October 09 2025 21:40:52
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » Speciální mise
 Vytisknout diskuzi
Invasion!
SQF_Jirka186
Nechci vám kecat do toho jak to udělaly ale tu kritiku byste si měly všichni nechat Až někdo z vás dokáže aspoň z poloviny to co dokázal organizační tým ať pak kritizuje.Jinak ať je každej zticha líbá klukům pr**l.Měly stí spousty práce a starosti a za to jim patří můj dík

A ke každý akci takovejdlech rozměru patřej nějaký dětský nemoci (přece jenom ty počítače a programy jsou nevypočitatelný)

313_OTTO
Díky pánové, sice jsem toho zas tolik nenalítal, ale SUPER. I přes ty dětské nemoci v prvním dnu!! Klobouk dolu hlavně před tím, jak jste tyto nemoci vyřešili !!!!

Wulfi
Děkuku za pěknou akci Mrknutí

313_OTTO
Jo jinak ta mapa je prostě úchvatná a byla škoda by ji nevyužít na nějakym tom serveru. minimálně na AH, ale slušelo by tomu i něco lehce masovějšího. Zážitek z 20min přeletů kanálu a komunikace s radarem super!!

jirik
Veliké díky všem autorům a zúčastněným, za další skutečně nevšední zážitek z virtuálního létání. Úsměv
Speciální díky našemu CO Tempíkovi a milým spolubojovníkům z "virtuální" No. 609 "West Riding" squadron. Mrknutí

2JG26_Marsso
Také díky všem organizátorům, pilotům, radarovým operátorům a vůbec všem, co se na akci podíleli. Po překonání počátečních obtíží to bylo super(hlavne nedele) Trpezlivost, stres, panika, adrenalín... "bolí mě prdel, bolí mě oči, bolí mě hlava, bolí me krk, jsem utahaný, nevyspaný ale stálo to za to !
Bola to vobec moja prva specka a po tehle akci sa mozem zaradit o minimalne 4 leveli vyssie...
Takze hodne mi to dalo, fakt super diki vsem Mrknutí

http://jg26.achileus.cz/
311_Liboch
Těším se zaseMrknutí Díky za tu práci, kterou jste s tím měli

3BAP_Rohlos
Saburo napsal:
.... z 5./JG1 pod moudrým vedením Staffelkapitäna 1stCL_Wedge.Mrknutí

Wedge?? Ten nováček dělal vedoucího??? Šklebící se Šklebící se Šklebící se

Jsem rád, že jsme dělali klukům z 5./NJG 4 a jiných nachtskvadron s našimi B-25kami radost.Mrknutí Ale zkuste příště na noční lety používat lahváče a né energeťáky.Mrknutí

Není pozemského slova, kterým bych vyjádřil velikost svého díky všem kdo se na tvorbě celé téhle šou podíleli. Monstrózní atmosféra, spousta smrti okolo, kupa kamrádů kolem a hlavně ty letadlaaaaa. Užil jsem si to naplno a su si jistej, že nevím ani o deseti procentech toho za co vlastně děkuju. Neviditelné práce musela být obrovská hromada a aby se to celé rozjelo, musela být vykonána.

Tak jo kluci, moc se těším na nějakou další velkoparádu.
Čaute Mrknutí

311_Tank
kouty napsal:
Díky za super akci. Lítat celou noc do 5:00 a pak se prospat do oběda a zase lítat celý den a noc, dvakrát za sebou mělo vážně koule. Vypil jsem asi dva litry energeťáku a vykouřil dvě krabičkyCool. Jen škoda, že nebylo více rudých v noci Zamračený

To je jednoduche vysvetleni:
Proc bychom honili piloty do noci s letadlem bez radaru aby honil foky co litaji pod radarem svitic si na pozemaky svetlicemi ktere nevidime bez ohulene gamy (cheatovani) kde sance nekoho chytit je o ciste nahode ?

Stejne tak zadne letadlo ktere by melo svetlice i pumy jsme nemeli tzn vnoci jsme nic nevideli a tim padem nemohli bombardovat. To je radsi necham vyspat a honim je po nebi od usvitu do soumraku...

