolikrat za sebou.

Extremne vycerpavajici pro vsechny. Pozemni kolo sebou neslo dalsi ohromnou zatez, ale prineslo zcela jiny pohled na valku. Letectvo nahle ustoupilo do pozadi, jakkoli to zni divne. Zadny pilot proste cizi uzemi neobsadi. Jen umozni jako jedna z mnoha zbrani, aby pechota/obrnene sily uzemi dobily. Do toho podtrhuje klicovost zasobovani, spotrebovavani zdroju, ...
 
1stCL_Fucida
Čutora napsal:
Lidmi velena letecka kampan/bitva velkeho rozsahu, ale bez pozemaku

Sem bych (Fuci promin) zaradil prave probehlou uspesnou Palbu 1938, nebo (neuspesne-nezvladnute) Koralove more.


Proč se omlouváš? Není důvod. Úsměv

Čutora napsal:
Hra dle presne daneho scenare.

Sem bych zaradil nalet na Nalet na Berlin (Kraken), Midway (Kraken), Kurland a dalsi.


Tady (!) se omlouvej Šklebící se Berlín do dnešního dne považuji za nejdůležitější speciálku, kterou jsem dával dohromady, shodou okolností u toho také byl Jiříček, kterého jsem po téhle události musel vyrvat z tvých spárů a přitáhnout si ho do CL Úsměv - samozřejmě v tom nejlepším slova smyslu Úsměv
Berlín byl prostě první skutečně velkou akcí pro desítky lidí, která se v místní komunitě letěla - ač by to z dnešního pohledu bylo něco takřka trapného a krajně amatérského (s výsledkem, který by se dal označit slovem fiasko), na počátku roku 2005 se jednalo o NĚCO nevídaného Úsměv

================================================

Celkově to Čutora shrnul přesně tak, jak to cítím já. Domnívám se, že z hlediska celkového prožitku účastníků je nezbytná nejen ohromná porce času, nápad - přijít s něčím zajímavým, ideálně neotřelým, ale u velkých akcí také zkušenosti. Organizátor musí velice přesně znát možnosti a a omezení simulátoru, schopnosti průměrných pilotů obou stran, schopnosti strojů, možnosti map. Musí chtít po ILovi jen to, co IL může spolehlivě dát. Musí se dopředu vypořádat s takovými věcmi, jako jsou alternativy modré smrti, možnost pádu serveru v kritické fázi, ostatně i zajištění serveru jako takového. Dvě největší speciálky, SM a P1938 byly tak enormně složité, že se to téměř ani nedá popsat. Teď jsme se, stejně jako před pěti roky, museli potýkat s řešením často absurdních maličkostí, jindy naopak zcela zásadních prvků. Organizátor se musí obklopit lidmi, kterým důvěřuje a u kterých ví, že mu práci usnadní a ne zkomplikují (jak se v minulosti taky několikrát silně nepovedlo).
Upravil/a 1stCL_Fucida dne 14-11-2010 21:49
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
Lekk
Přebírám text z uzavřeného vlákna:
Fučida napsalBoB 1940 - letěla se teprve nedávno, nejsem si úplně jistý, kdo to organizoval, ale osobně se mi ta akce líbila hodně (pomineme-li dost velké potíže technického rázu). Na nějakou dobu je tohle téma myslím vyčerpané. Nicméně vraždění Hurricanů a Spitfirů v Bf 110 bylo fajn


hádej Vyděšený byl to první test ZUTI a radarů v UP. Technicky nám to bohužel nevyšlo jak byla představa i mise byla trochu nekonzistentní s AI, ale RRR a Radary tam fungovali.

Jinak já jsem pro to pokračovat na mapě ČR a vytěžit z ní co se dá. Pro další specku navrhuju zalítat Final days - bombardování Plzeňské škodovky s obranou LW ve 1944-45 plzen prej osmkrát
Raidy USA a USSR letek co krejou B17 na cestě tam a zpátky. Proti tomu Dory a Káčka - kdo zvládne přežít celý den ten vyhrálŠklebící se
 
1stCL_Fucida
I nad tím už jsem uvažoval. Nicméně ta mapa by musela vést až kamsi mnohem dále na západ/jih, aby to za spojence mělo tu správnou atmošku. Strategické nálety na vzdálenost 100 km jsou trochu nudné a nenavodí to tu správnou atmosféru dlouhého letu.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
Lekk
Chápu, ale mapa CR má 450 km napříč a pokud vím tak ty bombry lítali v pondělí do ruska a v pátek zpět. Plzen z každého rohu min 250 km. Ale uznávám, že by to byl velmi nevariabilní scénář natož abychom dávali generály. To by se pomalu mohlo hrát o fiktivní zastavení Pattona v jízdě na plzeň...i když to by nemuselo bejt marný. Zleva USA zprava USSR -kdo zabere první Plzeň vyhrál a určuje dějiny na dalších 50 letVyděšenýSmutnýŠklebící se
 
606_Alllite
A nechcete udělat nějakou misi s F-86 vs Mig XY něco z Korei? To by se mi líbilo a bylo by to něco nového Úsměv
Upravil/a 606_Alllite dne 15-11-2010 07:55
[img]http://sjura.sweb.cz/606_panel_BG-Z-mustang_02_300x60.jpg[/img] is not a valid Image.
 