ZVP_PAZI
U mne spokojenost, dík všem org., klidně kdykoliv zopakovat....Mrknutí

Lekk
Musim se přiznat že to byla moje první specka kde jsewm se nedotknul kniplu za celý tri dny. Zato jsem čučel na radar a tise upěl když jsem naváděl bandu Jugernautů na bandu Fokynautů....kurva jak ja tam chtěl bejt s vama.

Vyhlasuju soutěž o nehezčí letecký prožitek/extatický zážitek z poletu. Já se do toho chci alespon vcítit přes fotky a reportáže. Kua připadám si jako malej smrkáč z East Endu za největší letecké bitvy nad Londýnem.

Honem chci to aspon číst.Mrknutí

Robo
Velmi vydarena akcia so super atmosferou!

Velka vdaka vsetkym, co to mali na svedomi v mene celej Letky 13. Dufam, ze nas tam citili spojenecke perute ako podporu psychicku a obcas i fyzicku - a tie nepriatelske ako velku lesklu osinu v prdeli. Mrknutí

Velke S! virtualnym priatelom i nepriatelom, bolo nam ctou.

swt
Lekk napsal:
SWT tys to nepochopil...

Lekku, napsal jsem sem strašně dlouhej canc, a pak jsem si řekl, že to vypadá jako strašný mektotlachy, tak jsem to zase vymazal, a napíšu sem zkrácenou verzi. Ale abys z toho nevyvázl tak lacino, tak ti to pošlu jako PMku. Vyděšený

Krátká verze: organizace je práce nevděčná a je jí mnohem víc (řádově) než si účastníci myslej. Můj názor je, že organizátoři nejsou blbci a není potřeba jim mazat med kolem huby, kritika slušnou formou rozumnýho organizátora neurazí a nebere ji jako nevděk. Kdo mě zná z akcí, které jsem spoluorganizoval, ví, že práci organizátorů respektuji a jsem rád, že to dělají, i když píšu o tom, co se nepovedlo. Na specky chodím moc rád i když jinak virtuálně už v podstatě nelítám a vždy se snažím co nejlíp dělat to, co ode mne organizátoři a spolupiloti čekají, i když bych to třeba být to moje akce dělal jinak.
Upravil/a swt dne 04-12-2011 21:02

Lekk
Jasný SWT - taky nic osobniho - proto jsem popsal ten problem tak detailně. Nebejt to ty tak napišu jediné - protože MDS.Šklebící se

312_Lobo
Lekk napsal:
Měli jste během specky alespon chvilku pocit že tam skutečně jste? Pokud ano jsou ostatní problemy irelevantní.

Jednoznacne ano. Super prace kluci. Mrknutí

313_OTTO
3BAP_Rohlos napsal:
Saburo napsal:
.... z 5./JG1 pod moudrým vedením Staffelkapitäna 1stCL_Wedge.Mrknutí

Wedge?? Ten nováček dělal vedoucího??? Šklebící se Šklebící se Šklebící se

DEZERTÉR!!!!!!!

311_Rampa
Tak, kde začít?

Popsat tuhle specku z pozice generála RED strany a tím pádem člověka, který seděl celý víkend za stolem a koukal na vytištěnou mapu, do informační systému a poslouchal TS není jednoduché. Asi teda začnu popisem toho, jak to celé začalo, tak se pěkně usaďte, vypnětše si mobilní telefony a užijte si můj pohled na akci:

Bylo nebylo, jednoho poměrně krásného dne mi zavolal můj dobrý kamarád Fučida, se kterým jsem už pár akcí připravil, že mi zavolá herr Valhera a na něco se mě zeptá. I stalo se. Zavolal mi Valhera a sdělili mi, že se chystá celovíkendová speciálka a že shánějí člověka, který by řídil červenou stranu a vystupoval jako RED Generál. To bylo samozřejmě výzvou a tak jsem nabídku přijal.

Následovalo vyhlášení specky a lidi se začali přihlašovat. Brzy se přihlásil s pomocí 311_Tank (od té chvíle můj XO) a začali jsme budovat obrovský systém a koncepci pro tuhle akci (on spíš navrhoval a budoval a já schvaloval Šklebící se ) Lidi se přihlašovali a začali jsme plnit první letky tak, aby odpovídaly pravidla. Bohužel jsme byli nuceni z důvodu nedostatku pilotů bombardérů museli obětovat Halifaxy, což se ve výsledku všech událostí, které přes víkend akce nastaly, ukázalo jako šťastné rozhodnutí. Společně s XO jsme začali organizovat první tréninky a první velitelské porady. A tak to bylo až do začátku akce. Co bych ještě, než se dostanu ke specce rád zminil, je to, že lidé z organizačního štábu (Fučida, Tjurma, Lekk, Valhera, Podrs, Farky, Rampa, Tank, Falkon, MaP – snad jsem na nikoho nezapomněl) udělali neskutečné moře práce, obětovali této specce za poslední měsíc a půl veškerý svůj volný čas a nejen ten volný. Chodili jsme spát téměř každý den po půlnoci a to si ani nechci představovat, jak na tom musel být Fučida, Tjurma, Lekk, MaP, Falkon a Valhera pár dní před akcí. Divím se, že nevybuchovali při každé poznámce a žádosti o změnu atd. Dovolím si říct, že nikdo, kdo se někdy na přípravě takové akce nepodílel, si nedovede představit, co tahle činnost představuje a obnáší. Proto před vámi všemi, kdo se na tom podílel, smekám a děkuju vám, za vše, co jste pro úspěch této akce udělali.

Během přípravy našich akcí, tréninků a celkové organizace, se připojila ještě 310_Crowleyová jako radarový operátor (což ve výsledku jistě potěšilo většinu pilotů RED strany ) a následně pobočník generálního štábu 311_Chaindler, který byl navíc tak hodný, že připravil a poskytl útočiště celému RED štábu (a půjčil mi ty skvělé růžové bačkory - díky Mrknutí). Tréninky probíhaly někdy organizovaně, někdy pod velením jednotlivých velitelů a bylo jen na jejich rozhodnutí, zda si dobrovolně „přidají“ a slítají se dohromady, protože v mnoha letkách byli piloti, kteří nepatřili k nějakým organizovaným skupinám. Tady musím říct, že ač někdo mohl trénovat častěji, někdo méně, tak ve výsledku jsem byl se všemi piloty na akci spokojený, ale k tomu se dostanu později.

V rámci příprav vznikl ještě, jak díky BIGJOE víte, BIS, tzv. Battle Information Systém, díky kterého jsme byli schopni registrovat téměř všechny rozkazy, letové plány, debriefingy z letů, nároky na sestřely, a mnoho dalšího a věřím, že 311_Tank následně připraví nějaké resumé z tohoto systému. Díky moc Tanku za mnoho bezesných nocí, kdy si seděl a ladil tento systém, který nám velice pomohl organizovat naši činnost během tohoto víkendu. Dále taky děkuju Podrsovi, který ho z velké části naplnil daty a informacemi, Chaindlerovi za to, že vypisoval a zapisoval rozkazy a důležité údaje a v neposlední řadě pilotům, kteří do něj zapisovali potřebné údaje během akce a tím pádem udělali systém funkční. Před akcí samotnou nám pak ještě přibyl jeden radarový operátor v podobě Lekka, který se rotoval společně s paní Crowleyovou v obsluze radarů. Radaroví operátoři byli nejdůležitějším a nejcennějším artiklem RED strany. Oni ve výsledku řídili letové operace a transformovali rozkazy štábu do skutečné podoby s hmatatelnými výsledky.
Tak a teď k celé speciálce.