Permon
NEEEEE 606_Alllite co nemá vrtuli to není ono.Nějaká supr akce pro
B-17G a minimálně tak pětihodinový let nad cil a potom domu,toby byla bašta.MrknutíCool
Jsem starý,blbý ale snaživý.
 
Tajpan
joj, pekne napísané a pekné spomienky.
Ale lepšie ako hociktorá špeciálka , ktorú som letel, boli pre mna tréningy na špeciálku Berlín. Cutorovci verzus Krakenovci. ako by to bolo včera. Úsměv
 
2JG26_Marsso
kedy bude daka specialka? alebo daky polet? Zamračený
 
http://jg26.achileus.cz/
606_Alllite
AH_Permon napsal:
NEEEEE 606_Alllite co nemá vrtuli to není ono.Nějaká supr akce pro
B-17G a minimálně tak pětihodinový let nad cil a potom domu,toby byla bašta.MrknutíCool


Dostaneš Silverplate Mrknutí furt s těma vrtulkama mě to nebaví , rád lítam rychle Pff
[img]http://sjura.sweb.cz/606_panel_BG-Z-mustang_02_300x60.jpg[/img] is not a valid Image.
 
Tajpan
606_Alllite napsal:
AH_Permon napsal:
NEEEEE 606_Alllite co nemá vrtuli to není ono.Nějaká supr akce pro
B-17G a minimálně tak pětihodinový let nad cil a potom domu,toby byla bašta.MrknutíCool


Dostaneš Silverplate Mrknutí furt s těma vrtulkama mě to nebaví , rád lítam rychle Pff

V Lock On sa tiež lietajú/lietali špeciálky.
 
606_Alllite
Tajpan napsal:
[V Lock On sa tiež lietajú/lietali špeciálky.


tam jsou rakety ,radary a další IT fičurnky to není moc pro mne, vytrácí se z toho kouzlo soboje z "očí do očí "
[img]http://sjura.sweb.cz/606_panel_BG-Z-mustang_02_300x60.jpg[/img] is not a valid Image.
 
1stCL_valhera
Myslim, ze nikdo ze soucasnych stavitelu specialek neholduje Korei, takze to se urcite neujme... coz mi neva, mam taky rad vrtule Úsměv
 
Serza
Souhlasim s Lekkem. Sice tam nebude Hellcat, ale co. Mustang bude stacit.
 
1stCL_valhera
Museli by se zmenit letiste, ty co tam jsou jsou z roku 1938 a vetsina je polnich.
 
falkon
606_Alllite napsal:
A nechcete udělat nějakou misi s F-86 vs Mig XY něco z Korei? To by se mi líbilo a bylo by to něco nového Úsměv

Vymysli, zorganizuj a uvidis, kolko ludi sa ti prihlasi... je to jednoduche! Úsměv
A ked sa ti to podari, mozes letiet Koreu nezavyslo na tom, ci ti tu par jedincov napise, ze trubky nemusi... Mrknutí
 
falkon
Cutora to velmi pekne zhrnul, preto "zneuzijem" jeho vlakno, za drobnym marketingovym ucelom a dam si sem "reklamu"... Úsměv

Projekt vyvoja managment systemu pre podporu specialok typu "Valka!" stale zije (teda presnejsie "zivori" ) a urcite by profitoval z rozsirenia riesitelskeho tymu. Takze ak sa tu nachadza ktokolvek, koho by bavilo prilozit ruku k dielu za ucelom vytvorenia dobrej veci, bude urcite vitany! Staci mat chut a vediet trochu programovat v Jave.

Pripadnym zaujemcom vseto rad podrobne vysvetlim v osobne komunikacii (ozvite sa mi prosim pomocou SZ).
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

29-04-2024 20:44
Jsem zapl discord. FUJ! Proč mi tam všechno tyká? To je tak nezdvořilé a neuctivé.

24-04-2024 12:25
-Vzrusuju te? - -Docela jo, jsi krasna zenska a chtel bych byt tvuj princ. - -To je pekne. Ale na to jsem se neptala. Potrebovala bzch yjistit, jak se yapina ceska klavesnice. Pomuyes mi?

22-04-2024 20:31
Njelepší je kombinace FF (s pluginem kačera)+uBlock ;-)

21-04-2024 09:36
No zatím ještě není. Neumí blokovat vyskakovací okna.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

34,804,752 návštěv