V první noc se naplnily mé představy a do vzduchu šla velká část pilotů, kteří do vzduchu mohli. My jsme se samozřejmě snažili vyvíjet co nejširší činnost a co nejvíce zatopit šmoulům a odhalit, z kterých letišť operují (musím říct, že se jim během noci dařilo nás velmi pěkně klamat), ovšem problémem se ukázalo neskutečné lagování a hlavně nefunkčnost RRR systému. Tady bych rád zdůraznil, že byla několikrát! testována ostrá verze mapy na ostrém serveru a RRR bylo funkční. Proč na ostré akci RRR nefungovalo je nám záhadou. Mělo to ale za následek, že naši (ale i šmoulovatí) bombři/bitevníci nemohli naložit na většině (ne všech!) letištích pumy a tím pádem byli na serveru zbytečně. Úsměvné je zničení vlastního mosquita nad nepřátelským letištěm vlastním typhoonem, ale i tohle se dělo za války. Ráno se začátkem denních operací se přidalo nízké FPS, lagování, warpování nepř. vlastních i letadel a téměř bylo nemožné si hru užít a hrát. Z toho důvodu jsme víceméně přišli o dvě letky spitfirů na Beachhedu, kteří z ničeho nic najednou vybouchli na letišti, aniž by se jim zobrazilo nějaké nepřátelské letadlo (později se tento jen stával i jinde). Hra obecně následně dělala neuvěřitelné věci a bylo jasné, že pokud se to neuklidní, bude potřeba do toho zasáhnout ručně. Pár lidem sice hra běžela plynule a ti se věnovali ničení pozemních jednotek a díky toho se nám téměř podařilo odříznout Cherbourgský poloostrov a zničit pozemní jednotky nepřítele i jinde. Ovšem situace s lagováním nás donutila po dohodě obou štábů a organizátorů hru zastavit, překopat a po 3 hodinách znova nahodit. Zachovány byly víceméně všechny dobité pozice a po nahození serveru si od nás už nikdo nestěžoval na lagování, warpování a podobné neřesti. Pak dostala akce úplně jiný rozměr. Tady bych chtěl zmínit a ocenit přístup mnoha pilotů, kteří i když věděli co se děje, vytrvali, počkali a pak si snad akci pořádně užili. Na jednu stranu chápu ty, kteří naštvaní odešli a už se nevrátili, ale nemůžu se zbavit pocitu, že se tím okradli o skvělý a možná už neopakovatelný zážitek. Je škoda, že nikdo nepřišel říct na štáb, že z důvodu nasranosti končí… snad bychom ho přesvědčili, ať si to rozmyslí. Je vtipné, že lidi, kteří zůstali, vytrvali a nestěžovali si, jsou ve velké míře lidé od rodin, kteří mají o víkendech úplně jiné povinnosti. Prostě super přístup. Samozřejmě perfektní přístup i od ostastní, kteří si kvůli toho přehazovali služby v práci, brali si volno a podobně. Moc si toho vážím a jen díky vám tahle specka měla takovou atmosféru (teď mám na mysli jak červené, tak modré piloty). Rád bych tímto poděkoval i rodinám pilotům, že jim umožnili sedět „u té pitomé hry“ celý víkend.

Po restartu specky nebo spíše bych měl říct: po krátké pauze, protože to nebyl restart – nevrátili jsme se do bodu 0, ale pokračovali jsme od chvíle, kdy jsme skončili, jsme s Tankem a Chaindlerem značně změnili strategii RED strany (do té doby jsme nezvolili zrovna nejlepší taktiku) a ve výsledku to aspoň minimálně kolem Beachheadu splnilo svůj účel. Bylo skvělým zážitkem, alespoň pro mě, sledovat jak si vedou jednotlivé letky v plnění svých úkolů. Některé tvrdě krvácely za cenu toho, že jiné plnili své úkoly na 110% a takto se střídalo. Jednou se dařilo té letce, jindy jiné. Osobně jsem měl možnost sledovat hodně letek ve vzduchu poprvé, protože se buď ve vzduchu nepotkáváme anebo se potkáváme, ale jako protivníci. Ať už to byli ostřílení borci anebo nováčci, kteří nelétají organizovaně, musím uznat, že mě potěšili svým přístupem, svými dovednostmi a schopnosti reagovat na všechny rozkazy velení, i když se mnohdy měnily i během letu, na situaci, která nastala ve vzduchu… nikdo si nestěžoval, když měl potřetí za odpoledne plnit jeden a ten samý rozkaz – to bylo perfektní. Všichni tahali za jeden provaz, na jehož cíli byl dobrý výsledek ne jednotlivců, ale RED strany jako celku a já jsem moc rád, že jsem u toho mohl být s vámi. Doufám, že nikdo není naštvaný, protože mi je jasné, že ne všichni byli vytěžováni rovnoměrně. Byli jsme nuceni reagovat na mnoho situací na mapě a tak vím, že naše B-25tky se v sobotu skoro nedostaly do akce, za což se jim omlouvám. Doufám, že jsme vám to v neděli vynahradili Mrknutí A takhle to bylo i u ostatních. Někdo si na rozkaz musel počkat 3 hodiny i více, někdo je dostávat co hodnu a čtvrt. Ale opět oceňuju, že si ani na tohle nikdo nestěžoval.

Během akce nás však potkaly i věci, které nás trošku zamrzely (ale to bylo určitě na obou stranách), které většinou víceméně souvisely s (ne)dodržováním pravidel nebo to tím lehce zavánělo. Ovšem tohle je část, kterou bych nerad otvíral, protože je to taková malá Pandořina skříňka. Uzavřel bych to tím, že věřím, že neshody byly na obou stranách a že i šmoulové měli párkrát pocit, že hrajeme nefér. Takhle to je prostě pokaždé a vždy tam bude element lidské chyby, která, někdy i nechtěně, způsobí situaci, kterou protivník vyhodnotí jako záměrnou a ono tomu tak třeba vůbec není. Server taky mnohdy lidi kopal, odpojoval a podobně a proto bylo potřeba řešit věci operativně na obou stranách. Proto doufám, že kvůli této části nevzniknou nějaké ostré výměny názorů, které by kazily celkový dojem z akce. (Kdyby to však někoho přece jen pálilo, napište mi PM)

Bohužel jsem posední 2 hodiny akce nemohl sledovat, protože jsem byl na cestě z Prahy do Ostravy, ale věřím, že jste si konec pořádně užili a bylo tam ještě nějaké velké finále Úsměv
Můžu vám říct, že to byl skvělý zážitek pracovat na štábu, i když mnohdy jsme nevěděli kam dřív skočit. Tank po tom, co se víceméně po dobu celé akce staral o radar nad Beachheadem v přilehlém okolí vypadal, jako by měl tři hlavy a opravdu byl vyšťavený jako houba. Očividně má Tank něco z ženského mozku, protože zvládal multitasking – reagovat na několik požadavků najednou a řešit několik situací najednou. Klobouk doků Tanku!

Co se týká stížností, ve vlákně pro stížnosti, které jsem četl, opravdu mi jde z některých postů hlava kolem. Prosím vás, opravdu si myslíte, že bychom tohle celé pořádali proto, abychom vás nechali koukat na warpovací a lagovací letadla? Že bychom se dva měsíce trápili s akcí, kterou si nikdo neužije a akorát se u ní naštve? Copak si myslíte, že chceme nějak rozhádat SVK komunitu a poštvat lidi proti sobě? Ne! Právě naopak, touhle akcí jsme ji chtěli před Vánočním večírkem stmelit. Dát ji něco, o čem se bude celý večer kecat a povídat… vysvětlovat si situace, které vznikly… soupeři ze vzduchu, kteří spolu svedli těžký souboj, si padnou kolem ramen a půjdou na panáka atd. A proto vás prosím, zanechte těch vyčítavých postů (mohli jste se připojit v sobotu odpoledne a akci si užít). Nemusíte nás chválit, jen prosím, abyste vzali v potaz i ten faktor, že je to hra, která si často dělá, co chce, i když testování mapy probíhalo kontinuálně během doby, co vznikala a vše fungovalo, tak jak mělo. Navíc je třeba si uvědomit, že problémy s připojováním nejsou způsobeny HW serveru ani internetovým připojením. Palbu server utáhl, tuhle specku taky utáhl. Internetová linka to taky zvládla. Dokonce to zvládl i UP3RC4. Jediné co to nezvládlo, byl RRR systém, který ale u všech testů fungoval. Prostředky pro akci byly v pořádku a i systém RRR byl před akcí funkční, což se ukázalo i během testu (díky kterého se odladila jiná chyba). Že se sesypal během akce, je druhá věc a třeba jednou přijdeme na to, proč. Ale byl bych rád, aby se k tomu nevyjadřovali lidi, kteří jednak netuší, jak to funguje a jednak si nezkusili akci zaletět po pauze pro vypnutí RRR. Pak by totiž nepsali to, co napsali…

Byla to taky akce, u které jsem si nevšiml, že by někdo nadával na modrý planeset (nevím teda jak u šmoulů). Samozřejmě je pravdou, že jsme měli na výběr více typů strojů atd., což bylo i historicky správné. Neznám teda postoj modrých pilotů, ale musím ocenit, že se se situací, kterou měli (byli v nevýhodě, navíc jim ještě před akcí přestalo fungovat vstřikování u Fucking Wolfů), poprali výborně a značně nám zatápěli stejně jako modrý radarový návodčí, který volil velmi chytré a efektivní řešení situací, které se často měnily v taktické šachy. Jednou vytlačovali modří nás, jindy my je. Prostě super.

Myslím si, že by možná stálo za to tuhle událost zmínit i na světových fórech Il2. Kdo ví, jestli se někdy někdo o něco podobného pokusil. Každopádně server běžel s přestávkou jestli dobře počítám 42 hodin (16 pa-so, 3 hod pauza ,26 so-ne), takže je jasné, že podobné vícedenní akce je možné realizovat a věřím, že do roka a do dne se na serveru setkáme znova.
Děkuji všem červeným i modrým pilotům, červenému i modrému štábu, organizátorům a všem lidem, kteří se podíleli na přípravě téhle speciálky, za to, že se této akce účastnili a umožnili mi (nám) zažít tento skvělý zážitek. Každý pilot přispěl svým dílem! Ani nevíte, jak jsme vám pilotům záviděli, že můžete sedět v mašine, letět se svým rojem/schwarmem do akce a reagovat na příkazy velení s tím, že víte, že to co uděláte, bude mít vliv na dopad celé akce, protože do posledních chvil se na bojovalo jak ve vzduchu, tak i na zemi!!! Naskriptované událosty vydrželi a my chvíli před koncem akce přišli o Villers – Bocage Úsměv Během akci jsme mnohokrát prorazili a následně byli zatlačeni zpátky. Super zážitek – díky Lekku a Valhero!

Určitě se dostanu ke komentáři mnoha situací dále, takže tohle nejsou všechny mé zážitky, spíš jen to, na co si teď třech dnech akce a 6ti hodnách spánku od pátku vzpomenu Úsměv

Ještě nakonec: Myslím si, že vítězem je každý, kdo se téhle akce účastnil, vydržel a pobavil se. A o tom by to mělo být.

Díky všem !

Generál RED
311_Rampa

Upravil/a 311_Rampa dne 04-12-2011 21:49

olda Olde maly
Také se připojuji k těm děkujícím. Mělo to opět koule Úsměv
Ab-101, B-35, AERO MB-200, A-100, Be-50, Lt-34

xHorst
Díky všem s akcí spojeným lidičkám, bylo to... HUSTÉ

Mé zvláštní uznání patří pilotům Sonderkommanda!
Zvládli jste neskutečné věci a vedli jste si dobře!
SALUTE pánové!
Upravil/a xHorst dne 04-12-2011 21:19
[img]http://i74.photobucket.com/albums/i255/xHorst/Avatar/founder_gold_en_zps81618c02.png[/img] is not a valid Image.
40.StL_Horst

Hoper
Lekk napsal:
Musim se přiznat že to byla moje první specka kde jsewm se nedotknul kniplu za celý tri dny. Zato jsem čučel na radar a tise upěl když jsem naváděl bandu Jugernautů na bandu Fokynautů....kurva jak ja tam chtěl bejt s vama.

Vyhlasuju soutěž o nehezčí letecký prožitek/extatický zážitek z poletu. Já se do toho chci alespon vcítit přes fotky a reportáže. Kua připadám si jako malej smrkáč z East Endu za největší letecké bitvy nad Londýnem.

Honem chci to aspon číst.;)

Nejhezčí letecký prožitek ?
To když se letka majestátně píšících Thunderboltů blížila k pobřeží sladké Francie a ve sluchátkách najednou uslyšela ženský hlas: "Radar1, opouštíte moji oblast, hodně štěstí".
Bylo to krásné a zároveň i velmi smutné - věděli jsme, že nad Francií budem bojovat hodně dlouho a tudíž "radar" opět uslyšíme až za dlouhý čas... :)
Kvůli tomu hlasu jsme pak ale nad Francii lítali skoro nedočkavě :D

Fotky k tomuto "extatickému zážitku z poletu" musíš dodat ty :)))
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

13-09-2025 17:59
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak? Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

38,241,307 návštěv